Дъжд вали и вятър вее, а АПРИЛчето се смее!!

• 13 854
  • 280
  •   1
Отговори
# 45
ааа, Сисе - вече се изказах - писах ти на лични мнооооого дълго писмо = чак ще ти писне от мен...

# 46
  • Бургас
Цял ден си мисля, че пропускам нещо, пък аз не съм честитила на Сисее за порастналото момченце Embarassed
Сисее, честита ви половин годинка  bouquet  bouquet  bouquet
Честито и на другите бебоци /Павлинка и Оливия/  bouquet
Изфиряса ми мозъкът, от диетата ще да е, представете си какво чудо ще съм след две седмици Mr. Green
Хайде, лека вечер и от мен Hug

# 47
АЗ отивам да си гушна момчето...нещо не е добре Tired Още от обяд ми се стори топъл,но едва преди 3 часа/преди банята/ му измерих Т в дупето...показа 38,1 /-0,5=37,6/ което е ОК!Сложих му компрес с риванол /това съм чувала/ изкъпахме го,нахграних го и заспа,но е неспокоен...проплаква често!Сега му измерих пак Т /под мишницата/ 38,1 целия гори! Оф,незнам или са зъбите,но не вярвам,защото не си ги чеше...може би е настинал!Утре ще се разбере,а как ще изкараме ноща...не ми се мисли Tired Егатиииии,че ми стана криво за моя пухчо!

# 48
  • Варна
sisee сложи му мокър компрес на челцето. За температура можеш да даваш Belladona 30CH по 3 гр. през час и половина. Ако нямаш - Панадол бебе. Нещо друго освен температура има ли? Честита ви половин годинка и утре да сте здравички и усмихнати!  Hug  Ти пита ли Радославова да ви изпише нещо хомеопатично за обрива? Аз пропуснах, но кога се е появил - преди или след захранването?

Milenni блузите почват да ги дърпат доста по-късно, поне след година и половина. Аз този път съм решила да кърмя, докато се отбие само детето и се надявам да чуя даже някои думички от нея по този повод.  Grinning

Честита половин годинка и на Павлина и Оливия!

Браво на Къци на Anilinda! Голям юнак!  newsm32

не помня кой пита за покривалото на Cangaroo VIctoria - да, става и за през зимата, когато детето е с гръб към майката. Не се закопчава, но пък и няма опасност да падне и доста добре покрива.

# 49
Хелън,Доли,Галя мерси за отговорите! Явно никой не знае #Crazy И ние имаме чувалче,ама като я сложа в него започва да реве и се поти много! Ще потърся в Джъмбо Hug
Сиси честита ви половин годинка и бързо да се оправя детенце-много болнички станахме-като стане студено и веднага им се отразява Cry
Леле Еленке-това ме разби-на 3 години да ми суче-вече ми идва в повече някакси-и аз обаче съм чувала за такива случаи-дай да ги правим Крали-Марковци да сучат до 5 #Crazy

# 50
Изчетох виии! Ама вие сте направо неудържими, само щракате с пръсти по тия клавиатури да му се невиди!  Mr. Green
Реяна,Ласи оправих си поста!  Peace
Благодаря ви за отговорите момичета!  Heart Eyes Hug Е поне се успокоих, че не само ние се събуждаме в настроение за рев.  Wink
Емма направо ме надъха да пробвам и аз да дам на Стефан да близне лимон, ама когато най-много реве.   Twisted Evil А за силикона докат кърмя само на джуджките може да се сложи, по-късно и на други ее места  Wink  Joy
Анилинда честито пропълзяване на Кръсти!  Hug
Акварелче честита ти дърдоранка!  Wink Hug Че и на другите да кажа честити ви дърдорковци!  Hug
В тая връзка аз пък ще споделя, че сричкодуми не използваме.  Naughty Но пък Стефи си има една любима сричка, когато е нервен и реве се чува ясно:"Неееееееее" ,а класната на Теди го чу и каза, че щял да стане началник.  smile3532 Като изключа този беден речник много често си мисля, че вместо малко човече отглеждаме бебе мече  tooth  Баща му тая вечер вика, че с дребния в гората няма да стъпи, да не го погне някоя мечка щото си е познала зверчето....  Laughing То един мечешки рев направо не е за описване- когато се дразни, когато се радва, когато иска да привлече внимание започва неистово ръмжене #Shocked
Айде лека и поспалива на всички!  Sleeping
Сисе дано нищо му няма на Дани!  Praynig Hug Лека и спокойна нощ!  sleepuu Sleeping

# 51
Янче и аз не съм мервала дебело одеалце. Аз използвам олекотените като е мн студено, даже преди да вземем космонавта, като беше мн студено миналата седмица, съм я завивала в количката с олекотеното Wink А иначе в Пигис съм търсила ама май нямаха, абе провери за всеки случай Wink Иначе в Джъмбо може и да има, то там какво ли няма. Ако намериш кажи, че и ние търсим  Hug

