За първа година в детската градина!- 7 част

• 16 119
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
На нас в петък ни дават всичко (чаршафи, пижамка, пешкир) да си го изперем и в понеделник пак ги носим. Но подхвърлиха, че от ХЕИ искали да се носи на общ. пералня.

Юка, а как се дозират тези капки?

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 11:27 от Steisi

# 106
  • София
Добър ден от нас Grinning
Да се представим- аз съм мама Таня, на Камен и Георги Grinning
И моето голямо момче преди няколко дни тръгна за пръв път на детска градина.
Всъщност, нахлувам така в темата, защото имам спешен въпрос, ще ви помоля за съдействие.
Отнася се за водата в градината. От нас искат да носим големи туби с минерална вода- това добре. Но на децата им дават да пият от една обща метална чашка, викат ги и те едно след друго пият като си предват чашката. Пуснах търсачката( за да не ви притеснявам излишно ако е обсъждано), но излезнаха само няколко мнения, от които разбирам, че децата пият вода от собствени шишенца. Та въпросът ми е това честа практика ли е да се пие от обща чашка? Утре вечер сме на родителска среща и ми се иска там да го коментираме, но ако е прието така на много места...

Благодаря ви предварително Grinning Довечера като  заспят вампирчетата ще се пробвам да изчета темите назад( сега ги открих).
Лек ден от нас Grinning

# 107
  • София
Благодаря ви, поуспокоих се малко.

Ще се постарая да я позасиля днес и утре, пък да видим. Засега са и чисти сополките, пупу.
Ще и ги взема тези хапченца, и на друго място ги срещнах.

radost24 , май им се мокрят крачетата. На нас ни казаха задължително да я пуснем с гумирани пантофки.
Попитах дали може с крокита, нямало проблем. Та мисля с крокита да я пусна, живот и здраве като дойде този момент.
Дано му мине на твоето момиченце бързо настинката.

tchara , в нашата група има автомат за вода, казаха по 2 лева на месец, че се събират пари за дете, обаче нямам никаква идея как пият от автомата.
Пусни тема, ако тук не получиш много отговори, дори и да има някъде такава някой може да ти даде линк към нея.

# 108
tchara, не е нормално  Sick 100 броя чашки за еднократна употреба струват 1,50 лв.
Това е въпрос, не търпящ отлагане!

В нашата градина се ползват чашки за еднократна употреба. Яде се в метални чинии и купи, млякото се пие също от метални чаши, които след измиване се стерилизират в стерилизатор!

# 109
И при нас има автомат за вода, но пият от техните си шишенца (чашки), поне моята дъщеря твърди, че пие от зелената си чаша. Дано да е истина, че иначе ... #2gunfire

# 110
И при нас имат автомат за вода/ плащаме по 2лв всеки месец/, от където им пълнят шишетата/ от 0.5л минерална вода/. Шишетата им са наредени на един шкаф в стаята и са надписани, но децата си ги познават. В края на седмицата носим нови шишенца.

# 111
tchara- не мисля, че е нормално това с общата чашка.Задължително повдигни въпроса на родителската среща. На нас ни искат надписано шише, което се сменя всяка седмица.На други места, както са писали и преди мен, се пие от чашки за еднократна употреба.

# 112
 В нашата детска градина, преди /когато големият ми син ходеше/ всеки си носеше вода от къщи в предварително надписано пластмасово шише и със залепена някаква картинка , така че да може детето да си го познае. Сега тази практика е отхвърлена в цялата градина. Има автомати за вода , за което плащаме ежемесечно по 2 лв. и всеки си носи по един стек чаши за еднократна употреба от 1,50. Мисля ,че от хигиенна гледна точка това е най-добрия вариант.
   По същия начин е отхвърлена и практиката с хавлиените кърпи за бърсане на ръце, която беше преди. Навсякъде има някакви устройства / не знам как се казват/ със големи салфетки за еднократна употреба. По този начин няма как взаимно да си ползват кърпите.

# 113
На мен госпожата ми каза да си донесем шише  от вкъщи,защото отказвала да пие вода от там. А как пият вода незнам  EmbarassedИ наистина има си шишенце със сламка и само от него си пие вода(от чаша също може да пие без проблем,но явно там не иска).
   По същия начин е отхвърлена и практиката с хавлиените кърпи за бърсане на ръце, която беше преди. Навсякъде има някакви устройства / не знам как се казват/ със големи салфетки за еднократна употреба. По този начин няма как взаимно да си ползват кърпите.
Много хубаво звучи,но в нашата д.градина се използват малки хавлиени кърпи за бърсане на ръце.Уж са индивидуални за всяко дете,но знаеш ли...

# 114
За хавлиените кърпи- докато Иво беше в яслата не искаха хавлиена кърпа, сега ми казаха да донеса за първа група.

# 115
След едноседмичен престой вкъщи, днес Сашко е на градина.
Сутринта, като се събуди, малко поплака- искал вече да е червено Laughing(обясняваме му, че на календара почивните дни са в червено и тогава не се ходи на работа и на градина).
После,обаче, се успокои и тръгна весел, в градината малко пак е ревал, но баща му каза че било търпимо.
Сънчо, аз при всякакви сополи смятам да го спирам от градина. Ето сега първите 2-3 дни бяха бистри, викам, размина се- като текнаха после едни зелени Sick, ужасно нещо.....
Моето мнение е , ако имаш възможност дръж си детето вкъщи.
За водата, събираме пари- по 9лв за цялата година, пият от автомати за вода с пластмасови чашки за еднократна употреба

# 116
  • София
Привет и от мен в новата тема.

Имам въпрос - вашите деца разказват ли как им е минал деня? Теди нищо не разказва, пълна бариера. Игнорира го явно в съзнанието си и не иска да обсъжда. Пък аз питам: ядохте ли, спахте ли, играхте ли. Тя или ми казва лаконично "да" или не отговаря. Стигнахме до там, че вчера ми каза: "Мамо, ти защо ми казваш всеки ден едни и същи отговори?"  Mr. Green Явно искаше да ме пита защо всеки ден едни и същи въпроси задавам, ама се омота  Grinning Но не разказва, не помни какво е яла, не знае имена на деца от групата  newsm78

Ами моето отговаря по същият начин- основно с да и не Simple Smile Но той по принцип не е особено приказлив и това му е множко Simple Smile
Но успявам да разбера, че Никола хапе, че Криско се бие, че Ема има сополи (там са 5-6бройки и не знам точно коя), че гледат Мечо Пух, а преди това за "Колите". Че пеят песнички, правят гимнастика, какво е закусвал (обяда не го помни), че учителката не удря, а само се кара...ей такива неща. Има и още малко:) Всичко това го разбирам, докато си играем вечерта. Например хващам някой конструктор или му рисувам, като през това време го питам. Така не му омръзва и не спира да ми отговаря.

Чара, абсолютно е ненормално това, да се носи минерална вода  ooooh! Това е толкова вредно за бъбреците. И в нашата градина всяка седмица искат празно шише от мин.вода 500мл, надписано. Стоят в/у гардеробчето на детето, отвън и по час им дават да пият. Естествено, ако някое ожаднее- и по-често. Пият вода от автомат Simple Smile

Сега да ви попитам, може някъде да е коментирано, извинете ме  Blush  От къде мога да купя престилка за да ходи с нея на  Приложни изкуства?

# 117
  • Варна
С хрема от настинка нали не върви да я пускам на градина?

Щото госпожата ни обясняваше само за зелените сополи, че прихващали всички, а отделно все чувам, че всички били сополиви.

Предпочитам като се разсополиви да я спра още в началото, щото иначе става по-зле.

В тази връзка един тъп въпрос - какво зелено е зеления сопол? Не съм се сблъсквала с такъв, поне така си мисля newsm78. На дъщеря ми са или бистри и воднисти, или гъсти бяло-жълтеникави.

# 118

В тази връзка един тъп въпрос - какво зелено е зеления сопол? Не съм се сблъсквала с такъв, поне така си мисля newsm78. На дъщеря ми са или бистри и воднисти, или гъсти бяло-жълтеникави.

Зелените са същите като белите и жълтеникавите.Не знам всъщност защо им викат"зелени" newsm78  ,на Иво също са бяло-жълти, когато е имал.

# 119
И аз не знаех, до това боледуване, станаха му  светлозелени- точно са си зелени, няма как да се сбърка цвета Sick

Общи условия

Активация на акаунт