"ДЕКЕМВРИйчето лудее, пее, бяга и се смее!"

• 17 165
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
ммммммм едно време слушах приказки на грамофона  Mr. Green любимите ми бяха Лукчо и Аленото Цвете
последното филмче което гледахме беше Хортън...голяма радост с тоя слон  Mr. Green но изчезне ли от кадър - изпадаме в истерия:  "Сльончето къде, СЛЬОНЧЕТО КЪДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ" и така с писъци до следващия кадър със слЬонче noear игри не играем много... обича Фър Фър Вранке и Дай бабо огънче, гоненица и криеница...обича да ме "стряска" с "Ку-ку - БАУ" и голям смях пада като се стресна  Mr. Green
не знам може би защото много не се вижда с деца, отбягвам да я събирам с непознати такива, пък нали и на ясла не ходи, и все с възрастни е заобиколена....няма голям интерес към "бебешки" игри... първата и мисъл като се събуди е "мамо пуси музиката" и ако аз не я пусна - тя взима дистанционното и си пуска ТВ или директно от копчетата...усилва си любимите парчета и си денса  Mr. Green а най-обича да и танцувам аз и да ме копира, все още се мъчим да си мятаме косата  Mr. Green

Шехерезина, Честит Рожден Ден!
Шрю, мама шуши,поли и всички други които са яхнали метлата -  Hug обаждайте се по-честичко  Sad

# 211
Мерси момичета. Една почерпка докато съм още на линия  Wink

# 212
Вержи, на "Орката" и нейните бисери се кефя максимално. Онова с мечката дето папала мед и не папала дупета изби рибата  Heart Eyes

Основното занимание на Криско е да скача на дивана и от дивана  ooooh!

Мдам, това е любимото занимание и на Алекс.....скача от диван на диван и от диваните.
Също да се катери....върху масата, върху бюрото, през цялото време кисне върху капака на фурната.
Харесва му да кара....камион, мотор, колело. Основната цел са краката на мама.
Залива се от смях, а на мама и причернява от болка.
Също обича да ползва мама като трамплин.
Качва се на дивана, изсилва се и се мята с всички сили върху мама.
Харесва му да го гонят.
Не му харесват книжки, харесва му обаче да млати мама с тях.
Харесва му да ходи по барове и ресторанти  Mr. Green
Заиграва се с играчките си, но не за дълго.
Гледа филмчета и копира.....но и това не е за дълго.
Харесва му да гони кучета и котки и да хвърля камъни по тях.  Laughing
Най-обича да си лапне палеца на лявата ръка, а с дясната да рови в косата на мама....и да я скубе.

С няколко думи.....Алекс е разглезено, инато,твърдоглаво мамино момченце  Laughing

Шехерезина, Честит Рожден Ден!

# 213
Честит рожден ден, Шехерезина!  bouquet
За играта - като кажеш "джуджета" - трябва да клекне, а като кажеш "великани" - тррябва да се изправи и да си вдигне ръцете. Малко попораснахме като че ли за тази игра, като по-малка много се забавляваше   Thinking

# 214
Ехо! Джуджета и великани играехме по физическо с моите деца до 4 кл, ама с Коко не съм се сещала. Сега го пласирах на баща му и ги пратих по магазините!  Mr. Green
Шехеразина, честит рожден ден и скоро да ни зарадваш с хубава новина за здраво, красиво и послушно бебче!
Аууу, пердето ми декорирало тортата набързо, оставих я на отворения прозорец...
А за майчинството-аз знам, че след 2 год. без проблеми ти дават натрупаната отпуска, а неплатената е по осмотрение на работодателя. Може да ми е стара информацията. След 2 седмици за това се връщам-имам натрупана, от 13.06.2006 излязох в болнични и до сега. Надявам се да ме пуснат до лятото догодина.

# 215
Шехерезина, честит празник!

Забравих снощи да ви прикана да погледнете тортичката на Шемет- Невероятен ... страхотна е.... че тя сама няма да се похвали  Mr. Green
http://flickr.com/photos/26588310@N04/2968964790/in/set-72157608326033591/

Ивчок, мм та щракни една снимка на таз торта да я видим и ние де.... декорирало я... пък как, не се знае .. Mr. Green

Шрю, Mr. Green моля ти се без такива определения за детето Mr. Green ... то по тази логика всички декемврийчета са разглезени .....казва се:  това е просто етап през който ще преминат децата Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 16:41 от Tani@

# 216
  • Русе
Привет и запис от "Морските"! Hug
Честито на патерици на всички рожденници и лели!  bouquet
А на болните и пострадали от инцеденти,бързо възтановяване и оздравяване! Hug
Бойко също до преди 2 дена беше болен,но излезе ,че е само настинка.Лекувахме се с чай,имуностимуланти и хомеопатия.
Ники пита за имуностимуланти.За проблеми с гърло1.) Lymphomyostot:(има таблетки и капки)-Против грип и простуда.Полезен при 3-та сливицаи увеличени лимфни възли.(немски препарат)
Tonsillotren:При чести възпаления на гърлото и остри хронични ангини.Профилактична доза по 2 таблетки дневно.(немски препарат)Други имуностимулатори:Клеева тинктура-1-2 капки на година живот.От октомври до април.Веднъж дневно,а когато има епидемии от грип три пъти дневно.
                                                           Цитросепт
                                                           Ехинацея (на капки) или Echinacea5CH
                                                           Липов чай
                                                           Бирена мая
                                                           Engystol(немско)
                                                           Cinnabsin(nemsko)-при синузит.За профилактика 1-2 таблетки дневно
                                                           Oscillococcinum-профилактично по 1 туба седмично
                                                           Сребърна вода-промиват се очите сутрин и вечер с тампон,отделен за всяко око.Много е подходящо за деца ,които ходят на детска градина.
Аз на Бойкому давам Цитросепт,Ехинацея на капкии Клеева тинктура.
Чадото се събуди,ще се включа отново скоро Grinning
ШамЕнет манджата с тивичките стана страхотна  chef Благодаря за рецептата Hug

# 217
  • Под Сините камъни
Шехерезина, честит рожден ден!

# 218
[b]Шехеризина[/b], Честит Рожден Ден! Бъди здрава и много щастлива жена и мама! И здраво сладко бебче да ни зарадва скоро!  bouquet

Амели-Пюлен - страхотен ник, този път те признах! Peace

Shrew, добре дошла, мислех, че си ни зае...ла вече! Много ме изкефи това с гръцката интонация - не акцент, а интонация!  Laughing Много точно го каза - щото и Ели нали плямпа на "български", ама май е с френска интонация... Laughing Между другото колкото и да ми е трудно да си чекна езика на английски и на френски.., българският се оказва много по-труден - едно е да кажеш З-Д-Р-АС-ТИ, друго - ХЕ-ЛО или Я.Б-Ъ-Л-К-А вместо А-П-Ъ-Л... newsm78

Мимак, много ме радва, че ви хареса калавасучото!

# 219
така, така, здравейте!
Вержи - разби ме твойта мома  Joy
shrew - в някои отношения сме същите и ние, само че ние не стоим в/у капака на фурната, а скачаме в/у него в резултат цялата печка подскача и тя  hahaha
Влади е добре, от утре пак е на ясла, след 40дневно отсъствие, да видим, как ще му се отрази, иначе не е забравил, че там се "ам-ам", "нани", "гай" и т.н.
Аз вече си отдъхнах от ремонти, вчера беше последен ден,наредихме паркета и  обявих КРАЙ  newsm44.
Мимак- аз давам Клеевата тинктура 2пъти на ден и по 1 таблетка вит.Ц, от тези детските! Peace, да видим до кога!
Как точно съчетаваш тези трите имуностимуланта? newsm78, мене ме е страх на не се пренасити организма, както стана с боровите връхчета /при нас/, вместо да спре да кашля, повече кашля от тях. От плодовете само на ябълки налита.
За игрите, сме любители на детски филмчета сега манията му е Ну,погоди, седи и вика пред телевизора "тайо багай", обича да се крием и да се стряскаме взаимно, или да ме "стреля" с пистолетите и аз да имитирам падане!

# 220
  • София
Здравейте момичета,
минавам само да ви пиша, че вчера оставихме нашето момиче на село при моята майка да я погледа малко.
Искаме малко да и поукрепне организма и се надяваме като е на по- чист въздух, с по-добра храна, да се пооправи, че ми омръзна схемата 3 дни здрава-10 дни болна от яслите Sick
Та сега хем сме ергени, хем ми е едно свито, че не си е при нас newsm78
Ще минавам да ви навестявам, а скоро ще пусна и снимки Peace

Тортата на Шемет е страхотнена Heart Eyes

# 221
macko така напълно те разбирам. Като я оставя някъде, дори и за часове, така се чувствам. Хем свободна - но не и напълно. Постоянно я мисля, а и ми е едно гузнооооо. Heart Eyes Blush Една моя приятелка ми каза скоро, че се свиква, но не ми се вярва.
Има ли още без кучешки зъби като нас?
Аз започнах да работя на 4 часа от 15 до 19 часа. Свекито е учителка в детска градина и е само първа смяна, така, че спокойно я гледа за 4 часа. На мен пък ми идва супер. Хем си я гледам аз, хем и работя и си почивам малко от това да си 100% на педал!!!

Но тъй като започнахме с една приятелка да правим украси за партита и сватби, понякога сме заети по цял ден, но то е предимно уикендите, така, че татконвци, дядовци, баби, всички се включват с гледането. За сега се радвам, че не я пуснах на ясла. Всеки ден сме ан площадката и общуваме с децата, болестите успяваме да ги заобиколим.
Бях чела някъде психологическо обяснение защо толкова много се разболяват децата в яслата. Изведнъж сменят единствената им позната и любвеобвилна следа с нова - враждебна, където всеки пази териория. Не им се угажда като в къщи, не ги разбират както мама е свикнала, не им минава номера както в къщи. Без значение каква е степента, получават стрес. Известно е, че стреса намалява имунитета, нервната система още не е узряла за да се справи със ситуацията. Някой се осеферват за няколко месеца, други не.
В детската градина са по-големи, повече разбират, по-може да се избегне или съкрати тази неприятна сигуация.
Хора всякакви, мнения всякакви, на мен ми се вижда логично. newsm78
Желая ви прекрасна седмица и ЗДРАВИ дечица!!!! Heart Eyes

# 222
Муун, ние също сме без нито един кучешки.. както винаги е индивидуално

# 223
Честит Рожден Ден , Шемет_невероятен !!

Желая ти здраве , щастие , любов и много сбъднати мечти !!!
Мнооого да те слушат и обичат мъжете ти и скоро да зарадвате Марти със сестричка !  Hug

Играта за зайчето - клякаш долу и си слагаш ръцете събрани под едното ухо все едно спиш (детето копира каквото правиш Laughing ), полюшваш се и пееш:

"Спи зайче сиво във ямата,
  спи зайче сиво във ямата.
 Болно ли си я кажи,
 сиво зайче не лъжи.

Подскочи, подскочи,            /Подскачаш като зайче, с пръстчета ушички/
и другарче избери!               

Мелодията няма как да ти я изпея.  Confused Когато се играе с много деца другите са в кръг около зайчето и накрая зайчето в кръга избира другарче, което става следващото зайче. Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 10:56 от tini-mini

# 224
Муун, ние с вас вървим по един и същи календар! И ние нямаме кучешки зъбчета още, само лиги като на булдог!...

Общи условия

Активация на акаунт