Инициативата на Pampers и Unicef - чиста загриженост или подъл маркетинг?

• 22 917
  • 369
  •   1
Отговори
# 195
# 196
  • София

Определено не изглеждат гладуващи.

# 197
  • Sf
Ето мнението на един от многото лекари, работили в Африка, относно тетанусната ваксина:

- Возбудитель столбняка — бацилла, и вакцина против нее — одна из немногих вакцин, в которой нет ни вируса, ни бациллы… Был скрыт тот факт, что столбняк можно лечить…

- Действительно ли эта прививка может быть вредна?

- Синдром Гийена-Барре — один из самых страшных побочных эффектов прививки. Вы можете быть парализованы от шеи и ниже, и это может длиться целый год. Мы знаем, что та мышца, которая не используется, атрофируется. То, что эта мышца потеряет в течение этого года — потеряно навсегда.

В Германии руководитель службы вакцинации высказывал различные мнения, но не публиковал их в медицинских журналах, чтобы не дискредитировать вакцинацию в целом. Доктора, делающие прививки, скрывают определенную медицинскую информацию, доказанные сведения, во вред пациентам и населению. Кровоточащие раны никогда не приведут к столбняку, поскольку возбудитель столбняка является анаэробом. Совершенно бессмысленно прививать мальчиков, разбивших себе колено. Единственная причина, скрывающаяся за всем этим, — деньги.

Цялото интервю е тук: http://www.homeoint.org/kotok/vaccines/opinions/buchwald.htm

Категорично не е вярно, че тези ваксини увреждат бременните майки и децата.

Това дори не всеки лекар ще посмее да твърди - и в България има деца, увредени от ваксини.

# 198
НО, нещото което ми направи впечатление в обръщението
й към зрителите, с цел да ги привлече към присъединяване към кампанията,
беше нещо от сорта на: Нека да им помогнем, тя няма гаранция, че ще ги
спасим да не умрат, но поне да ги задържим до известно време. Не са точните
й думи, но смисъла беше в този ред.  Shocked
Нещо такова изразява погледът на Дойчинова на постнатата снимка..

Защо не се посочва името на ваксината, която ще се поставя? На мен ми е странна тази анонимност.
Защо българските майки всъщност дават много повече от 10 стотинка на пакет? И как да намерим изобщо акт на дарение в това- дай ми лев, за да даря аз от него 10 стотинки?
Защо след като се формулира ясно причината за болестите, от които децата умират ("но те са свързани с липсата на течаща вода и елементарна медицинска грижа"), не се работи по тях, а се натрапва нещо друго?
Разказите на родителите на увредени от ваксини деца, споделени в предаването Ви, също ли категоризирате за себе си като "писания"?
Вие колко ваксини сте си поставила, когато сте била бременна?
Кой от Африка ви повика да спасявате?

# 199
При липсата на течаща вода, елементарна медицинска грижа и недостиг на определени вещества в организма е съвсем естествено да се спасяват хората с ваксини! Това логично ли ви звучи?!
И ще попитам тази кампания вечна ли ще бъде? Защото докато условията са такива, проблемът си остава. Ще ваксинираме няколко години, ще продадем няколко милиона ваксини и памперси, ще похарчим маса пари за реклама на благородната инициатива и ще спим спокойно. Пък те хората ще умират от тежки условия на живот, ама поне ще са се борили няколко години с тях, защото ще са били ваксинирани. Извинете, ама това е цинизъм! Sick

# 200
  • София
ivadoich , вярвам, че си повече човек и майка, отколкото журналист, водещ, посланик...
Водих наум с теб много разговори и си позволявам да те помоля:

Погледни проблема на Африка в дълбочина и без финансов, медиен и всякакъв интерес...
Признай си честно кое е истина!

И се надявам гордо да се оттеглиш от кампанията, признала грешката си.

# 201
И се надявам гордо да се оттеглиш от кампанията, признала грешката си.

Аз само за Блага Димитрова се сещам като пример за подобно поведение в страната ни... Не е разпространено тук, не е...

А пропо, сега ми се иска да добавя още един върпос - още ли смятате себе си за "зелена"?

# 202
  • София
Избягвам да споря в такива теми, просто защото и двете страни са си прави за себе си. Но момичета престанете да пишете за Африка и децата там без да сте ходили на място и да сте видяли, мизерията, мърсотията, отчаянието, беднотията......
Била съм на хуманитарна акция в Ангола. В столицата Луанда имаше само един хотел за "бели" хора, по улиците течаха фекалии, гонеха се плъхове, измежду тях бяха и децата. Гледката е ужасна, кошмари се сънуват няколко месеца след това. Престъпността е  абсолютно неконтролируема, всеки втори е болен от СПИН. Детският паралич е толкова често срещан, че настръхваш само при мисълта колко деца страдат там. Отказах втора акция, не можах да спя месеци наред, там е абсолютно задължително ваксинирането на децата, поне да им се даде малък шанс в живота..........
Но определено и на мен ми е интересно къде отиват останалите пари от акцията.

