Дъжд вали и вятър вее, а АПРИЛчето се смее!!

• 13 874
  • 280
  •   1
Отговори
# 30
И да питам мамите от София-откъде мога да купя дебело одеалце,ама истински дебело и от качествена материя,защото повечето са боклуци и не топлят много? Иле пък юрганче newsm78

# 31
  • В събота
Абе мами, за какво заместване на хранене говорите? Много е рано още, поне така знам не само от форума, ами и от бабите даже. Основната храна на детето до 1 г трябва да е мляко, а останалото е в промеждутъците и за привикване. Дори и по-рано да решите да замествате пак е твърде рано...
Аз съм все още от незахранилите, моето диваненце само ц..а признава.

# 32
  • Бургас
Рейана, мерси   bouquet И аз забелязах, че някакси си приличат в очичките и челцата Grinning
Доли, аз взех такива пюрета Peace В интерес на истината това е единственото месно пюре, което на мен ми хареса на вкус Blush Частта с пилешкото си е точно като пилешки пастет. Взех една опаковка от три пюрета от Метро. Първото го давах от бурканчето, изяде морковите и като стигнахме до пилето, започна да плюе Mr. Green Второто се изхитрих и го разбърках в купичка - още на първата лъжица стисна устата и отказа категорично. За третото си мисля да дам само морковите, а пилето да го намажа на Илчо на филия Joy Иначе, според мен е много вкусно направено, но моята девойка е голям каприз Tired
Анилинда, честито ви пълзене Laughing
 Нашите хранения минават така:
сутрин - мляко
обяд - зеленчуково пюре /ако е малко бурканче давам и малко плодово пюре накрая/
следобед - млечна каша, кисел или мляко с бисквити /ползвам киселите млекца на Хумана и бебешки бисквити/; мисля скоро да разнообразя с грис, но още не съм правила.
В зависимост от това, кога е яла сутринта, понякога огладнява около 6-7 часа и тогава давам само плодово пюре, защото я засища за кратко и след банята към 8.30 е готова отново за мляко и за сън Peace
Хиксита, схванах сега HugХич не беше ми минало през ума, че може да е заради това Rolling Eyes
Казвам ви наздраве и лека вечер Hug

П.п. Сега видях новите мнения Embarassed
Тиквичка, аз мисля, че всеки има правото да избере как и кога да захрани детето си. Аз съм за късното захранване при кърмените бебета, но против него при бебета на АМ. Консултирам се с двама педиатри относно режима, който съм избрала и единственото, за което не постигаме съгласие е попарата, защото Дима отказва да я яде във всякаква форма; аз съм пробвала два пъти, де Embarassed Кухнята ни пак е предимно млечна, но чисто АМ остава два пъти на ден. Предполагам и от детската кухня, която е и за бебета на по-малко от година, не дават единствено АМ Wink Съжалявам, ако звуча рязко, но въпроси от сорта "как може да говорите за еди какво си" ми се струват малко крайни; нищо лично, просто смятам, че всяка от нас тук гледа детето си по най-добрия за него начин и съобразно неговите нужди и предпочитания Peace

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 21:42 от Goldie

# 33
Ами ето ги нашите мерки.Не са много точни,защото досега ги конвертирах и има малки разминавания,но нищо.И консултациите не са ни били точно на едни и същи дни.Някои месеци сме ходили по два дори и три пъти да ни теглят и мерят.Но все пак мерките са:

Родилно тегло и дължина-2950кг   48см

1-ви месец-4120кг   53.3 см

2-ри месец-4900кг   56см

3-ти месец-6000кг   63см

4-ти месец-6660кг   65см

Много моля ,който разбира да ми ги качи.Предварително благодаря  bouquet  bouquet  bouquet

# 34
Абе мами, за какво заместване на хранене говорите? Много е рано още, поне така знам не само от форума, ами и от бабите даже. Основната храна на детето до 1 г трябва да е мляко, а останалото е в промеждутъците и за привикване. Дори и по-рано да решите да замествате пак е твърде рано...
Аз съм все още от незахранилите, моето диваненце само ц..а признава.

И ние така.Абсолютно съм съгласна с теб. Peace Peace Peace Peace Peace

# 35
Здравейте!
Ние сме на гости при баба, но няма да ви изпуснем от очи!

Реяна, дано бързо се оправите с Миленка! Пробвай с Низита и с бебшки Олинт вместо с Виброцил - ефекта категорично ще е по-добър! И я извеждай на слънце- няма по-добро лечение от свежия въздух и бактерицидния ефект на слънчевите лъчи!
Забележката за нереализираните кърмачки беше уместна, според мен Peace

Ясмина, извинявай, че чак сега ти отговарям, но не съм се включвала - количката няма подложка за крачетата, която да се повдига; има една част, която коригира ъгъла само, но понеже самата форма на коша е някак си яйцевидна не се усеща и не висят толкова крачетата на детето.

Тиквичка, не може до края на първата година млякото да е основна храна на детето - то вече не е достатъчно да покрива нуждите му от хранителни  и от градивни вещества. През този период значително нараства двигателната активност, развиватсе костната и мускулната системи (за последната са необходими белтъци), нервата система, и пр. За правилното им развитие са необходими вещества, които млякото не може да достави. Да не говорим, че до края на първата година детето вече има зъби, което е сигнал от природата да се преминава към храната на семейството. Принципа, е че до края на първата година са заместени 3 хранения, като млечни остават сутрешното и вечерното.

Ние си имаме проходилка и  в къщи настъпи голяма радост - искрено се забавлява в нея и с джиджавките огторе и . Още не може да се придвижва, но и това ще стане.

Поздрави на всички!

# 36
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ ДНЕС!!!

Анилинда честито миличка  Hug

Сисе ние имахме съмнение с педито за АД, но се оказа че нямаме, обриваше се като беше по-малка, и аз затова се ограничавах, сега ям всичко вече и нямаме никакъв проблем. За АД има специани изследвания които се правят- питай си педито Wink за линола фет ние я ползвахме, когато се обриваше, много добра лечебна козметика. имаше ефект Wink

Да ви нахваля Габчето:

1. Снощи за пръв път се изправи на четири крака като кученце и почна да се люшка напред назад, точно като Лидийка  Hug

2. Днес каза първата си сричко-думичка  Party Влиза баща и в стаята и тя се обръща към него и "та-та", естественно съвсем несъзнателно, но пък такова яко съвпадение се получи. Васко сдаде багажа от кеф  Crazy Баба ми ми каза че щом е казала "тата" второто щяло да е мъжко- бабини му деветини  ooooh! Rolling Eyes Laughing Цял ден само срички пробва - " га-га", "та-та", "ба-ба". "агу-га-гу-га"  Mr. Green Само "ма-ма" няма ама и на та-та се изкефих тоталноооо  Heart Eyes Eто клипче -  http://www.youtube.com/user/aquariels-сори за лошото каяество, ама за късмет, камерата не е заредена  Sly

Днес обикаляхме БГ магазинчетата из Илиенци и пак накупихме разни неща- мога да твърдя че Габа има вече всичко за зимата Simple Smile

Ох връщам се да ви дочета Wink

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 22:08 от Aquariel

# 37
Акварелче и ние така вече приказваме двусрични думички.Моята принцеска я заснех докато бръщулявеше ма-ма ба-ба ма-ма ба-ба.Сега ще пробвам и аз да кача клипчето.И аз съм много развълнувана. GrinningСтрахотно е да чуеш първите срички,пък макар и несъзнателни Wink

# 38
  • София
Анилинда честито и от мен  Hug

Goldie по отделно не иска да ги яде и първото даде фира, ама второто го смесих с пасатора, понеже пилето трудно се размешва и си го хапна с голям кеф и наистина на вкус е по-добре  Peace Той си има удна купичка, тя по-точно е моя чаша за супи ама много й се радва и си яде само от нея Simple Smile
 И нашия режим е подобед само дето аз кашите и киселите ги давам сутрин, а плодово пюре и мляко с бисквити следобед Simple Smile

Тиквичка напълно споделям мнението на Lassi  и Goldie, всеки обаче сам си решава  Peace

Мира честити ви срички  Hug еееех че кукла е Габи да я нацелуваш от нас  Hug

Ауууу днес голяма активност от мен  Crazy

# 39
  • In someone's dreams

Заместено ядене,не означава без мляко  Flutter  На обед Хриси яде зеленчуково или месно МЛЕЧНО пюре, следобед през ден МЛЕЧНА каша. Основната храна си остава пак млякото  Peace Между другото тук има и бебета, които са вече над 6 месеца и е съвсем нормално да ядат по-разнообразна храна. Не всички априлчета са на една възраст, някои мъници са с по месец или два по-големи от други, а при малките бебчовци това все още много се забелязва.

P.S. Сега видях, че Ласи го е обяснила много добре  Hug

И ние вече сме в проходилката, обаче само се оглежда важно важно и все още не "ходи" с нея.

Напоследък ми минават едни мисли да взема да се измъквам лека полека "по терлички" дето се казва от кърменето. Някак си не искам да стигам до етап, в който бейби ще ми опъва блузата или ще ме ползва за залъгалка за успокоение  newsm78 Говорих и с педито на тази тема, нейното мнение беше, че до навършване на 7 месеца на Хрис е добре да издържа. После вече без да имам угризения, че съм спряла рано, мога да го отбия.

Айде, че стана дълго, но после пак ще намина  Wink

# 40
И аз като Доли съм много активна,ама няма лошо!
Ласси ще пробвам с тези лекарства,а за слънцето-и аз мисля,че е тъпо да не я извеждам при пиложение,че цяла зима няма да има слънце! Целувки на беба Heart Eyes
Тиквичка-страшно съм съгласна и с Ласси и с Голди-обяснили са го просто перфектно! Спомням си колко хора нападаха Съни 22 за захранването и-това е ужасно-всеки си храни детето както иска-ако иска и пържоли ще му метка Peace
Мире честити ви нови умения-леле ще пролазите вече сигурно Heart Eyes
Пак ще ви питам за одеалцата,пък като ви досади все някай ще ми отговори,за да ви се махна от главата Joy

# 41
  • София
Яна аз незнам и затова не ти отговорих, Ради спи в чувалче и ако стане по-хладно му слагам отгоре едно леко одеалце. Иначе имам и дебела олекотена завивка, но както се очертава няма да се ползва за момента, първо защото е доста голяма и второ защото той ще я изрита и ще си спи отвит Simple Smile За момента и не отопляваме, един или два пъти сме пускали печка, ама зимата сме на климатик и няма да е и толкова студено

# 42
Здравейте сладури!  Hug
При нас няма нищо ново затова не пиша много, но пък редовно чета.
Голди много благодаря за диетата, която сподели с нас, нали и аз съм на тая вълна...та инфото ми дойде много навреме. Благодаря!   bouquet
Хикси по повод въпроса ти за събуждането на бебешорите, мойто чудо се събужда или с як рев и много крокодилски сълзи като твоя Стефи или пъшкайки, с вирнати нагоре крака, кротко се ококорва, гледа тъпо и след известно чудене ако му заговориш се ухилва мазно, мазно... Mr. Green
Sisee за АД мама Хелънблонди е много в час, надявам се да ти отговори  Wink
Анилинда, честито ви пропълзяване  Hug Задължително да пуснеш клипче на Кръсти да го видим  Peace
Мирка, честити ви първи сричко-думички  Hug
Яна, миличка не знам за такива одеалца, аз лично ползвам няколко спални чувалчета и 2 одеялца от Джъмбо  Thinking
Тиквичка, Айрийн  хайде да не захващаме пак дълги и безсмислени спорове за захранването. Гледайте си бебчетата както намерите за добре, но моля ви въздържайте се от такива крайни и необосновани мнения  Peace

# 43
Привет!
Анилинда ей сега ще ти вземе тока Кръсти Crazy като почне да щъка напред-назад!А честито ти пълзене!
aquariel колко още има да се разтапяш от кеф Heart Eyes засега любимите срички на Даниел са ди-ди,та-та,дя-дя....нещо подобно!Ние нашия ще го правим депутат bowuu защото много говори и все не му се разбира Mr. GreenДнес по случай 1/2 годишнината на Дани го водихме на зоо парка..голяма разходка му дръпнахме Peace Двамата с баба си храниха със солети сърничките и елените...ако не вярвате  Wink

Утре дават температурите да паднат с 15 градуса Shocked
Благодаря за отговорите ви за АД Hug сега ако и Хелън се изкаже по въпроса....Дали е от студеното време незнам,но отдолу на брадичката си има едно "петно" лишеи...кожата е зачервена,бели се и грапава Rolling Eyesмажа редовно с олиото на Бюбхен,но не!Сори,сигурно вече ви досадих с тоя АД,но съм си вкарала мухата в главата и... Rolling Eyes

П.С. докато си пиша поста Хелън ми е писала на ЛС Hug я да видим сега кво ще каже "експерта" Wink

Лека от мен Hug

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 22:53 от sisee

# 44
Акварелка - ама мноооого е сладка Габата бееее Hug Все едно Елица слушам - наистина - същите звуци се издават - и аз само се хилотя - защото то детето стои и съвсем сериозно ми говори (като Габи) - а аз се смея Embarassed и елица понякога ме гледа обидено Cry А не трябва така - трябва сериозно да подождаме към децата Thinking

Реяна - аз НЕ знам откъде да вземеш дебело одеалце Simple Smile

Анилинда - честито ви пълзене - чакаме клипче...

Честито на всички празнуващи бебоци[/size][/b][/color] nbirthday newsm38

Лурдес - какво е да си работна мама??? newsm78 Уф, днес имах среща с една колежка....и като се заговорихме за работа....уфффффф......няма да пиша, щото може шефът да наднича и тук, знам ли - Big Brother's watching you..(абе това никога не съм го гледала - Иван не дава, не за друго - ама на това издание веднъж ми се мярна един луд - недомаслен малко (казано по медицинскому) - има ли такъв наистина??? Това нес е ли забранява от някакъв закон или нещо???)

Айде целувки, че станах малко скучна...

П.С. Ласи - ти ША каиш, че не може да се суче със зъби - хаааа-ма-ха!!! Според мен винаги е хубаво да имаш на разположение една топла порция витамини ...било то и на 20 например...Не бе, малко сега преувеличавам, но вчера се запознах в парка (нашата градинка) с една майка, чието момченце беше на 3 години и 3-4 месеца и както си играеше и ние както си бъбрехме и онова дойде и вика - "Мамо, искам да си сукна" - и тя го прегърна и му даде...беше мило, да, но на мен не ми беше някак си естествено...не знам...не че има точна граница да се спре кърменето, но според мен не е редно детето да има спомен как суче от майка си...точно това тайнство ми се губи, може би...абе всеки да прави каквото си иска... Peace Лошото е, че и з като Миленни напоследък искам по терлички някак си да се измъкна от кърменето...няма да го правя де...но не е като преди - хващи ми гърата с две ръце като биберон и т.н.....

Общи условия

Активация на акаунт