ОСИНОВЕНИ, време е да кажем нещата такива, каквито са/2/

• 183 707
  • 271
  •   1
Отговори
# 180
Дарина, не те разбрах какво имаш предвид. Аз познавам много семейства с осиновени деца от ромски и всякакъв друг произход. Моето собствено дете е от такъв произход. Какво искаш да ми кажеш с твоя пост и кое е кофти? Когато едно семейство или човек е осиновил дете от ромски произход, най-малкото което го интересува е какво ще обяснява на теб или на мен за детето си. То не е наша работа!!!!
Мисля, че черногледството ти е прекалено! С такъв подход винаги ще си недоволна и от себе си и от другите!
Айде всичко добро. И повярвай, че не всичко в живота е черно, дребно и еснафско! Има и хубави неща, като станеш майка ще видиш Peace

# 181
  • София
Колкото и време да мине, все остават хора чието мислене не може да бъде променено, макар и да го прикриват. Моите наблюдения са, че повечето от осиновените дечица са от ромски произход. Това не виждам какво значение има, тъй като се отглеждат в съвсем друга среда и това ги променя дори визуално, при това толкова много, че никога не би казал че са от такъв етнос. В крайна сметка според мен по-важно е друго, че всеки прави своя избор и щом той е да стане родител на дете от етнос, то не е наша, ваша и ничия работа да ровите и разсъждавате по темата. Никой, никого не кара на сила да осиновавя дете, чийто произход не може да приеме а никой няма право да се бърка в хорския избор.Особено по тази деликатна тема.
Сисли, много правилно си го казала и ти. Ай сиктир от разни мислители по въпроси, които не са тяхна работа.
Аз не бях влизала от повече от година и влизайки ми прикипя.Ама то бива, бива........най-мразя хора, които си врат гагата дет не им е работа.
#2gunfire

# 182
има моменти когато си мисля,че когато на някой му доскучае влиза във форума да си убие скуката и почеше езика.Какво по-хубаво от това да гледаш (четеш)реалити сапунен сериал онлайн.Чете,ръси мнения,пуска нови теми родени от фантазията му,не влага мисъл кой ще обиди и за какво и за какво ли да мисли?Няма смисъл да се напряга толкова,нали мечката не играе в неговия двор?
Нямам в предвид никого конкретно,просто от необмислени мнения и съвети (от рода не търси БР и подобни)ми дойде до гуша.

# 183
Горещо препоръчвам на осиновените деца

http://www.imdb-bg.net/see_more.php?idMovie=4682

Филма го има в замундата, предупреждавам обаче, че:

1. БМ е малко демонизирана
2. осиновителката е идеализирана

но за мен бяха важни състоянията на главната героиня

# 184
Фуссии  Hug за теб и Колето  Heart Eyes

# 185
Лелееее каква СТРАХОТНА НОВИНА виждам.

Много много ти се радвам честито миличка!!!   bouquet Hug

# 186
  • София
Фуси, мерси за препоръката!  bouquet Ще се гледа този филм. Даже точно напоследък си търсех филми и книги по нашата тематика, ама да знам, че са качествени. Hug

# 187
според вас редно ли е да се сменя името на осиновено дете?
Някой (дори и ясновидки по тв съм чувала) твърдят че така се сменя късмета на детето и се разваля пътя на съдбата му, такъв какъвто е даден от Бог........
нямам време да чета назад какво сте писали и се извинявам ако въпроса вече е задаван?

та ако може някой да сподели вярно ли е това и какъв ви е личния опит в тази област?
колебая се и ще съм благодарна на отговор от запознат човек

# 188
уфффффффффффффф, не мога да се въздържа да не се изгъбаркам. ем прагматик, ем живееш в реалноста, а доводите са олеле майко...
ти си решаваш, мани ясновидките. децата ни имат един късмет, да паднеш от коня...това да те изостави жената, дет те е заченала и носила 9 месеца в корема си е по-скоро проклятие, а не късмет и да се промени ще да е добре...
виж съдба, да. но съдбата я градим ние донякъде сами за себе си и околните.
аз кръстих детето си на баба ми, която обожавах и прадядо ми, на когото дължа материалното си благополучие и някои други ментални неща. считам, че да носи техните имена е чест и се надявам те да и донесат само позитивни неща.
мисли позитивно, кръсти детенцето както решиш и го обичай с цялата си душа и сърце. така ще му дадеш най-големия късмет в живота, да познава любовта.

според мен, който обича и поема отговорноста, той трябва да кръщава, а името носи заряд със себе си.

# 189
бързам и нямам време да чета какво е написала Мата(след работа ще го прочета).Лично аз се радвам че са ми сменили името.Не съм сигурна че БМ ми е пожелала нещо хубаво.Новото име за мен е ново начало

# 190
За мен името не е от толкова решаващо значение. Име. Човека, който го носи  го прави за звучи хубаво или грозно.
Аз не го смених. Такава я срещнах, приех я с името й и не мога да си представя да я наричам по друг начин. В смисъл, името й е хубаво, тя си го познаваше, пък и започваше с буквата на сестра ми, на която символично съм я кръстила. Просто нямаше причина да го сменя.
Не знам дали новото име е символ на ново начало. Защото началото така и така съществува, то е без нашето присъствие, важното е като родители да се погрижим да има хепи енд Peace

# 191
  • София
Мате,
ти говориш за кръщаване. Дамата говори за смяна на име.
Да смениш име на голямо дете, което е свикнало да свързва името си със себе си (нали се сещате онази сладка възраст в която кават "Гошко ика вода, Гошко гладен") не е никак безобидно и носи повече проблеми отколкото ползи.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 17:31 от Lindt

# 192
Lindt ,съгласна съм с теб,но искам и да добавя нещо.Може и Гошко сам да иска друго име и да си го избере Wink

# 193
  • София
Гошко би избрал да си смени името основно за да отговори на очакванията и желанията на новите си родители. Сам едва ли би му хрумнало  Wink

# 194
Бих искала да чуя мнението на осиновените деца. Ние в единия случай сменихме (защото името беше дадено от 'лелките') а в другия случай запазихме името, дадено от био-родителите. За мене това, да наречеш детето си, все пак е знак, че го мислиш и не го захвърляш ей така. Добавихме и наше име, като знак на принадлежност към рода. Да избира, като порасне.

Общи условия

Активация на акаунт