# 203
Бедността и проблемите на Черна Африка са толкова големи, че кампании като тази нямат шанс да ги оправят, дори в минимална степен. Вярно е, че тези държави продължават да бъдат нещо като колонии, имат много слаби правителства, които са изцяло сателити на някои от големите сили.. Целта на кампанията е да се спасят от ужасната смърт на тетануса най-малките дечица, бебетата на по няколко дни, които са най-застрашени. Да се даде шанс на живота. Тези хора няма да могат да се борят с тежките условия на живеене и за правата си, ако измират толкова много.
Bлагодарим на Ива Дойчинова, че се включи със своята гледна точка.
И тук тази гледна точка много си противоречи-кампании като тази не могат да оправят положението, ок, ...Какво в същност правят тези кампании (да, зная риторичен ми е въпроса, особено за тези, които мислят с главата си)?

От друга страна - ваксина=шанс за живот,....за какъв живот говорим, щом няма елементарни условия за него? И срещу какво ще се борят тези хора- срещу онези велики сили, които в същност държат същите тия африкански правителства в ръцете си? Не виждате ли,че това е висше лицемерие и цинизъм на големите държави? ooooh! Афрока - това е просто пазар за техните огромни фармацевтични и оръжейни компании, нищо повече.

meggyv, вярно е, не съм ходила в Африка, но от това което чета, си правя извода, че не във ваксините е спасението на тези хора.

# 204
Не и с двете ръце  Peace
Моето "не" е описано във всички отрицателни мнения, е почти всички, защото не успях да изчета всички.
Не, че не искам да се спасяват милиони деца по света, не само в Африка, просто не искам някой да трупа дивиденти на гърба на болни хора.
Опитах се да оплюя Памперс във форума на "Часът на мама", ама не успях, радвам се, че тук има хора, които мислят като мен.

# 205
Драга Ива, виждам че момичетата тук са обобщили повечето от изписаното по темата с последните си постове.
За тези, които продължават да поддържат инициативата, ще направя кратка справка:

1. За болестта Тетанус:
Тетанусът е опасна инфекция, бактериите най-често се срещат в почвата или на други места, където е имало конски и говежди тор. Бактерии все още доста често се намират и по градските улици. Инфектирането с тетанус е вероятно при дълбоки наранявания, тъй като бактерията е анаеробна. Например най-опасни са дълбоките пробождания с гвоздей в обора. Много хора смятат, че има опасност от тетанус, ако гвоздеят е ръждив. Това не е вярно.
За ваксината се използва тетаничният анатоксин, тя се приготвя от отровното вещество (тетаничен токсин) в тетаничните бактерии.

2. За ваксината:

Ваксината съдържа:
 *formaldehyde; sodium phosphate monobasic; sodium phophate dibasic, glycine, aluminum, and 25 ug. of thimerosal (живак)
 *Токсин от бактерията Clostridium tetani, отглеждана в течна среда.

Като цяло, изводът за съдържимото е, че е силно токсично за организма. Следва въпросът, който сериозно подронва ефективността и - как ваксината против тетанус създава траен имунитет, след като преболедуването не създава такъв? И след като се смята, че създава имунитет, защо при ухапване от куче, убождане на пирон и т.н. опасни рани, отново се слага ваксина?

Малко хора знаят, но е създаден тест за Тетанус, който може да измести „профилактичната” имунизация: http://www.health.gov.au/internet/main/publishing.nsf/Content/cd … hlncd-tetanus.htm
Варианти има много - както за диагностика, така и за лечение.

Една от възможните е, след доказване на инфекцията, заболелият да се лекува с имуноглобулини.

Профилактиката.

Добрите хигиенни условия и естествения висок имунитет гарантират 100% защита.

След нараняване.

Особено важно е дълбокото почистване на раната, тя трябва да бъде оставена да кърви свободно за да се изчисти добре (защото бактерията е анаеробна). Много ефикасен и достъпен метод е почистване на раната с водороден пероксид.

Хуманна ли е инициативата?

След като е толкова голямо желанието за помощ на африканските деца, защо не се мисли за реална подкрепа като събиране на средства, които да се влагат в повишаване стандарта на живот? Също кампании за информиране на населението за опасностите и как да се предпазят от тях?

Пари.. и пак пари!

Не е тайна за никого, че Африка е опитен полигон за всичко.
Няма отговор на въпроса чие производство са ваксините -някой фармацевтичен гигант печели сериозно от това. Но това е само част от събраните средства. Къде отиват другите, кой още печели от това? Естествено, и всички останали – Памперс, Уницеф, всякакви ПР агенции и рекламни фирми в различните държави.
В това число и вие.

# 206
Защо българските майки всъщност дават много повече от 10 стотинка на пакет? И как да намерим изобщо акт на дарение в това- дай ми лев, за да даря аз от него 10 стотинки?
Ето точно това прави цялата акция много пошла  Peace
Те дори не се опитват да прикрият комерсиалните си интереси ей така, от кумова срама. Маркетинговият специалист, на когото му е хрумнало да използва състраданието на майките, ще донесе на компанията печалба 90 ст. за всеки пакет, плюс положителната светлина, в която ще се покаже компанията, като уастник в толкова "хуманна" мисия.

Меги, поздравявам те за куража да участваш в подобна акция     bouquet

# 207
 #Cussing out Гласувах с "НЕ".

# 208
Чета и не мога да проумея с какво толкова ви дразни тази инициатива-памперсите си ги купих на същата цена,само че 7 цента ще отидат за ваксина.
Освен това в Африка се наливат пари от различни световни фондове,Червения кръст т.н.,така че тази деца няма да си  останат с по едната ваксина.Българите сме царе да търсим навсякъде конспирация.Ако тези цента бяха за една филия хляб,пак щеще да се намери някой да каже-ама те умират от липса на елементарни ваксини.Не можем да оправим политиката,но с тези седем цента можем да дадем нашето човешко отношение.
 Колко от вас са ходили в Африка та са толкова компетентни?Изкарахте хората,че бият ваксини на полуумрели от глад хора. Все пак това са Уницеф,не местните нехайни джипита.Спирам дотук.
 Поздравления за смелостта на Ива за включването и обяснението!Тя е била там и е разбрала смисъла!

# 209
Здравейте отново. Ще се опитам да отговоря на някои твърдения, поне що се отнасят до това, което зная и това, в което аз вярвам.
Например за това как се разпредеят "останалите средства", формулирани на едно място като 90 ст. на пакет. Предполагам, че това е тънкост, която единствено работещите във финансовият отдел на Проктър знаят, а техните баланси не се публикуват публично. Точно както и данъчните секрети на бая български фирми и политици. Точно както и данъчните НИ декларации и чистият факт, че малко българи си плащат всички данъци или пък осигуровките. Е, от какъв точно връх сме толкова високомерни и критични?
Защото е лесно и ефектно. Можем да си пляскаме сами.
За протокола - една ваксина против тетанус в България има себестойност между 10 и 12 лв., според експертите. Това включва стойността на самата ваксина, съхранението и поставянето й. Какво да кажа за 90-те стотинки? Вие сравнявайте и разпределяйте.
Доста бих поспорила и с multimodal, чиято справка за тетануса и ваксините е впечатяваща. И вярна. Освен твърдението, че 100% чистата среда гарантира сигурност. А какво се случи с момиченцето Християна преди няколко месеца? Което едва не загуби живота си? Е, не е ваксинирано и е от малцинствата, да. И играе в същата тази прах с богато съдържание на кучешки, конски и всякакви други фекалии, които са във въздуха и на най-лъскавия квартал? Ваксинирането и реваксинирането против тетанус се правят с цел да се поддържа ниско ниво на противотела в организма, за да се развива болестта бавно и да може да се противодейства. Затова се слага и инжекция при остра прободна рана, защото само ваксината не е достатъчна. Но е решаваща, защото тази болест се развива светкавично.
Колкото до това "болднато" печелите и вие на multimodal  - от това наистина ме заболя. Посланиците на добра воля към УНИЦЕФ не получават възнаграждение в никаква форма. Поемат се разходите по пътуването и ваксините. Аз лично тръгнах със 100 евро мои пари, покривах си и сметките за интернет от Европа и мобилният телефон. Печелиш риска да те ваксинират в последният момент за доста неприятни африкански болести, за които ти дори не можеш да формираш имунитет. А и да избереш от какво да не те ваксинират, защото организмът ти не може да го понесе. Аз избирах между тетанус /пропусната ми е реваксинацията/ и менингит и беше въпрос на чист късмет.
Печелиш това, че се преборваш със страха си в страна, в която отвличанията не са екзотика, ти си без паспорт 6 дена, защото не ти го дават и комарите хапят с маларичен замах.
Печелиш и това, че е различно да си свидетел на това  как хората в най-бедните страни живеят, вместо да го знаеш на теория и да правиш дълбок разрез на световната политика от мекия диван.
Спечелих с това, че ги видях, че имам приятели там. Че се запознах с хора, живеещи, за да помагат на другите.
Не е малко.
Не съм наивник и ви казах, мисля в предишният пост, че цинизмът  и злоупотребата на големите икономически държави са виновници за положението, в което африканци се намират в момента. Може би хуманитарните общности, които се финансират точно от тези държави са нещо като индулгенция за чиста съвест. ОК. Това можем ли да го променим? Не. Можем да помогнем на конкретни хора - с малко. Както каза една българка, която работи за ООН в ЦАР - ако мога да помогна на 10 човека за една година на това място - това вече ме прави щастлива и дава смисъл на работата ми.
Още по-просто. Ако пред вас падне дете, което не е ваше и е безпомощно - ще го вдигнете ли? Дори да знаете, че баща му е пияница, а майката ги е зарязала? Аз вярвам, че да. Защото сърцето е по-голямо от разсъдъка. Същото е

Общи условия

Активация на акаунт