За първа година в детската градина!- 7 част

• 16 094
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Привет и от мен в новата тема.

Имам въпрос - вашите деца разказват ли как им е минал деня? Теди нищо не разказва, пълна бариера. Игнорира го явно в съзнанието си и не иска да обсъжда. Пък аз питам: ядохте ли, спахте ли, играхте ли. Тя или ми казва лаконично "да" или не отговаря. Стигнахме до там, че вчера ми каза: "Мамо, ти защо ми казваш всеки ден едни и същи отговори?"  Mr. Green Явно искаше да ме пита защо всеки ден едни и същи въпроси задавам, ама се омота  Grinning Но не разказва, не помни какво е яла, не знае имена на деца от групата  newsm78

# 91
днес госпожицата плака ,
и понеже плаче през ден, ме навежда на мисълта, че нещо в госпожата, която е на смяна има,
дали е възможно  Thinking

до сега не са ни давали да перем вещи от градината.

# 92
Привет и от мен в новата тема.

Имам въпрос - вашите деца разказват ли как им е минал деня? Теди нищо не разказва, пълна бариера. Игнорира го явно в съзнанието си и не иска да обсъжда. Пък аз питам: ядохте ли, спахте ли, играхте ли. Тя или ми казва лаконично "да" или не отговаря. Стигнахме до там, че вчера ми каза: "Мамо, ти защо ми казваш всеки ден едни и същи отговори?"  Mr. Green Явно искаше да ме пита защо всеки ден едни и същи въпроси задавам, ама се омота  Grinning Но не разказва, не помни какво е яла, не знае имена на деца от групата  newsm78
  Просто са мънички. Нали не очакваш да ти построи някакъв сбит преразказ? Wink Отпускат се доста по- късно да разказват какво точно им се е случило. Сега може да измъкнете само някои детайли от нещо ,което наистина ги е впечатлило. Това дали са спали и яли не им е особено интересно. Wink Laughing

# 93
Усетих се и спрях да питам, добре че детето ми намекна  Laughing

# 94
Втори ден: мрънкане от сутринта, стигна се до рев като го оставихме. Предполагам, че бързо ще се успокои де.

В нашата градина си носим чаршафите, в яслата също беше така и ни ги даваха да си ги перем през седмица. Възможно е и там да са ги перяли от време на време, но принципно съм свикнала да ми връчват торбичката с мръсните неща. Когато ходеше на сборна група през лятото в друга градина, там си имаха техни чаршафи и не ни искаха.Явно е различно за всяка градина.

За родителска среща още не се чува нищо.

# 95
Чаршафите ни ги дават на 2 седмици да си ги перем ние. Техни са, може да си занесем и нашенски си. и кърпата и пижамата, всичко си прибираме.

Моето разказва, когато го питаш, но трябва да съм много настоятелна иначе отговора е винаги - играхме си.
Вчера са играли на дядо вади ряпа и даже показва как са теглили ряпата.

Имаме си едно другарче в групата, с което явно много си допадад защото всички играчки вкъщи са "Васко" (така се казва момченцето). Може би това е причината да е отминал периода да не иска да ходи. Вечер даже не иска да си тръгва, а иска да седи и да ги играе там.  Grinning

# 96
Тошко днес замина на градина с баща си, за да е по-лека раздялата на входа.
От малкото информация за това как е минал денят му, която ми сподели, няколко пъти ми каза, че едно момиче го е било. ooooh! Както си стоял на столчето, момичето отишло и го ударило. Той се обърнал и тя пак го ударила. Cry
Очакваше да му обясня защо момичето така е направило, как да обясня защо. Rolling Eyes Казах му, че госпожата трябва да знае, тя се грижи за дечицата и ще му помогне от каквото и да има нужда.
Ще се обадя към обяд на учителката и ще я питам за случката. Може да изглежда съвсем невинна, но със сигурност значително допринася за нежеланието на Тошко да ходи на градина.

Сутринта в колата и на баща си е разказал за това момиче. Мъчно ми стана, че се е почувствал беззащитен. Дано скоро да го преодолее!

Приятен ден на всички дечица в детските градини! И спокоен на майките! Simple Smile

# 97
  • София
С хрема от настинка нали не върви да я пускам на градина?

Щото госпожата ни обясняваше само за зелените сополи, че прихващали всички, а отделно все чувам, че всички били сополиви.

# 98
  • София
Какво ли питам, като знам отговора?

Толкова ме е яд, че ще си изям ушите направо.
Мъжо ми снощи я набута в банята и я остави да се плацика там и тя е настинала...
Кажете ми моля спешни мерки за лекуване на такава хрема.

# 99

Мъжо ми снощи я набута в банята и я остави да се плацика там и тя е настинала...

Стеримар и Коризалия по 1 на час. Това са едни хомеопатични хапченца, сладки и аз казвам, че са бонбони. Става дума за лека хрема, без запушен нос, бистри сополи, нали Wink

# 100
Сънчо- бистрите сополи при Иво не са ми фактор за спиране от градина.Изследвала съм ги и резултатите винаги идват отрицателни.Виж, зелените вече са друго нещо- те са бактериални.

# 101
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Днес Мариелка пак се разрева и не искаше да влиза,но госпожата уж я предразположи.И тя е със запушен нос,сополи има,но слабо,миналата нош настина,понеже спа отвита на студено.Засега съм я пуснала на градина,но ако се усили хремата,мисля да не я водя.Отделно там си мокри крачето като ходи до тоалетната,явно подът е мокър,а пантофите са от тези меките.На учителката също и е направило впечатление,че си мокри едното краче.Вече ще я пускам с кецове или ше и търся пантофи с по-висока подметка.
Илиана_М -много неприятна случка,мисля,че госпожата трябва да знае за това,ако не е видяла случайно(макар,че това и е работата)

# 102
От малкото информация за това как е минал денят му, която ми сподели, няколко пъти ми каза, че едно момиче го е било. ooooh! Както си стоял на столчето, момичето отишло и го ударило. Той се обърнал и тя пак го ударила. Cry

Неприятно. Confused Но за съжаление това са чести случки, дано като се поопознаят малко дечицата да почнат да се разбират.  В яслата Иво през ден го прибирах одран, ама и той отвръщаше де.....Борба за територия явно или нещо такова.

# 103
...въпроса ми е вие перете ли неща от градината.Това масова практика ли е или единичен случай Simple Smile

При нас всичко, което си е на градината се пере там.

И при нас е така, ползват обществена пералня, аз вземам само пижамката и ако има нещо напикано от неговите дрешки.

# 104

аз давам осцилококцинум и едни капки, които знам от една съфорумка и които вече година при нас минават с пълен успех. правят се от 5мг физиологичен разтвор и 1 мг адреналин. наистина за един ден спират хремата  Peace аз вече нищо друго не купувам и ползвам. доколкото знам това е рецепта, дадена от педиатър от правителствена болница.

при нас втория ден мина като първия. усмихната и спокойна до вратата, но там като видя едно детенце да плаче и тя започна и се залепи за мен. учителката обаче я гушна и аз тръгнах бързо. хареса ми и тази учителка, която вчера беше втора смяна и не можах да се запозная с нея. каза, че днес щели да ги извеждат на разхода из двора. били им сложили и двд да гледат филмчета. и аз много не съм фен на гледането на тв, ама кейти обожава.

ние сме отскоро, но доколкото знам от други родители в градината си перат чаршафите. ние имаме грижа само за пижамките, кърпите за ръце, които са си наши.

след 1 час ще звъня да видя днес ще я взимам ли на обяд или ще остане да спи там. тя хич не обича да спи, дано не се стресира нещо  Rolling Eyes

гери, много неприятно. надявам се да ви мине по-бързо!

Общи условия

Активация на акаунт