Успокояват и гушкат, дишат на смени - мама и тате са на породени - 21

• 14 500
  • 280
  •   1
Отговори
# 30
Анту, много сте готини на снимката тугедър Heart Eyes
Благодаря!  Grinning Виж на Адрианска аватара.  Laughing

# 31
Моми4ета,отново са ме налегнали едни размисли за времето,кохато 6те сме 4ма #CrazyПроблемът е следният-живеем при свекървами и сега спим в спалнята с малкия.Там се побира о6те едно легло от съ6тия калибър и намен мн ми се иска и 2те деца да са при нас,но мъжа ми иска баткото да го пратим в хола и евентуално и той да спи при него.Не ми харесва хи4 тази идея,хола не е детска,мн е 6умно,близо е до кухнята,абе не става с една дума.Доводите на вси4ки ,които са против мен са ,4е децата 6те се будят едно дугоо или по-скоро бебето 6те буди вси4ки.И това до някъде е така,но аз вярвам ,4е може да стане моят план.Моля ви за съвет и да разкажете как ре6ихте този проблем-няма детска,а се появява о6те едно бебо4е!Благодря ви  bouquet

# 32
  • София
Ние спяхме в една стая. В началото малкото будеше голямото, но като им пъхнех по едно шише с мляко в устите и мирясваха. После свикнаха едно с друго и не се будеха. На твое място бих предпочела да сме всички заедно, а холът да си е хол. Като цяло не ми допада разделянето на семейството по стаите на принципа родител-дете. А, да, таткото изобщо не чуваше бебешките ревове.

# 33
А, да, таткото изобщо не чуваше бебешките ревове.
Не знам да има друг сорт татковци. Към мен веднъж беше отправено следното признание: "Ти си много добра майка, щом ги чуваш нощем, като се разплачат!"  Rolling Eyes  ooooh!
Марти, не е задължително да се будят един друг. Ако малкото се разреве през нощта, предполагам, че ще го кърмиш и ще заспива после. След това постепенно ше свикнат едно с друго и няма да имате проблеми. А и ако са като моите - големият трудно се будеше, дори и малкият да се разплачеше, малкият пък не плачеше нощем много, повече си спеше - проблеми няма да имате!  Peace

# 34
Марти, до сега бебето нито веднъж не е успяло да събуди батко си. Той спи като пън. При нас дребните са отделно още от раждането си. Едната стая е едновременно и всекидневна и кухня и детска. Другата е спалня и игрална зала също. При нас така беше най-удобно по ред причини, още като се роди големият. Никога не съм съжалявала за решението си. Страшно удобно ми е било винаги.

# 35
Честит рожден ден на рожденничката!  bouquet Жива и здрава!

Да оздравяват сополивите хлапета ....

Ние също сме с дневна и кухня -съединени , хол и спалня.
Като се роди малката ,спях аз на дивана с баткото, той не иска вече без мен, а малката -в детско креватче.
Не можех да се наспивам, иначе той не я чуваше.
После купихме още едно детско креватче, сложихме го в хола и таткото взе да спи с нея там. Но след няколко месеца тя започна да си спи по цяла нощ и няма проблем.
Спалнята е неизползваема засега, там суша и гладя. А холът е без половината обзавеждане и е игралня в момента.

# 36
  • под жаркото слънце
Здравейте и от нас!
Честито на рожденичката!
И моята сестра празнува днес  Heart Eyes, да ми е здрава и усмихната!
При нас каката донесе хрема от училище и малкия беше на антибиотик, а аз и бебка влачихме сополи и лека Т повече от седмица...
Вече не сме хремави, но бебка кашля от вчера и следобед пак сме на доктор...
Аз спя между двете бебета, при условие че имаме огромна стая с разкошни креватчета (явно само за украса) и беба не събужда батето - той спря да спи следобед още през лятото и нощно време спи дълбоко.

# 37
Здравейте! Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,venividivince!!!
ДА СИ ЗДРАВА,МНОГО ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА!ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ ТИ ЖЕЛАЯ!

Amaryllis ,да ти е жива и здрава сестричката! smile3525
Марти,от първият ден спим всички заедно.Досега не се е случвало Ивето да събуди Нати.Е,следобедният сън е малко проблемен,но аз си изградих система за приспиване заедно.Така че не бързайте да се разделяте,нека се роди бечето и ще видите как ще тръгнат нещата!
За болестите,изключено е едното да е болно,а другото остане здраво!

Така да ви разправям за втория ден в градината-пълен провал!Сутринта ми я взеха от ръцете ревяща,на обяд си я взех пак така.
Плакала е до 10 часа,после са пяли песни и като сервирали яденето пак "надула гайдата".Не ще да яде и туй то! Naughty
А на мен ми е едно сдухано...
Татито не се оплаква засега,няма право!Мисля,че ще свикне бързо.
Хубав ден на всички!

# 38
Честит Рожден Ден на vinividivince!
Amaryllis Честит Рожден Ден на сестричката ти!

Марти сестра ми беше точно в такава ситуация като теб, т.е живееха при свекърва и. Сестра ми и мъжа и ползваха хол-кухня(едно помещение) и спалня, а свекърва и - хол и преградена спалня. Първите месеци сестра ми и бебето бяха в техния хол-кухня, а мъжа и заедно с големия бяха в спалнята. През деня всеки навсякъде разбира се. Бебето като е малко си спеше на шум и не му пречеше, то се и свиква. По някое време около 6тия месец мисля беше (може и по-рано не помня) всички се преместиха в спалнята. Вероятно като е спрял дребния да се буди нощем. Разликата на децата е 1г и 3м.
При нас опитахме бебето, аз и баща му да сме в спалнята, а каката в детската, но дребния така пищеше, че никой не можеше да спи. Таткото се будеше по цяла нощ, на работа отиваше като парцал, голямото от недоспиване беше кисело и му се спеше постоянно и се изместихме с дреб надалеко в другия край на апартамента, т.е. в хола(хол и кухня) и досега сме си така. Той спи при мен, кошарата му се ползва само за игра. Детската си е тяхна територия, в хола за удобство сме сложили един басейн с играчки и играят тук, докато оправям. Мятам набързо всичко в басейна и така играчките се прибират за 30 сек  Mr. Green
Бини  Tired при нас 3 седмици рева, сега само мрънка...дано бързо отмине този етап Praynig

# 39

Честит рожден ден на venividivince и на сестрата на Amaryllis

Нека късмета и здравето винаги да са на ваша страна!.

Анту, точно от това имах нужда сутринта, но не се сетих. Обаче... и утре е ден  Wink
marty24, съвет не мога да ти дам, но искам да те успокоя, че нещата ще дойдат по местата си като родиш. Леко и спокойно бременеене.
Аmaryllis, оздравяване на хлапетата.
Бини, кофти че плаче. Сърцето ми се къса като те чета. Митето също плаче сутрин, но само 5 минути, няма и толкова. Обаче цял ден... гадно. Дано бързо се адаптира  Praynig
Адрианска, хайде спирайте вече с настинките.

За заглавието на мен се пада май само честта да приемам поздравите за дишането на смени /от опит тествано/
Ако трябваше аз да го измисля цялото - тия дни в главата ми са само идеи от "Породените маймуни - скачат цапат, правят муцуни" до "Породената глутница ще вкарат мама и тате в лудница" , което мисля че обобщава всичко, което бих могла да напиша по повод нашето ежедневие  Joy

Добре е, че все повече и повече се заиграват двамата и тежките телесни повреди, получени при размяна на нежности намаляват като количество и качество.
Да ви се оплача - заведохме вчера баткото на карате. В обявата пишеше - деца от 4 години. Да ама на треньора не му се занимава с мъници и ни го върна след 40 минути тренировка с обяснението, че ще му заема голяма част от времето и не става, да опитаме догодина пак. Милото ми дете е много разочаровано.
Аз продължавам с нощния работен маратон, но вече му се вижда края. Сутринта ме хвана шубето да отида на лекар за сърцето, та утре мъжа ми ще ме влачи на сила.

# 40
Marti ние си спяхме в една стая , дори кошетките на децата бяха една до друга и не се будеха , така или инаяе когато каката играе дори да е в друга стая пак се чува като вика и като плаче  бебето трябва да свиква с шума също и по голямото дете трябжа да свиква с бебето.Според мен не е необходимо задължително да са в различни стай  Peace
Лято значи и двете със сестра ти си имате породени, нейните по големи ли са ?
чрд на venividivince

# 41
Гале заглавията са страшни  Joy Утре да идеш обезателно на лекар  Naughty

Да забавно е със систъра. Нейния големия е 6 м по-голям от Ели. Тя с малкия на сестра ми има 8 м разлика и от малкия на сестра ми до Боби е 1г и 3м.  Mr. Green От най-голямото, до най-малкото разликата е 2г и 6м. Като се съберат няма такава веселба  Crazy пищят, скачат  Simple Smile

# 42

Дано денят ви бъде усмихнат и ползотворен!

Лято, радвам се, че ти харесват.На мен ми изразяват моментното емоционално състояние. До края на другата седмица може да съм минала на вълна "Породените деца - мамините сладки слънчица", "Весело е у дома - кротко си играят породените деца" или нещо подобно.  Joy
Представям си какъв купон е у вас като се съберете семейно със сестра ти.
Няма нищо по-хубаво от къща пълна с весели детски викове и боричкане. На моменти се чувствам странно, някой като ми каже - ама не те ли побърква шума. Или съм силно шумоустойчива, или останалите са по-зле с нервите и от мен  Wink

# 43
Мама Галя, днес обезателно да отидеш на лекар  Naughty. Много се смях на първите загравия  hahaha, ама си е истина.
Иви, сигурно и на децата ви, със сестра ти, им е забавно като се съберат. Представям си вярно каква лудница настава  ooooh!.
Аз днес го пуснах Сашко на ясла, защото вчера на обяд видях, че му излиза горен кътник и съм 99% сигурна, че от това са му сополите. Защото са прозрачни и воднисти, мисля че вече познавам кои сополи са гадни. А и нали два дни си седя в къщи и видях, че няма промяна. Та днес с бодра крачка с кака му към ОДЗ-то. Баща му каза, че в началото малко се е дърпал, но е влезнал сам  Grinning. Незнам, мисля, че му харесва в яслата, но все още ми е притеснено да си правя крайно мнение и очаквам драмите  Rolling Eyes.
Бини, дано Нати да свикне бързо  Peace.

# 44
миналата седмица писах писах, мина малкият разбойник, и с един клавиш изтри всичко.......а от тогава е запоцнал да става в 5-6 часа сутрин....докога ще издържим на темпото му не знам. та сега наново и ще стане дълго писане...

Стискам палци на всички ученици, малки и големи, бурзо да свикнат с новата обстановка.  
zajka  честито! Много да ви е здравичка и само да ви радва малката бебка-Пепка ! А ти бързо да се възстановиш и да влезете в ритъм скоро!
venividivince ЧРД на патерици. Много здраве, щастие, късмет и усмивки !

Furia браво на вас, че сте се разминали и децата са здравички вече!
marty24 за да не пиша тук дълги разкази, пуснах ти на лични за количките.  Сдве думи, ние сме основно с една количка и слинг. за сега. За спането, ние още сме 4ма в стаята, спаня и две легла залепени за нея. Децата само първите дни се будеха един от друг, сега не се чуват, само сутрин, когато съм сама с тях, Борис скача върху КАлина да я целува и съответно , тя да не изпусне нещо, веднага започва да му се хили. А ние странно се разделихме с таткото - той чува Борис, и почти никога КАлина, а аз основно нея, и по-рядко Борис.
лято   има време, Боян ще проходи до декември  Hug
Карчита честито ви християнче, много са сладки децата ви!

goris   честито дипломиране!
мама Галя 66 дано не стигаш повече до там с кръвното и сърцето. Лекарите биха казали, много почивка и малко стрес  Mr. GreenHug
Galya S  и ти така, не се давай. Е, това със зъбките е страшничко, като знам как боли.  Hug стискам ви палци бързо да оздравее Елена.
Валерия и ние нямаме помощ, бабите и дядовците са далеч. Изкуквам понякога, хвърчат телефони (за да не са децата, хи хи, не ме бийте) говоря си сама, понеже децата не могат да ми отговарят, таткото го няма чат пат за по 3 дена, но.....хубавото е повече, даже е прекрасно Simple Smile действайте, а ние ще чакаме да се похвалиш
ZLATNA  добре дошла!
RadostinaHZ   и на теб да пожелая бързо да се оправяш!
majceto  браво на татко ти, все т ова да се чува! Честито за работата, книгата и дано Петра да е много щастлива в ДГ!

bini_og   милата, дано свикне бързо. А нали не я карат да яде насила? Тя като се пооспокой, и ще започне и да хапва. Не може ли да я слагат на масата с уговорка, че няма да яде, а да е заедно с децата?
 Били, Katia_N   Hug на дечицата
 Калина се събуди, гладна уста иска яде........ще дочита после, сега ме чака кърмене и гледане на снимки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт