Темата на 5-то класниците е това!

• 27 154
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Ali_sun , как приема сина ти подобни изявления от съучениците си. При нас се получава подобна ситуация -а сме в училище, където всички деца са влезли  приемен изпит - т.е. - учили са.
Ами той е свикнал и не се впечатлява. От малък съм го научила ,да не се връзва на обиди, а пък и човек се обижда единствено от истината !
 bib.bib ,поздравления за състезанието! Желаем ви още по-големи успехи !  bouquet
 Ние си имаме проблем с едно момче от класа.Понеже се е заяждал в час с моя син, г-жата го изпитала ,и му писала 2 /не е знаел нищо/.След което заплашил, че ще накара големи , да причакат синковеца и да го пребият. Наистина се притесних, защото в тази възраст децата нямат спирачки.Говорих с класната/понеже нямам връзка с майката/, и се надявам да се вземат мерки.Да не говорим ,че въпросното момче се държи безобразно,лъже ,тормози и други деца!
 Иначе майката е свестен човек, отгледала го е сама, и май глезотията му е в повече.
 Не знам, страшно е!Защо има такава злоба и ненавист в 11 год.деца ?!
 Е,споделих си болката, а на вас пожелавам хубав и усихнат ден   bouquet!

# 211
  • Пловдив
Ali_sun  и в нашият клас си имаме един такъв герой. Нов ученик е. Но целият клас вече пропищя от него. Вцова като каруцар, обижда децата, удря ги, а най-лошото са вече няколко случки с момичета, на едно от тях е опипвал гърдите, а на друго му е свалил гащите и бельото. На последното дете майката е ходила да говори с класната, настоявала е да се вземат мерки. До колкото знам са го водили при училищният психолог, но без резултатно. Въпреки, че моето дете не е засегнато пряко, съм шокирана и възмутена от подобно държание. Смятам да подкрепя засегнатите, в случай че решат да предприемат мерки. И аз не мога да си обясня как е възможно такова държание при 11 годишно дете.

Pagocт , би ли споделила какво ще е това състезание на 22-ри.

bib.bib , честито на математика  bouquet, пожелавам ви още добри резултати!

# 212
  • София
Добро утро!

Искам само да са Човеци, изпълени със здраве  Praynig

Ето това е истината!Каквото и да си говорим/пишем искам най-вече да са ми живи и здрави децата и разбира се да имат късмет в живота.
Не държа да реализира моите амбиции,но ми се иска поне една негова да бъде реализирана.За да се почувства самият той удовлетворен в живота.
За момента ми се струва амбициозен,дано се запази така  Praynig
А за наказанията,моят син и в момента е наказан да стои далеч от компа и ТВ-то.Да не си помислите,че аз съм лошата,не-е-е,баща му този път.
Но той изпълнява,е при всяка възможност хвърля по едно око...И гък не казва с гордо вдигната глава приема всичко,чак се ядосвам понякога.
биб.биб браво на синчето за постигнатия резултат.
мили.м  Shocked,това дете определено се нуждае от помощ...

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 09:10 от Ali&Meli

# 213
  • Sofia
Но той изпълнява,е при всяка възможност хвърля по едно око...И гък не казва с гордо вдигната глава приема всичко,чак се ядосвам
Хе,хе ,и ние сме същите!   Много си приличат тез наште деца,да знаеш  Peace!
  mili.m ,това е ужасно!Взимайте мерки докато е време, че никое дете не е застраховано,че няма да е следващото.

# 214
  • Пловдив

мили.м  Shocked,това дете определено се нуждае от помощ...
Определено и аз така мисля. Дъщеря ми като ми разказва  какви ги върши направо не мога да повярвам че е истина. Надявам се да се предприеме нещо. Ще подкрепя родителите на потърпевшите деца. Не искам детето ми да ходи на училище с два чифта бодита и развлачена блуза за да не му се случи нещо подобно.

И аз искам децата ми да са живи и здрави. Също така щастливи. Да следват мечтите си, а аз с каквото мога да подпомогна тези мечти ще го направя. Затова и не настоях Илияна да влезе в математическата. Оставих е сама да вземе решение къде и какво иска да учи. Естествено проведохме многократни разговори, след това неизбежно имаше и съжаление, но сега всичко е ок, детето е доволно.

# 215
  • Бургас
Не можах да получа по-конкретна информация, въпреки че тя събира парите на класа за участитето само това намерих в сайта на ПМГ - Бургас - XVІІІ есенно състезание по математиката 22.11.2008г.

