МАРТенската мама се вълнува-госпожица или господин в коремчето палува

• 14 926
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Изобщо не мисля, че е добра идея да пиеш допълнително калций през бременността, или поне задължително го съгласувай с гинеколога.
слънчоглед не е толкова фатално че си ги започнала, но ако искаш поразпитай тук там. При мен в службата преди месеци имаше една конференция на фармацевти и лекари всякакви, и даже оставиха доста витамини като тестерчета им се явяваха /не знам как да го обясня/ и точно витамини Calcium казаха че са много подходящи за бременни и кърмещи жени. Е аз имам от тях, но пък не съм се засилила да ги пия. Не мисля да се тъпча с хапчета освен в краен случай.

Е, остава да има и презентация на фармацевти и да не препоръчат нещо. Аз като следя лекциите на 9 месеца, с тия презентации, ако приемам всичко, което е принципно подходящо за бременни, не знам къде ще му излезе края. Точно това е идеята, че за такива специфични добавки, не е добра идея да се презапасяваш за всеки случай.

# 106
добре дошли на новите мамита и само хубави неща да се случват с бебо.
На мен ми е доста скучно на работа, ама още 30 мин ще ги изкарам.
за отделянето на бебето- аз много си мечтая за детска стая, ама за сега няма такава опция. Ние нали сме пред ремонт та ще видим къде точно ще е леглото на бебето. Вече почнахме да купуваме памперси, ей така да си има. Аз нищо не държа в апартамента, а при свеки или при мама. Разбрахме се като влезна в болницата да си имам само това което ми трябва за там, а те двете ще оправят вкъщи като тръгнем да се прибираме.

# 107
Благодаря за посрещането и за пожеланието за възстановяване на дъщеря ми. Относно писането във форума, не съм от тези които много пишат, повечето чета, но сега когато ще съм си у нас ще се включвам.
Относно пиенето на витамини аз пия само фолиева киселина и гледам да си хапвам плодове.

# 108
  • София
Добре дошла на Ивелина!  Hug
Яница, и аз се присъединявам към отговора на Дидето - няма как да не се будиш, вярвай ми! Аз до такава степен бях, и съм, настроена да чувам само дори и най-малко мрънкане от сина ми, за сметка на всичко останало - нито чувам на мъжа ми алармата, която го буди, нито гръмотевици, когато има, нито нищо друго.  Crazy А за буденето на таткото - като съм говорила и с мои познати, повечето мъже спят като заклани и не усещат (или се правят  newsm78 ) никакви нощни бдения на мама и бебе. Ама какво да се прави. Женски (не)воли  Simple Smile Не ги жалете мъжете!  Naughty Laughing
Nagaina , за калция съм съгласна, но вит.С защо?  newsm78 Въпреки, че доколкото си спомням калция го имаше в Матерна  Rolling Eyes , което беше май и една от причините да я отричат напоследък. Как са ти лимф.възли?
Аз в момента не пия нищо, освен желязото.

# 109
  • София
 Здравейте и от мен.
 Мечо Пуух, ivelina, добре дошли  Hug
А да ви споделя което друго мен ме шокира. Лятото имахме гости с момченце на 2 години. Не знам как така се е привързал тоооолкова много към бащата ама чак в тоалетната влиза с него. А ако не го пуснеш да влезе пищи като че го колят. И те искат не искат го пускат. Ами ние с мъжа ми се смеехме че е малък воайор, ама иначе не мисля че е това е добре  newsm78
Май ще е доста трудно да нацелим златната среда  #Crazy
ето това вече е детска глезотия - не потребност, нито нещо, което е добро за детето. Аз не бих допуснала такова нещо да продължава - мисля,че тук е от значение възпитателната роля на семейството. Не казвам, че така са го възпитали - но това е вреден навик, който трябва да се отучи Peace
Като прочетох поста на Janitsa и се сетих, че и моя син по едно време все влизаше с мен в тоалетната. Не ми се струва чак толкова нередно или лошо. Още повече че децата научават нещата чрез подражание т.е. като ни копират. Чела съм даже, че за момченцата е хубаво да ходят до тоалетна с татковците си, за да се учат как да пишкат сами. За мен по-страшното в случая е, че детето постига това, което иска с писъци. Намерило е начин да манипулира родителите си и се възползва от оръжието си.

...... , нямам представа защо е така, но никога не му е бил спокоен сънят.  Tired
Elwing, на мен педиатърката ми каза, че по-емоционалните и буйни дечица са такива не само денем, а и нощем. Преживяват нещата насън и затова са неспокойни и се будят по-често. Поне с моето дете съм се убедила в думите и - колкото по-наситен с емоции е бил денят му - толкова по-неспокоен е нощем.
 Имам познати мами с кротки деца, които денем спят по 2-3 часа и нощем също спят непробудно. При нас ако се случи Ники да спи по-продължително следобяд започвам да се притеснявам дали всичко е наред. А първият път когато спа непробудно цяла нощ, като се събудих и видях, че е сутрин здравата се уплаших и го проверявах дали диша.
 Слънчоглед, дано след като говориш с шефа си се наредят нещата.
 Подсетихте ме, че днес не съм си пила витамините. Отивам да ги пийна и да си изцедя едно сокче.

# 110
Ами не съм сигурна за Ц-то. Пак ми каза, че цитруси колкото искам мога да пия, но на хапчета само, ако съм болна и ми е много нужен. Това дори зъболекарката заради венците ми каза, че като съм бременна не е добре да пия безпричинно.
Иначе забравих да се похваля - доста по-добре съм. След седмица усилия, жабуркане и адски болезнено четкане, вече дори мога да си стисна хубаво зъбите без болка. Самите венци още ми дразнят, и се усещам подута по шията, но определено не е така сериозно възпалението. Вече ставам стриктна със зъбите, че няма да преживея, ако пак ми се случи. Здраво четкане и това е.

# 111
  • София
Nagaina , браво, че вече си по-добре!  Peace
veroniki , определено е така - като е имало някакво събитие през деня, или сме имали гости, спи още по-неспокойно. А за проверяването дали диша - и аз съм го правила сутрин, невярващо, след 5те нощи, в които е спал непробудно откакто се е родил досега  Crazy
За ходенето до тоал. заедно - и при нас се случва понякога. Къпя се също на отворена врата, когато съм сама с него, иначе ще изкърти вратата Tired Успокоява ме факта, че не може да е вечно така.  Simple Smile

# 112
Здравейте момичета, докато ви прочета и то мина денят  Sunglasses

Добре дошли на новите мами!

Аз пия още Утрогестан, нямам представа защо доктора не ми го спира вече  Confused вие до кога го пихте?

# 113
  • София - Рим и обратно
Здравейте всички!
Добре дошли на новите и дълъг и щастлив семеен живот на новобракувалите се Grinning  bouquet

Искам да питам, дали на някоя от вас започнаха да й текат гърдите? При мен се започна, както и с първото - сутрин съм с подмокрена тениска отпред Crazy На какво се дължи това, така и не можах да си обясня.

Иначе засега крепя положението, болките понамаляха след като започнах Магнерот-а, почивам и така.
Чакам да видим в понеделник как са нещата Rolling Eyes

# 114
  • София - Рим и обратно
Аз пия още Утрогестан, нямам представа защо доктора не ми го спира вече  Confused вие до кога го пихте?
До 13та седмица доколкото знам. След това не ти е необходим. Поне на мен така ми казаха.

# 115
  • София
Здравейте отново,
ivelina, добре дошла сред нас! Дано вече нямаш проблеми!  Hug Бързо възстановяване и на дъщеричката ти, много е сладка!
fever, браво! Много се радвам за теб, че така се е получило, че взимаш повече сега отколкото ако ходеше на работа! Това е прекрасно!   bouquet
Janitsa, никой не може да стане досаден с постовете си, според мен. Ако на някой не му се чете, не е длъжен. Аз лично много се радвам, че си толкова продуктивна днес!  Hug
Nagaina, браво че си по-добре!
Слънчоглед, говори с шефа ти, стискаме палци!
Лека вечер на всички, още 30 мин. и си тръгвам от офиса!  Whistling

# 116
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Аз се надявам моето да го възпитам (или по-скоро то мен) да не се налага много, много. Надявам се да нямам такива изпълнения, да не ме пуска до WC да ида, ама като знам баща му какъв гушанчо е и аз сега как съм се кротнала и само гледам да се сгуша в мъжо, може само с надеждите да си остана.

# 117
  • варна
Добре дошли на новите мами Hug
До сега пиех фолиева киселина а от днес центрум за бременни.
Mоите гърди също текат но малко само лепнат сутрин

# 118
  • Ееей тук!
Такааа "войната в нашия офис" започна!  #2gunfire оказа се, както никой не би се учудил предполагам, че в основата е ЖЕНА мууу  #2gunfire тя била имала наблюдения ВИДИТЕ ЛИ, чудно точно отде е наблюдавала, като идва за час-два до офиса?!? Та примадоната имала била притеснения, че на девойката някои неща и били куцали ха ха ха !!! Да съм била говорела с НЕЯ,аааааааабе аааланколу и с нея ще говоря утре ама ще започне да зеква милата до вечерта....ако ще си играем, да си играем, нооо от играта някой ще излезе зачервен ... #Cussing out хахаха
Извинявайте, че ви занимавам,но съм многоафектирана!!! ОООО утре кво ще става тука идея си нямат...
Абе и аз щях да ви питам за гърдите, вечер като сваля сутиена иии хоп манджааааа???  newsm78 та щях да ви питам нормално ли е?!?
Хайде лека вечер и целувки от мен  Hug

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 17:30 от слънчоглед

# 119
heli_heli, радвам се за хубавите новини от прегледа. Моите прегледи също минават малко бързо и аз малко съм разочарована... Ти къде ходиш?
rossykv, благодаря. Ходя в Тина Киркова, платих си абонамент

Общи условия

Активация на акаунт