ОСИНОВЕНИ, време е да кажем нещата такива, каквито са/2/

• 184 363
  • 271
  •   1
Отговори
# 105
Мда-а-а, аз също мисля като Мерипопинс. И вероятно думите, които напират в мен не са много по-различни от тези, които тя иска да каже. Но се спирам, защото " тук си говорим истината" и Пепеляшка също има правото на своята.  
Пепеляшке, ако си осиновено дете- съжалявам, за това, което си преживяла и те е накарало да мислиш всичко това. Болка и стаена омраза има в думите ти. Страшно ще е ако тези чувства са наистина твои.
Само дано не си поредната, която се заиграва с душите ни...

# 106
Обикновенно не пиша след пост на потребител с 1 мнение, защото съм малко недоверчива. Ако това не е твоята история, а мнението ти за моите деца - не е добра идея да ми се мяркаш пред очите /мога да съм доста груба и безцеремонна/.
Човек трябва доста внимателно да подбира ролите, които играе..., защото има нещо над нас...
Ако това са чувствата, които твоите родители те карат да изпитваш... не мога да подбера думи.

# 107
прочетох поста на пепеляшка още вчера,но реших да го подмина защото и в мен се появиха противоречия относно авторката.Ако наистина се чувства така съжалявам за всичко което е преживяла и я е накарало да започне да мисли така,но напоследък забелязвам голям интерес към форума.Като имам впредвид и другите теми в "дом и семейство" и в "нашите деца" и като чета мнението на повечето направо се ужасявам.Не изключвам и варианта някой да си прави гавра с нас

# 108
Някои от вас само оправдават и потвърждават още веднъж моето мнение.
Все пак благодаря на тези, които ме разбраха - не искам чак толкова да се показвам, коя съм и затова регистрирах ник, от който мога да бъда откровена за цялата моя истина - аз казах и продължавам да мисля така - целият ми изстрадан опит стои зад моите думи - придържам се към мнението си.

А вчера ми се случи ето това.... Пазарувахме с мъжа ми в магазина и някакво дете беше откраднало два шоколада. Цитирам разговора на продавачките, който бе проведен пред всички клиенти
Първа продавачка - викам му , абе вас на това ли ви учат в училище, бе , да крадете
Втора продавачка - то всичко е наследствено, ген. Това е генетично заболяване. Майка му е била крадла и ето и то е крадец. Ген. И да иска не може да е друго. Генетично заболяване.

Не се стърпях и казах - не, грешите, госпожице. Престъпленията не се предават по наследство. Няма ген на крадец.Тези неща са въпрос на възпитание.

Не я убедих. Не бих и могла. Не съм и мислила, че ще я убедя, но не мога да се стърпявам. Повечето хора не дават нито първи, нито втори шанс на по-слабите - а най-слабите са децата без родители и на тях обществото ни дава най-малкия или никакъв шанс..

За съжаление много хора мислят, че наследствеността е определящата и затова гледат на осиновеното с лошо око - майката е била неморална, шом е изоставила детето си, значи и детето е такова.

Не искам никой да убеждавам в моите думи , дано това е само моя истина. И ничия друга. Искрено се моля да е така.

# 109
  • София
Пепеляшка,
още в началото обясних, че се въздържам от емоции, защото може да си като мен и прекалено изстрадала. Сега си малко по-конкретна и разбирам, че е така.Приеми извиненията ми ако съм била по-недоверчива, но щом си на нашият хал ще разбереш защо сме така предпазливи и готови да извадиме ноктите си.
Ще се радвам да станеш редовен член на форума ни и да споделиш повече за себе си. Тук имаме една участ, или сме осиновени или осиновители, някои попадат и в двете категории.
Добре дошла!

# 110
Пепеляшка Hug, каквито и проблеми да съм имала с дъщеря си никога не съм го отдавала на гена. Но си права, че много хора го правят.Най-често от тези, които нямат касателство към осиновяването.

# 111
пепеляшка hug добре дошла сред нас.Искрено се извинявам ако съм те засегнала.Аз също много бих искала да си сред нас

# 112
Хем се радвам, че не съм сгрешила в преценката си , хем ми е тъжно, за още едно непрегърнато дете... Hug

# 113
Пепеляшка, съжалявам искрено, че твоята истина в живота се е оказала такава.
Азбучна истина е, че на света винаги ще има лоши, първосигнални и ограничени хора, с емоционалност по-низка и от тази на животинските видове. То е ясно. Ужасното е, когато точно такива хора се окажат най-близките до теб. Как се става "човек" сред такива хора, не знам.
Но като мама на едно страхотно съкровище, което освети живота ми преди 1 година и 4 месеца ще ти кажа и моята истина, с която надявам се да ти дам надежда, че монетата има и друга страна :

- аз по-истинско дете нямам и няма начин да обичам дъщеря си по-малко от "истинските" деца, каквото и да значи последното
- хубаво е да разчита на себе си, но аз и близките ни, винаги ще бъдем зад гърба й и никога няма да бъде сама
- че е различна от другите, защото е себе си и това е прекрасно
- че е дете, чиято БМ не е могла да се грижи за нея и за това е предпочела да й даде нов шанс в живота, който наистина си струва да бъде изживян пълноцено
- че хора (до сега не сме срещали такива), които я квалифицират с понятия като "копеле" не знаят калко са ограничени и нещастни в собствената си простащина и че истинските й приятели ще продължават да я канят на рождените си дни и ще я приемат, такава каквато е.

От скромния ми опит на родител на осиновено дете мога да споделя горното. И надявам се (за което ще дам всичко от себе си), то да остане в пълна сила и за в бъдеще.

# 114
  • София
А аз те моля, ако може да споделиш, кое в живота ти направи така, че да се чувстваш по този начин и да напишеш по-горното. Моля те не от някакво нездраво любопитство - просто не искам да направя същото с детето си  Praynig

# 115
Присъединявам се към Фоксче, може би въпреки усилията и любовта ни може да причиним същото на децата си. Твоя опит ще ни помогне, ако си в състояние, моля сподели.

# 116
Когато бях малка много мразех да ям. Мразех всичко, което е за ядене.
Ненавиждах каймак, макарони, малеби, пълнени чушки, мусака, крем-карамел. Много мразех месо. Особено пилешко. Само щом го видех и почваше да ми се гади и ако не го махнат или ми го дадат да го ям повръщах.
Когато станах на 5 годишната ме пратиха на детска градина - там аз, разбира се, нищо не ядях.
И не спях.
Имаше една лелка там, която веднъж когато аз се пулех над чиния с пилешко, ме хвана заведе ме в някаква си стая и ме накара да ям пилешко - аз повърнах върху нея и тя ме наби. Скуба ме, блъска ме.
Вечерта лелката се оплака на майка ми, че съм повърнала върху нея и майка ми също ме наби. Като се върнахме в къщи ме наказа на колене с дигнати ръце - това по принцип ми беше редовното наказание всеки път, когато извършех някоя от много бели, които вършех.
На колене с дигнати ръце в ъгъла. Ако си отпусках ръцете бой.
Опитах се да обясня на мама, че лелката ми е бутнала лъжица с пиле в устата, а аз го мразя и съм повърнала без да искам върху нея.
Мама ме нарече "малка лъжкиня".
От тук нататък тази лелка ме биеше редовно, почти всеки ден, щом заспят децата и идваше и почваше да ме скубе, да ме блъска и да ме шамаросва.
Не знам колко е продължило това.

Щом се опитвах да кажа на майка пак за тази лелка - тя кресваше - ти ще спреш ли да си измисляш и да създаваш неприятности, след което  отивах в ъгъла, на колене с дигнати ръце. Аз много често стоях в ъгъла като малка на колене с дигнати ръце - правех много бели като тази в детската градина.

По едно време лелката изчезна и повече не я видях - разбрах, че я  уволнили, защото набила и едно друго дете - то казало на родителите си , а родителите му на директорката и лелката била уволнена.

Не ми се разказва много-много, какво да ви разказвам понататък - аз съм дете осиновено, защото първото дете на осиновителката ми е починало при раждането и тя е изпаднала в страшна депресия. Когато станах на 7 обаче тя забременя и имаше свое истинско дете. Което не правеше бели като мен . А бе прекрасно.

Не ми се разказва как никога никой не ме е целувал за лека нощ, нито че никога не съм водена или вземана от училище, нито, че не  е празнуван рождения ми ден, - как ли пък не, когато бях малка, никога не съм ходила на екскурзия., нито съм учила езици. Аз к перях дрехи със студена вода на ръка, винаги съм живеела в София,в апартамент, но перях на ръка дрехи с хладка вода, защото иначе се разваляли, а пералнята е само за чаршафите . Нито , че задълженията ми бяха да гладя всичко, да чистя и да пазарувам, което аз не вършех както трябва - всъщност аз нищо никога не вършех както трябва. Не ми се разказва, че в трети клас ми откриха късогледство и че никой не ми купи очила за корекция, че не виждах в клас какво пише учителката по дъската, че ме блъсна камион,  и при падането изби зъбите ми, после съм ходила без зъби много дълго време - може би пет години. и т.н. и т.н., нито, че катоп пораснах и почнах да работя си давах цялата заплата в къщи и през ум не ми минаваше друго...

Искам да кажа обаче, че докато съм преживявала всичко го считах за напълно нормално - трябваше да минат години, трябваше да срещна мъжа си, трябваше някой д апочне да с еотнася с уважение към мен  за да с е науча да правя нещо за себе си и да се грижа за себе си. Бях абсолютно научена да съм слугинче и до ден днешен  не мога да с е отърся от това. Все още вътре в себе си съм Пепеляшка и все още първата ми реакция е да се разстеля като черга и някой да мине отгоре ми. Слава Богу втората ми реакция вече е съвсем , съвсем друга. Научих се да хапя.

Имам много голямо желание за близост , но това връщане в миналото ми причинява тъга - аз първата нощ не можах да заспя след като почетох малко тук...И от тогава буквално си изсънувах детството отново.  а бях спряла да сънувам страхотии...Било каквото било. Днес животът ми е друг, будя завист почти Принцеса съм.

# 117
  • София
Пепеляшка, няма да коментирам кошмарното ти детство, нито отношението на осиновителите ти, защото такива изроди не заслужават коментар.Аз също съм осиновена, макар и не така тормозена, но не и обичана както съм имала нужда.Съжалявам за всичко, което си изживяла, но важното е какъв невероятен обрат има в живота ти.
Не мога да опиша как се разчувствах от щастието ти сега, че все пак живота те е обезщетил за всичко преживяно и ти е отредил да изпиташ любов, уважение, щастие и покой.Силно те прегръщам и ти пожелавам никога и нищо да не почерни това щастие и хармония, с които си била  възнаградена.Ти наистина си Мара Пепеляшка от едноименната приказка.
Извини ме за нахалството, но ако не е тайна ще попитам имаш ли дечица?

# 118
  • София
Мара Пепеляшка, благодаря ти, че сподели  Hug. Радвам се, че се случила на чудесен съпруг и се надявам от тук нататък живота в живота ти да няма лоши моменти.
Сега ще те попитам нещо много лично, ако не искаш, не ми отговаряй, но ще съм благодарна, ако го направиш. Ще кажа и защо ще питам - аз също имам бебе, изгубено след раждането и биологична дъщеря, синът ми е осиновен. Интересува ме отношението на (хммм не знам как точно да ги нарека, затова извинявай, ако сбъркам) родителите ти към биологичното им дете, беше ли различно?

# 119
пепеляшка,много съжалявам за всичко което ти се е случило.Много мъчно ми стана като прочетох това което си написала,а като имам в пред вид че си споделила една малка част от това което си преживяла Cry
При мен имаше период в който исках отчаяно да се омъжа само за да се махна.И при мен не всичко е било хубаво,но сега след като майка ми почина при мен за запомняне май останаха само хубавите моменти.

Общи условия

Активация на акаунт