# 216
  • София
Ali_sun, mili.m, много е неприятно това с лошотиите в класа. Дано се вземат някакви мерки, за да ви бъде по-спокойно ежедневието.
За бой са си тези деца, барабар с родителите си. Възрастен човек съм вече и продължавам да не мога да разбера защо има хора, които само пречат и създават проблеми. Защо на едни все се прощава, а други си го отнасят, защото при тях по-леко ще мине.
Понеже бях дребно и отлично дете  Embarassed, винаги съм била с недоумение и уплах към агресивните деца. Не съм имала никакви директни проблеми, което може би е късмет, може би са знаели, че не бива да ме закачат, защото има още по-лесни жертви. Но таки или иначе си ме свива под лъжичката, когато чета подобни неща и много, ама много ме е яд за безнаказаността!
Яд ме е и защото знам на повечето проблемни деца колко малко помощ им трябва, за да станат други хора. И в стария клас на сина ми във втори или трети клас дойде ново дете, което трудно се адаптира и беше доста агресивно и много слаб ученик. Първата му учебна година беше трудна за него и класната им. Само че, жената имаше само едно такова зрънце и не се дава лесно, доколкото разбрах майката също е съдействала. В началото на следващата учебна година това дете беше нов човек - да, беше слаб ученик, но с него можеше да се говори, дори много пъти е вървял безцелно с нас по улицата само, за да си бърборим, закачаше малката ми дъщеря. Вечер пресрещах с малката сина ми по една улица, по кото се прибираше и това момче. Първата година на няколко пъти беше пробвал да го удари, дръпне, заплаши и като го виждах зад сина ми, все ми беше притеснено. На втората година вървеше заедно със  сина ми и другите деца  Simple Smile

# 217
Здравейте.Отдавна не си задавам въпроса да ли съм добра майка или не.Каквато съм-такава.Мечтите на децата ни са техни и от нас зависи само да помагаме ако можем но не и да ги  изпълнява ме.За бойщата в у-ще не ми се приказва.Ако учиш и знаеш си "зубрач",ако спазваш правилата-бой.Това се случва на детето ми миналата седмица.След разговор с майката на побойника научих че детето"милото"било с проблем(заеква за което никой от класът не се подиграва)и заради това се държи агресивно.Лесно се водел по акъла на другите но инак бил съжалителен.И мен какво ме топли това.Детето ми не го закача да не кажа че за него все едно го няма а хлапето се чуди с кого да се сбие и да обиди.Учителите са вдигнали ръце и се чудят на кого да прехвърлят топката.

# 218
  • Sofia
Привет на всички!
Въпросното заплашващо дете вчера се е извинило на сина ми. Но аз говорих по телефона с класната/без да знае той/, и я помолих да говори с другата майка,защото нещата ми се струват сериозни. Е, ефект има, не знам имало ли е разговор или не, но това няма значение.
 При нас слава богу, до побоища не се е стигало. ;
 Само че ,сега пък, болното момиченце преследва децата през междучасията.Момчетата - да ги целува, а момичетатат - да ги съблича.  Shocked Май нямат край училищните проблеми , ама да сме живи и здрави!
 Желая ви лек последен работен ден, и весел уикенд   bouquet!

# 219
А днес пък на едно момиченце от съседен клас му счупили зъб Confused
Не знам подробностти - срещнах я да плаче на входа (бяха в една градина с моята) не смееше да се обади на майка си....
Уф. ooooh!

# 220
Честито на всички именници и техните близки:void(0);.Поjavascript:void(0);
baloniжелавам ви много усмивки и щур купонjavascript:void(0);javascript:void(0);
ura
bigdance2.Да се чуе и на края на града.

# 221
  • Балчик
Здравейте и от мен, честит имен ден на всички днес , да са много здрави и късметлии с името си. Сега направо  към  въпроса, от Пловдив съм и търся добър учител по матетамика за петокластник  частни уроци , моля на лични ми пишете . Благодаря

# 222
Здравейте, мили дами. Десет минути след полунощ дойде и моят ред да си сложа една маска за разкрасяване и да се добера до компютъра. И какво правя? Търся информация за съюз, предлог, междуметие и частица, с цел да предам успешно уроците по български на детето. Щото в учебника не пише достатъчно и е неясно дори и за мен. Купих един куп помагала,  но сега трябва да намеря такива и за мен, за да се справя успешно с ролята си на учителка. Вие по какви учебници учите и ясно ли е обяснен материалът? Може би нашият учебник не става, тази година не е на "Просвета". Ами тази съчинителна и подчинителна връзка, леле как е обяснена #Cussing out
Междувременно детето се справя, с малки изключения. Засега има само две петици, съответно по математика и по български от контролни. По останало е на шест. По повод българския продължавам да набирам отрицателна енергия - не са добре нещата, не се преподава читаво, много време губим в къщи да вършим работа, която трябва да се върши в клас. На тоя фон оценяването на последното контролно ми се вижда доста претенциозно.Ще потърпя още малко, но ако е все така, и аз ще заявя моите претенции където трябва.
Стряскам се като чета за агресивните прояви във вашите класове. И при нас се е случвало, но чак такива фрапиращи неща не е имало. Обаче ако сега не се обърне внимание на такива неща, значи им даваме зелена светлина за бъдещето. Проблемите на проблемните деца не се решават от само себе си, обикновено с времето само се задълбочават.

# 223
  • София
Здравейте, днес сина ми е рожденник, а в събота беше именник и ми е ред да почерпя Grinning

Успешна седмица за всички майки и петокласници! Hug

# 224
  • София
Лиде ЧРД на сина ти!

Желая му много здраве,забавни приключения и не по-малко успехи в училище!
  bouquet

И моят син е рожденик след месец,а аз не мога да измисля къде да празнува.Той нямал уж претенции,единствено да било просторно.Не мога да намеря някое такова място за около 20 деца.Вчера обикаляхме и ми съсякоха главата с цените си.

Общи условия

Активация на акаунт