Темата на 5-то класниците е това!

• 27 103
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Здравейте и от нас. За РД - боулинг или пицария с Ди Джей/така се процедира при нас/.
  Да ви се оплача, г-жата по английски днес е изпитвала , и двете деца ,които на входните имат 6-тица имат...3-ки. И то защото ,те много знаели ,и от тях се очаквало да се справят перфектно .Пример - време за мислене и отговор- 10 секунди  #Crazy.Моят се запънал на една дума - и не стигало за 4-ка,при положение че на  въпросите за 5 и 6 отговорите са правилни. На по-слабите деца е помагала,подсещала ги е и им е писала 6-тици. Направо съм побесняла!Не ми пука за оценките,но детето ми е травмирано.Всички в класа знаят, че по английски е най-добрия,дори едно момче е казало,че г-жата не постъпва честно.От своя страна тя е побесняла , и е казала че никой няма да и казва как да оценява.
 Уф, сигурно объркано се получи,ама поне споделих.Направо ще се пръсна!

# 91
Уффф Ali_sun дано го преодолеете. Поговори с госпожата насаме, но пред него не давай вид, че си засегната лично ти от оценката му.
Защо така правят тези хора бе?! Нали така пречупват и малкото желанийце на децата да учат, да знаят, да се изявят Crossing Arms
Аз бях тръгнала пък да се хваля именно от даскаля, днес Боби си пишеше съвсем сам и доброволно думички за упражнение именно по инглиш. без да го кара някой, без да са му за домашно, ей така защото господина казал, че ще правят диктовка. Той говоримо е много добре, но с писането определено има да наваксва, аз от миналата година го карам да пише, но досега не съм го видяла и една думичка да напише. А днес  Shocked Shocked Shocked цяла страница беше изписал и продължаваше.
Божкеееейййй дано не сънувам Flutter - някой да ме ощипе моля?! Wink Laughing

# 92
  • Sofia
Лени, лошото е ,че аз не съм се засегнала от оценката, а той! Наистина знае много, просто тя е нарочила знаещите деца. Казала им ,да се отказват от допълнителния английски, за да ги настигнат останалите  Shocked Ние с мъжа ми му казахме,другия път като чуе същото да каже,че ни е казал.Ние сме били твърдо против ,и сме решили,че ако се наложи ще го пуснем на изпит пред комисия.  На входното ниво единствен от 5-тите класове е без грешка!
 Тя го питала за дума на БГ,изредил 2-3, но не казал точно тази,която тя иска да чуе. Синоними не приемала  Shocked.
 Луда работа,ама ще изчакам до Коледа, и може да се наложи да се намеся. Ако ще после и на поправителен да го остави, ще я съсипе като изкара хубава оценка!

# 93
Ali_sun, направо ме смая #Crazy Каква е тая госпожа?! То хубаво, че има изисквания, ама чак пък толкова Tired

Като стана дума за инглиша - на род. среща госпожата им обясни, че няма да нанася оценките от входните нива, защото според нея няма право да оценява чуждият труд. Каза само, че е разочарована и че е очаквала колежката й да ги подготви по-добре. Няма начин да не е разочарована като знам каква им беше даскалката миналата година Tired. Произношението им било под всякаква критика. Мда. Мисля, че бях ви писала за говорните дефекти на миналогодишната г-жа - ето,че се оказах правя и сега имат ядове децата Close Няма как - ще наваксват.

Щерката пък по немски била единствената , която се справя без проблем ShockedВече и шестици има по предмета. Споделя , че на другите деца им е зор вторият език. Сега така - ще видим занапред.

А я да запитам аз - телефоните на вашите деца с прима карти ли са? newsm78 Защото наща хубостница си блокира картата преди два дни и баща и вместо да се мъчи да я разблокира я пусна направо на договор - 1000 безплатни минути с 12 номера. Това добре, само дето се опасявам да не злоупотребява и да звъни и на такива извън групата...Затова и пита де - при вас как е? Thinking

# 94
  • Пловдив
 Д-р Вейд Лечителката , моите и двете са на ваучери. Изкарват с по два, три ваучера на година. С приятелките си звънят по скайпа, а на мен ми пускат стрелички.

Ali_sun  и при нас миналата година се случи нещо подобно. За едни и същи грешки на Илияна и писа петица, а на друго дете шестица. Детето беше много възмутено от несправедливото оценяване. Тогава и казах да отиде да говори с госпожата, но тя нищо не направи, аз също. Може би защото не влияеше на годишната оценка.
Но ако при вас продължи да се повтаря системно, съветът ми е да се намесиш.

# 95
  • София
Тя го питала за дума на БГ,изредил 2-3, но не казал точно тази,която тя иска да чуе. Синоними не приемала  Shocked.
Али_сън, мразя го този метод с единствения, едничък и уникален верен отговор, който г-жата иска да чуе и който само тя знае - никой друг на света не знае, какво значи въпросната дума. Тайна голяма, респект голям... Специално английска лексика да учиш само през една-едничка бг дума за превод е леееко дърта школа, която те учи заради ученето, не за друго. Децата са големи, могат да интерпретират и в повечето случаи учат в контекста, а не като бебета-папагали.
Съжалявам, че така тормозят детето, което на всичкото отгоре е положило немалко усилия.
Аз още сега бих звъннала по телефона на директора - сигурна съм, че ще се заинтересува от напътствията да оставят допълнителните занимания.
Нали всички учители имат часове за консултации - ако имаш нерви, можеш да отидеш да я попиташ ще ги учи ли, или ще ги тормози тези деца.
Хубав ден на всички   bouquet

# 96
  • София
Ali_Sun направо ме смая факта,че трябва да се откажете от уроците за да Ви настигнат останалите. Shocked
Тази жена наред ли е /извинявай за въпроса ми/?
Синът ми миналата година имаше леки проблеми по немски /не само той/,бил се отпуснал и дрън-дрън.Преди какъв бил,а сега...
На родителската попитах от какво точно не е доволен преподавателя,не получих задоволителен отговор.Ако Ви кажа какво ми бе отговорено...  ooooh!.Но там пък се учеха само думи...целия клас трепереше едва ли не,когато ще има език.
Моят съвет е да не оставяш нещата така.Дори Коледа ми се вижда късно за намеса от твоя страна.По-рано,но разбира се съобразено със следващите изцепки на госпожата /дано да няма такива  Praynig/.
И да попитам DJ от къде си наемала за РД в пицария?
Благодаря!

# 97
Ali_Sun никакво чакане до Коледа! При така изнесените подробности мисля, че разговора е наложителен сега и веднага. Но иди с класната на детето, за да не си сама и за да се води разговора пред свидетели.
Вейдърче моят хубосник има телефон от 3-ти клас, от миналата зима е на карта на моя договор, дотогава караше на припейдки. Доволна съм - рядко прекалява, говори предимно с нас /безплатно/ и най-големите му сметки рядко надминават 5-7 лв на месец - поне с това нямахме проблем, обясних че парите не се рият с лопата и за това учудващо добре го възприе.
bib.bib Една мама тук беше описала още по-потресающ случай детенце в първи клас - задачката е :
"безумното празно квадратче 1"+"безумното празно квадратче 2"=10. Детенцето написало 7+3, но госпожата го задраскала и написала 6+4  Twisted Evil Close Close Close Защотооооо така пишело в нейният учебник-ръководство!!!!
Е що за човек си и на какво учиш децата при това положение!

# 98
Д-р Вейд Лечителката , моите и двете са на ваучери. Изкарват с по два, три ваучера на година. С приятелките си звънят по скайпа, а на мен ми пускат стрелички.

И моя е така, с телефон е от началото на втори клас, досега не е злоупотребявал, много рядко звъни на някого по телефона.

# 99
  • София
bib.bib Една мама тук беше описала още по-потресающ случай детенце в първи клас - задачката е :
"безумното празно квадратче 1"+"безумното празно квадратче 2"=10. Детенцето написало 7+3, но госпожата го задраскала и написала 6+4  Twisted Evil Close Close Close Защотооооо така пишело в нейният учебник-ръководство!!
Знам, че въпросът е ироничен, ама да си кажа, какъв човек трябва да си: човек, който не трябва да възпитава деца! Че няма на какво да ги научи - башка, дет` се вика  Shocked
Аз смятам, че децата уважават преподаватели, които ги респектират с уважението и разбирането си към тях. Това, че трябва да си знаят материала, не го броя - за мен се подразбира.

# 100
Именно bib.bib децата уважават всеки, който успее да си го извоюва и който им покаже, че е добронамерен въпреки, че е изискващ.

Ето тук съм разказала една идея по-подробно някои неща за новото ни школо, ако на някой му е интересно.
Лично на мен ми се струва страшно сполучлив именно подхода към децата - строг, изискващ, но и уважаващ и добронамерен едновременно, а вече се бях отчаяла, че съществуват такива учители   bouquet

# 101
  • София
"безумното празно квадратче 1"+"безумното празно квадратче 2"=10. Детенцето написало 7+3, но госпожата го задраскала и написала 6+4  Twisted Evil Close Close Close Защотооооо така пишело в нейният учебник-ръководство!!

Оставам безмълвна  Sick!Господи до къде се е докарало образованието ни...
А в моето ръкводство пише 2+8  Rolling Eyes Joy Rolling Eyes
Да се смееш ли,да плачеш ли!?!

За телефоните-от три месеца моят син е на договор и говорим безплатно помежду си.Преди това беше на Прима.Решихме,че това е най-удачния вариант,понеже точно като му свърши Примата може да се наложи да обади.А и предвид факта,че ми се ще вече да е по-самостоятелен по пътя към училището.

# 102
Ali&Meli то си е за безмълвие направо!!!
И това далеч не е изолиран пример за жалост.
Иначе за самостоятелността по пътя - гласувай му доверие. При нас стана по трудния начин имахме една - две седмици проблем с училищния транспорт. Първата седмица карахме на таксита, но ..... нещо не се получи и така. Накрая в неделята направих разходка с двамата с автобуса от Младост до Ситняково - проходихме с Боби маршрута, после от училището до Плиска и пак до Младост с другия вариант и в понеделник тръгна сам вече. Е беше ми притеснено в началото, карах го да ми звъни като стигне, но сега поне съм спокойна че вече може да се справя и с грАДския транспорт до по-далечни дестинации.

# 103
  • Sofia
Благодаря на всички за разбирането,толкова ми беше бясно,че...А детенце днеска си е загубило екипа по физическо, от насмитане - явно.
 Ще изчакам до следващото изпитване,защото ще е писменно, и там няма искам-не искам.Колкото изкара-толкова ще му пише.А и детето, заедно с другото момиченце са се разбрали да изчакат.Те ще кажат кога да се намесим с другата майка.Тя е много разбрана и принципна , и двете заедно ще сме по-убедителни.
Пак казвам, не го е страх детето даже да се яви на комисия, но да бъде оценен реално.Да не говорим,че децата които не знаят почти нищо , вече му се подиграват!
Ние сме на ваучер, изкарваме с един около 3-4 мес., т.к. само ми кликва и аз му звъня.Предпочтам този вариант ,поне засега.
 Хубав ден на всички   bouquet!

# 104
  • с/у ОколоМръсТното
Моята е към Мтел-бизнес група.
Веднъж злоупотреби, разказвала съм ви... Сметката й беше по-голяма от на баща й... от СМС-и (към 30 на брой) + някакви странни номера (уж бизнес-номера)  ooooh!
Предупредихме я, че за 2-ра такава издънка и няма да има никакъв телефон и сега е кротка... да видим до кога.

И да споделя. Снощи бяхме на РД с моя мъж. И 2мцата  bowuu bowuu
Та срещата трая близо 2ч. и половина... заспахме по чиновете... Едва към 21:00ч. се прибрахме.
Както и да е.
С 2 думи - нямам думи. Едни локуми, една загуба на време и нищо съществено. Естествено, аз се "сядох" с българичката (няма такава личност, ви казвам) и понеже математичката застана много далеч от мен, та не можах и нея да гръмна с 2-3 въпроса.
... Нали до сега бяхме само с 1 преподавател. Ние поне случихме много добре с класната й до 4ти клас и въобще не съм предполагала, че има такива нещастници, назначени за преподаватели...
Влиза тази по ДБТ... под мишница някакви книжа... И моят кат' се изцепи, че там по-добре би седяла бутилка концентрат и като ни напуши един смях...
Ама извинявам се, но точно вид на голям алкохолик имаше тази жена.
Е па бива-бива, но някакъв подбор и на визия и интелект да има. Не може всеки да е преподавател.
Такива ми ти дела. Явно и на нас ни трябва време, да се адаптираме към новата система и на децата ни.
Добре, ще си го дадем. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт