Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 6

• 61 687
  • 482
  •   1
Отговори
# 330
Рени, моето дете още е на 5 и не е започнал реално да ходи на у-ще, но когато се занимавам с него с неща извън игрите, които на него не са му интересни (например рисуване, учене на стихчета) и няма желание и са му трудни, винаги казва че го боли главата или му се спи. Не съм сигурна дали играе театър, защото иска да го оставя на мира, но пък ако му кажа, ами лягай да спиш (а примерно е рано, необичайно време за сън) , ляга и заспива.  Rolling Eyes

# 331
  • Linz
Нищо не предприемаме Rolling Eyes И невролога нищо не каза, освен да сме умерено строги и да внимаваме положението да не излезе извън контрол с времето. За главоболието- понякога тя сама отива при медицинската сестра в училище и си иска хапче (дава й парацетамол, но без ефект). Само се ядосваме, че е непослушна, непокорна, не внимава в училище и хич не й се учи. Вечер трудно заспива, понякога нощем се буди и не може да заспи, а сутрин може да откара до обяд. Прекалено общителна е, често се заприказва с непознати хора и се държи с тях все едно са й стари приятели. Много е емоционална, не може да стои дълго време на едно място. Помни всякакви глупости, но уроците си- не. Относно храненето е много капризна, често няма никакъв апетит, но понякога е като ламя. Много е слаба, килограмите й са под нормата, а ръстът й- средният за възрастта... Това е в общи линии. Коренна противоположност е на сестра си. А аз и в двете виждам по нещо от себе си. Аз самата страдам от често главоболие.

# 332
Цитат
Аз самата страдам от често главоболие.
Аз също, но нямах никакви проблеми в у-ще навремето. Но за сметка на това свръх емоционалността я е наследил чисто от мен.  Confused
Ами Рени, все едни описваш моето дете.

# 333
  • София
Рени, как е дъщеря ти със зрението.Има голяма вероятност главоболието да не е свързано със хиперактивност.Възможно е детето да има проблеми с зрението и от там да е главоболието, също така и нежеланието и за учене  Thinking.При познато мое детенце беше така.
Възможно е нейната свръхемоционалност също да е причина за главоболието.Казвам го съвсем сериозно.Имам третокласничка в норма, която страдаше от постоянно главоболие в първи клас от свръхемоционалност - но пък учеше с желание  Rolling Eyes.По препоръка на лекарката пие Кока кола за главоболието.Минава и от кофеина в колата по бързо отколкото от парацетамола  Crazy.(Тази напитка я пие само като лекарство при главоболие - не я тачим в къщи в дневното меню)

# 334
  • Linz
Катина, аз също си мислех да отидем и на очен лекар за всеки случай. Когато пише излиза от редовете, но не винаги. Ние с баща й сме с много добро зрение. Освен това като беше на 3 год. я заведох на профилактичен преглед и нямаше проблем. Но все пак ще проверим зрението.
Малко странна ми се вижда комбинацията от свръхемоционалност и кофеин, но ще пробваме Peace 

# 335
  • Варна
Нашия невролог каза относно хиперактивността Кока-кола в никакъв случай. Naughty Също се отнася и за шоколад - да се избягва и по възможност да не се дава. За очен преглед е добра идея.  Peace Иначе и ние като pasinet се чудим понякога дали наистина го боли главата или симулира... Rolling Eyes Защото много странно го боли само, когато трябва да учи...

# 336
Здравейте, момичета!
Опитах се да прочета част от предходните теми, но информацията е доста обширна, за това ще задам директно въпросите си към вас.
Някоя от вас има ли подобен проблем: дете на 4 години и половина, а не говори. Логопедката твърди, че има много богат пасивен речник. Също много трудно може да й се привлече вниманието, прави това, което тя си реши.
Имате ли някакви наблюдения и впечатления за лекарството Резитарун? Разбрах, че се произвежда единствено в Германия и че стимулира мозъка. Възможно ли е да има някакви странични реакции?

# 337
Някоя от вас има ли подобен проблем: дете на 4 години и половина, а не говори. Логопедката твърди, че има много богат пасивен речник. Също много трудно може да й се привлече вниманието, прави това, което тя си реши.
Имате ли някакви наблюдения и впечатления за лекарството Резитарун?
Да аз го имам този проблем и не само на 4 години и половина, още продължава това. Сега е на шест години. Не е необходимо логопед или който и да е да ми казва, че има богат пасивен речник, аз самата съм убедена в това.
При него проблема обаче /по мое наблюдение/ е в произнасянето и на думичките. Той си ги казва, но по своему - както на него му е лесно. Примерно брои едно, две, три, четири, пет ...., но не се чуват така както при нас, а някои изобщо и не можеш да разбереш че това е цифрата. Девет, десет се произнасят - "Дее". Ако иска нещо да се пусне - телевизор, компютър казва "Пу" и дотам се изчерпва думата. Винаги му казвам правилната дума, но той се ограничава до неговите си.

За лекарството Резитарун нямам впечатления. Не давам никакви лекарства за стимулиране на мозъка.

# 338
  • в моя свят
Здравейте на всички.Отдавна чета темата и реших да се регистрирам и да пиша.      Passiflora,относно Резитаруна моето дете го пи август месец,сега на пролет ще направим втори курс.Да има го само в Германия,купува се без проблем с обикновена рецепта написана на немски,цената му е 30$ за една опаковка от 30 ампули,които са за 1 курс.Изписват го за деца с дефицит на концентрацията,но говора не се подобрява.По принцип мисля,че се води био продукт и няма странични реакции.Когато го пихме все едно не приемахме никакво лекарство от този род(например пробвали сме и Ноотропил,а от него сме много нервни и напрегнати).Единствения проблем при нас беше,че от Резитарун се появиха тикове на очите и раменете,но според специалистите не било възможно.Аз го отдавам на това,но имахме и смяна на жилище по същото време и може и това да е повлияло за тиковете,постепенно те отшумяха.Като цяло обаче съм доволна,досега нито един от медикаментите за концентрацията не ни е помагал,а при Резитарун видях резултат и затова ще направим и втори курс.Препоръчва се 2 курса годишно.Другото название на лекарството е Клерижил,което пък е френският вариант,но мисля,че вече е спрян от производство в Франция,преди много години го е имало и в БГ пак под друго име,но и тук е било спряно от производство.Това малко ме притесняваше,но доколкото разбрах само германския вариант е био продукт без странични реакции.Имам листовката на лекарството,ако искаш ми пиши на лични,на мен ми го беше превела една позната,но не си спомням всичко,ако искаш да си я преведеш....Стана много дълго,но в общи линии това е което знам.Ние също сме със забавено говорно развитие и проговорихме след 4г.ще пиша за това пак,но сега нямам много време.Успех на всички.

# 339
Здравейте и от мен!
Когато говорите за главоболие при малки дечица аз първо бих се опитала да отстраня всички причини.Да променим осветеността на помещението, да отворим прозорец, да изгасим телевизор или копма,измиване на лице и ръце със студена вода.Става въпрос за главоболие и училище -бих наблюдавала поведението на детето.Ако то говори за главоболието повече отколкото има физиологични признаци -на друго място трябва да се търси причината.Ако детето взима стимуланти е възможно да се появи главоболие докато се закрепи дозата.
Сега третото дете в семейството при мен започва терапия.Преди работа с логопед ще се раздвижват лицевите мускули с физиотерапия,за да се улесни проговарянето.Нали и у нас се процедира в тази посока? newsm78
Джей,може ли повече информация за дипломната работа и нейното бъдещо приложение.  bouquet

# 340
  • в моя свят
Джей тук ли да отговаряме на анкетата или на лични?

# 341
Джей,може ли повече информация за дипломната работа и нейното бъдещо приложение.  bouquet

Здравей Simple Smile
Това не е дипломна работа, а научна работа. Преподавателя ни го зададе като "научна работа".
Целта е всеки да си избере тема и да пише върху това, което го интересува, естествено трябва да е свързано и с това което учим.
Желателно е да има анкета и на базата на тази анкета аз трябва да реша какво ще пиша в "научната си работа".
Обясниха, че не трябва да е нито реферат, нито есе, нещо средно между двете.  Rolling Eyes

Джей тук ли да отговаряме на анкетата или на лични?
Здравей  Simple Smile
Ако не е проблем отговаряйте тук.
Благодаря!
  Hug

# 342
pepi_r, me4ta22, искрено ви благодаря за отговорите!    Hug

# 343
Момичета, Джей, предлагам за да не разводняваме темата с отговорите си(защото анкетата е доста обемна),  да отговаряме или на лични или на пощата на Джей  Peace

# 344
  • София
Здравей Джей!
Ще отделим тази анкета в отделна тема, за да не се превръща тази тема в едно безкрайно отговаряне на анкетата, и да могат новите и стари потребители влязли да почерпят някакъв опит, да си се ориентират и да си пишат по проблемите!

Общи условия

Активация на акаунт