Успокояват и гушкат, дишат на смени - мама и тате са на породени - 21

• 14 523
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
Оооо, няма такова положение да ми нарушават вечерята. С тати си имаме традиция - вечер салатата и ракията, ако ще навън война да е. Стефан сяда като голямо дете до нас, Мацо в столчето и всеки си дъвче вечерята. Ако не им се яде или се лиготят, биват натирени в хола да си играят (при нас също е слято, макар че са две отделни помещения, така че ние ги виждаме и те нас), а ние си хапваме и пийваме на спокойствие. Въобще не ме интересува кой насран, кой напикан (е, малко преувеличено казано, разбира се Wink) - и ние сме хора, и ние огладняваме.
Egisihora, има логика в това да се отнасяме с голямото бебе като батко/кака. Вярно, малко по-бързо им се налага да пораснат, но се научават на някаква организираност и грижовност. Освен това съм забелязала, че ревността намалява в такива случаи, защото голямото разбира, че сега помага на мама, т.е. голям човек е вече, чувства се важен/важна и забравя да ревнува.  Wink

# 106
Здравейте!
За тропането на комшиите аз съм се "родила", защото под нас живее на мъжа ми леля му. Много пъти съм си казвала, че ако не са ни роднини, отдавна да сме се избили, защото моите карат камиони и тротинетки, а ние сме на теракот  Shocked. Дори и само да тичат, се чува пак.
Egisihora, аз се опитвах да направя Боби кака още докато бях бременна. Но, честно да си кажа, исках да я науча на много неща, за да ми е по-лесно после с двамата. А именно, да се храни сама, да се облича сама, да сяда на гърнето сама и т.н. И наистина после ми беше по-лесно.  Peace
Анту, тази вечерна традицийка я има у нас  Grinning. Първо храниме диванетата и после сядаме ние с мъжа ми, докато те играят и им сляга храната.
majceto, а дано, това състояние при Камен е за постоянно и ви остави да си спите само двамата с Филков на спалнята  Peace.

# 107
Здравейте,момичета!
Нати днес е с преспиване в градината след вчерашния непрестанен рев и сега съм свободна...е до 3 и половина и ще тичам да съм първа.Ей,голям рев пада,да знаете,повръща,абе ужаса е пълен!
Дризе,честит рожден ден със закъснение!

Бъди много щастлива и обичана!

Със съседите нямаме проблеми,поне за сега.От двете ни страни са семейства с по едно дете,а отгоре и долу са наематели,които периодично се сменяват,сигурно заради нас. ThinkingКато гледам с всеки изминал ден у нас става все по-шумно. Embarassed
Анту,традицийката ви е суперска!При нас рядко се получава,но ние сме настоятелни! cheers Хайде наздраве сега! Wink
Egisihora,и аз винаги съм наблягала на това,че Нати е кака,но не съм и струпвала много отговорности.А и те се чувстват по-добре,като са батковци или каки и са големи!
Майчето,ами дано все така да си останете сами на спалнята!
Дано на хората, които се възмущават от малките деца един ден им се народят няколко, да са им живички и здравички  Mr. Green

Аз такива пожелания отправям към всички досадници и тези,които не ми дават път на пешеходната пътека или по опашки и т.н.
zajka ,все някога бебчето ще започне да поспива повече.
Аз на моята Иве,като се събудеше веднага и предлагах гърдата и тя моментално млъкваше,та не се е стигало до там да събуди някой.Но пък тя доста рано започна на спи по цяла нощ.

Хайде стига съм писала,че и аз като Ева ще трябва да оскубя веждите! hahaha
Хубав ден ви желая!

# 108
Днес е първия ден на Галина в градината сутринта плака защото я вдигнах рано но като стигнахме до градината влезе с желание и не с еобарна да ме потърси м дано е все така и да не плаче.Обадих се на обяд казаха че е закусвала а на обяд си е изяла само супата.Можеби аз съм по развълнувана от нея.В 4 ще си я взема вече ми липсва ,не сме се отделяли една от друга.Утре и Мая е на ясла да видим там как ще е

# 109
Добър ден!Как сте?
Моите диванета още не искат да ги вземат на ясла и градина защото са все още в ремонт,който не се знае кога ще приключи,а аз така си мечтая да тръгнат та малко и аз да си почина.Вече полудявам - всеки ден става все по голяма лудница,Иво все повече се тръшка за всяко нещо,Ради пък става все по-любопитен и не престава с въпросите ЗАЩО?еди си какво.Понякого незнам какво да му отговарям-такива ги връзва,че чак се учудвам как може да е толкова малък,а така да разсъждава.Иво го оставям да си се тръшка и не му обръщам внимание,но и това няма ефект. #Cussing out
Анту вашата традиция е супер-при нас това не се случва много често защото нашия тати работи в повечето случай до късно и обикновенно с децата си вечеряме сами.
Дризе Честит Рожден Ден на Патерици-Много Щастие Ти желая!
Чао и приятна вечер!

# 110
здравейте,отдавна не съм писала при вас,а и нещо ми се губеше темичката Embarassed
утре съм решила да пускам Дари на ясла и малко ми е напрегнато,но все си мился,че това е начинът да се справям добре с бебето и с нея,а и вече нямам много сили да тичам след нея..
ще се радвам,ако споделите как се спрявяхте с бебето и малко порастналото бебе newsm78 newsm78 newsm78

# 111
ми трудно - как да е. весело е, но първите 8-10 месеца при нас си бяха яко гърч от всяка страна. то и ние си го направихме, де - при новороден камен почнахме ремонт на ателие да правим, филков наема нови хора на работа и беше стрес и там, а аз така и не спрях с поръчките си. глупави хора се оказахме, еййй...

карчита - как понася гелето градината. за инфо - мама се казва галина - много любимо име ми е  Heart Eyes

адрианска, бини - не,не осанахме сами на спалнята  Tired

# 112
Мая Галето посред нощите ревна са сок като в градината  Shocked аз и предлагах какъвто имам не та не и накрая пи компот от дренки и заспа .Сега 6те ги будя за да ги обличам и да ги заведа дано няма ревящи деца , иначе добре се е представила през деня малко е поплакала преди да заспи и като се е събудила се напишкала но казаха че е нормално дано не се напишква повече.
Адрианска аватара ти е страхотен ,върху какво скача върху килим или върху легло  newsm78

# 113
МОля ВИ помогнете ми със съвет снощи вдигнах Т - 39,7и досега я поддържам! Сега е 39,2! Личната не си вдига телефона! КЪрмачка съм и не знам дали е от гърдите или съм настинала! Снощи в 4ч пих парацетамол, сетринта в 8ч също - свалям я до 38,4 и после пак я вдигам! Много ми е зле, а съм сама с бебето - едвам я нося

# 114
  • София
Ако личната не вдига се обадете на Бърза помощ и обясни какво става. Може би си с предимство в обслужването, защото си кърмачка. Ако трябва с мъжа ти отидете до някоя болница или спешен център. Обади се на някой близък да дойде у вас.

# 115
Zajka, сега виждам, че си от Бургас. Пиши къде си, ще се опитам да дойда да те видя как си. Предложението за спешна помощ е добро, обади им се. Според мен имаш запушване и оттам. Влизай под душа и се масажирай, докато отпушиш каналчето. Трябва доста да поизцедиш.

# 116
zajka, дано вече си намерила решение. Надявам се, както те е посъветвала Родстина да си повикала някой вкъщи. Пиши как си когато можеш? Дръж се   bouquet

# 117
zajka кураж мила, дано има кой да дойде и да ти помогне  Praynig правилно са те посъветвали момичетата масажирай и се изцеждай .Имаш ли силни болки в гърдите ?

# 118
zajka, дано вече си по-добре.  Hug Успокой се  Hug.
Карчита, Сашко скача на спалнята. Напоследък и на двамата това им е любимо забавление. Как мина с яслата и градината днес? Това с напишкването при Галето да не те притеснява. Сашко е без памперс вече 5 месеца и от както ходи на ясла, вече две седмици, се е напишквал поне 5 пъти. Лелките, както и аз го отдаваме на стреса.  Peace
majceto, ей този Камен, бързо се е осъзнал  Wink.

# 119
Зайка, може да е мастит или запушване на каналчетата. Провери дали някъде се е образувала по-твърда част на гърдите или виж дали няма беличко засъхнало млекце на зърното, което да е запушило каналче. По принцип, когато съм правила мастити съм се оправяла със зелеви листа. Прясно зеле самите листа се поставят от страната където е бучката, листата ги намачкваш малко преди да ги сложиш и ги държиш до следващото кърмене. Така докато се облекчи мястото, но не бива да е твърде продължително, защото зелето може да спре лактацията, ако се държи повече от ден мисля беше. За мен най-ефикасно беше нощем като слагах. Обикновено се оправях за 1 до 3 сменяния на зелето. Можеш да кърмиш с такава температура, даже ако е мастит е добре, за да изсуче бебето млякото, което се е насъбрало на съответното място. Завърти бебето да суче в поза, при която ще суче от страната, където е запушването или бучката.

Целувки за всички малки човечета, които свикват с яслите и градините Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт