"ДЕКЕМВРИйчето лудее, пее, бяга и се смее!"

• 17 169
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
  • сто акровата гора
Здравейте дами, минавам да видя какво правите   bouquet
ЧЕСТИТО НА ЛЕЛИТЕ!   txtloves newsm32 newsm74
Соня е на ясла и аз малко работа отметнах и сега седнах да пия кафенце.
Били много е гадно наистина така като боледуват дечицата, на леля ми детенце беше много болнаво, докато тръгна на училище някъде. Милия, като му кажат болен си оставаш в къщи и плачеше за градина, та имам представа колко е тежко. Какво да ти кажа, дано по бързо изградят имунитет малчовците, правиш всичко по силите си да помогнеш и се надяваш на най-доброто  Hug
За сливиците - мъжът ми е с уголемени, и него са го водили в исул навремето, не знам кой лекар, също е казал че не е добре да се вадят, имат си задача, периода ще отмине. Отминал е, пу пу не са го боляли от ученик, зимата лесно се зачервява гърлото му но минава бързо. Единствено остава да се молим да отмине бързо периода на боледуване  Praynig искрено ви го пожелавам.
За пазенето, Соня ходи гола и боса (според околните баби и лелички, според мен си е добре), среща се с много деца (в студ. град поне има), изкарваме много време навън, дори когато е лошо времето пак излизаме за по малко, сега пие витамини, иначе яде много плодове и зеленчуци. Това ни е схемата, слава богу дава резултат, боледувала е от зъби само, че знаете каква драма е поникването при нас  #Crazy . Нашата педиатърка винаги казва че прекаленото пазене и прекаленото стерилно гледане е враг на добрият имунитет и аз слушам.
Обаче то всяко детенце си е различно, не може да се даде някаква универсална формула и да се каже така трябва и край! Всеки си познава детето и си преценява според това.
За болните деца в яслата, ми сигурно има, но не мисля че родителите нарочно ги пращат болни, само и само да отидат на работа. Някой път е добре сутринта, а после примерно вдигне температура. Ти откъде да знаеш че така ще стане. Ето Соня с последния зъб я изби на разстройство, ама на обяд станало, обадиха ми се и си я взех, ама сутринта нищо нямаше така че си я пуснах. Такива работи, отклоних се от темата май, голям съм заплес напоследък  Blush
Вержи и при нас дъската е хит, ама нещо много ги чупи и все пак си предпочита стенописите  Crazy  а колкото до сапунените мехурчета, прави ги сама ама много полива пода с разствора и става мазало

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 14:26 от soceress

# 196
И на Елена напоследък й дай да рисува. Купих й цветни моливи и това е за сега основното й забавление, докато не й омръзне Mr. Green
Играе също и с един пластмасов комплект за готвене - чинийки, чашки, панички, лъжички Peace

bouquet

# 197
Шрю, радвам се, че се поява   Grinning
Честито на лелите   bouquet
Игри, които играем - Балонът се надува... - голям смях пада  Peace И джуджета, великани - но за кратко ангажира вниманието й  Rolling Eyes
Иначе дъската за рисуване много си я харесва  - рисува човече и си приказва - Точко, точка, запетая  Joy
Шехерезина, още малко останало  Praynig

# 198
Ще се опитам и аз  да кача Росита в албума декемврийчета на 1 г. и 9 месеца.
Ние сме добре, местим се в ново, по- голямо жилище, което трябва изначално да ремонтираме, вече налепихме тапети в 2 от 4- те стаи и чакам сега един приятел с такава фирма да ми инсталира кухнята.
Но да не развалям спама Laughing

# 199
Честито Амели.....

# 200
Тук съм, на ви отчет....
Магарето ме изцеди, нищо не му задържа вниманието, все му е скучно.
По цял ден подскача, тича, пада, става.....не се спира.....от къде толкова енергия се чудя.  ooooh!
Дотегна ми да ходя на "титя", все по улиците киснем.
За 1 месец пи 2 АБ. Лепна онзи гаден вирус със стомашно чревната инфекция, едни  температури бяха ( 40С), едно непрекъснато дрискане....
И пак не се спря магарето, чак на 39С реши да си седне на г..а.
Не знам дали заради плодовете и зеленчуците, но не се беше разболявал над 1 година.
Сега яде само ябълки, банани и грозде.
С говоренето сме малко назад, разбира и двата езика перфектно. От повечето думи казва първата или последната сричка.
Говори български с гръцка интонация  Laughing
От месец се буди към 3-4 сутринта да пие АМ. Направо съм озверяла  Close

И аз не го навличам, обувам чорапи чак като посинее  Grinning
Още сме с летните дрехи, всичко що е с дълъг ръкав или крачол бива отсвирено на момента....." ми, ми, дидей"  ....на гръцко - български  Laughing

Честито на лелите!Да са ви здрави племенничетата!
Мернах разни сватби и бременни....честито, момичета!

Сега се омитам, до скоро  Heart Eyes

# 201
  • sofia
Здравейте маминки!
   И ние да се "похвалим"с първия антибиотик - без никакви други признаци за боледуване изведнъж детето се оказа с много червено гърло и температура, дори когато беше болен нямаше солопи и не е кашлял...В резултат на това устичката на Стефи се напълни с афтички , а след третия прием на АБ се сдобихме и с обрив по цялото тяло Tired Излишно е да казвам ,че просто се сринах за три дни от всичко това...Това ни е първото болдуване откакто сме се родили и се почувствах като човек, който едва ли не вижда за първи път болно дете...Стефи обича и яде всеки ден по два плода задължително, не го събирам много с други деца и незная как си довлече този вирус newsm78 не давам нищо за имунната система, мисля плодовете са най-доброто в сравнение с всяка химия..Иначе говорим доста думички, много хубаво целуваме Laughing Голям инат е, ама това е по наследство от таткото Wink
    Аз разправям, ама дали ме помните незнам  bouquet...

# 202
Здравейте, Мамита !
Дани е добре, ама мама нещо е все горе на черешата. Аз съм още от ония мамита, които си стоят вкъщи и се забавляват чистейки, готвейки, пранета и каквото се сетите из къщи. Много взе да ми писва, леко депресарската я карам- не ми се ходи в парка дори  Cry
Знам, че когато започна работа ще ми липсва всичко това- да си постоя вкъщи с детенце, да излезем в парка да се поразходим и т.н., ама към края на 2-рата ни година искам си вече връщянето към соц. живот.
По повод на говоренето и Дани не възпроизвежда много думи, но ужасно много разбира. В състояние е да каже "багъ"- багер, поне около 1000 пъти, кола и тати също. Много е смешен, защото на някой думи си има звуковите им значения- линейка е "ию-ию-ию", мотор е "ррррр", на сок имитира все едно пие със сламка. Но! поне има отприщване и скоро и на нас ще ни се разбира  Simple Smile
Сега за сега ме спасяват посещенията на плувния басейн, опитвам се да съм редовна и тук-там женско парти. Дори сега се глася за нещо подобно.

Магеста, "хванаха" ме в Заимовия парк от Нова ТВ да си изкажа мнението по въпроса с новия регламент за кандидатстване в дет. градини. Постарах се да бъда много учтива, макар да се досещате какво ми идва да сторя  #2gunfire smile3511

Стискам палци да се оправят болничките. Горките мамчета на болни дечица !

Вержи, ти направо ме разби. Лорка вече е на друго ниво, ама много си изпреварва възрастта. Представих си я като тинейджърка вече ...  #Crazy

# 203
Качих снимките- потребител zizka, парола emoeze
http://media.snimka.bg/1193/008642168.jpg

# 204
Кой спомена за търсене на игри? Муунлейди, и мен ме мъчи същата мъка. Аз ходя на работа когато Кристиян спи и понеже съм с него през будните му часове, но уморена от рамбота,  вече съм тотално изчерпана, започнала съм да викам  Embarassed  Embarassed  Embarassed. искам да ходя на училище за родители. Споделете наистина с какво си играят децата ви в къщи. Кристиян като отидем на гости при хора с деца няма проблем, все едно нямам дете, разглежда и се занимава с де що намери, но в къщи сам с мен  и ми виси все по ръцете, така готвя и всичко друго правя  Mr. Green
Шрю,  Hug

# 205
Шехерезина, Честит Рожден Ден!

Бъди усмихната и здрава! Леко раждане и най-сладкото бебче!

Честото и на новите лели!   bouquet
Ди, обясни за тази игра "И джуджета, великани "?  newsm78
При нас се котират "балонът се надува", "спи зайче сиво", хоро, книжки, играчки за сглобяване и с формички за мушкане, щипките, помощ в простирането и прибирането на дрехите - ми, това се сещам. Напоследък любимо ни е да шумолим с крака сред есенните листа, голям кеф и за двете.  Laughing Peace

# 206
  • Бургас
Магеста

Въпросът ми е до кога е платеното майчинство  - 2 г / до навършването им от детето или 2 год след болничните за бременност и раждане /.

Платеното майчинство е до навършването 2 години на детето

И още нещо ... накой чувал ли е за опцията след това да си пуснеш платена отпуска за 2 год. напред / 2 Х 20 дни / ?

След като свърши майчинството имаш право на неплатен отпуск 1 година, който работодателя не може да ти откаже, защото ти се полага. Може да си пуснеш полагащия се натрупан платен отпуск /за двете години майчинство платения отпуск не се губи, а се натрупва/, но него работодателя може да ти откаже. Ако си пуснеш платения отпуск веднага след приключване на платеното майчинство, получаваш заплатата, която си получавала преди да излезеш по майчинство. Ако искаш заплатата ти да се актуализира спрямо новите промени, трябва да заработиш 10 дни.
За платена отпуска за 2 години напред, не мисля, че съществува такова понятие  newsm78

Аз съм твърдо против махането на сливиците. От доктор знам, че те са "пазителите" бактериите да преминават на вътре в организма.

И още нещо от мен относно каляването. Щото аз Петър все го калявам уж....мойто свеки е мед.работник и все ми повтаря да внимавам с каляването щото, навремето когато нейният син направил на 6 месеца двустранна бронхопневмония от каляване, доктора и казал:

Мойто момиче от прегряване никой не е умрял, но от каляване - да.

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 01:26 от Здравка Желязкова от село Стомана

# 207
Споделете наистина с какво си играят децата ви в къщи.

Основното занимание на Криско е да скача на дивана и от дивана  ooooh!
 За непрестанното искане навън няма да коментирам....
Сега е на вълна рисуване... рисува на всичко  Crazy
Силна страна  са  му и ремонтите  Laughing

Иначе с баща ми учат Grinning отнема му вниманието за около час .... учат от едни картинки, които се злепват на магнитна дъска... играта е: татко казва какво е на картинката, Криско повтаря и следващия път Криско казва, татко повтаря Grinning

Честито на лелите!

Никки, благодаря за полезната информация

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 07:33 от Tani@

# 208
След като свърши майчинството имаш право на неплатен отпуск 1 година, който работодателя не може да ти откаже, защото ти се полага.

Малка корекция - неплатеният отпуск е 6 месеца за майката и 6 месеца за бащата, като не може да се прехвърля между тях (до 31 декември 2006 г. със съгласието на единия родител е можело да се ползва изцяло от другия родител, вече не).  Peace

# 209
Шехерезина, честит празник!Да, Ди, я разкажи за тия Джуджета и великани, Тини, а ти за спящото зайче. bowuu
Рисуваме и ние, четем книжки - то ест тя чете и рисува, всякаква при намеса от наша страна веднага спира да прави каквото прави и започва едно мрънкане за филмчета - Жанкаааа, Дудеее - Джудже сиреч, Млан - Мулан, Пакааа - Пепеляшка, Зяи - Красавицата и звяра, Дин - Аладин, Баби - Барби, Ауиел - Ариел.
Голям е фен. Пускам й да гледа по 1 филмче на ден, а да слуша по 2. Не ми се ще да й промивам мозъчето толкова малка. Иначе ако зависи от нея, по цял ден щеше да виси пред компютъра и ще гледа филми. Когато ги слуша на приказка (свалям прозореца на компа долу и само да слуша) си играе и само на песничките танцува. Аз едно време много слушах приказки на касетки.
Но за игри питам, за да имам занимания като започни да мрънка за филмчета. А мрънкането започва още от ставането. Rolling Eyes
Сега слушаме "Алиса в страната..."  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт