Баклава и базбуса всички арабки заслужават да вкусят - празнична 88

• 30 704
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Здарвейте момичета!
Как сте? Добре дошла на Естефче!
Аз качвам снимки и като съм готова ще ви пусна ник и парола.
Да ви разкажа малко за разходката.Не беше както аз искам ,но следващия път ще бъде и то по същия маршрут.Този път отидохме на разучаване.В хаифа не знам дали има още аккво да се види освен тези невероятнИ Бахайски градини/ качвам снимки от там предимно/ и разбира се пристанището ,което е с изключително важно значение за Израел.С двамата калпазани ще ми е малко трудно да ви разкажа почече за градините,но ако ви е интересно ще ви сканирам брошурата макар и на руски.В НАзарет бяхме за 30 мин. и бях само в църквата,в която ДЕва МАрия получи новината че ще зачене и роди Исус.извинете ме,че не съм много обяснителна и описателна ама крада време Simple Smile

Честито на всички празнуващи по някакъв повод!

Hug Hugна всички.Надявам се после пак да пиша

# 91
здравейте Hug
радвам се че всичко е наред.аз уча за изпити  Crazy
искам да попитам нещо...вярно ли е че арабите като се женят се бенят в джамия и не подписват договор ,а само обещават пред allah че ще са си верни?и още нещо... вярно ли е че се развеждат защото единия е изневерил на другия или пък жената неможе да има деца?един познат арабин ми ги обяснява ,ама аз реших да попитам и вас Party
забравих Рафаела мн си хубава дано и аз да съм толкова хубава на сватбата си

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 22:08 от sexymomiche

# 92
Секси,оставям другите да ти обяснят.Но само едно нещо от мен - нещата са доста по-сложни;едва ли можеш с две думи да обясниш как се женят и защо се развеждат хората.
Наде, Либра ми има номера.Ще пише,ако има проблем.Иначе защо да ми пише..
Раф, много интересно разказа за сватбата! Изобщо темичката върви добре - сватби, годишнини...само така!!На въпроса ти - не съм довършила приказката още.Не си изпуснала нищо - аз чаках да се върнеш!
Марси,честита кирилизация!  bouquet
Снеж,интересно е,разказвай,акто имаш време.Разхождам се виртуално благодарение на теб!
Другарче, радвам се много за успеха на Цвети и се извинявам за невежеството,но тя дъщеря ти ли е?По-добре да попитам,да не се изложа нещо на по-късен етап  Blush
Латеа, съчувствам ти за изпитите и за ремонтиращите съседи  Crazy
Наайра, пожелавам ти да ти се отвори път на юго-изток скоро  Peace
Еси,утре тук ще вали.Ако искаш,ще го пратя при вас,че на мен хич не ми трябва дъжд  Sick
Аз днес се сдобих с постелка за йогата,имам си и подходяща музика,само от онези миризливи свещички не съм си купила,че не ги обичам много - но може да се жертвам..
По новините даваха един документален материал за атмосферата в бг училищата (вероятно не във всички,но със сигурност в повечето) и ми настръхна косата.Каква простотия,какво нахалство.Да потъне човек в земята от срам  ooooh!

# 93
намерих тази песничка и ви поздравявам http://www.vbox7.com/play:ac774617

# 94
  • София
Здравейте момичета,
Шехи, голям майтап падна с този репортаж за училищата, май по бТВ беше,  ако говориш за същия, де..Майтап, в лошия смисъл, тъй като картинката е плачевна.Седнала съм аз на главата на двете второкласнички и се опитвам да ги убедя да напишат неколкократно "How are you" и " Fine,thank you" за да научат правописа..Те се опъват, твърдят, че го знаели...И в този момент, на екрана се изтипосва някаква ученичка,100% от горния курс,със закрито лице, която абсолютно неграмотно изписва именно една от тези фрази ShockedПървоначално се опитах да я оневиня, казвайки си, че може би досега е учила друг чужд език и с английския още е на вие.Да, ама не.. Crossing ArmsОказва се, че въпросната паралелка, в която учи девойката, вече 4-та година изучава английски, а самата ученичка е отличничка по предмета.. #CrazyНе би трябвало да съм шокирана, тъй като покрай трите зверчета имам съвсем преки наблюдения върху ставащото в у-ще и върху наглостта и изпростяването на младежта, ама чак пък толкова..След което моите дребосъчки самодоволно заявиха, че видиш ли, те се справяли по-добре от тази тийнейджърка..
Не зная, къде е причината за задълбочаването на проблема с бълването на неграмотници в бг училищата - дали в управниците,дали в програмите и скапаните учебници, спуснати от МОН ,дали в самите деца и в незаинтересоваността на болшинството родители, дали в част от педагогическото тяло или в комбинацията от всичко, но резултатът е видим..За жалост Cry Cry
Шехи, честита постелка за йога, да я ползваш дълго и в резултат на това на по-сериозна възраст в далечното бъдеще да мязаш на тази англичанка! Mr. Green
Благодаря ви за пожеланията относно годишнината,много сте мили! Heart Eyes
Другарче,извини и мен за незнанието, ама въпросното момиче дъщеря ли ти е ?Нали някои от нас са относително отскоро в темата и някои подробности ни убягват.Но както и да е, видимо е, че момичето ти е много близко и скъпо, затова честито и на нея и на теб!  bouquetДано и занапред така да те радва!
Марси,друго си е то с кирилизатор! Mr. GreenКакво прави Линда,как върви в детската градина, адаптира ли се вече?
Хей Наде,много хубава тази твойта идея всяка от нас да качи сватбени снимки..Тук няма да се дърпам хич, тъй като преди 14 години бях една слабичка и младичка...не се търкалях като сега WinkСамо май трябва да се понапъна и да ги сканирам, тъй като преди толкова време дори не бях чувала за цифров апарат.. hahahaИ не само аз, ееее далечната 1994-та! ooooh!
Рафаела,много сте хубавки на тези снимки.Колкото до питането ти, сори че не върнах отговор на лични веднага, ама бях заетичка малко..В Търново бяхме само преди седмица, така че цитираните цени са съвсем актуални.А колкото до бързината на обслужването, ами съвсем приемлива беше.. newsm78
А и още нещо, тук сме Шехи, кога следва продължението на новите приказки"1001 нощ",а?Дано е по-скоро!

# 95
Теди, точно за същия репортаж става дума.Утре май ще има продължение.Ще се постарая да не го гледам.Да ти кажа относно факторите,на които се дължи този ужас - вярно,много са и проблемът е комплексен.Но специално за показвания клас смятам,че основно вината е на родителите - такива простачета са тези деца  ooooh! Ми те даже не сядат, като са в час...камо ли да знаят нещо.Направо е страшно. Tired
Обещавам да се взема в ръце и да продължа с 1001 нощ.Определено имам още много за разказване!
С радост ще разгледам още сватбени снимки,независимо от коя година са! Peace
Лека нощ засега!Спете спокойно! Heart Eyes

# 96
Момичета, не съм гледала репортажа по БТВ, че тук го дадохме на домашно кино и не съм гледала новините. Но по въпроса за образованието нямам думи... помня системата по която аз учих, по която дъщерите ми завършиха, но от времето на синовете ми насам нещата коренно се промениха, за да стигнем дотам, че например моя син вече 2-ра година ходи на училище без учебници и аз съм изумлена как попадат 5 и 6 в бележника му (понякога). То си е за срам, но не подлежи на педагогика  smile3518 а и явно няма изисквания от страна на учителите. Такова нещо по мое време просто не можеше да се случи  smile3513
Самите учители ги пускат в свободни часове, когато самите те нямат кеф за учене и така се създава една практика в учениците за гледане през пръсти на всичко. Гадните учители (според учениците) са най-вече по математика, история, география, най-готини са по философия, пеене, рисуване, английски немски (тоест там където контрол явно няма)
Преди 2 дена бях на родителска среща, бяхме само родителите на 7 деца от 22 ученическа паралелка, от които 2-ма бяха изгонени от училище тази седмица за явяване в пияно състояние в училище.... Наистина картината в училищата е трагична...
Разбира се родителите се голям фактор в цялата тази система за образование, но е истина, че и учителите гледат да пишат 3 или 4 и да си нямат ядове. И тъй като знам, че сред нас има и учителки ще кажа, че има все още (слава богу) много стабилни преподаватели, каквато е и класната на сина ми.
Айде тази тема не е за този форум, но тия дни и аз съм под въздействието на некои впечатления от родното образование, та лесно запалих....

# 97
момичета пише ви муфида поздравявам всички празнуващи приятно се чувствам във вашата нова тема деси и тя ви поздравява но в момента нета и не работи надява се вторник да е с вас

# 98
Другарче, marsy, snejana haj, блг Ви!

Nadia Simple Smile тук има дуди (тут им казват), ябълки, джанки, кайсии (на тях им казват зарзели), страхотно грозде, едния сорт е за стафиди, без семки и сладък до втръсване чак Simple Smile Има дини и пъпеши, единия сорт е на вид като нашата Медена роса, но е с вкус на сладка краставица ... за др плодове не се сещам в момента, май...

sexymomiche, за тук съм чула, че само ако мъжа поиска, може да се разведе, независимо каква е причината за това му желание. Жената също може да поиска, но да успее, не се случва почти... А за др места съм чувала, че, ако мъжа спомене няколко пъти, че се развежда, се приема така. Тук също се женят само пред алах, др брак не признават, а и не знам да има др вид брак...

Интересното е, че тук на новородените не се издават документи. И ако, примерно, като порасне човека и поиска да замине извън страната, международния паспорт се издава с произволна дата на раждане или изобщо без дата... Предполагам, знаете, че както и на някои др места, така и тук календара е в 1384-1385 год. Всички, които познавам, не си знаят датата, а някои и годината, в която са родени и се почват едни догадки  Laughing

Old Sport, пращай! Имаме голяяяяма нужда от дъжд Simple Smile Въпреки че тази пролет е валяло в пъти повече от години насам, та чак някои хора се оплаквали, че реколтите им изгнили Simple Smile Но поне въздуха ще се прости и всички идиотии, дет хвърчт по въздуха ще изчезнат за малко  Wink

Спокойна нощ и прекрасно утро на всички!
Поздрави от Кабул!

# 99
Здравейте, и аз бързам да се разпиша, че нямам време - пиша по дисертацията, че времето ме притиска... Съмнявам се, че дори няма да успея  Sick Ама на - като се мотам до последния момент.

Другарче - честито на Цвети!! И за двете хубави новини!! Нека се сгоди - щом и е дошло времето...

Шехи, аз сладки няма да откажа. Поздравления за хубавата темичка - тея малчугани са толкова сладки, машаАлла!!
Падна ми се от изчисленията, че съм живяла във Канада, Зимбабве или Югославия, умряла съм от естествена смърт или преяждане, била съм литературен критик.... Ми нищо общо с настоящето, освен преяждането - може би този живот ми е даден да се справя с този проблем. В другия живот ще съм дипломат или политик... брей! Бе защо само на вас ви се падат арабски страни, а на мен - не?? ммм  Crossing Arms Naughty

Аз нямам координати на Либра. Надявам се всичко да е успешно при нея, че 2 седмици не са и малко време... Дано се харесат с момчето...  Heart Eyes

Найра, знам ги да, симпатяги са. Аз ти давам ей тия - единия вече не е сред тях, а може и групата да се е разпаднала - най-хубавия (мой любимец, голям) е Мохамед Нур - той вече има солова кариера...  Heart Eyes http://uk.youtube.com/watch?v=zL3YoDm3oqg

Лили, съкровище, стига с тоя бан - пиши, пиши!!  Hug Уахейщини муууууууттт!!  Heart Eyes

Да, момичета - и аз призовавам да сложите снимки от сватбите си!! Имаме мами с такива пищни сватби, грехота е поне една снимка да не видим Sad Аз толкова обичам сватби, че като се зажена - после има да показвам, показвам!!!  Party ИншаАллах...  Heart Eyes

Добре дошла на Естефче!   bouquet

Извинявам се ако пропускам някого, исках да честитя и една годишнина-на Теди ако не се лъжа - аз 2 дена нямах нет, а сега се чувствам много изморена от това писане, лягам си.  Sunglasses

А да, за учителите... още си пазя един лист, който един ученик беше нарисувал как ме гази трамвая!! Хич не ме обичаше той... защото го карах да мете стаята за това, че хвърли хартийка. Прави сте, училището е занемарено...ама аз като гледам и какви студенти излизат за преподаватели... по-добре да лягам!!  Sick

НадеHug , момичета, забравих да ви се оплача.. няма да ме огрее мен тая година египетското слънце...  Cry Cry Cry Догодина само един Бог знае. Но пък когато на човек му се случи нещо лошо - хубаво е, че живота компенсира и с нещо хубаво.... Поне да не съм съвсем капо - получих дългоочаквана вест.. или хайде нека си го кажа - дългоочаквана прошка. След 6 месеца... Аллахмдулиллах!! 

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 02:45 от Eye of Ra

# 100
П.п. Току-що видях, че модератори са Тоти и Дивиана... дали не сбърках, защото дивана знам какво е, но Дивиана не ми е известно...
Tatti, не Тоти.   Wink
Diviana /Latin expression meaning "Goddess"/ = Diana /divine(godlike) - from diviana)/
Извинявам се за off topic-а.

# 101
Здравейте!
Бана ми изтече,остава и гостуването на свеки да изтече и пак ще съм редовно тук:на кафенце!

Еид Мубарак на всички,пожелавам ви милостта на Аллах и това за което се молите да се сбъдва!

Тия дни много ми върви на дворци.
Моткаме се из Емирствата насам натам и хоп:дворец  Crazy
Днес ходихме на обяд близо до дворчето на любимия ни шейх Мохамед,премиер на ОАЕ  и шейх на Дубай.Да споделя снимки:

Не знам колко животни има в двора,но на пътя пред двореца се разхождат пауни PartyОт там обаче минават автобуси,главен път е и трябва да се съобразяват с пауните Crazy
Смее ли някой да сгази пернато на шейх Мо Naughty

Преди в квартала двореца е бил единственото нещо..сега има красив парк с езеро,магазини,къщи..Заабил Инвестмънтс се казва една от фирмите на татко Мо,да отбележим,че шейха на Дубай обича млади,добре изглеждащи и амбициозни хора,като двамата мениджъри на фирмата:

Амина тахер и шейх Мохамед Али Ал Хашими  Simple Smile

Къде е Иман да пусне някоя дубайска клюка  Party

Ра-нямам сватба-няма снимки.И меден месец нямаме..няма време за такива луксове кака..
Египет има едно стархотно фото-студио,око съм му хвърлила,и се бъзикам с мъжо:след третото
като позаслабна-да идем да се щракнем,че е срамота,за поколенията поне снимка да има Crazy

Ра-хайде дано др.година да ни огрее и двете фараонското слънце  Wink
Тоя М.Нур го мернах в едно интервю,доста скумросан беше, от провокативните въпроси на русата водеща...Ма хич не беше хубав,един рошав такъв..не му е бил ден сигурно..знам ли.

Либра замина ли?Ха да видим ще се върне ли Laughing

Хайде,ще ви чета,да видим какво се е случвало,пазете се и умната!

# 102
 Zdraveite i ot men momi4eta! Izviniavam se ,za latinicata , no pi6a ot drug kompiuatar i niama kirilica.
 Moiqt maluk sin s mnogo palavi ru4i4ki uspia da pipne kudeto ne triabva i sega kogato si vkliu4a laptopa , na ekrana vsi4ko se poiaviava s klavata nadolu- prosto ekrana i vsi4ko na nego e oburnat na 180 gradusa. N moga nito da 4eta , nito da pi6a , a mujo go niama za 4 dni.
  Ako niakoi znae kak da go opravia da pomaga!
   Blagodaria na vsi4ki koito sa pitali za men- nadiavam se utre da moga da se vkliu4a po- aktivno , 4e i na men mi lipsvate mnogo! Leka no6t ot men!

# 103
Mufida радвам се, че си сред нас. Да се разраства лобито на мамите на мамите Simple Smile
Веси това за зарзалите значи сме го взели оттам Simple Smile Ние по нашиякрай имахмемного зарзали на времето, но сега предполагам, че ако има нещо останало е само по селата. За тези, които не знаят какво е, зарзалата е като кайсията, но не и се яде костилката (горчи доста).
Рали, Шехи ще ни е свръзка с Либра в случай на ситуация, и то дано да има такава ама от хубавите Simple Smile
И много, много тъжно ми стана за твоята провалена египетска разходка. Що така, бе Рали Sad
Лили добре ни дошла и мерси за инфото... ей какъв живот си живеят там некои орица, ама сигурно и на тях живота им едва ли е само песен и фурми на трапезата... Свекито за колко време ти е подарък? Wink

# 104

Здравейте мили арабелки,ето едно кафенце и от мен за да не ме забравите.
Кате-още 2 месеца ми остават живот и здраве. Crazy
Амалче-и ти не влизаш често във форума,дано всичко е наред при теб и Светлето.
Ясминке-много е порастнал юнака-Машалла.
Близнаците,Магда Hug

Общи условия

Активация на акаунт