Темата на 5-то класниците е това!

• 27 123
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Оххх Шани седя си и си хихикам, докато те чета...
То не е смешно, даже никак де, ама ти си му придала леко комичен привкус.
Аз и преди съм ви се жалвала тук поне какво недоразумение имаше Боби като начална учителка Close Twisted Evil.
Такива просто трябва да ги преглеждат от време на време и да им предлагат /тактично/ да си сменят професията, но това е друга тема.
Ти за жалост /всъщност по-скоро за радост де/ чак сега виждаш, за какво иде реч в милото ни родно школо. Именно затова и вчера ти писах за онзи вариант за малкия ти поне - повярвай ми толкоз е различно, че нищо общо няма Heart Eyes
Само като си сметнеш нервите и хаповете за лечението им и вече си си го изплатила  Flutter Wink.

# 106
 Joy Joy Joy
Шани, пресъздала си едно към едно нашата родителска среща. С тая разлика, че номера с бутилката при нас би бил подходящ за математичката ooooh!

Абе хора, сега ми сервираха нещо ново и съм в изумление Shocked. Всеки четвъртък от 13:30 до .... newsm78 към 15:30 щели да имат допълнителни часове по ФВС #Crazy Всъщност това и на родителската среща го казаха - влезе един гус'дин и заяви, че той ще води допълнителните часове по ФВС. Толкоз. Ама какви са, защо са и прочее - така и не разбрахме, защото гус'дина си излезе Tired.
И сега се оказа, че тези три учебни часа били задължителни. Имало вариант да не се карат, а в края на месеца да ги водят на екскурзии разни.
Та - изпратих чадото, но мисля да отида да видя за какво иде реч Thinking. Защото те и без това си имат достатъчно ФВС и тея допълнителните....Пък и тя е и на балет същият ден - хич въобще идея си нямам кога ще учи ooooh!

# 107
Вейд, ФВС означава Физическо възпитание и спорт - така ли?
При нас има така наречения модул туризъм и като се съберат часове имат почивен ден,  в който ходят на екскурзии обичайно.
Иначе това решение за часовете е малко странно, но пък може да се окаже и добро.

# 108
Момичета, минавам само да ви кажа здрасти и да ви благодаря за това, че не сте забравили мен и Бети Hug

С голямо закъснение, но от сърце искам да честитя рож. дни на Дани и Атина. Все така да радват родителите си с успехите си, да са много здрави и щастливи.

Иначе нещата при Бети са добре. Минаха по всичко входните нива и даже започнаха да ги изпитват. За сега най-кофти учителка се явява математичката.
За учителката, която преподава по български, литература и немски Бети била най-добрата и ученичка дори от двата пети класа. Бети е супер горда  Simple Smile Показа ми, че на контролното по български госпожата не само и поставила шестица, но и едно Браво.

По английски на входното ниво има четири, но госпожата  я е дала за пример на целия клас и казала, че за дете никога не учило езика тази оценка е равна на шестица и, че децата с двойки и тройки, който учат английски от първи клас трябвало да се засрамят и да взимат допълнителни уроци  Simple Smile Надявам се, че с времето и особено, когато най-накрая и дадат учебник по английски Бети ще научи и повечко граматиката, защото на контролното точно там са и били грешките.

Шани, и ние имаме странни учители. Тази по история примерно, но поне не ми изглеждаха пияни  Simple Smile За сметка на това една родителка, която беше седнала до мен беше направо пияна заляна. Направо чак останах изумена  Shocked

Моята щерка винаги е била на договорни карти. Сега е в група с мен и баща си и си говорим безплатно. Никога не е злоупотребявала. Дори все не намира време да си чуе и вдигне телефона, въпреки че винаги има време да пуска музика в междучасието и се налага да я издирвам чрез някой съученик  Close Видяла е, че има сума пропуснати обаждания от мен, но им дава пълен игнор. Омръзна ми да се разправяме всеки ден за това нещо.

# 109
Вейд, ФВС означава Физическо възпитание и спорт - така ли?
При нас има така наречения модул туризъм и като се съберат часове имат почивен ден,  в който ходят на екскурзии обичайно.
Иначе това решение за часовете е малко странно, но пък може да се окаже и добро.
Да, това е - физическо възпитание и спорт.
Отначало и аз помислих , че е някакъв вид проект, защото в нашето училище са пуснали такива, което много ме радва. Имат кръжоци по моделизъм(авио, корабо и т.н.), по литература, по математика, по изобразително изкуство и какво ли още не. Но тях ги правят обикновенно като един допълнителен час. А това...някак странно ми прозвуча. Не че е лошо като цяло - и без това им липсват спортните занимания на днешната младеж, но ме притеснява единственно това ,че няма да й стига времето за учене....Ще видим де. Ще попитам класната за какво става въпрос точно, защото май и оценки ще имат  newsm78

# 110
  • Sofia
.....(няма такава личност, ви казвам)
  Има ,има ,  Mr. Green,като нашата англичанка- втора няма,гаранция. Още на родителската ни направи лошо впечатление, а сега - съвсем!
 Не могла да обясни на децата ,кога се слага have и has, do и does.
Питали децата да го обясни,а тя казала ,че не може точно  Shocked.

# 111
.....(няма такава личност, ви казвам)
  Има ,има ,  Mr. Green,като нашата англичанка- втора няма,гаранция. Още на родителската ни направи лошо впечатление, а сега - съвсем!
 Не могла да обясни на децата ,кога се слага have и has, do и does.
Питали децата да го обясни,а тя казала ,че не може точно  Shocked.
Shocked Shocked Shocked
Оу май год!!! ooooh! ooooh! ooooh!

# 112
Здравейте мами!!  bouquet  bouquet  bouquet
Мале,мале!Нова тема,рожденници......много съм пропуснала!!
1.Пожелания за много здраве и успехи за напред на всички рожденници и именници! bdbaloni lovekiss
2.Много отдавна не съм се включвала за което моля да ме извините,не съм ви забравила,но да бъда чесна беше ме срам по едно време да пиша за проблемите ни в училище. ignore2Мислех,че само ние... newsm17но май и вие започнахте даже закъсняхте/това е шега/.
Още преди да ни мине родителската среща се запознах индивидуално с половината от преподавателите на синчето,защото все нещо ни липсваше,не ни харесваха облеклото и т.н. /писала съм за това да не се повтарям/.
Тестове имат почти всяка седмица,оценките ни се разхождат по скалата както си искат и най големият парадокс е ,че една и съща домашна се оцени с две различни оценки!
На преразказ по лит.-усно-четене на дом работа имаме 6,а на проверка в тетрадката 4,5!
Ей това не мога да си го обясня newsm78-няма правописна грешка,няма забележка на какво да наблегне ,хей така си стой там една не пълна 5!
След род. среща бях възмутена и изумена от държанието на родителите с по големи финансови възможности които винаги са демонстрирали това,защо техните деца са все виновни!На мама безкусурчетата........Дисциплината е отвратителна,направо съм потресена и донякъде по спокойна,че не сме едни от тях!
Що се отнася до тел.сметките е разумен за сега,но докога не се знае....
Целувки на всички и моля да бъда извинена за рядкото включване!!
 txtloves  love001 smile3525 smile3525 smile3525

# 113
  • София
Ali_sun може би съм те питала,не помня,но се изкушавам отново да попитам в кое училище учи детето?
И въобще тази учителка има ли ценз за такава?В крайна сметка да преподаваш на деца означава не само да владееш материала,а и да съумееш да го обясниш.
Не мога да повярвам  Shocked,че тя самата не знае кога се използва have и has,do и does.Aко е така трябва да заобикаля училището....
Лети радвам се,че ни навестяваш,надявам се все по-често да стане... Чакаме те с нетърпение Hug
Шани реших,че сте били на Рожден Ден с мъжа ти без децата и сте заспали на чиновете...Абе добре съм  Crazy!
А тази по български какво е направила,нещо май съм изпуснала?Вероятно не си доволна от нея,както и от тази по математика.
Хайде хубав ден от мен!  bouquet

# 114
 Simple Smileдобро утро !

чета ви постоянно,  Simple Smile
 и при нас ситуацията е сходна - което показва,че всичко е нормално Joy и върви по "ред" - както с телефонните сметки, така и с ученето / неученето , самостоятелността   и т.н.  hahaha

само дето при нас още нямаме определена дата за РД  Close

ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО УСМИХНАТ ДЕН НА ВСИЧКИ!  bouquet

# 115
На нас още не са ни върнали нито едно от входните нива.
Но пък вече се организира лагер за към 20 юни и то в Италия  на около 25 км от Рим. Една от майките го предложи и най вероятно ще се осъществи. Моят син е много възхитен от идеята. Ще видим колко деца ще се съберат. Разбира се му казах ще отиде ако се представи добре в училище и има успех над 5.50, пък ще видим. Peace

# 116
Долорес, колко ще ви излезе лагера Rolling Eyes

Моя ходи на английски в Центъра за Работа с Деца, от там по-предното лято ги водиха на лагер на св. Константин и Елена.
Госпожата им сега е решила пролетната ваканция да отидат на планина, в процес на търсене са на базата.

# 117
Долорес, колко ще ви излезе лагера Rolling Eyes

И на мен ми стана много любопитно, звучи страхотно. Дай малко повече информация, когато имаш време.
Къде ще спят там, с какво ще пътуват, финансово как стоят нещата, какво ще посетят?

# 118
  • с/у ОколоМръсТното
А тази по български какво е направила,нещо май съм изпуснала?Вероятно не си доволна от нея,както и от тази по математика.

Заядох се с нея, по въпросите за ЗЕВС, ХАОС, СЪДБА и мойрите... Всеки урок завършва с някакъв извод, обаче следващия урок го "изважда" от строя и заковава нов такъв. При децата настъпва пълен хаос и при зададен въпрос на ТЕСТА, не знаят как да отговорят.
И после я питам, а защо децата трябваше да пречертават една огромно схема за гореспоменатите (кой на кой е син, брат, булка, и тн.) и тя ме пита: а Вие завършили ли сте педагогика, а аз  bowuu: Слава Богу - НЕ  Naughty и цялата зала прихна. Да не говорим, как беше облечена, с каква мазна косица беше и как си криви устата при говор.  Sick Иначе изисквания бол...  ooooh!

Летисия  Hug Heart Eyes Дано все така вървят нещата при вас  Praynig

И аз чакам коментар за цената на екскурзията. Макар, че съм от бъзлите не бих си пуснала детето в чужбина на екскурзия на тоз етап.

и при нас ситуацията е сходна - което показва,че всичко е нормално Joy и върви по "ред" - както с телефонните сметки, така и с ученето / неученето , самостоятелността   и т.н.  :

много си права.
Но аз и друго проумях. Трябва им време на децата да свикнат и да се ориентират с новите правила, предмети и даскали... После ще покажат други резултати и нещата ще потръгнат.  Grinning

# 119
И после я питам, а защо децата трябваше да пречертават една огромно схема за гореспоменатите (кой на кой е син, брат, булка, и тн.) и тя ме пита: а Вие завършили ли сте педагогика, а аз  bowuu: Слава Богу - НЕ  Naughty и цялата зала прихна.

hahaha hahaha hahaha Joy Joy

Шановааа, Шанова пък после що имат децата проблеми в училище - ми така е като не са случили на родители  Mr. Green Mr. Green Mr. Green или нямат нужния образователен ценз за да се "обаждат" или пък не си траят  Sick

Иначе по темата - и аз се изумявам кому е нужно да се изучава Гръцка митология в часовете по българска литература / но и аз не съм завършила точната специалност затова въпроса си го задавам само риторично и само пред вас/.
Не е ли по-добре да си учат българските автори и нашата си литература. Няма нищо лошо за обща култура да учат митология - но да речем в рамките на историята или и аз не се сещам по кой предмет. И е супер съществено да се знаят родословните връзки между гръцките божества, а дали случайно някой си е направил труда да ги информира децата за Перун или Тангра и техните родословни връзки?!
Въобще ситуацията е - кипи безмислен труд!

Иначе съм напълно съгласна, че на децата им трябва време да се адаптират към новата обстановка, към повечето преподаватели и изискванията им.

Общи условия

Активация на акаунт