Баклава и базбуса всички арабки заслужават да вкусят - празнична 88

• 29 802
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
И аз за обяд правих супа от червена леща.Не се получава нищо особено,някъде бъркам алгоритъма...
По HBO дават някакъв филм за Израел, любов между палестинка и християнин ( не знам откъде).Гледам с половин око,че момата е много красива  Blush Аууу,тя се самоуби..язък..
Кате,знам,че всички сте позлатени отгоре до долу..няма к'во да се правите  Mr. Green

# 256
Шехи, позлатена , ама от баща ми милия..... Ахмо един синджир ми довлече само, ама от гордост не го исках ( де тоя акъл сега де  Mr. Green  ), та го подари на  някакъв професор  Joy

Супата си я бива, ама питай Манел за начина, и при мен не всеки път става  Wink

# 257

А я кажи ти, червената леща като я правиш на супа, ориуз слагаш ли й. Турците я правеят мн хубава с ориз, ама ме е страх че няма да я нагодя.....   а в лещата ми има пръчици канела,става отвратително  #Cussing out

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193235.msg4077831#msg4077831

Сега се сетих нещо за миризмите  Mr. Green
Като ходя в Сирия си влача подправките с мен , последният път си взех страхотен червен пипер и , защото свекърва ми е много услужлива жена веднага го извади от пакетчетата и го сложи в буркан за подправки .Готвя аз , мъж ми се цупи , миришело му на парфюм, така 3 дни .........
Откачих направо , но и на мен ми мирише и не мога да разбера откъде .Свеки сложила пипера в буркан, който е слагала преди това муск -онова , което слагат понякога в черният чай  Crazy, то мирише на парфюм.Умрях си от яд, бях замислила да ги тормозя с бг кухня , но не можах да си изпълня пъкленият план изцяло  LaughingЕй , затова в България не пускам никой в кухнята  Whistling

Monsoon_rain , добре дошла   bouquet.

Old Sport , разправят , че ми било време за второ , но аз ти отстъпвам реда си  Hug, пожелавам ти скоро да си болна от бебе  Wink

jasmin, надявам се този път да се видим , стига сме се разминавали по улиците само ,време е да изпием и по едно кафе  Wink, а щом и Дуа казва , че е задължително , смея ли да кажа нещо  Mr. Green

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 21:03 от Манел

# 258
Манел,мерси!Ще пробвам и без кайма,че не съм (особено) месоядна.Мисля,че пак ще стане   bouquet
Това с парфюмирания червен пипер ме подсети,че като ходихме на арабски ресторант миналата седмица в София, поръчахме един десерт - казаха бисквитена торта,щяло да бъде.Беше нещо много особено и с дъх на парфюм - после разбрах,че било с розова вода.Малко странно,но половинката си го хапна  Mr. Green

Има ли желаещи да пускат новата тема?

# 259
Old Sport , има и друг вариант без месо , но аз не си падам по зехтина и затова и не го написах.
Вари се оранжевата леща , като стане готова се запържват 2-3 скилидки чесън в зехтин , прибавят се към лещата. Около 5 мин. ври и е готово .При сервиране се добавя лимонтозу или сок от лимон.

# 260
Мерси пак,аз днес нещо подобно направих,но налях и малко кокосово мляко Crazy Хубаво е човек да има  и арабски питки под ръка   chef Хора,извинявайте,че се повтарям,но сме на 14стр.Накой има ли желание да пуска новата тема?Ако не - аз съм насреща,но при условие,че я пусна утре сутрин.Или пък да я спретна сега  newsm78 Моля ви,кажете си мнението!

# 261
  • по пътеката
оуф, моми4ета ,исках да ви питам вие дали сте станали  ливанки, сирийки, израелки, туркини, мароканки,египтянки? алжирки, май, още няма здраво стъпили там!?тоест вие имате ли друго гражданство освен, бг?  newsm78дали си заслужава да се приеме гражданството на тати и кога, при какви слу4аи? Thinking Crossing Arms

# 262
Момичета чета ви  писанията и ви опознавам малко по малко, но също и възникват доста въпроси към някои от вас. Но понеже се заговори за нова тема, май ще изчакам някой да я отвори, че не знам как постъпвате по принцип...

Направи ми впечатления, че в една тема се разискват прекалено много и различни неща. Още не мога да се ориентирам добре из този форум, има страшно много неща, но няма ли начин темите да са малко по-'тематични', тоест да има отделна тема за рецепти, отделна за документации, отделна за лични разкази....Аз например не се интересувам много от готвене...едва ли някой в живота ми  е чувал от мен въпроса "Кажи ми рецептата на...'  Някой ден ще ви разкажа как за толкова години брачен живот все ми се разминава готвенетои рядко ми се налага да готвя.  Joy

Но ако няма друг начин и темите си вървят така смесени, бих искала да ми разкажете кои от вас са мюсюлманки и как са станали такива, преди или след срещата си с 'принца'.

Би ми било интересно да разбера и дали ви плашат с "Не без дъщеря ми". В моят случай естествено много хоря бяха сигурни, че мъжът ми ще ме изостави, пребие, ще ми вземе детето и ще ме изгони, ще си вземе друга жена - пакистанка естествено  и т.н. Майка ми двс пъти си позволи да прави отпратки към "Не без дъщеря ми', но след като се върнах цели ДВА пъти невредима от Пакистан, а втория път даже съмнителният мюсюлманин ме пусна сама с бебето, надявам се да няма повече споменаване на тази книга, която по мое мнение никой не трябва да чете.

# 263
За Рафаела и други които се интересуват от пакистанските сватби    Традиционните пакистански сватби се празнуват 4 дни
на 1 ден семействата на булката и младоженеца се обличат в жълто и се веселят.на този ден двамата младоженци се разделят
На 2 ден се празнува така нареченото МЕНДИ-което включва танци и песни.На този ден семейството на младоженеца донася сватбената рокля.Същата нощ ръцете и краката на булката се рисуват с къна.
3 ден е фактическата сватба-традиционните дрехи са червени.На този ден се разменят думичките и се подписват документите.После всички отиват на купон-танци и песни до зори.Булката и младоженеца сядат на определеното за тях място на естрадата за да ги виждат всички и не мърдат -те не правят нищо-само приемат поздравления.
На 4 ден двойката посреща първите си гости за вечеря като семейство.Което означава отново танци и музика до зори. А ето и малко видео на няколко сватби.
http://www.youtube.com/watch?v=IbyUySdeHEM&feature=related     http://www.youtube.com/watch?v=wblYQFuC3yY   http://www.youtube.com/watch?v=goQu8PksNn0&feature=related   http://www.youtube.com/watch?v=4lakJGjKk8s&feature=related

# 264
Rain тука е така, прехвръкваме от една тема в друга от духове към филми, рецепти и сватби, бебета и болести въобще кой каквото захване, та да стане интересно. И по вечерно време (най-вече) сядаме в одаята на миндерчетата и слушаме приказки за принцове и сватби, първи срещи и приказни страни. Може би това ни е хубавото и на темичката, че има от всичко по малко, само дето понякога е трудно за новите да опознават старите... наистина ще ти трябва време. Много арабелки минаха оттук и оставиха по някоя следа, някои все още ни липсват, за други се надяваме да си спомнят за нас и пак да си дойдат... така е... Дай си време и ще ни опознаеш, а това че не можеш да готвиш компенсирай с хубави приказки за живота в Пакистан и за живота на пакистанците в Англия...
Пък покрай нас може и да се научиш да готвиш... тука има големи майсторици... макар че и доставка по домовете работи добре Wink
Шехи нямам претенции за новата тема, който иска да я пуска...
Рали, Абра къде зачезнахте Simple Smile Ани стига работа кажи къде е новата ти дестинация? Либра не е ли пратила смс на някого? СнежиХ как е в Израел?
Кате мароки къде се изгуби? Нели добре си дошла с мама в Русе и гледайте докато е топличко... може пък и аз да се разходя до Варна Wink
Ажда остави любовта сама да те намери... Аллах си знае работата...
Иман как сте и вие? Дина как е радостта в къщи? Шехи ми даде днес една обява за стюардеси не пише за къде е, но сигурно е за Бахрайн. Мен обаче ме интересува работа на земята, на принцеска не и се лети повече Sad

# 265
Monsoon_rain , всеки един нов потребител като влезе в темата пита едно и също нещо , затова и сме на 88-ма тема щот дъвчем нещата по 100 пъти  Confused За съжаление така се получава , че на никой не му се четат старите теми и лудницата от полезна и не полезна информация е голяма .Другото е , че сме с различни религии , професии, интереси .Аз съм усвоила метода четене през пост  Mr. Green, чета само това , което ме интересува или ми е интересно .Бая теми сме навъртяли и трудно би могло вече нещо да се систематизира така , че на всички да им е удобно за четене .Предложи начин на писане , може за напред да стане , но се съмнявам .Повечето владеем хаоса  Mr. Green

# 266
Рени, наистина лки си била свидетел на всичко това?

Аз, както казах не съм присъствала на сватба, но съм надничала от прозореца да гледам какво става пред къща, в която има сватба. Цялата улица, която води до къщата бива окрасявана със специални фенери и светлини, понякога дори и движението бива спирано по въпросната у;лица и трябва да обиукаляш.

Готвачите за сватбата пък правят една импровизирана кухня на улицата и като изкарат едни огромни казани....

Магазините за сватбено облекло пък...свят да ти се завие....

Бих казала , чесватбите са едно от основните занимания на пакистанците...понеже семействата им са много големи и постоянно ходят по сватби, всеки месец някой роднина се жени....

# 267
Ах, докато съм пишела съм получила два нови отговора на запитването си.

Този хаос е донякъде разбираем, тъй като пишещите са много и са активни (и добре че е така), но също така е разбираемо и всеки нов да задава подобни въпроси, защото ако някой се заинтересува от определна нишка в разговора , няма как да разбере дали тази нишка е започнала в 23-тата или 47-та тема., и съответно тгрябва да изчете всичките 88 теми барабар с нещата, които не го интересуват.

Например аз живо се интересувам кои сте , къде живеете, колко деца имате, но понеже няма отделна тема, където да се представяме, трябва да изчета всичко от, до....

Но ако така сте свикнали и така ви е по-удобно и аз ще се науча да чета през постинг...това беше само предложение, тъй като от няколко дни се опитвам да сглобя някаква картинка за всяка една от вас, но не става и не знам къде да намеря точно каквото ме интересува...

П.С.

Сетих се за още един недостатък на темите поднесени по настоящия начин. Ако някога сте обсъждали нещо и след 3 месеца примерно се сетите за него и решите да го прегледате, или да си припоните някоя информация, как точно бихте се сетили, в коя от всички теми е било споменато?

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 23:11 от Monsoon_rain

# 268
В началото на всяка тема има списък коя мама от кой район е или на къде и клони сърцето, може би там трябва да се добави до всяко едно име - мома/женена - 1, 2,3 деца имената на децата и така, все ще е от полза за новите... Какво ще кажете?Може да намалим малко там снимковия материал за да има повече място за визитника?

# 269
хооп и аз да се разпиша преди да е свършила темичката!
Шехи,ако си готоваа пускай  Simple Smile та и историйка чакаме от теб за тайландката,Дано скоро да получиш хубава вест за бебе  Praynig
Дина, и на мойта приятелка от Бахрейн много и харесва новия мол,влюбила са е в няколко европейски марки като H&M , как е малкия?
Някой да не би да спомена за джинове.... добре че имам котка в къщи  Laughing
а преди няколко дена какви сънища пак за края на света ме обзеха,мале малее...  #Crazy
Ажда, как стана с къната? ще качиш ли снимки да видим? разбрах ,че вече си минала първа смяна,какво ще кажеш събота да отидам на танците? проучили как стоят нещата?гледали ли си Каби куши, каби гхам?(хинди филмче) много хубав филм,поначало съм фен на Yash Raj филмите,но незнам кой си гледала освен Веер-Зара!
Кате Марок,как сии??
Наде,дано да хванем хубаво време и майка ми да не си промени решението,че тези дни е някаква умърлушена и тъжна... а ти заповядайй!!!  Grinning
Рейн,добре дошла и от мен! доста неща съм гледала за Пакистан,все пак съм маниак на тема индийски филми! и доста от тях се снимат и в Пакистан..  Simple Smile
С удоволствие бих отишлаа на екскурзия до Пакистан и Индия!
Кате Шилан аз защо си останах си впечатлението ,че мъжа ти е кюрдин... а нещо се заговори за Сирия,или може би се бъркамм  newsm78
За всички  Hug  
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт