Как броите на колко месеца е бебето ви?

• 13 166
  • 163
  •   1
Отговори
# 105
А бебе на 15 дни кой месец кара?  Laughing Сега ако кажете, че нулевия, ще кажа: привет, колежки програмистки  Sunglasses  Hands Clap atwork но все пак в реалния свят хората обикновено почват да броят от едно  Mr. Green
Привет, колежке. Ама ти сигурна ли си, че си програмистка?
Първо, в "реалния свят" се брои по същия начин. Специално за индексирането на масиви не е измислена нова марсианска математика.
Второ, индексът на масива може да е нула, но това е първият елемент от него. Както и бебето е на нула години, но кара първата си година, а не нулевата. Логиката е една и съща.

# 106
според мен бебето е на 5 месеца, защото когато имаме предлог "на" имаме предвид навършените месеци, иначе да, кара щестия

# 107
  • Варна
Ама никой тук не твърди, че бебето е на 6 месеца!!!! Казваме, че е на 5, но кара шестия! Не кара петия, защото го е изкарало, навършило вече! Толкова ли е трудно за схващане?
Мама Цоцоланка, тук спорим за съвсем друго нещо. Никой не твърди, че човек е на еди колко си години, преди да ги е навършил. Просто с навършването на определени години започваме да караме следващата, а не навършената. Аз ще стана на 32 след месец и малко, но не твърдя, че съм на 32. Все още съм на 31 и карам 32-рата, т.е. живея 32-рата година от живота си, а не 31-вата. Нея съм я изживяла миналата година.

# 108
  • София, Борово
Според мен в средата на 6-тия месец. Пет месеца има навършени и още половинка от шестия си е направило newsm78
и аз мисля така Simple Smile

# 109
Аз бих казала ,че е на 5 м. и половина. Peace

# 110
На 5 и половина е най-точно казано.

# 111
На пет месеца и половина  Peace
Кара не кара, възрастта му е пет месеца и половина, а това какво "кара" има ли въобще значение и защо трябва да се казва какво или колко "кара"?

# 112
А бебе на 15 дни кой месец кара?  Laughing Сега ако кажете, че нулевия, ще кажа: привет, колежки програмистки  Sunglasses  Hands Clap atwork но все пак в реалния свят хората обикновено почват да броят от едно  Mr. Green
Привет, колежке. Ама ти сигурна ли си, че си програмистка?
Първо, в "реалния свят" се брои по същия начин. Специално за индексирането на масиви не е измислена нова марсианска математика.
Второ, индексът на масива може да е нула, но това е първият елемент от него. Както и бебето е на нула години, но кара първата си година, а не нулевата. Логиката е една и съща.

Разбира се, едно високопарно звучащо мнение струва много повече от един смислен аргумент!  Peace Явно на мен и логиката ми куца, щото не разбрах как от теорията за индексиране на масиви следва, че на 15 дни бебето кара нулевия си месец (и в реалния, и във всеки един живот)...

# 113
  • На един клон
Едно дете на пет месеца и 13 дни ,както щете го казвайте
може да  е на пет и половина
може да е на 5 и почти половина
може да е на нула години,хахаха и еди колко си,по дяволите
може да кара първата си година
или еди кой си месец
Но я да погледнем анкетката по-горе?!?
В никой случай не може да се каже,че  е в средата на петия месец.
Ето това  си разясняваме в случая.
Демек,тия 68 ли бяха човека дотук,които са отговорили с втората опция,да ходат да се наспят поне.  hahaha

# 114
Бебето е на 5 м. и половина. Може още да се каже "в средата на 6-ти мес.", защото го е започнал. Не може да се каже, че е средата на 5-ти мес., защото той е приключил вече. Ако бебето беше само на 15 дни, как щеше да се каже? Че е преполовило първия си месец, нали така?

# 115
Явно на мен и логиката ми куца, щото не разбрах как от теорията за индексиране на масиви следва, че на 15 дни бебето кара нулевия си месец (и в реалния, и във всеки един живот)...
Напълно нормално е да не разбереш как от това, което казах, следва, че "на 15 дни бебето кара нулевия си месец", понеже аз каза, че кара първия Simple Smile
А индексите ги споменах като аналогия. За излюстрация на логиката на броенето.

# 116
Смешно... Thinking
Естествено, че няма как да е в средата на 5-я или който и да е друг месец, освен 6-ти. И 7 стр. спор за това?  newsm78
Кукимявка, и тези с 3-та опция също...

# 117
 :peace:nна 5 месеца и половина е за мен детенцето

# 118
Когато бебчето е на 5 месеца и 13 дни според мен е в началото(почти средата) на шести месец...както бяхме ние като бяхме бременни newsm78. Когато е на година и 5 месеца според мен не е на 2 Hug

# 119
Явно на мен и логиката ми куца, щото не разбрах как от теорията за индексиране на масиви следва, че на 15 дни бебето кара нулевия си месец (и в реалния, и във всеки един живот)...
Напълно нормално е да не разбереш как от това, което казах, следва, че "на 15 дни бебето кара нулевия си месец", понеже аз каза, че кара първия Simple Smile
А индексите ги споменах като аналогия. За излюстрация на логиката на броенето.

Да, права си, чак в последствие схванах, че всъщност индексите са били, за да докажеш, че програмист не би се объркал  ooooh! Ами това за програмистите и броенето от нулата всъщност е стар виц. Както всеки виц, и този съдържа не до там истина. Не очаквах, че някой ще се засегне, та чак ще ми разяснява как се брои в действителност  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт