Темата на 5-то класниците е това!

• 27 150
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Честит рожден ден и от нас!!!
Радост ,щастие и хиляди успехи,здраве и късмет да са все напред ....
                                  newsm59
                                        :party023:

# 151
Здравейте! Искам да изкажа първо задоволство от тази тема. И за мен е много полезна. Като чета, се успокоявам, че не само моя син е разсеян например. Всеки ден забравя по нещо, връща се до нас. Аз го чакам (защото заедно излизаме сутрин)...Въобще...Сутрин става с триста зора. И спокойно се разхожда по пижама до последния момент. Аз съм вече в коридора облечена, готова да тръгвам, а той ... по пижама.
Искам да попитам - къде учат вашите деца? Има ли такива, които са в 138-мо или в СМГ? Какви са Ви впечатленията от там?

# 152
Здравейте и от мен! Приемате ли нови попълнения  Hug
Имам си и аз един петокласник и си Ви чета отдавна. И при нас минаха входните нива и си имаме шестици. Той-доволен, аз-два пъти повече.
Нещо по музика не се справя и се е сдобил с една 4, както и по ФЗС. Това да му е проблема.
При нас родителската среща мина, но беше само с класната/математичка/-много свястна жена-за сега. Други даскаля не ни посетиха- и по-добре.
Такива допълнителни часове по ФВС и при нас ще има, но в момента са в процес на търсене на преподавател, че наличния бил напуснал. Аз лично не го одобрявам това, но....
Ще се радвам да бъда част от Вас   bouquet

# 153
МAMS ,  месечинка  Hug
Относно модула по физическо, ние даже имаме два пъти в седмицата, идва си като пребит, защото господина им е много амбициозен и не им дава и секунда спокойствие.
Другата сряда ще имаме отново родителска среща, този път ще ни посетят и останалите учители.
Много проблеми има в класа, момчета много се бият и има конфликти между тях, чак педагическия съветник ги събирал няколко пъти да го обсъждат ooooh!

# 154
 Simple Smile здравейте,
а аз да споделя, че при нас все още нямаме насрочена РД / Wink -онази ,със заспиването по чиновете /... - не че нещо ми е проблем. bowuu
 а  и  след като изчетох как са минали вашите родителски срещи, Peace - направо нямам нужда от "моя" - почти всички възможни варианти съпреживях с вас.  bouquet

хубав уикенд, здраве ,усмивки и по-малко домашни Wink

# 155
Здравейте!
Да ви кажа вече какви оценки имаме в бележника две шестици, една петица и две четворки. #Crazy
Като му кажа стягай се и  изкарвай шестици, Марти ми казва ти да не мислиш, че в МГ така лесно пишат шестици. То тук петица е равно на шестица. Naughty. Критериите са много по завишени, но на мен точно това ми се искаше. Там нивото е много по високо.

# 156
  • София
На мен ми се заяви, че петицата по математика в СМГ си е "Истинско Постижение"! Все си мисля, че шестицата би трябвало да е такова, ама нали аз не разбира Confused, какво да прави  Shocked

# 157
  • София
Пак Ви няма никакви...
При нас нищо ново.Онзи ден са му дърпали ухото на моя хубостник.
Момиче от техния клас /той знае кое е/ ходило и чукало на вратата на някакъв кабинет /имали свободен час/.След това преподавателя дошъл да се кара и нашия се разсмял.Е какво да си помисли човека,освен,че деянието е негово.
Хванал го за ухото,моят син казал,че не е той.Учителя го изпратил при директорката,нашия не отишъл....Но и не предал съученичката,която нямала доблестта  да си признае.
Днес имат час при същия преподавател и очаквам включване,ама да Ви споделя,че не ми стана приятно да се дърпа ухото на детето ми.Самата аз много рядко си позволявам.Та от нещо дребно,много съм се наточила...дано не се стигне до нещо по-сериозно,че напоследък не си мълча и казвам какво мисля.
Успешна седмица от мен!  bouquet

# 158
  • Sofia
Здравейте и от нас!
Ali&Meli ,,това с дърпането на уши е гадно.Може би трябва да вземеш мерки, не знам, но помисли сериозно.Никой няма право да дърпа уши /та то си е почти като шамар/.
 Иначе, ние вече сме "научили" английския, т.к. на материала на който имахме 3, сега на контролното е изкарал 6 /не че е учил, просто спази условието всичко писано да е от учебника/. Простотията на въпросната г-жа е велика ,ама айде!
 Хубава седмица и от мен,  положителни резултати от математическия турнир на всички участвали наборчета !  Peace

# 159
Здравейте,момичета.Много отдавна не съм писала,но и вас май никакви ви няма.Та реших да проверя,какво става с темата.Как са децата ви ?Изпитват ли ги много? ние до момента имаме 9 нанесени 6-ци и две 5-ци.Засега се справя има още не нанесени оценки.Май сме се изложили на тест по история,но още не е сигурен синковеца.Вашите как учат?С Цецо постоянно се карам,защото учи на включен телевизор и ме убеждава,че не му пречи.Аз ли много искам от него,не знам,но по мое време учих по-концентрирано върху материала.
Али,голяма работа ти е синчето.Не е предал съученика си ,за да се защити.

# 160
  • Sofia
Изпитват ли ги много?
Не ,определено не са започнали още. Ние сме изпитани почти по всичко /по желание,разбира се/,но повечето деца - не са.Явно учителите гледат да не ги стресират от самото начало. Имаме доста оценки вече ,все 6-тици ,само по инглиш - 3  Twisted Evil.

Ами моят не учи!Не знам, понякога като ме хванат бесните го изпитвам по разказвателните , и си знае/ с изключение на някое и друго определение, ама като го прочете - не го забравя /. Вече спирам да се нервирам. Учителят му по математика на курса е казал, да не се решават прекалено много задачи ,защото мозъка блокирал!
 Да не говорим, че и в у-ще домашни почти не им дават...
 Доволна съм, че знае, пък дали учи или не - щом се справя ,това ми стига.
 Определено по наше време се учеше по-старателно ,ама ...всичко тече, всичко се променя!

# 161
Определено по наше време се учеше по-старателно ,ама ...всичко тече, всичко се променя!

Чудя се вече дали и аз да не приема това верую. Никога не ми се струва достатъчно ученето му и количествено и качествено. Препитвала съм го без да очаква по разказвателните - не винаги е перфектен и някои опеределения не ги знае. Ако може да ги обясни със свои думи и се убедя, че ги е разбрал не мрънкам много, но има случаи в които откровенно не е доразбрал нещата от бързане. Тогава го връщам да ги прочете пак.
Иначе много са различни нещата от наше време - всъщност нямат нищо общо.

# 162
  • с/у ОколоМръсТното
Привет!
Много ми е криво... хванах щерката в лъжа, после й се карах, дори ударих и цяла вечер й четох конско.
Излязохме семейно без нея... Сутринта не й помогнах да стане, не я закарах, пари не й дадох...
Разчиствайки стаите, точно преди да тръгна за работа намерих нейна рисунка... Само скица на човешко момичешко/женско лице и едно стихче... Обаче не го запомних..., много трогателно, лично и казвашо, че и тя страда... Та под рисунката имаше изреченеи, написано с червено:
"Аз съм най-лошото дете!"
Рухнах, плаках, упреквах се...
И цял ден съм с главобол  Tired
За жалост мъж ми каза, да не се размеквам толкоз бързо, да я държим по-строго и самостоятелно и да не се предвам пред първия нейн знак. Обаче аз не съм такъв човек... страдам и не знам кой и къде греши.
Дори се замислям за психолог? Приемам всякакви идеи.
Това е. Благодаря, че ме изслушахте... Не знам с кого да споделя и от кого да очаквам помощ.

П.П: а имах личен психо-съветник... чичо ми, мир на душата му. Така ми липсва  Cry

П.П: 2. ПРИВЕТ на новите мами! Добре дошли   bouquet  bouquet

# 163
 spoko spoko spoko Шани
Искрено ти съчувствам, защото явно ти се случва за пръв път. Болезнено е.
Но си постъпила правилно и съпруга ти е прав - не се размеквай!!! Ако имаш късмет може да остане единствения такъв случай - пожелавам ти го от все сърце!
При нас лично този проблем е одавнашен. Боби се опитва да ни послъгва - не зная защо го прави, но се случва и то доста често според мен.
Винаги го хващам, винаги му показвам как съм го хванала и му обяснявам че трудно ще ни излъже все още....
Винаги ми е обидно и болно....

и само да допълня, че не става дума за възпитание, защото подхождам еднакво към подобни опити за лъжи и от единия и от другия. Но сега като се замислям, всъщност Лъчи почти не лъже. Дори и с ясното съзнание, че е направил беля и ще отнесе караница или наказание, той винаги си признава. Докато Боби се опитва да лъже за такива дреболии, че самата постъпка просто не бих я коментирала, ако не са опитите да ни премята. Като почнеш от какво е ял и стигнеш до това, къде е книгата която уж е чел ooooh!

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 14:57 от Lennyh

# 164
  • с/у ОколоМръсТното
Lennyh  Hug
За жалост не ми е за сефте... Всеки път, когато я хвана ми е от зле, по-зле  Cry. Колко пъти сме й показвали с баща й, че дори чужди хора да ни лъжат, пак се хваща... И, че никой не стига далече, ако лъже собствените си родители.  Confused
Обаче не мога да съм твърда, и не мога да си загърбя детето. Не мога. Аз съм от тези майки, дето са способни на всичко, само детето им да е добре.
Иначе се тързая и самоизмъчвам. Нали помните, че споделях мисли на тема: "добра майка ли съм".
А и цял ден си предстваям, че ще я гушна, ще я целуна и ще й кажа, че не е трябвало да се държа така с нея. Просто аз на друго не съм способна. Зная, че греша, но ми е такава същността  Tired
Уф, че гадно  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт