Инициативата на Pampers и Unicef - чиста загриженост или подъл маркетинг?

• 22 896
  • 369
  •   1
Отговори
# 150
  • на плажа
Вика му се "социално ангажирано поведение на компанията", например.

С кое по-точно се ангажират? Да налеят парите на милосърдните хора във фармацефтичната компания, която ще разчисти залежалите ваксини от складовете си и освен това ще им приспаднат от данъци. Хайде бе! Като са толкова социални - да дадат пари за подобряване живота и хигиенните условия дори на едно село и съм сигурна, че много повече бебета ще бъдат спасени. Това си е чисто и просто ПР и гнусна реклама, която според мен прекрачва етичните норми.

# 151
  • София
Това Е начин бизнесът да направи нещо за някого. Твърдението за залежали ваксини и другите недоказани неща, е меко казано... неадекватно. Да не забравяме и ВОЛЯТА НА ДАРИТЕЛЯ. Той това е сметнал за помощ, това е дарил. Вие, като сте толкова отворени, направете това, което сами смятате за най-важно. Не губете време и сили в оплюване чуждата дарителска воля...  Wink 

# 152
Чувствам се длъжна да кажа,въпреки колебанията си "за",или "против",че на последният пакет-от зелените,който купихме има символ,който според мен се опитва да имитира логото на Уницеф,но е само с една фигура на човече и отстрани пише "turk pediatri kumudlari",примерно.Наистина би трябвало ако е абсолютно безкористно желанието да помогнат на децата от всички пакети с марката да се отделят средства.Незнам какво да кажа...Иска ми се да вярвам,че поне един живот е спасен чрез кампанията,тогава няма да съжалявам за нищо,дори фирмата производител да е спечелила милиони от извънредни продажби. 

# 153
Това Е начин бизнесът да направи нещо за някого.
Това е на4инът бизнесът да направи не6то за себе си!

Да не забравяме и ВОЛЯТА НА ДАРИТЕЛЯ. Той това е сметнал за помощ, това е дарил.

Ами разбира се,4е това,6тото има възвартаемост.За какво му е да си пилее париците невъзвра6таемо като подобрява условията и образова хората.От това БИЗНЕСЪТ 6те бъде o6тетен,а пък икономи4еските закони са по-разли4ни.
И изоб6то как на бизнесът му хрумна,4е хората умират то4но от тетанус? newsm78

Вие, като сте толкова отворени, направете това, което сами смятате за най-важно. Не губете време и сили в оплюване чуждата дарителска воля...  Wink 

Аз като по-отворена няма да правя ни6то.6тото мисълта убива делото!!!
Ти изоб6то наясно ли си с тез дарителски компании?А знае6 ли какви помо6и пристигат за БГ от прословутата програма ФАР примерно?Лекарства с изтекъл срок на годност,или такива,които изти4ат следва6тия месец.Да не говорим,4е някои от тях изоб6то не са познати на бг пазар и на бг-лекар.
Ами разните хранителни продукти съ6то с изтекъл срок,за хранителната стойност не си заслужава да коментирам-все не6та,които са заседяли по западните рафтове и няма кой да купи.То "нормалната" храна не става,представи си за помо6ти какво отива.
Не,аз и такава компания не подкрепям.
И изоб6то не виждам 6то трябва да  се изявяваме като спасители на целия свят,след като в БГ има достатъ4но бедни и болни хора.Нека първо тях обле4ем и нахраним,пък после, ако остане да раздадем.
Ама туй не го ре6авам нито аз,нито някой от пи6е6тите тук.Това е работа на някои други особи дето трябва да се грижат за нациите си.
За туй каквото зависи от мен го правя-не купувам Памперси,не сaмо 6тото ве4е не ми трябват,ами за6тото не искам да у4аствам задо4нo в престъпления.

# 154
  • София
Omega, инициативата е похвална. Ще бъде прекрасно ако всяка фирма задели такива средства.
Би ли споделила собствените си впечатления от тези страни? От помощите за тях? Къде доби толкова достоверна информация?  Предварително благодаря и не цапай, ако има възможност, кирилицата с шестици...

# 155
Ще бъде прекрасно ако всяка фирма задели такива средства.
На много фирми може да им се иска да се налапат,ама не могат.То е само за определни хора.

Писала съм за това какво става в БГ-инфото ми е достоверно,4овек в системата!В Африка не съм ходила,ама ти ако си била там, напи6и.
Ако те дразни 6-то - пропускай ми постингите,не мога да се напрягам специално за теб,пък и виждам,4е раз4ита6 какво пи6а,макар да не съм сигурна какво разбира6 от постингите ми.
Не ми отговаряй,не виждам какво съ6тествено мога да си кажа с теб.Пропуските ти са сериозни,но от теб става добра клакьорка.Току виж и ти се облажи6 покрай инициативата.

# 156
Здравейте.
Чета форума вече час и не мога да повярвам на очите си ... Как може толкова неинформирани мнения да се споделят в публичното пространство!!!
Съжелявам, малко лично реагирам, но съм работила за UNHCR - друга агенция на ООН, която, точно както УНИЦЕФ спасява животи.
Имам доста неща да ви казвам и първото, което най-много ме втрещи е че се питате защо тази кампания е за ваксини против тетанус. Ами защото преди образованието, болницити (които в Африка ги няма!) трябва да се спасяват животи! За да обучаваш някой първо трябва да го спасиш и то с превенция = вкасина. Ако тук в Европа можете да избирате дали да ваксинирате или не децата се, то в Африка няма този избор!
Интересно ми е дали някой си направи труда да прочете, че и UNHCR и UNICEF правят и болници, обучават и деца и то вече повече от 60 години ... Това е само ЕДНА кампаня от хилядите други проекти и програми по целия свят.
Много ми е болно, че толкова лесно нападате и не си давате сметка за последиците, които може да има това. Какво означава "подъл маркетинг"??? Cause related marketing е подход, който се използва, за да се наберат средства чрез продажби. Колкото повече продажби, толкова повече ваксини!
Аз съм била на мисии в Африка и знам какво е да не стигат лекарства, а да има 10 000 човека в бежански лагер и да не знаеш как точно да разпределиш жизнено важно лекарства! Повярвайте ми с това, което пишете просто обиждате хилядите хора по света, които работят в тези страни и не се отказват въпреки всичко. В тези организации работим ние хората, които сме на мисии повечето време през годината, в непосилни условия ... Поне малко уважавайте това! Вярно е това си е наш избор, но все някой трябва да обръща внимание и на тези проблеми.
Не виждам какво лошо има да се направи толкова голяма кампания с цел да се елиминира тетанус завинаги - да това е целта. пише го в сайта на УНИЦЕФ. И не забравяйте, че УНИЦЕФ са елиминирали едрата шарка в света точно с Ваксини, не с нещо друго! Много е страшно, когато се забравят болести страшни като шарка, тетанут и др. Ужасна гледка е да видиш дете, болно отн тетанус! Не ви го пожелавам. И няма никакво значение дали са платени или безплатни услугите в Централната африканска република - ако децата са болни от тетанус, дори не могат да стигнат до болницата! Просто умират преди това!!! С целите ми уважения към Times, това е евтин аргумент. А и съм сигурна, че има програми и проекти, които работят в болниците. 
Да в Африка има страшно много проблеми. Ужасно трудно е да се решат, защото има и много политически инътереси от западните страни. Но когато влезеш в тяхната реалност просто трябва да направиш избор - да помагаш с каквото можеш и да се бориш със зъби за всяка ваксина, всеки учебник, всяко пакетче лекарство и да оставиш политиката на другите организации и на правителствата.
Та с две думи - Памперс така или имаче печелят, защото са една от най-големите марки в света. Ако чрез тях може да се елиминира тетанус завинаги - Аз съм За!
Колкото до опазването на природната среда. Сигурна съм, че ако всичко друго, което правите в живота си е съобразено с природата, няма "вредата" от тази кампания да е толкова страшна. Всички ли вие използвате слънчево отопление, не карате кола, не се возите на самолет, не използвате дезодорант и всякакви други химически препарати, не купувате пласмасови опаковки, бутилки, не ползвате ли превръзки всеки месец?! .... мога да продължа ... Ако се хващате за опазване на природата, това си е живо лицемерие, защото най-малкото всички вие ползвате компютри, за да пишете в интернет, а компютрите замърсяват и то много!
А между другото инициативите за опазване на околната среда са пак на ООН! Остава всички ние да ги спазваме, а не да се излежаваме в огромните хотели в България, построени в природни паркове! Борете се срещу това! МАнифеестирайте пред министерствата! От това има смисъл.

# 157
  • София
kami_kami, виждаш, че тук освен теб, други не са работили за такива организации, но пък са достоверно информирани от 2-ра, 3-та, 5-та ръка и в комбинация със собствената им злоба и безучастност, се опитват да експертничат. Други пък, не пропускат да полаят срещу ваксините и те чели-недочели, но с претенции за кампания "Една спряна ваксина - едно оцеляло естествено бебе" (амин, дано оцелеят...)... Абе... много мъка има по тоя свят...  Mr. Green

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 08:27 от ivonska

# 158

Ами разбира се,4е това,6тото има възвартаемост.За какво му е да си пилее париците невъзвра6таемо като подобрява условията и образова хората.От това БИЗНЕСЪТ 6те бъде o6тетен,а пък икономи4еските закони са по-разли4ни.
И изоб6то как на бизнесът му хрумна,4е хората умират то4но от тетанус? newsm78

И изоб6то не виждам 6то трябва да  се изявяваме като спасители на целия свят,след като в БГ има достатъ4но бедни и болни хора.Нека първо тях обле4ем и нахраним,пък после, ако остане да раздадем.
Ама туй не го ре6авам нито аз,нито някой от пи6е6тите тук.Това е работа на някои други особи дето трябва да се грижат за нациите си.
За туй каквото зависи от мен го правя-не купувам Памперси,не сaмо 6тото ве4е не ми трябват,ами за6тото не искам да у4аствам задо4нo в престъпления.

Омега, хората умират от тетанус и това е факт. Не се борим от вчера с тази болест в Африка и Азия.
А бизнесът има нужда точно от образовани хора, защото те са платежоспособните. Умрелите и мизерно бедните не са в интереса на бизнеса, напротив ... Помислете малко преди да правите обобщения. В последни години по света правителствата губят все повече влияние и власт, а мултинационалните компании стават все по-силни. А точно тези компании имат интерс хората по света да са здрави, да са образовани и да работят, защото само така могат да купуват продуктите им. Аз виждам повече смисъл да се работи с компаниите, отколкото с правителствата. Там има повече шанс да се помогне наистина на хората по цял свят. А това, че и икономиката се развива няма нищо лошо, естествено, ако се поставят основни етични правила. Ако сте против това, вече трябва да се върнем в комунизма и да имаме планирана икономика!?

Дори не искам да коментирам как се "изявяваваме като спасители на света". Отдавна границите нямат значение за мен. В света, който живеем няма наши и ваши проблеми, наши и ваши деца. Трябва да се работи на всякъде без да се прави разлика. Но ако наистина така разсъждаваш проблема не е в кампанията, а в тесногръдството, а за това няма лек. Но пък можеш спокойно да не се включваш в тази кампания, а да помагаш на българските деца. Но и това не става в България, защото все някой чака държавата, преди партията да ни оправи.
Просто няма солидарност в нашето общество, да не говорим за гражданска позиция! Всичко е негативно, нищо няма значение, няма ценности, все някой друг е виновен. Затова и е трудно да говориш за по-големи и морални цели. Винаги има подозрение, злоба ... 
Вярвайте ми това в Африка го няма! Там няма изоставени деца! Никоя майка дори не си помисля да ги изостави. Всички деца се гледат, както е възможно и всички участват. Няма хора, които се дърпат и казват, а това не е мое дете не ме интересува... Децата с увреждания играят на равно с другите деца. Това в България не съм го виждала. 

Винаги ми е трудно да реша кой свят е "по-цивилизования". Повечето пъти е другият свят, а не нашият, който е ограничен, злобен, забързан, недробронамерен.

# 159
Но пък можеш спокойно да не се включваш в тази кампания, а да помагаш на българските деца. Но и това не става в България, защото все някой чака държавата, преди партията да ни оправи.
Просто няма солидарност в нашето общество, да не говорим за гражданска позиция!
Е. тук вече много сбърка. Айде информирай се и ти преди да пишеш. Така наизуст много лесно, нали. Ти го каза.

# 160
  • София
kami_kami, похвален е опитът ти да осветлиш блажените...

# 161
Ами информирам се. За справка ние имаме около 8000 деца в домове, а в Сърбия, съседна стране има 900! Това са чисто ии просто фактите. Защо не се реши проблема в България? Обществото смята, че там е мястото на децата, домовете са нещо добро. Всеки път по Коледа съм в България и всеки път чета как поправят домове, носят бонбонки ... НЕ трябва да се затворят домовете. Да не се изоставят децата!

# 162
Не искам да осветлявам никой. Просто се почувствах лично засегната и реших да напиша какво е положението от моя гледна точка. Дори се регистрирах специално, за да мога да пиша в този форум. 

# 163
  • София
Не искам да осветлявам никой. Просто се почувствах лично засегната и реших да напиша какво е положението от моя гледна точка. Дори се регистрирах специално, за да мога да пиша в този форум. 

Напротив, страхотно е, че се включи!   bouquet Една поне "първа ръка" в спора.... С ясна логика и здрав разум...  Wink

# 164
Че няма "наши" и "ваши" деца съм съгласна. Hug Hug Hug Децата са си деца! Heart Eyes Но за това,че обществото ни смята,че там е мястото на децата съм твърдо против Naughty Не само по Коледа,но и целогодишно много майки посещават домовете и помагат с каквото могат на децата.Не всеки от нас може да си позволи да осинови детенце.Това не значи ,че не ги мислим,обичаме и подкрепяме.

Общи условия

Активация на акаунт