Кога и с какво захранихте бебетата си?

• 80 848
  • 630
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Lady stardust, да, в зависимост кога ще се отбием, ще минем на АМ или директно на прясно мляко Simple Smile

Да попитам захранилите след 5 месеца, бебето ви прояви ли признаци, че не се наяжда добре (с кърма или АМ)?
Аз захраних на 5+. Синът ми прояви всички признаци за готовност за захранване. Започна да търси по-често и повече АМ на хранене. Не съм съгласна, че АМ е по-засищащо от зеленчуковото пюре (зависи от зеленчуците). След като заместихме обяда започна да прави 4 часова пауза до следващото хранене и постепенно започна да се храни 5 вместо 6 пъти на ден.
С някои изключения (част от плодовите пюрета) синът ми яде изцяло приготвена от мен храна. Все още има две хранения с това ужасно АМ Simple Smile и така ще си остане поне още няколко месеца. Синът ми си хапва с много голям апетит Simple Smile

Сравнително рано въведох жълтък ( 6 1/2 месеца) заради ниския хемоглобин, но дори и за мен въвеждането му в храненето на 4 месечно бебе е пълно безхаберие.

# 451
Здравейте отново. Малко съм притеснена и бих искала да споделя с вас. Синът ми е на 8 месеца. Захраних го на 6. Винаги е наддавал много добре. На консултацията декември месец ми направиха забележка, че го прехранвам и му разширявам стомахчето и аз веднага намалих количеството мляко. Винаги се водя по детето. Насила не го карам да яде. Колкото изяде, толкова.
Горе-долу допреди няколко седмици се опитвах да го храня по този начин:
8-8.30- АМ (200мл.)
10.30ч.- плодово пюре (125гр.)
13-13.30ч.- зеленчуково пюре с или без месо (125 гр.) и АМ (80-90мл.)
17-17.30ч.- каша с 1ч.л. зеленчуково пюре за вкус (ок. 120гр.) и АМ (80-90мл.)
20-20.30ч.- АМ (200мл.)
22-23.00ч.- АМ (160-170мл.)
Кашите не ги иска и ги спрях (той като цяло не ги ядеше много). Месо съм въвела. Глутен още не съм. Вчера започнах да въвеждам жълтък. Понякога храненето в 22часа го пропускаме, ако е заспал.
Проблемът е, че на вчерашната консултация се установи, че е наддал само 130грама общо за два месеца. Казаха ми, че е твърде малко. Педиатърът ми каза, че вече трябва да яде попари и ми изготви едно меню, което не виждам как да го спазвам. Детето ми напоследък много го мъчат зъбите и основно мляко иска. Даже и любимите си пюрета на изяжда докрай. Викат ме след 10 дни, за да го теглят пак. Трябвало да е качил 200грама. Казаха ми да въвеждам веднага сиренето, маслото и да продължавам с кашите. Аз със сиренето смятах да изчакам. Към тази попара не се ли добавят и сухари? Как за 10 дни да въведа глутен, сирене и масло, при положение че в момента въвеждам жълтък?  Общо взето трябвало в 10ч. да му давам попара със сирене, наобед да редувам 1 ден зеленчуково пюре с месо, 1 ден зеленчуково пюре с жълтък (това го правя), следобед каша. През другото време да давам АМ.
Случвало ли ви се е децата ви да наддават толкова малко?

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 09:55 от Forest rain

# 452
Не само, че се случва, ами е нормално. Предполагам, че се движи вече усилено бебето и изразходва калории. Моя син 8-9-10 месец почти не качва, я има 200 грама, я не. Педиатъра ти не е в час, изобщо не се връзвай, карай си по план.
За количеството АМ не съм компетентна,  някой друг да се изкаже.

# 453
  • България
Колко тежи момченцето ти на 8м и колко см е?

# 454
Благодаря за отговорите bouquet
Действително се движи повече. И аз не знам, след като за два месеца е качил толкова малко, как за 10 дни ще качи 200грама.
Той става на 8м. след два дни. Вчера беше 7.7кг. и 74см.

# 455
На тази възраст бебетата имат нужда предимно от мляко. И да почнеш да го мъчиш с лъжицата и да бързаш със захранването, полза няма да има. Ще пресираш детето, ще пресираш и себе си.
Не знам 4 млечни хранения дали са достатъчни обаче. Пет сякаш по-добре ми звучат, ама някой, който си храни детето с АМ да каже.
Всеки ден ли ака детето? Според мен е голям и ако беше гладен щеше да сигнализира с рев или будене нощем. За мен теглото и ръста му са нормални за възрастта.

# 456
7м-7,800
8м-7,920
9м-8,200
10м-8,220
11-8,700
12м-9,200
Очевидно е, че след захранването вече не качва така рязко както в началото. Има даже месец, в който тези +20гр може и от памперса да са  LaughingСега е на 3,5г и си е добре, нито е дебела, нито прекалено кльощава, че и такъв период сме имали, не ядеше нищо.
Давай си по твоята схема и не се връзвай много-много. Ще качи малко, като захраниш с глутен. Може би защото ти отказва кашите е така, моята не харесваше чистите, но като им сложех вътре плодово пюре си ги ядеше. Ако държиш на кашите, може да опиташ с този номер. Wink
Помня, че след като се отби/9м/, почна на АМ аз правех 210, защото така трябвало, тя изяждаше 150мл. Е какво да направя, няма как насила да й го излея. Каквото такова.

# 457
Благодаря ви за мненията bouquet Увеличих малко количеството на храната. Ще видим какво ще стане.
Аз смятах да въвеждам този месец глутен, но четох, че при него въвеждането е по- продължително. Колко дълго трябва да давам глутенова храна, докато се счете за успешно въведена? Мога ли няколко дни след започването на глутена да въведа и сирене например? Вие с какво сирене започнахте? Коя марка е най- подходяща за въвеждане?

# 458
  • София
Първо е нормално детето да започне да качва по-малко, тъй че не им се връзвай.
Принципно дете на 8 месеца на АМ трябва да има 5, а не 6 хранения, тъй че не виждам за къде да увеличаваш броя хранения или количеството. За деца, които качват малко се препоръчват кашите. Какви каши даваш? Пробвала ли си млечни каши или каша смесена с плодово пюре?
Глутена се въвежда по схема овес-ръж-ечимик-пшеница. Може и да пропуснеш някое от изброените. Дава се един месец всеки ден. Междувремено може да си въвеждаш и други нови храни в този период. Към глутена се проявява непоносимост и то след натрупване, а не алергия, тъй че няма как да се объркаш от какво е евентуалната реакция.

# 459
Благодаря, grum4o bouquet
Броя хранения не съм увеличила, а само  количеството АМ. Кличеството на пюретата пробвах да увелича, но пак си изяжда колкото и преди, обаче АМ си го изпива всичкото на един дъх.
От кашите съм дала оризова и царевична. Оризовата не я харесва изобщо. Правя му я с АМ и добавям малко пюре за вкус, но пак не му допада. Царевичната повече я харесва. Вчера например си я изяде. В общи линии всеки ден му е различен. Ту иска, ту не иска да ги яде.
На мен ми беше обърнато особено внимание, че на детето трябва да му се дава попара и че закъснявам с въвеждането на сиренето. Чудя се с коя марка сирене да започна. Иска ми се да е био.

# 460
Био сирене има на Хармоника, мисля че на пазара се предлагат и още 1-2 марки. Аз лично купувам Съединение и Елби, защото се ръководя от други мои си критерии.
С нищо не си закъсняла, имаш време бол и за сирене и за закуска и за всичко.

# 461
Здравейте, аз вече въведох овес и ръж. Сега съм решила да минавам на пшеница. Мисля да я въведа със сухари. Някой може ли да ми препоръча подходяща марка?
От кой месец може да се въведе червено цвекло, дива сьомга и червена чушка? Синът ми е на 9+.

Последна редакция: сб, 25 мар 2017, 09:22 от Forest rain

# 462
В ДМ има бебешки сухари, но май са от спелта. Аз други не съм давала, въведох пшеницата с домашен хляб.
Червената чушка може да я даваш вече, но може и да изчакаш до 10 месец, заради пигмента. Аз лично на 9 месеца я бях въвела.
Червеното цвекло мисля, че след 9-10 месец е ок.
За сьомгата не знам какво да кажа. На мен ми идва тежка, но я препоръчват като първа риба. Аз мисля, не съм давала още, но след 10 месец предполагам може да се хапва.

Последна редакция: сб, 25 мар 2017, 10:30 от Анонимен

# 463
Здравейте. Ние наближаваме 6 месеца и скоро смятам да започна захранването. Възнамерявам да започна със зеленчук, напр. картоф. Въпросът ми е, към него добре ли е да добавя кърма или е добре да няма друго за да свикне с вкуса му?

# 464
Здравейте. Ние наближаваме 6 месеца и скоро смятам да започна захранването. Възнамерявам да започна със зеленчук, напр. картоф. Въпросът ми е, към него добре ли е да добавя кърма или е добре да няма друго за да свикне с вкуса му?
Пробвай с кърма, пробвай и без. Аз не забелязах да има разлика за детето. Всичко си е индивидуално, а и не е само въпрос за вкуса на пюрето - ще му е странна и консистенцията, ново и непознато. Така че пробвай кое как ще приема.

И аз имам въпроси - захраних на 6 месеца и вече 5 седмици яде зеленчукови и плодови пюрета. Избрала съм си пуйка с тиква за вкарване на месо. Може ли вече? При положение, че месото е 8 % в бурканчето, с колко лъжици да започна? Всеки ден или през ден?

Общи условия

Активация на акаунт