Есенни листа танцуват, ФЕВРУАРЧЕТА в къщи ще лудуват!

• 18 409
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро kaffeetrmker_2
Добре дошли на новите момичета! welcome
Марти, това е просто прекрасно Hug...много се радвам за вас!
Мациписи и всички други в черни серии, дано излезете от тях в най-скоро време и късмета ви компенсира в обратна посока с положителен знак! buria>>> sun
Евелинка, честита ти свобода:))))....Роси, дано и ти скоро се похвалиш Grinning.
Ние до година поне ще се храниме така, а после пък ще гледам поне сутрин и вечер да мога да я кърмя, защото това до сега ми е спестило много притеснения. Най-важното за мен е че детето ми не се е разболявало до сега, въпреки че откакто се е родила аз бях болна няколко пъти, а да не говорим за хората около нас. Освен това сега това ми е единственото спасение и успокоение за нея при кризите от зъбите и съм много благодарна, че мога така да я облекча! Така че ще направя всичко, което зависи от мен, ако мога така да я предпазвам, докато ми е толкова мъничка или поне до 2 години!

Покупката, за която говорех в предният ми пост е столче за кола. Но се разочаровах от това, което бях избрала, защото се оказа много неудобно и твърдо, а аз не го бях огледала добре и се подведох по страхотното намаление. Беше на Чиполино и е 70 лв. Обаче взехме от Джъмбо едно за 140-150 (не се сещам точно сега), което е супер. Има мека основа, допълнителни възглавници и регулираща се част за главичката, както  и разбира се полулегнало положение. Купих и възглавничка за вратле, за да й е максимално комфортно като пътуваме на дълъг път и тя заспи. Марката е френска, но непозната за мен - TEAMTEX, а модела е 33 team evolution. Grupata e 0-1 (до 18 kg), като първоначално мислех да взема по широк диапазон (9-36 кг), но прецених, че на тази цена, ще мога после да взема друго като го израсте и не си заслужава да се дават повече пари за комбинирано, което може да се окаже неудобно, да ми омръзне и пак да поискам ново след време! Сега остава и да разберем как да го монтираме, че сме малко индианци и се суетихме без особен успех вчера hahaha

Ох, не ми дават да пиша повече Laughing, то и без това пиша този пост от 7 часа! Лек ден от нас!

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 09:10 от ephrossina

# 271
Добро Утро!
Привет на новата мама  bouquet
Мрти много се радвам за теб,пожелавам ти лека и приятна бременност Hug
Пухка големи сънища сънуваш hahaha,това означава,че живееш в страшен"филм" Joy Laughing
УФФФФ сега гледах нещо по Здравей България и много се натъжих.... Cry Cry Cryняма да го споделям,за да не натъжа и вас....
Аз да се похваля,снощи моята принцеса не се събужда (почти)чак в 6ч си хапна млякото,присламчи се към мен,превзе ми мястото,възглавницата и завивката и отнесе още 1 час. Laughing..или пък може би е искала да ме сближи с татито Rolling Eyes newsm78 хахахха чак пък толкоз Joy
Пожелавам лек и безгрижен ден на всички

Забравих да дам отчет от вчерашната консултация-8кг,71см,жива и здрава! Peace

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 09:33 от elenia

# 272
Добро утро!
Роси "Едноциц", съжалявам че се смея на твой гръб, но ме разсмя мила!  Joy Пожелавам скоро да решиш проблема. И да знаеш, че си направила доста нещо за адашчето с това кърмене дотук! Дано бабите бързо да станат на крака, а вие с мъжлето да припнете към Валенсия, че туй не е за изпускане.  Simple Smile
Ей, всички с черни серии - моля ви , хайде стига!
Мациписи, дано на мъжа ти злополучния как да оздравее и да забрави скоро, че е много лошо това. На моя мъж преди години му прескрипаха малкия пръст на крака, с едно въже за камион, и замалко щяха да го откъснат, имаше и голяма рана на самия крак над пръстите. Доста време го лекувахме.
Мери - ти също не се предавай, толкова си силна, не трябва да става така. Стискай зъби и всичко ще се оправи.
Евелинка - честито отбиване. Сега вече имаше две "отраснали" дечица.
Марти24 - чудесни новини за бебето. Много ми е мило, като чета така. Дано да е лека бременността ти до края, и после с двете бебчета да си спокойна.
ephrossina - честито придобивка столче! Със здраве да си го ползвате, и никога да не ви се наложи да го изпитвате в критична ситуация.  Naughty  И ние в момента търсим, но повече ориентировъчно, отколкото да купим. Ама съвсем скоро трябва и да купим, че Алекс се удължава, и ще трябва да я местим. За кърменето, и аз имам намерение колкото по-дълго, толкова по-добре. Засега ми е идеално като си я кърмя, успокоявам, приспивам, залъгвам... Знам че ще може и без мен един ден, но ми се иска докато е съвсем мъничка да можем да се насладим една на друга.
Кас - това с червената серия е идейно  Wink За по-лесно, предлагам да боядисате тавана направо червен  Wink , че да не личи следващия инцидент!  Joy
Alina_si - направо ми настръхва косата, от тези заразени продукти! Лошото е че мляко има в много продукти, не е само бебешките храни. А Нестле имат много дъщерни фирми, като се почне от такива за шоколадови лакомства и храни за кучета и котки, мине се през козметика и се приключи с бебешки продукти. И сега човек да не е сигурен в нищо. Пиши като имаш повече информация.
Пухи - свари си мила едно чайче от шипки, намажи си филийка с шипков мармалад и ще ти мине. Но да знаеш, че тези тематични сънищя имат някакъв подтекст, само да го намериш.  Hug Мила и пиши по-често.

При нас почти нищо ново няма. Палеца ми оздравява, но извършването на обичайните домакински задължения е ужас, бинтовам палеца с марля и лейкопласт, върху него опаковам с найлоново пликче и залепям сигурно с лейкопласт отдолу. И накрая в първите дни слагах и хирургическа ръкавица отгоре, за по-сигурно. Сега вече ще пробвам само с първото бинтоване, но знаете как е, миене, пране, чистене, подмиване на бебе... Алекс продължава да похапва с апитит най-вече от нашата храна, и за нищо на света не отказва цицата. Така че засега извора е пълен и двете сме доволни. Малко съм заета тези дни и не пиша, защото съм оставила Вики у дома. Разкашля се в понеделник вечерта и вторник сутринта, и се отказах да я пусна на детска градина. В понеделник спрямо петък са били с 10 деца по-малко, от 25 на 15. И реших, че като кашля по-добре да не рискувам да се разболее по-сериозно и да пием сериозни лекарства. Та такива неща при нас. Обичам ви момичета, чета редовно, но пиша когато мога.
Лек ден пожелавам и много приятни разходки.  Heart Eyes

# 273
Добро утро!
Марти - много се радвам за теб, миличка,  Hug  лека бременност и безпроблемно раждане ти желая....а за финал една малка, пухкава беборана Heart Eyes
Роси - и аз съм на мнението на Мери и Евелинка, че от окситоцина няма да ти намалее кърмата, а напротив....ще се отпушат каналите, а това е ясно до къде ще доведе... Аз не съм използвала никакви медикаменти, когато мойта кукла се отби - само изцеждах по малко сутрин и вечер, като постепенно намалях количеството на изцеденото и за десетина дни всичко беше наред. След това около седмица се проверявах много обстойно всеки ден за бучки, но за моя радост- нямаше нищо. Успех и приятна почивка във  Валенсия Sunglasses
Добре дошла на новата мама Flutter
Алинка - наистина са хубави тези памперси и аз съм купувала от тях....в Люлин има една борса "на слепите"(така й казват)...срещу Бриколаж има една бензиностанция( мисля, че е на Шел) минава се покрай нея и борсата е отзад. Там има едно магазинче само за бебешки неща- аз от там съм ги взимала. Ако искаш, мога да отскоча до там и да проверя дали са на тази цена - на мен ми е близо. Heart Eyes
Мациписи - хайде вече стига с тоя карък.....крайно време е вече да се обърнат нещата....Защо не отидете в някоя църква да запалите по една свещ - ей така, за собствено успокоение.
А сега искам да ви се похваля - мойта принцеса снощи каза МАМА   Joy много съм щастлива....каза го съвсем съзнателно. Както си лазеше в коридора, тръгна към мен и каза "мама, мама"....а аз представете си пълнех чушки с ориз и както си бях така охлепана я гушнах и я нацелувах.....А тази сутрин като се събуди и си бърбореше нещо в креватчето каза "кака" и гледа към вратата....Еййй, момичета, голямо щастие е казвам ви,....човечетата ни порастват.... Laughing
Свършвам, че момата е вече гладна и протестира.

# 274
Добро утро Hug ние излизаме на разходка, като севърнем ще пиша Peace

# 275
  • sofia
Марти, честито мила, много се зарадвах за теб! Вярвам, всичко ще е наред докрая!!!
Евелинка, радвам се и за вас, че процеса протича така успешно и за двете страни. Мале , как ти завидях, че си спала цяла нощ...хммм! При нас с това нощно ставане - вече ми идва малко в повече, а пък чат-пат ме викат и от другата стая, където спи щерката - та и аз имам един нощен сън - нямам думи.
Алинка, тези памперси случайно ги мернах в едно магазинче за бебешки стоки точно до Тина Киркова. Но за цена незнам, ако ходя пак в тази посока ще се отбия и ще питам, а така като подхвърляш идеи най-вероятно и аз ще взема да пробвам.
Маципици - хайде стига, де! Stop И този период ще отмине...
Ефросинка, честита ви придобивка. Със здраве да е ползвате!  Дай снимка.

На нас днес ни е малко важен ден, всяка положителна мисъл и от ваша страна  ми е "добре дошла"!...
Хубав и слънчев ден на всички желая! Приятни разходки с малчовците!

# 276
  • София
....
Ефросинка, честита ви придобивка. Със здраве да е ползвате!  Дай снимка.

На нас днес ни е малко важен ден, всяка положителна мисъл и от ваша страна  ми е "добре дошла"!...
Хубав и слънчев ден на всички желая! Приятни разходки с малчовците!

Нашите цветове са червено и черно само:

http://babyoka.co.uk/nania-team-tex-rider-sp-child-car-seat-mult … -rouge-noir/p-960

Стискаме палци!

# 277
Добро утро и от мен!
Момичета, то свободата била хубаво нещо... само някоя баба да се навие да погледа децата. Че нито една от бабите не ги иска, само татко си иска внучетата, но майка категорично бие отбой. А след месец и половина имам изпити  Tired.
Обещавам да си пийна хубаво, но след като приключа с хапчетата. И аз сега даже по 2 пъти на ден щателно се проверявам за бучки, макар че вчера като видях, че почти нищо няма в гърдите, се надявам да няма начин да се образуват. Само всичко да приключи благополучно за мен и обещавам почерпка!

Роси, как си? По въпроса за окситоцина (щото ме заинтригува) вчера проведох щателно проучване. Ако целта ти е да продължиш да кърмиш с тази гърда, която се е пренапълнила и е със запушени канали - тогава се слага като инжекции. Ако обаче ситуацията не може да се овладее - докитата предпочитат да спрат кърмата, за да не стане проблем с гърдите на жената и изписват хапчета. Такава е практиката. Обаче има един стар акушерски трик - ако гърдата е пренапълнена, можеш просто да вземеш половин или четвърт хапче бромокриптин (не другите скъпи лекарства, защото те спират кърмата много рязко), да си сложиш малко окситоцин и скоро гърдата ще се освободи и бебето като суче - кърмата ще се регулира. Дано да го обясних правилно. Мери сигурно може да даде повече инфо по този въпрос.
Ако пък си решила да приключваш с кърменето като мен - душа, вземи си направо хапчетата, момичетата вече са ти казали, че с окситоцина нищо няма да се получи, че и точно обратното ще стане  Wink.

Борсата в Люлин е много хубава - и аз съм пазарувала там.
Алинка, стресна ме и мен с тази информация, още повече, че продукти на Нестле колкото щеш и ние постоянно купуваме от тях  Embarassed.
Мациписи, излизай от тая черна серия! Hug
Драконче, я стегни малко домашните да ти помагат, че с тоя пръст никак не е лесно. Hug
Кас, Валерия, Пухка, като видя, че сте писали и бързам да прочета и да се посмея. Благодаря ви за хубавото настроение!
Мирка, честито, като знам какво е да ти кажат "ма-ма" и аз се размечтах Маги скоро да се светне и да го направи, че тя срички всякакви си дърдори понякога, но не е казала нищо съзнателно.
Добре дошла на новата мама!    bouquet
Еми, стискам палци! Hug
Ефросинка, честита придобивка!   bouquet

# 278
  • София
Привет и от мен с днешна дата! Hug
Роси, Едноциц такъв, чакам те........ rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao Hug За окситоцина, аз също го ползвах с лили за отпушване и кърма. Thinking
Пух, "Приказки под шипковият храст" и аз обичам..... hahaha
Алинка, лоша работа това с Нестле. Имаше такъв подобен случай с Л`ореал. newsm78
Тези памперси мисля и аз някъде съм ги виждала. Thinking
Марти, много се радвам и ти пожелавам много щастлива бременност!
Евелинка, Честита самостоятелност и независимост! Благодаря и за поканата, ама мисля със супената лъжица да действам, и без това ще е от време на време. Wink
МациписиPraynig да е приключило всичко вече! Hug
Ефросинка, Честит придобивка! Със здраве! Hug
Добре дошла на новата мама!  bouquet
Мирка, и Яна казва мама, тата, баба, дада. Но мама и тата наистина е осъзнато. Hug
Еми, стискаме силно! После да се похвалиш. Hug
Кас, Драконе и за вас много  Hug!
Мери, обожавам карфиол във всякакъв вид. Heart Eyes Hug

Излизаме! На вас весели емоции! Hug

# 279
Благодаря ви момичета за подкрепата!Много ми помагате и правите щастието ми още по-голямо  bouquet
Сега като чета виждам .4е някои ве4е взимат храна от детската кухня.а на мен ми казаха 4ак като навърши 10 месеца newsm78

# 280
Здравейте и от мен,
искам първо да честитя на Марти хубавата новина и с пожелание да се роди едно здраво и хубаво момиченце. Simple Smile

Поздравления и за всички класирали се на конкурса на списание "9 месеца". Simple Smile Не зная дали това е същият конкурс, за който пуснах линк във форума. Аз тогава забравих да кача снимка, защото май не можеше веднага, а трябваше да се изчака някой друг ден. Но най-важното е , че някои от нашите деца са в класациите. Simple Smile

Като ви чета, май няма майка, която да не е решила някак проблема със захранването. Аз също се порадвах няколко дена на хранещо се бебе, но уви не за дълго. От седмица Йоана не иска и да близне пюре, дори тези, които е яла с охота. За моите гозби да не говорим. Нито попара, нито каквото и да е друго ястие може да предизвика интереса й. Май ще се кърмим до нейното пълнолетие. От друга страна педиатърката ми напомни, че кърмата в момента не й е достатъчна за нуждите, а в същото време да не я насилавам.  Е, как да стане тази работа. Дано детегледачката, която одобрихме, да може да се справи, че на мен вече нерви не ми останаха да се боря.

Щях да забравя да се похваля, вече имаме 2 зъбчета. Не зная дали проблемът с яденето не е свързан с тях.

Мирка -  аз не знам до колко мама и тата са осъзнати при Йоана. Знам, че като идва при мен казва ма-ма, ама според мен то има повече значение на ам-ам. Като й се приспи казва ня-ня, но пак не мога да бъда напълно убедена, че е осъзнато. Просто за мен все още са някакви съвпадения, които понякога се повтарят. Другото, което напоследък ми прави впечатление, че много обича да ме смуче някъде по лицето, като след това ми оставя сини петънца. Не зная дали е от любов или просто ме подсеща пак, че е гладна. Simple Smile

# 281
Здравейте!
Тържествено обещавам да излезем от черната серия!Благодаря за молитвите ви!Отново се убедих , че в лошите серии има и нещо много хубаво.От както се почна , така се сплотихме с мъжа ми , такава обич , такава подкрепа.Това ме държи на повърхността и не навеждам глава. Simple Smile
За храната от детската кухня.При нас е от 6м.Струва си защото е само 76ст. на ден и дори само 1 , или две неща да изяде, пак стига.В никакъв случай не бих успяла да и сготвя на тази цена три ястия и всеки ден различни.Някои неща не и давам , защото ми изглеждат мазни, сигурно от каймата.Когато греба с лъжичката в бурканчето отбирам да няма останали люспички от грах , или парченца лук.
Еми-бадеми , имаш моята позитивна нагласа . Дано всичко стане както го искаш!
За Вигантола- не знам , дали е за алергични ринити .На нас ни е изписан за постоперативно лечение на инфектираното оченце от очния хирург.
А за хомеопатията много съм ЗА.Нашата педиатърка подкрепя лечението с хомеопатия и в момента лекувам Виктория и с такива средства.Давам и осцилококцинум, арника и камомила.Отделно , заради грипа ми каза да минем само на кърма.Много съм доволна.
Успешен и усмихнат ден на всички и никакви болести! Hug

# 282
  • София
Искам само набързо да вметна, че Виброцил не е само за алергични ринити. Едната му съставка е антихистаминова, което облекчава алергичните реакции, но другата по принцип е симпатикомиметик и деконгестант, което значи, че отбъбва лигавицата, при това не е задължително тя да е набъбнала на алергична основа. Облекчава се положението по много други видове ринити. Момичета искам да ви помоля- когато не сте специалисти в дадена област, моля не давайте така безхаберно съвети. Понякога не е безобидно! За хомеопатията няма да се изказвам, но когато става дума за конвенционални лекарства, не е шега работа! Не искам да засегна никой, но този форум се чете от много хора, които нямайки нужната обща култура или специализирана подготовка, приемат съветите присърце и не е етично да се подмятат току-така! Извинявайте още веднъж, но трябваше да си кажа, защото не е за първи път, а виждам и че има отзвук след това!
Теди, наистина е от твоят линк Hug, много ти благодарим, за което! Надявам се Йоана да си стабилизира храненето, както Анна напоследък. Може би наистина всичко идва от зъбките! А иначе на тези засмуквания, аз им викам целувки Heart Eyes Laughing, защото всеки път като я помоля да  ме цунка, получавам това Flutter Heart Eyes

# 283
Забравих да питам, някой в София знае ли къде мога да намеря памперси Evy baby . Тук в Габрово купихме един пакет 72 бр. за 22 лв. С ластик са отзад, много ми харесват. Нов София никъде не съм виждала.

Благодаря!

Лека!

Hug

Включвам се само да ти отговоря - на пътеките в Младост 1а, т.е. при нас, в един детски магазин ги има. Мофа да проверя за цена и да ти взема ако искаш:peace:

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 15:30 от maria_m

# 284
Привет от мен !
Аз сериозно ви казвам - ще си ходя едноцицеста! Все едно съм си инжектирала силикон от лявата страна...направо съм половин фолк-дива  hahaha Евелинка, благородно ти завиждам за "свободата" Hug Положението ми е...никакво - нито ми е напрегната цицата, нито е празна, абе точно като силиконка е!Хем голяма, хем пълна, хем не ме боли. Пия чай салвия, но ефект=0! Незнам какво да правя... Мойто JP явно не е наясно и с кой лекар да се консултирам, нямам идея. А времето лети... Най ме притеснява да не направя някоя беля като литнем.  Whistling Както баща ми (Бог да го прости) казваше: "Все на нашата глава" ooooh!
Ефросинка Peaceи честито ви столче!
kokomania ако нашите деца успеят ще е твоята заслуга огромна Hug
Голдънче Hug Hug Hug, ще пием кафе в неделя непременно! Ако някоя друга мама иска да се видим - само кажете къде и ще се съберем Peace
Драгонче, продават в аптеките (незнам как се казваше) един гел, който се маже на раната. Образува тънък слой върху кожата и не пропуска вода и мръсотия. А най добре е наистина някой да те отмени поне в домакинството! Милата тя Hug
Кас, Еми_бадеми,Мирка, Мациписи Hug Hug Hug
Пухи и Бубка ми се губят newsm78
Алинка, много здраве на моето любимо място в БГ Peace
Хайде да поработя, че трябват париииииииииии hahaha

Общи условия

Активация на акаунт