Темата на 5-то класниците е това!

• 27 158
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Темата с лъжата и на нас не ни е чужда. Колко сме говорили и обяснявали и пак се продълава и то за елементарни неща. Много се надявам с времето да спре, но така и не спира. Караме се, ступваме се, наказвам и ми е гадно и криво. И аз незнам как да се справя  Sad
Днес имат контролно по история на първия раздел от учебника. Сам прояви желание в събота да преговаря. а за количеството на решаваните задачи, моето мнение е да са достатъчно, за да схване материала. На нашите не им дават достатъчно домашни и съм му купила сборници и давам аз.

# 166
Явно нашите "порастнали "ученици още не могат да схванат ,че на"лъжата краката са къси" Rolling EyesМного ми е смешно ,като се опитват да ме "изпързалят" по смешен и прозрачен начин.....хи-хи викам си тогава на акъла "това не може да ми се случва толкова скоро ,кога мина времето в което аз обмислях дребните невинни лъжи ,с които да се отърва от нещо нежелано".Ама на Mr. Green -ето ме от така наречената "друга страна"-страната на родителя ,който трябва да хваща пързулките. Rolling EyesАз лично не мога да накажа безкомпромисно и вече е ясно ,че пред мен нещата "минават"..което отчитам за абсолютна грешка.
Не ,че дъщеря ми се опитва да ме послъгва често ,но пък винаги ми прозрачна ooooh!И нигога за нищо вината не открива в себе си ,все някой друг за нещо е виновен...но не и нейна милост...Абе деца!!!!!!!

# 167
  • Sofia
Шани,  Hug. Гадно е, но е етап, няма как!
 Моят, като беше малък,много послъгваше.За неща, от които нито има полза ,нито нищо , но аз избеснявах яко. Когато беше 1-ви , или 2-ри клас, го хванах ,че ме лъже за нещо в училище / леле, колко ми е плитък мозъка,даже не помня за какво  Blush/.Е ,ако ви кажа ,че го хванах, и му намазах езика с...люта чушка. Бях извън себе си ,собственото ми дете да се подиграва така, а аз да търча да се разправям с учителката...След това - мнооооого лекции.Ама почти всеки ден, колко е лошо и гадно ,колко ни обижда, и т.н. Бях му обидена ,но непрекъснато му четех на главата. Казвала съм хиляди пъти - и най-лошото да стане ,трябва да знам истината ,за да мога да му помогна.Е, нещата се обърнаха ,наистина имаше нужда от от подкрепа , и я получи.но определено разбра, че честността и откровеността са най-важни. Сега /пу,пу/ ,му имам 100 % доверие, но той много добре знае,колко бързо може да го загуби.
 Уф, стана дълго ,ама то темата е такава. И аз като Лени бих те посъветвала - послушай мъж си.Знам, че боли ,много боли, но трябва да стиснеш зъби ,за да има надежда това да е за последно!

# 168
Шани,не се обвинявай толкова.Мисля че не всички ни се е случвало да ни излъжат.И аз като теб се чувствах ужасно,когато Цеци ни излъга.Имах усещането,че гръм ме удари,много ме заболя от факта,че моето дете ме излъга.Като се замислих,колко ли е мислил,как да ни излъже и направо се чудех къде бе аджеба сгрешихме.Няколко дни бях,като болна,надявам се да е разбрал грозната си постъпка и повече да не се повтори.Така че издръж още малко и мисля че нещата ще се наредят,детето ще разбере че не трябва да лъже.Другия начин е да говориш открито с нея,да я попиташ защо го е направила.

# 169
Шани, и аз да те успокоя. И ние послъгваме / за глупости/, и аз се вбесявам. Не знам дете, което поне веднъж да не е излъгало родителите си за нещо. Ти не си ли лъгала? И още ще ни лъжат, това не значи че са лоши деца. Човешко е. Разбира се, не значи и че трябва да се правим, че не разбираме. В нашия случай се хващам, че Яна лъже тогава, когато съм наложила изисквания или ограничения, които и идват в повече. Трябва да се говори и говори с децата, т.е. да ги оставиш те да си говорят, да се наоплачат, пък ти да си правиш изводи. Гушкането и успокояването  са задължителни.
Ali&Meli, синът ти е кавалер, рядко се срещат такива деца. Заслужава поощрение, а за дърпането на ухото - не си мълчи. Това си е насилие над детето, на всичко отгоре абсолютно незаслужено / не че има заслужено насилие/.
А пък Яна учи много. Много се старае, но често просто не и достига времето. Нали ходи и на Алианс и на плуване - всяко по три пъти седмично.Не иска да се откаже от тях, а и аз не искам, дори смятам, че езикът и спортът са по-важни от училището. Та като гледам как не и остава време за нищо друго, чак ми става мъчно. Такова учене мен ме сполетя чак в гимназията.

# 170
  • София
Шани  Hug
Дано понататък да са директни и честни с нас, на тази възраст да речем, че пробват. Надявам се, да сте постоплили отношенията или поне да стане скоро.
Моят син е леко към будале, даже се чудя как да го побутна в другата посока. Времето, когато децата оставаха сами и се поотракаха, а аз изкарах в къщи със сестра му ли се отрази така, ние ли прекалено го контролираме, не знам. Знам само, че не съм доволна от сегашното положение.
ЕлиЯна, браво на Яна! При нас не е точно такава ситуацията  Embarassed, а аз не са връзвам много на успокоения, че "те момчетата са така", защото не ми допада духа на това схващане. В началото пробва както е било досега, напоследък започна да учи повече, аз гледам да не се намесвам, че това ми е стратегията тази година  Simple Smile Тъгува искрено за старото училище, та чак на мен ми става жално, но гледаме напред. Днес даже му казвах, че ако иска при старата госпожа, ще го върна без никакъв проблем в първи клас с новия й випуск, дано сега се научи да пише по-красиво  Simple Smile

# 171
  • с/у ОколоМръсТното

Ми не си спомням да съм лъгала нашите. Дори и те го твърдят.

Мерси, мацки за съчувствието   Heart Eyes Hug
След такива случки, поне 2-3 дни съм парцал. Мисля, мисля, умувам... къде и кой бърка?!  Thinking
Истината е, че понякога е добре да се проявява твърдост с наследниците ни. Не им правим добро, ако вечно ги глезим. Осъзнавам го и ей, нА - не мога да се променя...  Crazy

# 172
  • Sofia
Истината е, че понякога е добре да се проявява твърдост с наследниците ни. Не им правим добро, ако вечно ги глезим.

Шани ,точно това ми дава сили да издържа в моменти ,когато сърцето ми ще се скъса!
 Иначе аз също не съм лъгала като дете-просто не можех.Не съм лъгала и децата си , и затова за мен най-голямата обида е именно лъжата. От колкото по-близък човек я чуя, толкова повече ме боли  Sad.

# 173
  • Sofia
Хайде пак аз  Laughing.
 Я кажете ,кога ще излязат резултатите от математическия турнир? Знам, че има тема ,ама там няколко човека попитаха ,а никой не отговори. Ние бяхме в СМГ, та ако някоя от мамите знае - да казва!
 Не че очаквам нещо кой знае какво, ако е хванал 70 % от точките ще съм доволна/на фона на това ,че изобщо не решаваме задачи/.

# 174
  • София
Ali_Sun в нашето училище са сложили списък с резултатите и след това са го махнали.
шани аз имам малко по-различно мнение са твоя случай,ама нещо нямам муза за писане в момента.С две думи...
Тежко е детето ти да те лъже,но и то е жив човек и пробва до къде може да стигне.Въпросът е да намериш начин да стигнеш до него и да обясниш,че такава постъпка е недопустима...
И не го преживявай,защото децата са добри психолози и усещат всичко!
Оф сдухала съм се,после пак ще пиша.
Хубав ден!

# 175
  • София
Ние бяхме в СМГ, та ако някоя от мамите знае - да казва!
Няма ги, днес го пращах да провери, че и аз чета в онази тема  Simple Smile

# 176
Момичета не знам за гордост или срам,днес на моя син и целия клас ,госпожата по английски им написала 2,защото говорели.
Не схващам,защо не забележки,а на целия клас двойки.Това ни е първата и той е много разстроен.Убеждава ме,че не е говорил,защото бил на дъската и пишел нещо,но и да е приказвал мисля,че чак толкова крайно не бива.Май ми е жал ,но ще си замълча,пък ще видим как ще им подейства метода на госпожата. Thinking

# 177
  • Bristol
А и цял ден си предстваям, че ще я гушна, ще я целуна и ще й кажа, че не е трябвало да се държа така с нея. Просто аз на друго не съм способна. Зная, че греша, но ми е такава същността  Tired
Така и не каза, гушна ли я вечерта  Hug Аз така правя, не съм строга и принципна  Embarassed

mimi72, такова писане на двойки на целия клас, ми говори за некадърен учител. Щом това е единствения начин да ги респектира ... Да не говорим, че оценките са за знания, не за поведение, нарушение на правилата е  Crossing Arms

# 178
Мери и  аз си мисля,че метода е краен и неправилен.В крайна сметка,явно я е мързяло да напише забележки,та затова.

# 179
  • Sofia
Мери и  аз си мисля,че метода е краен и неправилен.В крайна сметка,явно я е мързяло да напише забележки,та затова.
Домързяло я, за какво взима заплата ,като я мързи  newsm78! Да им беше дала едно контролно , и тогава да им напише 2-ките, Неочаквано контролно върши страхотна работа за оправяне на дисциплината. Явно си е откачакалка / като нашата/.

Общи условия

Активация на акаунт