За първа година в детската градина!- 7 част

• 16 137
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Купих престилчицата от Джъмбо, страхотна е  Peace

И на нашата родителска среща всички мълчаха. За болните деца казаха, че отговорноста си е на родителите. Те могат само да върнат детето, но то вече е било вътре и е посяло заразата. Много говориха за това и най-вече, ни призоваваха да не водим децата и при най-малкото съмнение, че не му е добре.
Събрахме по 100лв за тетрадки, играчки и т.н. с ясната мисъл, че ще останат пари. Родителският актив закупува всичко, каквото е необходимо и парите са в касиерката. Учителките казаха, че минимума трябва да е по 60лв, като се обосноваха с цени на конкретни помагала. От там вече родителите решихме парите да са повече и ги закръглихме. Добре ми подейства, че никой не се възпротиви да закръглим сумата.
Сега, ако се наложи пак да се купува нещо, дори и догодина, няма да се проточваме със събирането на парите.

# 136
  • София
Ние събрахме по 70лв,това включва помагала,тоалетна хартия,салфетки,вода и сега по 10лв на месец за играчки незнам още какво.
Ние май настилката в стаята ще сменяме,че има изпокъсан балатум Sad
Иначе за чаршафите,ми техни са си ,защо ни да ги перем така и не разбрах,ама карай.
Вчера останах приятно изненадана като отидох да взема малчо и той ми каза,че неиска да си ходи и трябвало да го чакам Simple Smile Бяха се заиграли на двора...
Искам друго да ви питам нали от 1ва група започват допълнителните занимания-език,танци,тук четох и за приложно изкуство,е на какво смятате да запишете децата?

Хубав ден на всички и без болести тези дни!

# 137
Добро утро на всички  Hug
В нашата градина за сега ще събират по 50лв вместо по 100(това за ТV, DVD и т.н.) - даже вчера ми напомниха, обаче аз още малко ще позабавя нещата щото се очаква да се местим.

# 138
И при нас беше почти само тишина на родителската. Когато госпожата попита кой да изберем за родителския комитет, всички мълчаха. Аз се самопредложих, но всички приеха.  Mr. Green

Повдигнах въпроса за болните деца - и при нас отговорът беше, че това е отговорност на родителите. Имало преди практика мед.сестра да преглежда и връща деца и се надяват пак да се върне, но... Още казаха, че не могат да върнат дете с бележка от лекар, че е здраво, даже според тях и болно да е.  Confused

Слънчоглед и нашата настилка е за смяна. Толкова кръпки има по балатума, че ми стана тъжно. Мебелите са сигурно от основаването на градината, стари, лакирани по няколко пъти...Харесаха ми единствено масичките и столчетата. В стаята има 6-7 кукли и около 10-на коли и камиончета и още няколко играчки.  Sad
Аз забравих да питам за допълнителните занимания на род. среща, но и те нищо не казаха. Предполагам, че при нас ще започнат от догодина, защото групата е от деца между 2 и 3 години.

Вчера децата са оцветили първата си рисунка. Били са изложени до шкафчетата. Оцветявали са масичка. Не можах да видя първото творение на Гергана, но ще заръчам на баща И да снима. Не знам дали ще ни дават рисунките или ще ги събират в ДГ.

Ох, извинете... малко се улях. Пожелавм ви лек и усмихнат ден, без болни и плачещи деца!

# 139
  • Mediterraneo

В тази връзка един тъп въпрос - какво зелено е зеления сопол? Не съм се сблъсквала с такъв, поне така си мисля newsm78. На дъщеря ми са или бистри и воднисти, или гъсти бяло-жълтеникави.

Зелените са същите като белите и жълтеникавите.Не знам всъщност защо им викат"зелени" newsm78  ,на Иво също са бяло-жълти, когато е имал.

О, в грешка си! Има си баш зелени сополи, не можеш да ги сбъркаш на цвят. Но такива като станат, със сигурност си отглежда детето някакви гадинки в носа.

# 140
ден трети: започна да плаче, щом наближихме входа на градината. после се залепи за мен и само повтаряше "мамо, моля те, вземи си ме вкъщи, моля те" и не искаше да ме пуска. направо ми скъса сърцето, едвам се удържах да не се разплача и да си я отведа. днес имат театър и докато се суетяхме с учителката за плащане, стана още по-лошо. явно трябва бързо да се оставят.
взе си любимите книжки с нея. дано да не се затрият някъде, защото тя много си ги обича, а няма откъде да й ги купя.
днес ще звъня на обяд, дано не се налага да я взимам.
горките дечица, много ми е мъчно как плачат. какво ли им е в душичките. до вчера все в мама, днес мама ги оставя   пак съм се размекнала.
дано другите мъници са щастливи и не плачат днес 

# 141
  • София
Ние събирахме по 60 лв. (47 лв. за помагала, канцеларски консумативи и вода + 13 лв. за пластмасови чашки и др. по наше желание). Отделно има и доброволно родителско настоятелство с 10 лв. месечно членски внос, с които на децата се купуват плодове и зеленчуци за междинна закуска в 10 часа и се прави веднъж месечно куклен театър. Като се съберат пари, се изразходват за каквото е необходимо в момента.

Аз записах Ади на танци и приложни изкуства. Много е щастлива, че ще ходи на "балет". По приложни изкуства разбрах, че работят с глина, иначе ми даде една рисунка, ама тя и вкъщи бая твори, така че дори не й събирам произведенията  Embarassed . Рисува каки, жаба  Shocked , врати, къщи, а вчера и Мечо Пух!, при това си приличаше (всички отидоха в кръглата папка  Laughing ).

# 142
  • София
запис  Party

на нашата родителска ни казаха по 50 лв за помагала и колкото останат да купят килимче.
Обстановката е същата - всичко много старо, само пребоядисано. Играчки няма никакви. Това не ме притеснява.

Проблема според мен е в ужасно малкото персонал - 1 учителка на смяна и 1 леля, която е за целия етаж.
Като лелята носи закуската, мие чиниите, мие тоалетните, сменя и памперси, където има нужда, ужас. Сутрин влизат в градината, ако има някой на вратата - някоя учителка, лелята или охраната ги взима и ги пускат сами нагоре по стълбите. Децата си намират групата, влизат, събличат се, обуват чехлите. Вярно са в градина и трябва да са самостоятелни, ама малко се притеснявам. Миналата седмица я водих аз 2 пъти (обикновено е баща й) и тъй като нямаше никой на входа реших да я изпратя догоре - намери си детето групата, влезе и гледам, при гардеробчетата се събличат няколко деца, никаква учителка не се вижда, мойто се огледа, защото й бях казала да даде листа с актуалните телефони и тука вече си тръгнах.
Не виня учителките, не може една госпожа и да посреща децата, и да ги храни, ама ме втриса като си помисля, че някое може да си тръгне и тя няма да разбере.  

На родителската госпожите казаха, че се очаквала някаква заповед, според която персонала щял да става още по малко - примерно 1 госпожа за цялата група общо.

Иначе госпожите ми харесаха - спокойни и мили. Правят всичко по силите си.

И ние си носим малки шишенца с минерална вода, които седят в гардеробчетата. Носим си пижамки, които ни дават да перем. Групата ни била от 30 деца, макар, че не видях толкова родители на срещата. Другата 1ва група била от 37 деца  Shocked

Ще имаме английски, танци и футбол, като ремонтират басейна и плуване. Само на футбол не съм я записала. Simple Smile

# 143
Здравейте и от мен. И днес беше рев от сутринта, зарони сълзите още като се събуди ooooh!  На всичкото отгоре баща му трябваше да излезе по-рано и не дойде с нас, което допълнително допринесе за сълзите, ама....Като го оставях, учителката каза, че той е едно от децата, които не плачат изобщо през деня, което ме успокои.Значи проблема е в раздялата, след това всичко е ок. И баща му като го взима ми казва, че е в добро настроение. Отново нищо не чух или прочетох за родителска среща Confused
Не съм се качвала да видя обстановката(групата е на втория етаж), но мъжа ми миналата седмица помогна да се пренесат някакви шкафове и каза, че са ремонтирани баните и тоалетните, има нови гардеробчета и масички. Ще видим на родителската среща какво евентуално още има нужда от подмяна.

О, в грешка си! Има си баш зелени сополи, не можеш да ги сбъркаш на цвят. Но такива като станат, със сигурност си отглежда детето някакви гадинки в носа.

Да, разбрах, явно просто не съм попадала на такива.Както казах, при Иво са или бели или жълти.

# 144
  • София
И аз се надявах да имат футбол,но явно в градината няма подходящо място,пък и басейн нямат,но поне зимата на ски училище ги водят.
Миналата година в яслата и в наща група имаше междинна закуска плодове,пък тази година май няма такава практика.
Иначе в стаята на децата мебелите са нови,но както казах настилкта я за подмяна.Имат си компютър(май за учителките) и много играчки,даже вчера били купили някакви пъзели и стрители.А тези дни и аз изрових един коли от вилата-забравени и мисля да ги занеса да играят децата.Там Светльо може и да им обърне внимание Simple Smile
Мистрал неможеш ли да придружиш детето до неговата група да си сигурна къде отива поне.

# 145
  • София
Колко горе-долу продължиха родителските ви срещи? Записах си един час за утре в 18 и 30 и естествено се оказа, че и родителската среща е утре, но от 17 часа. Смятам, че 1 час ще ни е предостатъчен.

Много е кофти така като мълчат всички.
На нашата първа родителска среща юни месец почти всички участваха, утре не знам какво ще бъде. Аз се имам за по-активен участник, бих се включила и в събиране на пари и в пазар, искам само децата да се чувстват добре.

На мен ми се иска да сменим балатума с ламинат, става за отрицателно време, а и не е много скъпо. Но не знам дали това е посилно за останалите родители. Иначе градината претърпя основен ремонт, затова и тръгнахме толкова късно. Навсякъде дограмата е нова, тоалетните също, боядисано е. Не знам дали казах - ние сме във филиала на 12 ЦДГ, намиращ се над сладкарница LAGUNA (много странно това име не ми се изписва на кирилица) на ул. Христо Белчев. Към обяд започва да мирише на кремчета и торти в градината.  Wink

# 146
  • София
При нас са 29 деца в групата, но креватчета са 23 (на два етажа са, с изключение на едно). При нужда опъват походни, но това не ме притеснява, защото са със същите матрачета. Всичко е чисто и ново (или реновирано, например шкафовете са облепени с нов фурнир). Има нови жълти щори, даже балтумът е сменен с нов ламинат. Само килимче не видях, ще повдигна по-нататък въпроса дали да не купим родителите. В яслата беше още по-, защото имаше отделни помещения за хранене, игра и спане, докато сега в ДГ е 1 голямо.  Peace Играчки май има, но повечето са за по-големи деца, защото преди в помещението е била предучилищната група. И от липса на персонал не можем да се оплачем - вече се запознах с учителките, лелята и сестрата и освен поне една от тях посреща децата, като засега и всяка сутрин и директорката й помага. Охраната също си е на мястото. Всички са и с опознавателни табелки с имената.  Hug

# 147
  • София
май обикновено някой ги взима на вратата, ама не ги водят баш до групата им.
И сега още може да се придружава, но казаха, че като сложели пътеките след края на ремонта родителите няма да влизат.
И да - и директорката посреща децата, но може да се случи в някой момент да няма никой.

# 148
  • София
Колко горе-долу продължиха родителските ви срещи? Записах си един час за утре в 18 и 30 и естествено се оказа, че и родителската среща е утре, но от 17 часа. Смятам, че 1 час ще ни е предостатъчен.

...

Нашата продължи от 17 часа до 18:45 часа (писах протокола, затова знам точните часове  Joy ).

# 149
При нас пътеките са сменени това лято. Събуваме се долу на входа и по чорапи се качваме горе. Другия вариант е всеки да си носи найлонови калци. Преди имаше сложени до вратата в едно кошче, събирали са пари и са купували за обща употреба. Но вече РИОКОЗ имал изискване да се сменят на 2-3 дни, което финансово е невъзможно. Тъй че казаха-или боси, или си носете от вас калци.
На входа винаги стои охраната, тя посреща и изпраща. Мед. сестра също съм я засичала. Децата ние си ги водим в групите и помагаме с преобуването и събличането.

Общи условия

Активация на акаунт