МАРТенската мама се вълнува-госпожица или господин в коремчето палува

• 14 945
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • под кривата круша
Ха добра вечер.
Аз тъкмо се прибирам от преглед и бързам да се отчета. Бях на ЖК и 4D, гледаха подробно-според доктора всичко е наред, органите изглеждат добре, кръвопотока също. Тежим 226 гр./ ако правилно съм запомнила/ , плацентата е предна, но не е ниска. И още нещо-ще помоля fever да ми сложи розова биба. Аз хич и не се засилих да питам за пола, щото предния път ми бяха казали, че най-вероятно е мъж, но на 4D/ т.е. днес/ ще стане ясно със сигурност и накрая лекарят като изстреля "момиче е", аз помислих, че не съм чула правилно. И таткото беше с нас на прегледа, май не му стискаше много да влезе ама се престаши hahaha Чак ми стана съвестно, че първо исках девойка, все едно мъжа е станал мома. Пък и както ми се пие ракия от дренки, бях убедена, че ще е мъжко. А тя ще излезе някаква пукница, милата cheers
Някой чувал ли е за йога за бременни във Варна?
fever, не се тревожи за утре Hug

# 181
  • София
Сигурна бях, че някои от момченцата ще се окажат момиченца  Laughing Есме, честита ти девойка!  Hug  bouquet При мен шанса да са объркали обаче клони към 0  Rolling Eyes

# 182
  • Стара Загора
Аз влизам на бързо само след прегледа да пиша и аз. Нямам време да ви чета за днес сте изписали 3 страници, но имам гости от Бургас и ще чета когато си тръгнат. Честит празник на рожденничките. Живи и здрави и много обичани да сте. И в този момент да се похваля и аз - fever да ми слагаш и на мен една  stork-girl розова мома, че още не мога да си овладея емоциите от прегледа. Ами това засега от мен, исках женско ще го имам. Хубава вечер на всички и до утре Hug

# 183
  • София
Ей, браво!  Hug Честита девойка и на теб, СлънцетоSimple Smile

# 184
Слънце, Есме честити ви принцески Simple Smile
Fever, стискам палци за утре. И аз съм като теб всеки път се панирам преди преглед.
rossikv, може би месец по-рано си записах часа при Томова.

# 185
Честити панделки на Слънцето и Есме  bouquet
Честит рожден ден и на рожденничките днес!Да сте живи и здрави и едно здраво бебче на финала  bouquet
Аз няма  с какво интересно да се похваля, ходя на работа, корема ми расте, а и краката започнаха да ме болят и да се подуват Tired

# 186
Здравейте

Честито на рожденничките днес  Hug Да са щастливи и благословени със здрави дечица  Hug

Днес бях на док и се взе решение. Той ми предлагаше другата седмица да се виждаме и да говорим за операция, но впоследствие си стиснахме да изчакам да вляза в 7-ми месец и да направим нова колпоскопия и да решим дали ще се режем или ще изчакаме до раждането. Вече се успокоих.  Blush Оообачееее- постоянно се спряга думичката "секцио"  Thinking Иска ми се да е по естествен начин, но както кажат докитата. Нали слушам понякога с едното ухо... Whistling

И понеже споменавате "добри" шефове- моите още не знаят.  Blush Сега съм в официален отпуск за 2007 и 2008-ма година. После ще му мисля. Работата ми е изнервяща и не ми се иска да се връщам. Но в интерес на истината шефчетата са си ок. Дано януари ми дадат целия отпуск за 2009  Praynig

лека от мен

ПС. Аз киселини нямам. Нито преди, нито сега. bowuu

# 187
  • София
 Привет ма(да)ми!
 Да са живи и здрави днешните ни рожденнички. Mp3lp3, Io_io, nbirthday Много да ви обичат и глезят половинките и най-сладките и кротки бебоци на финала.
 shushi_13, аз също пия матерна, но и сега, и с предната ми бременност спрях ФК щом започнах да пия витамините. Знам, че докторката ти е казала да ги пиеш и двете, но ми стана странно, защото за първи път чувам за това.

Joy Така като е тръгнало доста мами ще се разправяме с премествания, ама по добре сега преди да ни е захванала зимата, че после да сме си спокойни  Peace
Много си права, че е по-добре сега от опит ти го казвам.(Ние си купихме апартамента през декември и Ники беше само на 4 месеца. Остатъка от декември и целия януари правихме ремонт и накрая февруари се нанесохме. Та хем детето беше малко и ремонта с него си беше цяло приключение, хем и доста студ брахме. Да са живи и здрави родителите ми - страшно много ни помогнаха за всичко тогава.) Сега и коремите още не са толкова големи, а и времето все още е горе-долу топличко. Ако си намерите и помощници ще е още по-лесно и бързо.
 Nikita, кандидат каката щом толкоз често пада може да и вземете от тези предпазните решетки, които се монтират на леглото http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=77_169&products_id=314. Аз също ще купувам такава ако Ники изяви желание да си спи в стаята, че леглото му е доста височко (около 50 см.), а пода е паркет и ще бъде болезнено ако тупне. Той откакто спи без решетки е падал един единствен път, но детското креватче е доста по-ниско и само се събуди като падна, нямаше други поражения.  

От кои храни (напитки) ви се получават киселини? Има ли храни (напитки), които ви облекчават киселините?
Киселини се предизвикват най-вече от пържени и мазни храни, или от такива, готвени със стара мазнина. Аз лично от плодове киселини не получавам, но явно си е индивидуално. Има неща, от които знам, че със сигурност ще имам киселини като ги хапна, но се жертвам - много си ги обичам (няма да ги споделям, че да не ви се дояде  Laughing) За облекчаване и аз съм чувала, че газираното помага, но аз пък не пия газирани напитки и незнам има ли ефект действително.
 Мечо Пуух, и аз понякога като се изправя рязко ме прерязва (май по-скоро го усещам в яйчниците, отколкото в матката), но бързо отминава и гледам да не се шашкам. Ако ставам бавно и леко нямам проблеми.
 fever, стискаме палци за утре
 Есме Вихронрав, slancetoo честити моми. Благородно ви завиждам.

# 188
Здравейте момичета!

Да се включа и аз бързичко. Ако има мами, които искат да ходят на гимнастика за бременни в Младост, във Фитнес център Младост ми предложиха да преместят часа, ако има желаещи. Можем да се организираме в удобно за нас време. Нямат претенции за бройка на групата.

# 189
Здравейте мами ! И аз да се отчета - и за мен една розова панделка!  Grinning
Искам да ви питам всички ли вече сте усетили бебчетата-и какво е точно усещането  Embarassed

# 190
  • Варна
Аз лично вярвам, че бебето чува и разпознава гласовете още преди да се роди. Много пъти ми се е случвало да говоря с таткото и бебето да шава, ама не спира. И като му кажа да дойде да го усети, той спира да говори, слага си ръката на корема ми, а бебето спира да мърда. И когато тати пак заговори, дечко пак се разшава. Случвало се е много пъти (предния път, разбира се) и аз в начало все се ядосвах, че не може да го усети и ще каже, че си въобразявам, но после загрях защо се укротява беборанчо. А музика - аз много обичам народна музика и като се развихря вкъщи да чистя, пускам си нещо и действам. Малкия като се роди, почти от самото начало се приспиваме на ръце и колкото и да мрънка, пусна ли народна музика, о чудо... Кой би помислил, че такъв бърз ритъм може да действа на някого приспивно, но точно тове се случи при нас. И още нещо - аз излязох в болнични в 6ти месец и оттогава нататък започна голямата скука за мен. Започнах да си лягам мнооого късно и да ставам много късно. Елате да видите после как се гледахме с малкия до сред нощите. Имаше период от няколко месеца, когато не заспиваше преди 1ч след полунощ и спинкаше до 11ч на обяд (с прекъсвания за кърмене) и го отдавам точно на режима ми отпреди раждането. От около два месеца се нормализираха нещата.

А за кърменето на поискване, предполагам, че е по-добрия вариант. Аз гледах часовника и му давах да яде на всеки три часа. Да, но кой знае по-добре кога е гладно бебето - часовника или то самото? Сега ме е яд, че постъпвах така. Но пък иначе как бих разбрала, че е гладно, не знам...

За киселините, не е задължително да става по-страшно занапред. Засега изобщо нямам, а предния път ме тормозеха само в началото. Все си мислех, че ще е най-лошо накрая, но нямаше такова нещо. Но това, което най-много ме тормозеше и сега пак започва да се проявява е ужасно сърцебиене. От съвсем елементарни усилия, едва си поемам въздух и успокоявам пулса. Преживява се... И нещо друго, което се прояви предния път - възобновиха ми се хранителните алергии, а уж се бях оттървала от тях. Като родих и пак изчезнаха.

Честито на рожденничките и специално честитя розовото щъркелче на Слънцето. И аз исках второто да е момиченце, но явно ще трябва да пробваме пак. Но този път няма да бързаме толкова.

А моите колеги мога само да ги похваля. Като казах, че пак съм бременна (в момента съм в отпуск за гледане на дете до 2г) и искам да намеря начин да вземам повече от скапаните 220лв, елате да видите как целия отдел човешки ресурси се активира да чете и да търси начин. Караха ме да се върна за 10 дни на работа, че да взема увеличението от април месец и така да изляза пак в болнични. Но едно, че няма на кого да оставя малкия, второ, че изобщо не искам да го оставям и отказах да се върна. А и много щях да разбъркам работата на хората в отдела, най-вече на колежката, чийто договор се води по заместване. Да не говорим, че да 10 дни няма да съм полезна на никого и ще си е жива мъка за всички. Та в момента прекъснах отпуска за гледане на дете и до декември съм в платен отпуск. После пускам болнични и се надявам да съм успяла да си осигуря малко повече от 220те лева на месец, но тепърва ще разбера. Вече спирам, че прекалих пак. Хубава вечер на всички!

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 22:57 от Ivema

# 191
  • Стара Загора
Честито на рожденничките и специално честитя розовото щъркелче на Слънцето. И аз исках второто да е момиченце, но явно ще трябва да пробваме пак. Но този път няма да бързаме толкова.

Много ти благодаря! Трогната съм!!!  Hug
Аз толкова много съм го искала това женско, че немога с думи да го опиша.......

# 192
Ех, момичета, една седмица ме няма и все едно сам отсъствала месец Simple Smile
Да ви се похваля и да ви се оплача сега и аз Simple Smile първо като се заредиха едни проблеми, баба, другата баба, чичо, та накрая и аз - болници проблеми, ужас направо! Голям стрес беше  #Crazy Един ден ме заболяха гърдите, не мога да дишам, изтръпна ми лявата ръка... ужас! и така цял ден, цяла нощ, накрая се прежалих да се обадим на бърза помощ, понеже мислех, че ще умирам! Такава болка никога не съм изпитвала  #Shocked От бърза помощ ми казаха да ходя в спешното, където от своя страна ме направиха за 5 пари, как мога да отида, че там не лекували безсъние (понеже им казах, че толкова много ме боли вече, че не мога нито да лежа, нито да дишам, а какво оставало да заспя!). крещя ми докторката (явно се изнерви, че й прекъснах съня), крещя ми, накрая ми каза, че нищо ми нямало и ме изпрати да си ходя  #Puppy dog Изкара ме, че ми било скучно и едва ли не ми се е разхождало в 5ч. сутринта и затова съм отишла!! направо съм потресена, честно! думи нямам... сега съм добре, боля ме още няколко часа след това и мина... само като се сетя и се разревавам от яд, честно!
Сега с хубавите новини - някак си съвсем в реда на нещата и съвсем по моето усещане, доки каза - мъж ще е  Naughty Това е първо внуче и на двете семейства и някак си ми се струва много редно, въпреки, че исках една сладка принцеска  Hug следващия път, решили сме да ги караме до 3, ако сме живи и здрави  luvbed
поздравления на Elg за сватбата, поздравления със закъснение на рожденичките и на мамите, разбрали пола  newsm51
Аз сложих снимки от моята сватба в албума, беше преди няма и месец, но още ме държи настроението  txtloves
Днес резервирах един хотел за меден месец началото на другия месец във Велинград, нямам търпение вече!
Иначе за съня - спя до 4ч. следобед, направо ужас! за жалост (май) не работя и съм се превърнала в такъв мързел отвратителен... само спя и ям  Embarassed  Sick  Mr. Green
ох, пак се олях с обема...
 Hug на всички, вече ще гледам да пиша по-честичко  Laughing

# 193
Здравейте мами! Hug

Отдавна не съм писала, че ме занимават със служебни дела все още... ooooh!
Честито на девойките, които ще имат девойки.  bouquet
Аз ходих във вторник при доки, ама то много шава и не могат да го видят - върти се, скача направо ме е страх какво ще е буйно като се роди, но моите усещания са за момченце.. newsm78

Ходих на изследване за синдрома на Даун - стискайте ми палци, че ми е много притеснено. Praynig. В понеделник ще излезе резултата и ще ви пиша.

Имам още една вълнуваща новина за Вас - подготвям и сватбата - ще бъде на 20 декември /няма да има църква, че са пости, но пък ще имаме повод после пак да се веселим. Joy

Засега пожелавам на всички вас безпроблемна бременност и много, ама наистина много да ви глезят половинките.  bouquet Heart Eyes

# 194
.............

Ходих на изследване за синдрома на Даун - стискайте ми палци, че ми е много притеснено. Praynig. В понеделник ще излезе резултата и ще ви пиша.

Имам още една вълнуваща новина за Вас - подготвям и сватбата - ще бъде на 20 декември /няма да има църква, че са пости, но пък ще имаме повод после пак да се веселим. Joy

Засега пожелавам на всички вас безпроблемна бременност и много, ама наистина много да ви глезят половинките.  bouquet Heart Eyes

Какво е това изследване, предполагам че не говориш за амниоцентеза, на 3Д ли те гледаха?

Желая ти весела подготовка и една много хубава сватба!!

Общи условия

Активация на акаунт