Инициативата на Pampers и Unicef - чиста загриженост или подъл маркетинг?

• 22 878
  • 369
  •   1
Отговори
# 135
Лошо няма, решили да правят кампания, но защо точно за ваксиниране против тетанус? Толкова ли не можаха да измислят нещо друго и толкова ли тези деца в Африка нямат по-належащи нужди? Не одобрявам като цяло ваксинациите, още повече пък някой си да кара друг да поставя ваксини на децата си, за да не умрат.
Така или иначе купувам памперси на Памперс, няма да спра да ги купувам, но и не съм За точно тази кампания.

samuin, това което каза е изключително интересно. И аз никога не съм си мислела, че е чак толкова зле положението, поне не и навсякъде в ЮАР.

# 136
Хайдут Велко ,ако искаш ме наречи болен мозък,но няма да помогна на подобни организации,съмнявам се в техните благородни подбуди,
Предпочитам лично да отида до някое сиропиталище и да оставя храна ,дрехи и играчки
А и толкова ли оправихме нашата мила родина ,че се замислихме и за света
Толкова изоставени дечица има ,дечица с увреждания и при какви условия живеят в българските сиропиталища Shocked
Shocked Знаеш ли,добре е преди да се пише да се чете."Ако някой болен мозък иска не да помогне,а да експериментира с децата той ще се опита да го направи и без нашите средства".Това са думите ми дословно,никъде не наричам неподкрепящите кампанията болни.

# 137
Хайдут Велко ,извинавам се  Embarassed
права си

# 138
samuin, не ти ли се отварят линковете, които сложих?? Мисля, че Ива е ходила в Централноафриканската Република, доколкото разбрах обяснението й... А следващият път ще ходят с още една българска майка доброволка до Кот Д'ивоар за да се уверят, че ваксините които се съберат от българите наистина ще пристигнат там и ще се слагат на местното население - демек програмата работи... В "Часът на мама" бяха поканили гост от Судан, който работи в БГ, за да обясни колко е зле положението и колко се разчита на неправителствените организации, защото правителството не си помръдва пръста... За това може и да е прав човека, Ива каза, че държавата в която са ходили е богата, но правителството е единствен работодател и плаща на работниците си, когато си иска... Суданеца спомена за малко и Дарфур и войната там, всички закимаха с разбиране, т.е. знаят за какво става въпрос... Та въпреки всичко твърдят, че точно ваксините са най-доброто решение, аз "малко" се съмнявам...

П.С. От няколко месеца имам два клипа в подписа си, на които може да се видят африкански дечица и ставащото в Дарфур - при добро желание всеки може да намери такива клипове и снимки в интернет - лично на мен ми се струва, че проблемът не е в липсата на ваксини...

Снимката, Която Разтърси Света

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 21:25 от stelt77

# 139
 Stelt77 ,не че не се отварят ами бавно се зареждат ,имам лимит 1gb  и скорост 2 mb,и тъй като ми изтече лимита сега скороста ми е 1mb,а и тези дни са ми нужни 1 час за да вляза във форума и още 1 за да публикувам нещо ,най-вероято е от слабата ми връзка
Судан не е ли мюсюлманска страна ?
Доколкото си спомням една съфорумка беше писала ,че в по-вечето мюсюлмански страни не ваксинират децата си
Или пак не съм дочела както трябва  Embarassed

# 140
Судан не е ли мюсюлманска страна?

До колкото знам е такава в по-голямата си част... Не знам дали се ваксинират, но я дадох за пример, заради госта в "Часът на мама" и ставащото в Дарфур...
Най-големият проблем е глада и е естествено, че гладно и жадно дете не може да се бори с болестите, които реално не липсват там, но не липсват и в останалия свят... Чудя се и друго - как ще действат ваксините на изпосталяло дете или бременна жена и на имунната им система???

# 141
Грях ми на душата,но винаги ми е било чудно как може да снимаш дете накацано от мухи.Естествено е първо да се опиташ да помогнеш и после да снимаш.Да,и благодарение на труда на фотографи и журналисти светът научава за трагедията на децата,но все пак чисто човешкото трябва да стои винаги пред професионализма.Колкото до това как ще подейства ваксина на такова дете,аз лично мисля,че малоумен трябва да си за да не му дадеш първо храна и вода,а после да  информираш населението за плюсовете и минусите на ваксините.

# 142
Колкото до това как ще подейства ваксина на такова дете,аз лично мисля,че малоумен трябва да си за да не му дадеш първо храна и вода,а после да  информираш населението за плюсовете и минусите на ваксините.

Точно...   Peace  А ние започваме отзад напред... Първо ще ги ваксинират, после може и да ги информират, а хляба и водата - кога??? 

# 143
Дали не са им занесли и нещо друго? Confused Все пак участваха толкова много страни,на снимката от посещението на Ива Дойчинова беше и Салма Хайек и други известни личности,които изглеждат добри и мили хора.Между другото Ива каза,че е имало момент,когато всички са се затворили по стаите си и никой с никого не е имал желание и сили да общува.Чувствам се гузно само да критикувам като всъщност самата аз незнам с какви сили щях да остана след толкова много тъжни личица.Ще подкрепя всяка кампания,която има за цел събиране на храна,дрешки и консумативи от първа необходимост за децата.

# 144
Много правилен въпрос  Хайдут Велко
Следващия път като ходят да им занесът храна ,дрехи ,играчки 

# 145
Никъде не чух да са им носили нещо друго за съжаление... Навсякъде е имало специална програма, песни, танци и т.н. за посрещането им, което много ми напомня в нашата страна как се посрещат видни гости, как всичко се представя в много добра светлина, а иначе ние си знаем как е...

# 146
  • София
Само един билет до ЦАР е равен на около 10 000 броя ваксини. Така ли е?
Понеже темата е точно този въпрос... кажете ми сега весело-тъжната екскурзия дали е чиста загриженост или подъл маркетинг?

# 147
Такааа, ходих днес на щанда с памперси и се оказа, че точно памперсите, които купувам нямат такова лого на пакета, а те са по-скъпи от останалите и качестовото е по-добро. Останалите видове Памперс имаха пакети с лого и пакети без лого.
Няма да сменям модела, т.е. не мога да подкрепя кампанията    33uu

# 148
Такааа, ходих днес на щанда с памперси и се оказа, че точно памперсите, които купувам нямат такова лого на пакета, а те са по-скъпи от останалите и качестовото е по-добро. Останалите видове Памперс имаха пакети с лого и пакети без лого.
Няма да сменям модела, т.е. не мога да подкрепя кампанията    33uu
Ахааааа, значи е просто маркетинг-да си пробутат по-скапаната стока, използвайки милосърдието.... Гнус! Sick

# 149
  • София
Темата не е "за" или "против" ваксините. Дали може да не ни се натрапват гледни точки по този въпрос?! Благодаря!

Това не е подъл маркетинг. Вика му се "социално ангажирано поведение на компанията", например. Говори за цивилизовано отношение и склонност да реинвестираш част от печалбата в социални програми. Похвално. Обикновено е процент и разбира се той не е голям, но го има. Брат ми го прилага от години и хич не се майтапи!

Не бъдете дребнави по комунистически - това е една позитивна кампания, от която има някакъв смисъл. Нека има повече такива продукти - аз ще ги подкрепя. С инат и зъбене нищо не става. И с дрешки и играчки поединично - също е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт