Кога и с какво захранихте бебетата си?

• 80 822
  • 630
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, след около две седмици започвам да захранвам. Мисля си да започна със зеленчукови пюрета. ЛЛ на детето ме посъветва да добавя много малко масло към съответния зеленчук, но честно казано не знам дали е добра идея. Мисля да смесвам зеленчуците с АМ. Ще въвеждам всяка храна по 3 дни, като смятам да започна с картоф. Според вас така добре ли е и какво мислите за маслото към зеленчуците? Тенджерите, в които приготвяте храната на бебето, от какъв материал са?

# 286
На мен ми звучи като добра идея да се добавя мазнина, но по-скоро като поизстинат зеленчуците, бих капнала няколко капки висококачествен нерафиниран зехтин и така бих пасирала. Той е богат на омега мастни киселини, които са полезни за развиващия се бебешки мозък, подпомага усвояването на витамините от зеленчуците и спомага да се преодолее първоначалният запек, който много често идва със захранването. Краве масло е много трудно да намерите качествено, освен ако не приготвяте сами, освен това е базиран на краве мляко, то и АМ, но все пак, краве масло ми се струва по-рискования и потенциално нездравословен вариант.

# 287
На мен ми звучи като добра идея да се добавя мазнина, но по-скоро като поизстинат зеленчуците, бих капнала няколко капки висококачествен нерафиниран зехтин и така бих пасирала. Той е богат на омега мастни киселини, които са полезни за развиващия се бебешки мозък, подпомага усвояването на витамините от зеленчуците и спомага да се преодолее първоначалният запек, който много често идва със захранването. Краве масло е много трудно да намерите качествено, освен ако не приготвяте сами, освен това е базиран на краве мляко, то и АМ, но все пак, краве масло ми се струва по-рискования и потенциално нездравословен вариант.

Peace
Зехтин-да, за масло е рано.
Към картофа можете да добавите кърма/ам, защото е прекалено "сух", но към другите зеленчуци няма смисъл..Въвеждането е 3 дни-после 1-2дни почивка; към всеки въведе можете да добавите нов.
Лично аз започнах с плодове, защото когато минах повечето, ги оставих за следобедна закуска, а сутрините/обед продължих с непознатите зеленчуци и меса..(а сега има чудесни есенни наши си плодове Peace)

# 288
И за зехтин е рано, към 8 ми месец съм чела, че е ок - тежък е за стомахчето. Така или иначе е полезно да се готви с мазнина, по-добре да се почне с нещо рафинирано.

# 289
Ами то таблетките Бейбигард Д3, които й давам всеки ден са със зехтин, поема го от новородено. Иначе за кокосово масло съм чела, че се добавя, а в някои пюрета има рапично масло, което не знам колко е ок. А вместо краве масло, може преварено краве масло (гхи), има го в ДМ, примерно.

# 290
Аз казвам какво съм чела, при всички случаи зехтин на новородено не е ок да се дава в чист вид. Предполагам в таблетките е преработен по някакъв начин. В Англия е ок да се дава от 6 м., те там не се вживяват много.

# 291
  • София
Започнах вече със захранването и много бързо заменихме обяда, което малко ме притесни. Бебо страшно много хареса пюретата. При хранене е едно отваряне на уста, а ако забавя лъжицата започва едно бясно ритане с крачета. Още не съм добавила мазнина, но до няколко дни ще го направя. Лично аз не бих добавяла обикновено масло. Купих кокосово масло и гхи, но се чудя с кое да започна. Знаете ли какво количество се слага? И при него ли трябва постепенно да увеличавам количеството?

# 292
  • град-държава
Аз два пъти съм добавяла краве масло на президент при навършени 8м, колкото грахово зърно към сладък картоф и карфиол. Чак пък толкова не виждам драма, особено от здравословна гледна точка.

# 293
От здравословна гледна точка за мен кравето масло е полезно, естествено в разумни количества. Аз също съм добавяла 3-4 пъти вече, а днес дадох и заветния зехтин.

# 294
  • град-държава
Напълно съгласна съм -разбира се, че кравето масло е здравословно. Навремето да си прокарат гнусните маргарини и пр. боклуци, подмениха реалните факти за него.
Кокосово масло!? Откато се помня хладилникът без масло не остава, утре и дъщеря ми като започне сама да го отваря ще намира всеки път краве, а не кокосово масло.

# 295
  • София
Напълно съгласна съм -разбира се, че кравето масло е здравословно. Навремето да си прокарат гнусните маргарини и пр. боклуци, подмениха реалните факти за него.
Кокосово масло!? Откато се помня хладилникът без масло не остава, утре и дъщеря ми като започне сама да го отваря ще накмира всеки път краве, а не кокосово масло.

Кое ви е странното в кокосовото масло? То е полезно и подходящо за мазнина в бебешките пюрета.
Сина ми е твърде малък, за да си отваря още хладилника и според мен твърде малък за обикновено краве масло. Не споря, че за него би било полезно, но определено не на този етап. За целта съм купила гхи, което е по-подходящо за неговата възраст. Зехтина също е добра алтернатива, но са ми обещали хубав зехтин чак за края на месеца.
У дома не се купува маргарин. Хубаво би било сина ми да се научи да яде качествена храна, но съм далеч от мисълта, че ще успея да го опазя от всичката боклукчава храна.

# 296
  • град-държава
Grum4o, за мен няма нищо странно. Всяка е свободна да храни и отглежда детето си, както намери за добре.
Кравето масло е характерен и определено здравословен продукт за територията и климата, на които живеем. А ако едно дете не е готово да консумира продук, който присъства ежедневно в менюто от поколения, то според мен не е готово изобщо за продукти от този вид на съответния етап. Няма драма, това е просто въпрос на избор.

# 297
Ами аз захраних моето мъжле на 4 месеца без 10 дни:-) . Може да е странно, но нямах търпение и така го почувствах.
НЕ звучи странно, а глупаво. Да си майка означава И да имаш търпение, а не да прибързваш, защото много ти се е приискало да направиш нещо, на което изобщо не му е дошло времето.
Аз не съм била груба с никого и не желая и да получавам груби оценки от никого... Смятам, че не съм глупава майка, а що се отнася до търпение да му дойде времето, мисля че го имах и времето за моят син му неше дошло.  Казвам го първо, защото по обективни причини той беше готов( удвояване на теглото, дъвкателен рефлекс, стоеж седнал, хранене на адаптирано мляко и др) и второ, защото всяка майка си познава детенцето и знае кое е най- добро за него.
Така че моля без етикети, тук сме, за да споделяме успешни опити, а не да съдим това, което не сме правили ! Всяко дете се развива различно и една добра майка трябва да следи и подкрепя това, а не да го спира!  Моята педиатърка, пък и всички лекари в центъра, където ходим са за захранване на 4 м. Една седмица по- рано или късно не ни прави глупави и безодговорни майки.
И аз захраних на 4 месеца каката също я захраних на толкова.Не виждам защо така нападате жената.До сега не съм писала в тази тема ама се начетох на глупости, всяка има компетентни мнения все едно е отгледала десет деца та чак и обиждат.Просто нямам думи!!!!!!!!  Mr. GreenMr. Green

# 298
И сега се включи за да ни споделиш какви глупости сме изписали ли? Несравнимо съдържателен пост  Flutter !
Не е особено умно, да се тупаш в гърдите, че не четеш и мислиш, а действаш по усет и почувстване. Говорим за деца и здраве, не за поезия и изобразително изкуство.

# 299
И сега се включи за да ни споделиш какви глупости сме изписали ли? Несравнимо съдържателен пост  Flutter !
Не е особено умно, да се тупаш в гърдите, че не четеш и мислиш, а действаш по усет и почувстване. Говорим за деца и здраве, не за поезия и изобразително изкуство.
Не смятам че по някакъв начин съм навредила на децата си с това че съм ги захранила на 4 месеца .Не съм действала на своя глава а съм слушала лл.А това че четете всякаква литература от знайни и незнайни "педиатри" не ви прави по умни и по добри родители.Да не съм чела и смятам че е по добре от колкото да прочета десет тома как се гледа и захранва бебе с което само да се объркаш още повече.Само ми е любопитно дали сте питали вашите майки как са ви гледали,дали са се ровили в интернет и са чели купища книги или са се водили по инстинкт и по това което им е казвал лл.

Общи условия

Активация на акаунт