ЮЛСКИ бебчета 2008 (тема 20)

• 13 047
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Ние тъкмо се прибрахме от вън. Малката беше омотана с чувалче, завита с одеало , а на количката метнах дъждобрана да пази от вятъра. Да ви кажа върши работа - с кака и дъх не можем да си поемем, а тя си кротува в количката - много духа.
Дъждобранът на количката е чудесно изобретение! При вятър или по-влажно време го мятам отгоре и вътре в количката става като парник  Peace
Моето дете свикна през деня да спи САМО при мен! Приспивам го с кърмене и после остава да лежи върху мен, а като заспи по-дълбоко, лееееко го катурвам отстрани до мен. Ако го преместя в леглото му, след 2 мин е буден!  Rolling Eyes
Сега го извеждам, дано спи навън.
Момичета, какво стана с надежденската среща, кога ще я правим?

# 211
ми така каза педи - зелена или жълта ябълка , сигурно после ще е морков.

оффф днес голям рев ревем от сутринта  Cry  ooooh!

# 212
  • Варна
Здравейте и от мен.
Iucka  много сладък ергена.
Аз да се оплача че нашата мома вече две нощи става в  часа. Май приключихме с дългия нощен сън.
А за соковете аз не смятам да давам преди да съм захранила със зеленчукови пюрета. Не искам да свиква със сладкия вкус. Страх ме е, че после няма да иска да яде солените зеленчуци.

# 213
  • София
Nip, голям сладур този Емо Simple Smile А ти вече на земята ли го оставяш? Обръща ли се сам? Дари е още по диваните, ама тя не е от много въртящите се бебета. Вчера се замислих за килимче, да й постилам по-нататък на пода, но сякаш има още време за нея.

Iucka, това бебе не си го раждала ти Simple Smile Ама никак не ти личи да си била бременна и родилка Laughing Сладур е и твоят юнак. Впрочем преди няколко теми имахме анкета кой с какво храни, можеш да надникнеш в нея и да видиш резултата, така ще добиеш най-пълна представа.

Аз си гладя наред, то една педя дрешката, не ми тежи, пък и обичам да гладя (ей на, от двете пълни перални само една покривка и една риза ми останаха сутринта, сега ще ги оправя и тях).

Забравих да разкажа: миналата седмица, като водих Дари на профилактичния преглед на тазобедрените стави, питах лекаря за количката. Каза, че може не само на пълно легнало, но и под ъгъл 45 градуса да я надигам /тя вече е на 3 месеца и половина/. Сега от време на време й повдигам така гръбчето на количката, а тя започва да върти очи наляво-надясно Simple Smile Иначе и за кенгуруто каза, че може и е хубаво да се ползва, но това си го знаех отпреди.

(...) Момичета, какво да правя? Вече пети ден яде по 60-70мл. само. Да сменя ли храната или да чакам и ако я сменя с коя дя е - Нан, Хумана... newsm78
А защо те съмнява, че не харесва млякото? Дърпа ли се, докато яде, или просто яде по мъничко?
Може да е някакъв временен период? Питай и педито. Аз лично бих поизчакала още няколко дена Peace Може би съм го писала вече, но имам от племенника си везна вкъщи и всяка вечер тегля Дари - има си периоди, в които спира наддаването /последния месец траят по около 4-5 дена/, след което няколко дена подред "наваксва" тегло. Вероятно в периодите, в които не наддава, яде по-малко, но няма как да преценя това.

PS Пърли много готина картинка сложила на Алехандро и Анна Simple Smile Но като си спомня оригинала - май е резнала конкуренцията на Алехандро - в прекия и преносния смисъл Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 14:03 от julie.k

# 214
nip, iucka, много са ви сладки бебчета!
Аз съм решила да захранвам след шестия месец. Мисля, че е рано въвеждането на сокчета. Има доста теми по въпроса, но всеки сам решава.
тити, и аз съм на мнение, че не трябва да се злоупотребява с тези помпи за нос.

# 215
  • Варна
на път съм да се гръмна.същото като вчера.точно в 1 и половина обаче аз сама във входа с торбата с боклук, а той в истерия, сега спи на рамото ми, ако  го приближа към кошарата започва яко врещене, чак неможе да си поеме дъх.няма кой да ми помогне, така че приемам съвети от какво може да е и как да се справя  Cry.

# 216
  • София
на път съм да се гръмна.същото като вчера.точно в 1 и половина обаче аз сама във входа с торбата с боклук, а той в истерия, сега спи на рамото ми, ако  го приближа към кошарата започва яко врещене, чак неможе да си поеме дъх.няма кой да ми помогне, така че приемам съвети от какво може да е и как да се справя  Cry.
Съжалявам, но не знам нещо да може да помогне Sad Случвало ни се е и на нас 2-3 пъти - просто я гушкам, ходя из стаята, след няколко минути ревът минава в мнооооого жален плач и хлипане, изпотява се и после заспива. Докато реве така, не иска ни да яде, ни да й говорят - нищо. И духване в лицето дори не помага ooooh!

# 217
аз също казах на педи , че няма да бързам да го захранвам , но понеже яде по малко и тя каза, че от сокчето ще почне да си хапва повече и че  щом не искам няма да бързаме да даваме пюрета.

за плачът при нас само гушкане помага ...и разнасяне из стаята

# 218
PS Пърли много готина картинка сложила на Алехандро и Анна Simple Smile Но като си спомня оригинала - май е резнала конкуренцията на Алехандро - в прекия и преносния смисъл Mr. Green

Вече се проявявам като свекърва, а Laughing Каквото съм си наумила, да става, без да пестя средства Joy

Но пък така може да провокирам мама на Боянчо да почне да пише в темата, щото и той ни е набор. Wink

НЕ СЕ ХВАЛЯ, щото а се похвалих, а се прецаква работата. Алекс си спи в леглото и през деня вече. Преди не го щеше хич. Само нощем се навиваше по малко. А сега чак сутринта го прибирам при нас, иначе си му е кеф, явно си го усеща като негово местенце...

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 14:19 от Pea®ly

# 219
Ми една моя колежка, която има две пораснали момчета (на по 25 години) каза, че било криза на третия месец. Моят Емо също от няколко дни по едно и също време го прихваща яко рев, и после като го понося малко се успокоява. Обикновено става към 14.00 - 14.30ч и към 20.00ч.
Сигурно е някакъв период, който ще отмине. И на мен ми направи странно впечатление, защото вече няма колики, като цяло е спокоен, гука, смее се, заиграва се сам... Само в определените часове истерясва и после...нищо.
Джули, той не е на пода, а на дивана, просто майка ми го е сложила така накрая, за да го снима хубаво, а иначе сам не го оставям, само ако е подпрян с възглавница или онова изобретение на Чико, дето сестра ми го подари. Много е яко!
Тити, я кажи нещо за задните сополи Praynig, че все ми е гадно, като му хърка нослето и си мисля, че трябва всичко да изчистя, ама може и да греша. Все пак друго си е да ти даде инфо човек с опит! Peace

# 220
бе къв опит, аз просто като не виждам нещо, значи то не съществува  Joy щом не виждам сополи, значи ги няма. Щом детето е цяло, значи е здраво  Mr. Green

# 221
Същите период на рев ги имаме и ние. Единственото нещо, което на 100 процента помага е гърда! Обаче следва яко драйфане след това, защото змейчето цока не от глад, а за успокоение. Другото нещо, което има ефект, но не моментален е разнасянето на ръце из апартамента и то задължително прав и ходейки.

# 222
  • Варна
както ми се хилеше в количката, истеряса. прибрахме се дадох му да суче и млъкна, сега спи в мен, изправен не смея да го оставя,яко се изнервих  Embarassed. какво значение има дали го държа права или седнала незнам и при нас е така изядох десетки вафли с една ръка  Crazy, като неможах да си купя хляб.пак започна.

# 223
  • София
Ние бяхме на вън,ужасно неприятно е...духа много силно Tiredи ние истерясахме...както си спеше,събуди се,поогледа се малко и рев до вкъщи,сега спи в шезлонга... ooooh!
И сме сами Cry Cryдо следващия понеделник Cryмного ми е мъчно Sad

# 224
При нас свалянето на памперс помага, както и да му говориш успокоително, все едно не го чуваш как се дере. Катето по някое време се заслушва и престава.
Пък в крайна сметка, ако нищо не помага, значи има нужда да си пореве, аз бих го оставила, като следя да не се захласне все пак  Peace

Общи условия

Активация на акаунт