Сисе дано му няма нищо на Пухчо утре. Следи го тая вечер и пиши какво става, че и ние го мислим. Всички болнички мъничета дано оздравеят, ама то с това циганско лято, винаги излизат грипове и настинки. Днес на Илиенци няма да  ви кажа колко човека се изкашляха и се изкихаха върху нас  #Cussing out Едната продавачка едва м гледаше и говореше-толкоз беше настинала  #Cussing outПо едно време и сложих зимния кош и я "затворих" вътре, уж да и пазя от вируси, ама ще видим де  Praynig

А за говоренето на Дани знам, той почна много рано да срича и да говори, спомням си по клипчетата, ама нали знаеш че нашата мома е малко "мълчалива" и аз затова се радввам, а на някой мами с приказливи бебета им се вижда съвсем нормално нещо Wink

Лека нощ на всички и сладки сънища, дано болните бебчета са здравички утре  Praynig Hug

п.с- Хикс и ние се будим често с рев, и то най-вече ако е спала повече време. А някой път и с усмивка. Да цункаш малкия си Мечо и ние като много сме сърдити ръмжим и ревем едновременно, даже се дави  ooooh! Абе мечешка му работа  Mr. Green

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 23:53 от Aquariel

# 52
  • Варна
Здравейте, мамчета!!! smile3503

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на ПАВЛИНА, ОЛИВИЯ и ДАНИ ! Да са живи и здрави, и бързо да се оправя сладък ДАНИ!!!  party023  ura  costumed034

Аз от 2-3 дни не съм много в час, първия ден с ужасно главоболие, втория със силни болки в гърлото, днес пък с хрема. Надявам се Малвина утре да не се събуди и тя подсмърчаща, ама като сме самички двете няма как да бягам от нея да не се зарази  smile3506
Анилинда, честито пропълзяване, хайде скоро да се похвалиш и с още нови постижения... smile3521
Акварел, тая Габка сладка имам чувството че ще е от първите проговорили. Браво на момичето!  smile3534
Мирка, честито и на вас, и вий явно ще сте в тази класация.  newsm10
Ясмина, от къде имате тази хубава шапка?
Ако ми позволите, ще досадя с един въпрос за захранването, само дето незнам как точно да го формулирам:
Аз до момента съм заместила изцяло обедното хранене с порция от 180 тр. зеленчуково пюре /без мляко/. Сега мисля да продължа с плодовите и кашите, но не знам в колко часа да ги давам тях, и пак ли преди храненето с мялко. В момента режима ни е малко странен, затова се триумя: newsm12
9.00 - кърма
10.30 - около 30-40 гр сокче /ако имам/
12.30 - зеленчуково пюре
16.00 - около 30-40 гр сокче /ако имам/
17.00-18.00 - 180 гр. АМ /поради липса на кърма за всички хранения/
21.00 - кърма + АМ

Такъв ни е режима в повечето дни, като часовете са приблизителни, но почти точни. Но като реши да стане в 6 да яде, този режим отива по дяволите, щото после в 9 не иска да хапва много, и настава една бъркотия.
Та въпроса ми е: с какво да продължа от тук нататък, и в колко часа. Може би, според мен, трябва да поизместя малко обедното, поне към 1, но трябва да дам нещо друго преди това да я засити, щото тя към 12 огладнява и дава зор да папа почти заспивайки. Weary
Кажете вашето мнение - с плодово пюре ли, каша ли и кога по-точно? И каква беше най-подходящата каша като за начало, може би трябва с млечна да почна, защото нямам кърма да изцеждам, че да разреждам с нея?
Бих помолила и мамите захранили вече отчасти, да споделят и те така подробно техния режим на хранене. Мисля че ще е от полза, както за мен, така и за другите мами на моя етап. newsm17

Благодаря предварително и Лека нощ от мен bye smile3524 Sleeping

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 00:25 от Alokazia

# 53
Аз обичам кафето със сметана и понякога цигарка. Сега като ви чета чак ми се допи. и да уточня аз съм от хората, които сутрин преди да отидат дори и до ОО си пускат кафемашината да загрее, че иначе немога. ОБИЧАМММ КАФЕТО!!! А вие по колко пъти на ден пиете кафе? Защото аз пия по 2-3 пъти, но сутришното ми е любимо.

Моя малчо се събужда с усмивка, е случвало се е и да поплаква понякога, но не е често.

Ние се завърнахме от разходка, времето беше супер  Hug Сега и аз ще трясна едно вино, че днес нещо ми е нервно Confused

hiksita :

Пък да ви кажа вчера ми донесоха едни пюрета на Нестле с месо и му дадох моркови с пиле и такова лапане падна, че просто ми събра очите, неможех да повярвам, че това е моето дете. Всичко омете 190 гр. Shocked  #Crazy Та искам да ви попитам знаете ли нещо за тия пюрета, купували ли сте и какви са ви впечатленията не само месните а и другите, защото аз не съм чувала никакви отзиви Thinking
Аз съм давала на каката такива пюрета и тя много ги ядеше, но са малко по-скъпи по мои спомени. Аз дадох на моя мъник онзи ден пюре на Хип "Лека нощ" много му хареса.

Анилинда честито.

# 54
  • София
Сисе стискам палци Дани бързо да се оправя и леко да ви мине тая нощ  Praynig

Ние пък не говорим още само си мучи и въздиша Simple Smile

Alokazia аз започнах да го будя в 6 и после той сам си свикна да се разбужда и си го изцоква почти спящ, защото иначе и нашия режим отиваше на кино когато го чаках сам да се събуди и сега режива е следния:
6,00 - 210 мл АМ
9,30-10,00 - каша (ако е безмлечна я правя с мляко)/кисел/скоро и кус-кус около 180 гр
13,00 - 13,30 - зеленчуково пюре с АМ или месно зеленчуково без мляко 180-190 гр
17,30 - плодово пюре 125 гр с АМ/мляко с бисквити 130 мл
21,30 - 210 мл АМ

До следобедното хранене давам и сок по-късно не защото явно го засища и не иска да си пие млякото, уффф много сме специални с вечерята Thinking

Пепа много благодаря  Hug

Хайде лека и спокойна нощ че стана никое време  Tired

# 55
  • In someone's dreams
Това е режимът на Християн:
6.00 - кърма
9.30 - кърма + към 10.30 - сок или плодово пюре около 50 мл
13.30 - през ден зеленчуково пюре, през ден месно пюре, но задължит. с мляко, защото другите не ги яде  Crazy
17.00 - през ден млечна каша, през ден - кърма + плодово пюре около 60 мл
20.30 - кърма

Часовете са +- 30 мин.

Пепа, тези "лека нощ" на Хип не са ли всичките с глутен? Или ти вече даваш глутенови пюрета и каши?

# 56
Мире спуквам се да търся и нищо #Crazy На мен също ми трабва най-вече за навън,иначе вкъщи е много топло и климатици и  тн! Даже досега се рових в нета за бебешки одеалца,ама пак са примерно 85 процента акрил и 15 памук,каето си е скапано! Ще продължавам да търся и ще свиркам ако намеря Heart Eyes
Алоказия аз те съветвам да дадеш каша и като ти гледам режима мисля,че в 4 е най-подходящо! Плодовите пюренца са хубави,но не заместват хранене-тоест ако даваш ще траябва да даваш и мляко или съответно кърма Peace Ще ти кажа например нашия режим-вече имаме 2 напълно заместени хранения-
)08-мляко
12-зел пюре или месно( редуват се-едит ден зел с жълтък,един месно)(190гр)
16-каша-Хип,Хумата или Слънчо(все още без глутен и екзотични плодове)
20-мляко
Милени лека нощ на Хип имат и безглутенови-сещам се за банан,круша с ябълка и ябълка с копър-те нямат
00-мляко
Надявам се да съм ти била полезна

# 57
Добро утро!  Hug

айде на кафенцето

закусчицата

подправени с малко музичка Sunday Morning

Лек и усмихнат ден!
Heart Eyes

# 58
Добро утро, аз съм с кафенцето при вас!!! Ха докато имам време да се включа по темите  blahblah
1- събуждаме се според зависи- дали доброволно или принудително от кака/ бати . Та значи с усдивка в първия случай , иначе може и с рев!
2- за захранването- до никъде не сме ooooh! Уж започнахме пред 2 м. а до сега само 3-4 пъти да е яла пюре без сукане  breastfeeding Еми писна ми вече, особенно откак съм с рагади  Confused! Искам да кърмя до пролетта / най много!/ но вече да минем само сутрин и вечер и през ноща/ не смятам да спирам нощните цоквания/
И да ви кажа - сина ми е от рано захранените и като че ли по лесно приемаше храните, виж щерките са големи цицомани!
Режима ни е плаващ все още  Hug
3- Мммм кафеее обожавм го / и то най вече защото съм с ниско кръвно и не мога без / . Пия зад. сутрин а понякога и следобет / май почти винаги/ . Обаче като че ли на Ива взе да и влияе / или поне мъжо така смята/ . Нещо сме нервни напоследък , май ни изва ред на зъбите!
4- завивките ни за в къщи са олекотени + чувалче / за да не я изрита/ , а в количката си имам много дебело порт-бебе и одеало ,плюшено от испанските/ това за студа, иначе по леки/ reiana А какво разбираш под качествена материя  newsm78 Защото за зимата трябва да е изкуствено за да топли, памучните няма да ти свършат работа !  На мен испанските , които са с копчета и цип / като порт-бебе/ ми харесват , виждала съм и големи варианти с мн. хубави детски картинки / и цени разбира се/!
Хайде чао, днес сме р.ден на майка ми- та да ви черпя за нейно здраве / че без нея за никъде не съм /   

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 08:40 от veni-b

# 59
Добро утро и от нас!

Ужас видяхте ли времето!

Ние снощи сме спали от 21 до 8 сутринта.

Хайде оставям ви, защото щерката иска анимация. Вече изобщо не мога да се добера до компа.
Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт