Отговори
# 255
Аз пак ще ви се оплаквам! Confused
Преди малко си тръгна акушерката. Мойто бебе не ще да качва. Даже е смъкнал още 40 грама.
Тя спомена думичката дохранване и аз ревнах. Sad
Утре ще ме боде с иглите, ще се наливам с лактогонен чай (ах как го мразя) и малцова бира. Дано да има ефект.
Мъничкото ми детенце! Praynig

# 256
Флуч  Hug. Много кофти е това със пъпките на детенце  Sad. Дано бързо се оправите и не ви се налага да купувате други лекарства. Ние като гледам сме били в МД 4 дена след вас, ама за сега има само 4-5 пъпчици със бяло връхче, а и 7 дена в болницата го боцкаха с антибиотици, та дано ни се размине.
Деси ние редовно вече сме по корем. Помага му много при колики. Главата му обикновено си е долу, на една страна, ама понякога я изправя и държи по 7-8 секунди вече  Heart Eyes.
Беба и ние се давиме от време на време. Пробвай да я кърмиш в класичеката поза, но леко полегнала назад (примерно 30-45о). Така бебето е полегнало върху теб и има по-добър контрол върху гълтането, а не му се излива директно в гърлото. А при уригване, завъртай главичката настрани и я облягай на рамото си, за да изтича върнатото мляко.
Веч стискаме палци да потръгнат нещата  Praynig.

# 257
Веч,сестрице и аз съм с твоите терзания -не ще да качва,ама аз кърма имам CryМиналата седмица на консултацията беше 4110-810 гр беше качила за месец,но от тогава нещо и стана...Имахме няколко дни с непрестанен рев от 6 вечерта та до 12,който не се повлияваше от нищо!!!За капак последва и една нощ неспане-за половин час сън се приспивахме поне 1 час ooooh! и от тогава и се прецака нещо храненето-изнервя се ако не захапе гърдата веднага и плаче,а кърменето започва с такова настървение ,че трудно нацелва зърното от първият път.Храни се максимум 5 минути ,пуска гърдата с рев и после почти е невъзможно да я върна да си дояде,а едва ли се е заситила..Днес я теглихме и е 4070 Cry-по-малко от колкото беше преди 10 дни ,а трябваше да е поне с 200 грама отгоре SadПедиатъра ми каза да цедя и да давам с шише за да знаем колко е изяла,но това значи край на кърменето Cry CryМомичета помагайте PraynigДа нямах кърма -да се откажа ,ама одеве като отказа пак да суче изцедих без проблем 120 мл от едната гърда

# 258
Момичета, ще използвам момента, докато бебинка спи и мъжът ми не се е прибрал от работа, за да ви разкажа за моето раждане Simple Smile Дългичко е, та който иска да го прескочи Simple Smile
На 21 септември към 19ч започнах да усещам леки менструални болки, но тъй като през цялата бременност не бях имала контракции не се усъмних, че се случва нещо различно. С мъжа ми вечеряхме и си легнахме на спалнята да гледаме "Властелинът на пръстените" и понеже филмът + рекламите е безкрайно дълъг, то аз не усетих как се засилват болките. През цялата вечер имах това леко неразположение, като ми се засили и течението отдолу и дори ви писах, че май ми е паднала част от тапата. Та към 0ч филмът свърши, но аз не можех да заспя, тъй като болката се засили. Благодарение на всички вас бях подготвена с какви ли не методи за разпознаване и отидох да си взема горещ душ. Ефектът беше нулев, дори болките се увеличиха. Започнах да ги засичам и в един момент контракциите станаха през 4 минути с продължителност от 40 секунди. Но не ме болеше силно и не исках да тръгваме за родилния дом. Беше ме страх, че е неделя вечер срещу Национален празник и ще ми се скарат и ще ме върнат. Но болките не спираха и мъжът ми ме накара да се облека. Същият ден бяхме оттренирали марширута до болницата, тъй като бяхме ходили на запис на тоновете. Слава Богу в 1ч през нощта при 3 почивни дни София е приказно празна и стигнахме от "Младост" 3 до "Майчин Дом" за 9 минути Simple Smile Отидохме в приемното, където събудихме горкия портиер. Малко след нас дойде още едно момиче, което беше пътувало по спешност чак от Варна. В студеното фоайе почакахме около 10 минути, докато някой лекар слезе да ни посрещене. Първо мина другото момиче и аз се наложи да чакам още 15 минути на една пейка в студа. Вече ме болеше по-силно и се запревивах, а мъжът ми се притесни ужасно много. Освен това ми се пишкаше ужасно и портиерът ме пусна в приемната зала до тоалетна, но там ме пресрещна една супер гневна акушерка, която започна да ми крещи: "Вие как така си влизате? Вас кой ви пусна?" На обясненията ми и на въпроса ми къде е тоалетната отговор не получих. Останах да вися нещастна и уплашена в коридора и да се превивам от болка. След 3 минути явно ядът на гореописаната госпожа отмина или я загризя съвестта и тя се върна и ме упъти към WC-то. Естетвено след това аз излязох отвън при мъжа ми ревяща и супер разстроена, та той пожела да спретне сканадал на акушерката още от входа, но някак си успях да го възспра. Тази въпросна жена, на която не знам името, тъй като единствено тя не носеше бадж за разлика от целия останал персонал, та съм си обещала да я намеря и да й кажа доста неща за безумното й поведение, като съм решила да пусна и официално оплакване срещу нея, където е нужно! Причината е, че тя се държа отвратително с мен - човек, който е в супер безпомощно и уплашено състояние, но така се е държала след няколко дни и с Шматарочето и кой знае с още колко майки! Та лекарката дойде и ме извика най-накрая. Беше млада и симпатична жена, която ме провери за разкритие - оказа се 4 см и решиха да ме приемат. Изпратих мъжа ми да спи у дома и влязох да ми правят процедурите. Естествено трябваше да изтърпя тормоза на въпросната гневна на живота акушерка, която ме избръсна с едно старо ножче, взето от буркан с други ножчета, като във въпросния буркан видях, че плуват срамни косми! Извинявам се за бруталния натурализъм, но това е действителността в столицата на България в най-голямата гинекологична болница. След грубото избръсване последва клизма, като през цялото време ми се дуднеше нещо и ми се правеха забележки за какво ли не - включително и за килограмите и за това, че ако съм се била подхлъзнела от магарето съм щяла да я смачкам!!! Както и да е, приключи тоалетът и дойде да ме вземе една санитарка, която да ме качи в предродилна зала. Както се досещате аз имах багаж - един чудно тежък сак, но санитарката изобщо и не си помисли да го вземе и да ми помогне, а ме остави сама да си го нося, както се превивах от болки и умирах от студ. В предродилна зала ме приеха и бях единствената родилка. Лекарката - д-р Апостолова ме настани в едно легло близо до прозореца  и започнахме да следим тоновете на бебето. Честно казано от 1.30 до 4.20ч имах контракции, но не бяха болезнени. Поисках си епидурална упойка, но ми обясниха, че бебинка е високо, главичката й не е вклинена в таза и няма как. Тогава не ме болеше особено и приех спокойно новината, но в 4.20ч ми спукаха водите и от този момент насетне мислех, че ще умра от болка. Контракциите станаха страшно болезнени, а разкритието ми си седеше на 6см. Тогава се съгласих да ми сложат окситоцин. Акушерката обаче ми спука вената на едната ръка и още ме боли и съм синя. Окситоцинът засили контракциите и болките и така до 8см разкритие. Болките вече бяха непоносими, а се оказа, че шийката ми е много месеста и не се е изгладила напълно. Лекарката се опитваше да я изглади насила по време на контракциите. Много беше болезнено. Бях сигурна, че ще умра. Толкова много крещях, че през следващите два дни нямах глас и едва преглъщах. Към 7ч разкритието беше пълно и започнаха напъните. Бях толкова изтощена и обезверена, че първите няколко пъти изпусках въздуха много бързо и не напъвах правилно. Много се уплаших, всички ми крещяха и се сетих за написаното от вас. Мобилизирах се и слушах внимателно какво ми се казва и нещата станаха - напъвах правилно. Вдигнаха ме на крака и ме поведоха към родилна зала. Едва легнах на масата и след три напъна бебинка излезе. Мислех, че умирам. Усетих като ме срязаха, но не ме заболя много. По-болезнени бяха шевовете след това, въпреки сложения ми лидокаин. Бях безкрайно щастлива, че съм жива и че всичко свърши. Бебинка веднага проплака, измиха я и ми я показаха. Дадоха ми я да я гушна, но само за малко и ми я взеха. Следващите 2 часа бях сама в следродилна зала. Постоянно ми течеше кръв и реших, че нещо не е нарред. Лекарите и акушерките ме успокояваха, че е нормално, но аз бях сигурна, че нещо не е наред. Пуснаха мъжа ми и майка ми да видят малката и да поседят при мен. Бях се успокоила и безкрайно щастлива. Нямах търпение пак да си видя малкото съкровище. Бяхме разделени от съвсем скоро, а вече ми липсваше!
Много дълго стана, но тук е мястото да благодаря на д-р Апостолова от цялото си сърце, че седеше до мен и ми помагаше и не допусна да се стигне до секцио.
 Hug от мен и извинявайте, че стана толкова дълго!

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 12:23 от Флучия

# 259
Веч, горе главата Hug На мен този път доста бавно ми дойде кърмата (преди проблемите, които ме сполетяха), може и при теб да е така. Пий си чая, нищо, че не го харесваш, за доброто на малчо е  Hug

Дани, не знам какво да те посъветвам за съжаление Sad Дано по скоро отмине това поведение Hug

Флу, ама и твоето раждане не е било леко, заради тая гад, дето ти е викала #2gunfire Кога ли ще започнат да се държат като с хора, аман  #Cussing out

# 260
  • Варна
Флуч  Hug Всичко е добре когато завършва добре.
Момичета, моя син днес направо си разката графика. Вече незнам кога го храних, кога му сменях памперса... Спи когато си иска и по колкото си иска. Реве също толкова. Цял следобед е спал и не ми се мисли какво ме чака пак по нощите  Confused Ама като немога да се настроя да поспя и аз с него през деня..
От 2 дена откак съм с болно гърло и се наливам с чай лайка мед и лимон, ми се увеличи кърмата. Много странно - може и да е някакво съвпадение ама постоянно ги усещам напращяли и едната тече от време на време. Май ще купувам помпа и аз.
Беба и Ясен като засмуче гладно след 3-4 гълтока започва да се дави - идва му силна струята явно. Но го вдигам да се оригне или избълва това което го дави и после продължаваме. От вчера повръща и на фонтан, ама явно наистина кърмата ми се е увеличила и го препълвам детето  Simple Smile
Флуч, за пъпките - и Ясен имаше още като се върнахме в къщи и доки каза че е инфекция. Правих му бани във калиев перманганат и слава богу пъпките изчезнаха.
Относно изправянето на главичката от положение по корем - много странно, Ясен още втората вечер в болницата го държах по коремче заради спазмите и забелязвах че се опитва да си държи главата сам. И от тогава насам вече съвсем е задобрял особено след манипулациите с термометъра  Mr. Green Ох че съм гадна - милото ми детенце  Heart Eyes

# 261
  • София
Леле, момичета, всеки с неволите си и на всички ви съчувствам за проблемите, но и се радвам за успехите.
Флучия, това с инфекцията наистина е гадно, но дано да се оправи скоро детенце, цените на мазилата и лекарствата нямат значение, ама то и това си е за ядосване. И все пак горе главата.
Веч Praynigстискаме палци да потръгнат нещата, много е гадно като се притеснява човек и да си поплаче няма лошо, но спокойствието май се оказва много важно за връзка мама-бебе.
А иначе Веч, Мариам, Суит, и всички с малки помощници, много ви се кефя. Мъжо като видя колко усилия са нужни в началото, ме пита дали съм готова за още деца. "Да, разбира се, викам, Трябва да сте силни, за да се справяте с всичко, но предполагам, че самите дечица ви дават сили. Да са ви здрави и весели!  bouquet
Деси, и ние сутрин на терасата го слагаме малчо на слънчице и по коремче малко, вдига си главата за малко като костенурче. Вчера правихме и масажче малко за тонизиране на мускулите. Не винаги е лесно. И аз пак се притеснявам дали наддава добре, но в понеделник ще видим
На първата разходка бяхме завън за окло 3 часа от 11 ден. После и по цял ден може. Кърмя си го на пейка в парка и така. Малко ни е далече, та затова. Иначе ако закъснея с прибирането много изгладнява, плаче и после седим по 1 час на гърда. Мисли си мъника, че мама пак ще го държи гладен.
Айде, че дълго стана, направо не е мой стил.
Лека и неплачлива, каза някой Wink

# 262
  • София
Докато прочета всичко забравих кой какво беше писал.
Някой питаше за Колиеф-а. Продават се тук, да. Но струват 26 и нещо лв, а стигат за по-малко от 6 дена.  ooooh! ooooh!
За разходките. Нашата първа разходка беше на деветия ден (ама то и предните дни валеше, та нямаше какво да се чудя) и продължи около 20 минути. На следващия ден бяхме вече на два пъти по час в парка. А сега повечето дни ни се събират по 6-7 часа навън  ooooh!
Мире, то мойто гардже добричко - не мога нищо да кажа  Joy Joy Joy

# 263
  • София
А иначе Веч, Мариам, Суит, и всички с малки помощници, много ви се кефя. Мъжо като видя колко усилия са нужни в началото, ме пита дали съм готова за още деца. "Да, разбира се, викам, Трябва да сте силни, за да се справяте с всичко, но предполагам, че самите дечица ви дават сили. Да са ви здрави и весели!  bouquet

Става по-лесно и по-хубаво с всяко дете, danii.  Hug 

Веч, защо така стачкува дребният и не ще да наддава?  newsm78 Не губи надежда, все пак е минало малко време от раждането....може да тръгне по-добре. Peace

# 264
здр, идвам набързо с едно питане, че нещо сме нервни и тресем блока от рев. Кажете ми, моля, нещо за пъпчето - на Ивка май ще й падне до ден две, но то не е зарастнало - кафевичкото си го има. това нормално ли ?

# 265
Новичка според това, което описваш мисля че е нормално!След това остава малка раничка, която продължава да сълзи!Ти съответно я почистваш със спирт и отгоре поръсваш с някакво прахче, така докато зарасне напълно и паднат всички корички!

Забелязвам, че някои мами като пееща и дидка например май са се отдали напълно на майчинство и все по рядко се отбиват при нас!Ще бъде хубаво да ни навестяват от време на време!Дитка мисля че последно писа като бяха на 40 дни, а преди беше една от най редовните!

Флучия много си се измъчила милата, но резултата е важен!Мен също ме "доразкриваха" и знам колко нечовешка болка е това!Не ти стига самата контракция ами и това!Дано пъпчиците да минат бързо!

За разходките ние започнахме с терасата за по няколко минути, като постепенно увеличавахме, а сега вече си я разхождам по час два като е хубаво времето!

Веч, danip надявам се да се преборите с кърменето и бебчетата ви да започнат да наддават!

Някой беше писал, че е слагал калиев пергаманат искам да питам по колко слага във водата!?

Иначе аз съм по добре днес вече нямам тепм и кашлицата започна да ми се откътва, но все още съм си доста хремава, но вече съм поне на крака!Засега бебинка е добре и това е важното!Май ни мъчат малко коллики, особено по това време, но и аз се въздържам от капките!Незнам дали сте забелязли какво пише в листовките!На еспумизана пише на бебе да се дава на всяко хранене,т.е. 7-8 пъти на ден, а за деца на 2год пише по 3 или 4 пъти на ден(карам го на памет)!Та когато бях посегнала към тях това ме спря!Как е възможно допустимата доза за бебета да е по голяма от тази по за по големи деца?Това най вече ме възпира все още за да не и дам!Пък и на мен ми се струва много това към всяко хранене!

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 22:06 от juja_

# 266
сега понасмогнах да поизчета малко...

Беба, Ивка се дави по 3-4 пъти на едно ядене - направо ми изправя косъма. Всеки път съм на тръни, но най-зле ми беше в началото... сега взех да посвиквам с тези давения, кашляне и задъхване.

Флуч,  Hug всичко ще мине.

Juja, мерси мн за отговора   bouquet

# 267
Добра вечер!Аз днес не мога да се оплача от Мони!Пу пу че не е почнала ноща,но ми беше кротичка и явно пораства!! Heart EyesА и на мен ми се отрази чудесно спането отделно от мъжа ми и разходката днес! Mr. Green
Веч миличка чак не е за вярване това,което се случва! HugОх дано ти помогнат тея игли и бира и чай!! Hug
Ехх така като чета много от нас имаме проблеми с тея ц**и и кърма!!Пуу да му се невиди!!Много яд ме хваща!!!
Флу нямам думи!!Ехх и с раждането се броят на пръсти тези които имахме късмет!!Егати!! ooooh!Охх да са ни живи и здрави "производствата"другото колкото и да е лошо е минало и ще се забрави/някога Hug/
Масаж педи каза след навършването на 1 месец!Ама аз не знам как ще стане след като тя се дере и няма търпение да яде като я оправяме 10мин след баня ами като почнем и масаж не д ни тропат съседите ами да ни изгонят!!
По корем слагам я и е спала така защото я виждам че и е кеф и се успокоява!!Мислех че не е правилно но ще продължавам!Явно може
Разходка ние сме на месец а не сме имали по-дълга от 2 часа!И ме увикаха мъж и свекърва тогава и не посмях повече!Първата беше 10 минути пак по техни виждания #Crazy #Crazy
Утре сме на мерки и теглилки и след това в Южния парк!След 11!Ако има желаещи!Ние сме там стига да е хубаво времето! Hug
Ето почва се маратона по реване!Лека и спокойна нощ

# 268
Здравейте и от нас!
Да се похваля от вчерашното мерене, че за 5 дни сериозни усилия за увеличаване на млеконадоя и прираста Ради е качила 400гр. Shocked Shocked Shocked....Малко множко ми се вижда, да не кажа нереално...но ...сега съм по-спокойна...Е, вярно е, че това е на фона на добавка във вечерните часове, но сега ще се опитам да я спирам...
Ане, спомена за увеличаване на лактация да се пие водата на жито. За сварено или сурово става дума, защото аз ям сварено с повечко вода?
За калция и зъбите...много калций се съдържа в суровия сусам. Аз ям всеки ден по една ч.л. сусам. Взех си го Биомагазин, но и от Кауфланд съм го купувала/от сладкарския сектор в малки пакетчета/.
Суит, ние взехме точно такова чувалче от Штъркел за 43лв. Отвътре е полар, отвън е леко гумирано. Изглежда добре -топло и дебело.
Juju, похвално, че поддържаш идеална хигиена, че стерилизираш всичко, но помисли малко..нужно ли е такова търкане на шишетата, толкова честа смяна на бибероните...След някой и друг месец малката ще тръгне да лази и да слага всичко в устата си...едва ли ще я опазиш да е винаги с чисти ръце и всичко наоколо да е стерилно. Пък и не е нужно...нека сама си изгражда имунитет.
Някой беше споменал за биберон-термометър.Както при мерене на ректална температура, така и при мерене в устата се вади половин градус.
Веч, мила...колко добре те разбирам и ти съчувствам.. Hug Опитай да се цедиш ден-два, за да видиш какви количества кърма произвеждаш горе-долу...все пак е много ориентитовъчно, предвид,че младежа може доста повече да изсуче. Пък дори да се наложи добавка...няма страшно...може да не е във всички храненения, а във вечерните,когато намаляват количествата на произведена кърма. Успех!
Друго не се сещам...Чета редовно, но от вчера чак сега успях да намеря време да драсна няколко реда... ooooh!
Поздрави на всички! Hug

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 22:57 от sunshine3

# 269
Флуч благодаря за инфото за кърмата! Много съжалявам за пъпките, но само да питам как установиха, че са стафилококи - изследване или на външен вид???
В тази връзка Пенелопи вие как така веднага на антибиотични капки за нос?? Казваш че дори няма сополи, а тобрадекса е за "зелени" бактериални сополи.

Оххх,и аз много се чудех дали да ги слагам тези капки  newsm78  Обаче като каза педито:`Започвай навреме докато не се е усложнило положението!` и аз се поуплаших и ги почнах  Rolling Eyes  Но да ви кажа май има ефект-вчера бебчо чак се давеше докато спеше и кашляше,но днес изобщо не е кашлял-суче си спокойно.Дано се оправи,че много му е зор на милото  Cry

А и някой беше писал за капките за колики-Саб симплекс или Еспумизан-да ви кажа,че и на двата вида активното вещество е едно и също(Simeticon)-производителя е различен,така че няма особено значение коя от двете марки ще ползвате Peace

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 22:34 от penelopi

Общи условия

Активация на акаунт