МАРТенската мама се вълнува-госпожица или господин в коремчето палува

• 14 941
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Привет,
аз пак минавам набързо, че от работа нямам време дори да прочета какво се написали... Sad

За киселините - никога през живота си до преди 4 месеца не съм знаела какво е това чудо...е, от известно време съм в отбора на усещащите отвреме-навреме киселини, ама при мен полага сока на 1 лимон с малко мед и вода (може би защото преди проблеми с това не съм имала).
Аз пък от 3 дни имам друг проблем - усещам леко "парене" в хранопровода - почти до гърлото. Ама не ме боли гърло, не го усещам и като киселини, а просто леко парене. Аз обичам сурови ядки - та забелязах, че от орехите и бадемите усещам това парене. Дали някоя от вас има подобен проблем, или не? newsm78

Моите тромбоцити са:  319 G/l, при реф. стойности 140-440

Честито на рожденничките, както и мамите, които са научили пола на бебоците.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.  #Crazy #Crazy #Crazy

# 166
  • Пловдив
Аз пък от 3 дни имам друг проблем - усещам леко "парене" в хранопровода - почти до гърлото.
С тоя лимон ме разби  Laughing Той би трябвало да предизвика още повече киселини, ама щом казваш, че ти помага  Rolling Eyes
То и аз преди това не съм имала киселини, а като почнаха усещах точно такова парене по хранопровода, през деня нищо ми няма, но вечер като легна и почва да ми се качва паренето нагоре към гърлото. Пия вода, дори сода съм пила 1-2 пъти и ми минаваше за 2-3 мин., но после пак.

# 167
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
От 3 дни всяка вечер приспивам Ники с приказки, баща му ги чете и ми галка коремчето  Joy
От как съм бремена умирам за сода, преди никога не съм я обичала ... сега ми е животоспасяваща.

# 168
Веселче ама вие си му викате по име вече  Rolling Eyes, сладурско е. Аз няма как, защото искам да е изненада за свекъра.
Иначе и аз карам на лимони за киселиниде, даже сега съм с такива и ми е супер гадно.

# 169
Привет, мами Simple Smile
Благодаря Ви за отговорите за мултивитамините, много сте мили  bouquet. Направо ме хвърлихте в размисъл, аз си правих изследвания на кръвта за калций и съм под долната референтна граница, та си мислех че е добре да пия нещо, но с това което прочетох за допълнителното приемане на калций,  не знам...
Весел празник на рожденичките baloni, много здраве, щастие, лека бременност и накрая прекрасни бебчета!
Включвам се в отбора с болящите кръстове Whistling. Споделете, намерили ли сте някакво решение, или просто трябва да търпим. При мен за втори път е така( и с първата бременност) и досега не съм намерила лек Cry
И още нещо да ви питам, получавали ли сте остри пронизващи болки в областта на матката при резки движения и дали е опасно?

# 170
  • София
Danielkka , и аз се учудвам на тайлол-хот и ранитидин  newsm78 Стават ли при бременни?  Rolling Eyes
И лимоните при киселини ме  Shocked При повдигане, да - помогат ми, но за к-ни  newsm78
Аз пък никога не съм говорила на бебето в корема ми - нито преди, нито сега ми хрумва. Струва ми се нелепо. Blush  Колкото и да казват, че чували и т.н. Достатъчно ще го правя след като се роди  Simple Smile
Елг, те лекциите ги правят сутрин и най-вероятно работещите мами няма да могат да идват. Аз преди ходех като излезнах в 45-двевния болничен, но тогава беше лято, а сега ще е посред зима и не си представям как се се тътрим с коремите в студа  Rolling Eyes Иначе съм "за". Въпреки че там няма да чуе човек нещо уникално мъдро  Simple Smile А за спорта - с баткото се тренирам достатъчно  Crazy Колко още има да ни тежи корема...  ooooh!

# 171
Elwing,предписа ми ги АГ-то,така4е би трябвало да може!А за говоренето на беб4етата,то си идва от вътре,доста студено ми зву4и да носиш 4ове4ето си в себе си и да не му говориш Rolling Eyes

# 172
  • София
Я, колко късно се разписвам днес...
слънчоглед, стискам ти палци, мила, дано всичко се нареди по най-добрия начин за теб (и бебо). Иначе, беше питала за киселините, аз нямам слава богу, но пък кръстът яко ме боли... и напоследък и въздух не ми стига... Някой с недостиг на въздух като мен?
heli_heli, и аз си платих абонамент там, ама малко се ядосвам, наистина. Минават супер бързо, в стаята обикновенно има по няколко още бременни, таткото не влиза с мен, ехограф за 2-3 мин макс, лудница е... нещо почвам да се ядовам. Ти при кой доктор си?
lanselota, честит мъж! Леко местене и не се преуморявай!
shushi_13, честито момиче! Следващото - момченце Wink Ах, как силно искам момиченце!!!! Много се радвам, че прегледа е минал толкова добре и че всичко е ОК. Може ли да те попитам За Томова -  колко време предварително се записа? Мерси предварително!
svetla_13, не мога да ти кажа за съжаление, защото моите кръвни изследвания си седят в картона ми в Тина Киркова. На мен само ми казват, че са ОК и аз не ги виждам.
зелено човече, и аз спя по многоооо и отсега се чудя как ще издържам на този ритъм, това ставане, будуване, умора... Ама все се успокоявам, че дупе знае 2 и 200, тъй че... Леко местене още веднъж и да пишеш когато имаш готовност за кафенце в Люлин!  Heart Eyes
Йо-йо и mp3lp3, честит рожден ден. Много щастие и любов! mp3lp3, леко местене и на теб!
БОДЛИВКА, бързо оздравяване! И аз май ще имам ядове с моята злобна счетоводителка  ooooh! А, и доста от момичетата май се оплакват от шефовете си, мине не мине ден и някоя от нас си излее душата  Crossing Arms Как може да има такива хора и аз незнам. Горе главата, мила! Ти и бебо сте най-важни!  Hug Мерси за сладкото клипче!
tai, мерси много за съвета за копие на болничните и датата и техния подпис. Мисля да се възползвам, моя шеф е много точен, но счетоводството ни е външно и по някакви неясни за мен причини, счетоводителката никак не ме обича и ме е страх, че нарочно ще се забави да занесе документите ми в НОИ.
ЛЮБИМА, много смешно си разказала историята за пола на предното ти детенце. Много се смях! Аз май съм в подобно положение, убедена съм че бебо ще е момиченце и току виж ми казали момче, сигурно и аз ще си мисля, че не е същото бебе от преди прегледа!  Joy
Danielkka, радвам се, че си по-добре!
poli24, чакаме да кажеш за училището за мами - къде си се записала, колко струва и интересно ли е.
*Nikita*, бързо оздравяване!
Тази нощ пак ужасно много се въртях.... побърквам се вече, не се издържа... защо така ми се развали съня, като никога не съм имала проблеми с него  newsm78
Катерина78, пускай си старата отпуска и хич да не ти пука... Ама ти как така имаш толкова много дни събрани?
Elg, музика не му пускам още... ама аз по цял ден в офиса си слушам радио, тъй че може да улавя нещичко Wink За говоренето, аз не му говоря - не ми идва явно още, а таткото вечерно време го гали... За лекция на 9 месеца, много ми се иска, ама те май нали са все в работно време? Гимнастика за бременни незнам, но знам, че в http://www.ma-mabg.com/ имат йога за бременни, както и училище за майки (и татковци), мисля, че може и да се запиша, намира се до Мола на Стаболийски и на мен лично ми е доста удобно!
Колко дълъг пост стана, ще ме простите, но ми беше кеф да ви пиша!  Heart Eyes
Лека вечер на всички, още към 30тина минути и си тръгвам от офиса  Whistling Whistling Whistling

# 173
  • София
Danielkka, Ок, щом д-р ги е изписал. Peace
За говоренето - на мен явно не ми идва от вътре  Simple Smile Значи ли това, че съм студена?  Rolling Eyes И дали ще ме направи по-лоша майка?  Rolling Eyes
Яница, за кърменето на поискване - много от опитните майки-кърмачки във форума препоръчват този начин на хранене, с идеята, че едно кърмено бебе никога не изпива еднакви количества кърма, а и че то най-добре се знае кога е гладно. Чела съм и доста мнения против тази теория, от рода на това, че стомахчето трябва да се остави да почива. Ако синът ми беше се научил да суче, сигурно и аз щях да го храня на поискване. Само че не се получи.  Rolling Eyes Има доста статии в Кърмаческия, ако искаш - прегледай ги.
rossykv , нормално е да не ти е много спокоен съня. На мен с предната бременност ми се е случвало да ставам посреднощ да събирам прането  Crazy Embarassed Но сега не мога да си позволя лукса да не спя  Laughing

# 174
Elwing,може да ти дойде по късно,но в никакъв слу4ай не съм казала,4е ще си лоша майка!успех  Peace

# 175
  • София
Elwing,може да ти дойде по късно,но в никакъв слу4ай не съм казала,4е ще си лоша майка!успех  Peace
Hug въпросът ми беше риторичен  Wink  Hug  И, да - от по-късно "загряващите" по отношение на майчино чувство съм. Преди се появи след като родих, добре че съм срещала теми по въпроса из форума, иначе щях да си помисля че съм повредена нещо  Laughing Сега знам какво е усещането, но пак не мога да му говоря  Rolling Eyes И все пак - не виждам проблем в това.  Blush

# 176
tai,Janitsa  за съжаление нямам платена отпуска повече.Но като ги сметна дните,датата за 45-дни болничния ми е 2.02,а по мои сметки 180-тия ден се пада точно 01.02.голяма ще да съм късметлийка! Laughing Пък и като се зарових в счетоводната тема,тези 180дни са за една календарна година,за следващатата се брои наново. Whistling А за копията на болничните-естествено винаги са с входящ номер.От както стана разправията всички документи и кореспонденция от моя страна изисквам да са с вх.ном. Crossing Arms Ясни са ми и от счетоводството че ме бавеха харочно с болничните,но в НОИ като им казах,че имам дати на подаване и веднага още същия ден са пртедствили всички болнични!В резултат на което днес получих смс от НОИ,че парите са ми преведени по картата,за което ви черпя! beer3/безалкохолна е  Mr. Green/
Благодяря на всички ви за окуражителните думи! Hug

Това за кърмене при поискване не го разбрах, не се ли кърми или храни на точно определени часове newsm78 Още нищо не ми е ясно.

Ако храниш с АМ/адапт.мляко/ може на 2.5-3 ч.защото АМ е по плътно и засища стомахчето за по-дълго време.Но ако кърмиш на поискване-т.е. винаги когато детето поиска,може и на всеки час,а ако никнат зъби по-натам може и на половин час.
Бебето суче не само защото е гладно,има още поне 50 причини,но да не се отплесвам..Та това има в предвид,като казах че е почти невъзможно да се отдели в друга стая,поне до първата годинка.

Еlwinq на мен за настинката ми изписаха капки за нос Пиносл,Мукосолван сироп,вит.С и ефизол.Личната ми каза,че антибиотик не се дава до 3 м.после може,но в краен случай,ако не се полиява от друго.
Elq не му говоря на бебчо,но мъж ми още от началото му вика Гошо или ГошЕ и аз си умирам от смях! Joy Даже щерката взе да повтаря след баща си и тя. Crazy
rossikv  Hug и ти със счетоводни проблеми,дано се оправят нещата,но ако не се защитаваме сами,няма кой.Ако става въпрос за срокове,виж в КТ. Открих и един форум в който пишат само юристи,можеш да пуснеш запитване: http://lex.bg/forum/viewforum.php?f=14&sid=149a5a10247f8ef0593bdcdb8fe6052e

За киселините през първата бременност ми помагаше вода или прясно мляко на малки глътки.
Момичета аз съм ЗА с четирите ръце  Mr. Green да се организираме за курса,лекцийте се повтарят като гледам а и още е хубаво времето и не ни тежат толкова пупите. Wink

И последно да ви питам/също и мамите за които това е втора бременност/ колко кг.сте качили до момента? newsm78 Вече влязох в 5м.и като си гледам снимките в 5м.преди,ми хич не ми е такъ голям корема,качила съм 8кг.Може би сега повече се движа покрай детето,а може и да си въобразявам че съм по-фина. Mr. Green Добре че се преместихме в къщата,та да тренирам за дупе по етажите нагоре-надолу.. Laughing

# 177
  • Варна
Но като ги сметна дните,датата за 45-дни болничния ми е 2.02,а по мои сметки 180-тия ден се пада точно 01.02.голяма ще да съм късметлийка! Laughing Пък и като се зарових в счетоводната тема,тези 180дни са за една календарна година,за следващатата се брои наново. Whistling
БОДЛИВКА е това ми беше много полезно да го науча. Със сигурност до края на годината няма да съм си изразходила 180-те дни и значи не трябва да се притеснявам, че няма да стигнат защото почват наново, нали така?
За болничните моите работодатели явно са изключително коректни, защото днес вече са ми преведени по сметката, а болничния е занесен в НОИ на 2.10. До сега болничен винаги ми е изплащан до 15 дни след представянето му в НОИ.
Утре след 8 ч. съм на ЖК, стискайте палци всичко с бебката да е наред, че както винаги ме хваща шубето.

# 178
fever вси4ко ще бъде наред Praynig .пиши след ЖК.ние сме 4ак накрая на месеца,а аз нямам търпение да видя,какво ще е беб4ето ве4е.Най много да изтормозя мъжа ми да ме заведе до Пловдив на 3Д  newsm78 .Успех!

# 179
  • София
fever , успех утре!  Hug Peace И аз преди всеки преглед се шашкам.
БОДЛИВКА , аз вече съм около 3кг отгоре  Blush При условие, че и започнах на повече от миналия път  ooooh! Коремът и преди, и сега си ми е голям. Но мисля, че до тези гс с предната бременност бях качила повече. То тепърва иде нашето - като се заредят кофти дни с висене въкщи, съчетано с празници и трапези  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт