Инициативата на Pampers и Unicef - чиста загриженост или подъл маркетинг?

• 22 912
  • 369
  •   1
Отговори
# 180
nadinka83,различават ли се по нещо пакетите с логото на Уницеф от другите?

# 181
Днес за първи път взех от пелените с етикетчето на уницеф и се радвам,че направих едно добро дело за деня.Ще продължаваме все така
Hi, Barbie!  wavey

А някой задава ли си въпроса дали ваксинирането на бременни жени е безопасно за плода?
Когато бях бременна с дъщеря си /всъщност дори не бях сигурна в бременността си, закъсняваше ми 10-ина дена/ отидох при личната си лекарка да си направя задължителната реимунизация против тетанус. Докато сестрата приготвяше спринцовката, попитах между другото каква е процедурата за избор на гинеколог при бременност. Щом разбра, че имам съмнения за бременност, лекарката категорично отказа да ме ваксинира и изхвърли вече приготвената ваксина.
Ако ваксинирането на бременни жени носи риска от потенциални усложнения, защо с толкова лека ръка някой се готви да ваксинира поголовно бременните в ЦАР?

# 182
Ако ваксинирането на бременни жени носи риска от потенциални усложнения, защо с толкова лека ръка някой се готви да ваксинира поголовно бременните в ЦАР?

Попитай във форума на "Часът на мама"... Там Ивчето до един момент обясняваше кое как е и защо е, може пък да ти отговори - и аз бих искала да знам... А доколкото разбрах май бременните ще бъдат ваксинирани по два пъти...  Peace 

# 183
Защо говорите за населението  все едно са неодушевени предмети,неспособни да мислят и без право на избор? Ще бъдат ваксинирани ако искат.Ако някой представи доказателство за насилствено поставена ваксина,нито една мама няма да подкрепи това.

# 184
Ще бъдат ваксинирани ако искат.

А те ще искат, повярвай ми... За какво мислиш са тези посланници, както писах и преди - млади, хубави жени, повечето сигурно са майки, с насълзени очи да гледат болните африкански дечица - дали пък ще успеят да ги убедят... Смятам, че българските майки ще се отзоват и без Ивето да се разхожда до Африка, та остава екскурзията да е заради африканците, а не заради нас...  Нали казват, че Дяволът е млада и красива жена...  Peace

# 185
Не разбирам само българските майки наивни ли са,или си падат по жени,или всички млади и красиви жени са всъщност дяволи с черни души,дошли на света с тайна мисия за унищожението на бедстващите?

# 186
  • София
С радост открих, че в Метро има мокри кърпички в голям пакет по 4 с логото и за каузата (стандартни или сенситив). Тоест, може и така да се участва. Аз го направих.

# 187

Съжелявам, малко лично реагирам, но съм работила за UNHCR - друга агенция на ООН, която, точно както УНИЦЕФ спасява животи.
Имам доста неща да ви казвам и първото, което най-много ме втрещи е че се питате защо тази кампания е за ваксини против тетанус. Ами защото преди образованието, болницити (които в Африка ги няма!) трябва да се спасяват животи! За да обучаваш някой първо трябва да го спасиш и то с превенция = вкасина. Ако тук в Европа можете да избирате дали да ваксинирате или не децата се, то в Африка няма този избор!

А дали пък не трябва първо да го нахраниш и напоиш? Twisted Evil

Сама пишеш, че в Европа няма особена нужда от ваксини, защото условията - хигиенни и пр. - са добри.
И вместо да се печелят милиони (от Памперс, фармацевтичните фирми, ПР агенции), паричките да отиват за подобряване начина на живот в Африка?!

И как милслиш - дали едно недохранено дете ще понесе ваксинирането? Та нали изискването, като си водим децата за имунизации, е да бъдат в добро здраве?!

# 188
08 Септември 2005

ООН да се реформира след доклада за злоупотреби
Продължилото една година разследване на ООН на програмата "Петрол срещу храни" заключи, че организацията се нуждае от бързи реформи, за да се предотврати корупционното поведение, наблюдавано по време на операцията.
---
Злоупотреби и рушвети за 610 млн. долара са разкрити в организацията   19.12.2007 г
   Корупционен скандал разтресе пак ООН, след като бяха разкрити злоупотреби на нейни служители за милиони долари, писа американският в. "Вашингтон пост".
---
Започна разследване на крупни злоупотреби в ООН  Дата : 11 Януари 2008 г.
Службата за вътрешна сигурност и контрол при ООН започна разследване на многобройни случаи, информацията по които сочи, че става дума за злоупотреби, извършени от името и с парите на организацията.

Мдаа, то щом ООН и УНИЦЕФ са се потопили до шия в помията, какво да говорим за милосърдието на Памперс...

Между другото, някой знае ли ваксините на чия точно фармацевтична компания отиват в Африка? Изобщо има ли такава изнесена информация?

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 16:32 от Доня Туфиня

# 189
Каква интересна тема...
В момента,в който видяхме,че Памперс спонсорират ваксини,веднага минахме на друга марка.
Всеки,който купува такива памперси (според мен) спонсорира мьченията и смьртта на милиони африканци.

# 190
Такааа, ходих днес на щанда с памперси и се оказа, че точно памперсите, които купувам нямат такова лого на пакета, а те са по-скъпи от останалите и качестовото е по-добро. Останалите видове Памперс имаха пакети с лого и пакети без лого.
Няма да сменям модела, т.е. не мога да подкрепя кампанията    33uu
Ахааааа, значи е просто маркетинг-да си пробутат по-скапаната стока, използвайки милосърдието.... Гнус! Sick

Да поправя тази неточност - имаше в други магазини и от тези памперси с логото, има и на кърпичките, но има избор - опаковки без и опаковки с лого.
Аз, Барби, убиец на милиони африкански деца, закупих такива памперси и кърпички, с лого.

# 191

Сега, като видях пак тази снимка, а и много други подобни... Нима първата мисъл в главата като видите тези дечица не е за храна и по-добър начин на живот? Че те първо от това имат нужда, какви ваксини, бе хора?! Храна и хигиена. Без тях, колкото и ваксини, и лекарства да им се осигурят, ефектът ще е нулев.

П.С. Крис, хубаво, че повдигна темата.

# 192

Здравейте. Аз съм Ива от "Часът на мама" и тъй като ми изпратиха линк към тази тема искам да се включа Simple Smile Много от нещата, които пишете да верни. Бедността и проблемите на Черна Африка са толкова големи, че кампании като тази нямат шанс да ги оправят, дори в минимална степен. Вярно е, че тези държави продължават да бъдат нещо като колонии, имат много слаби правителства, които са изцяло сателити на някои от големите сили.. Целта на кампанията е да се спасят от ужасната смърт на тетануса най-малките дечица, бебетата на по няколко дни, които са най-застрашени. Да се даде шанс на живота. Тези хора няма да могат да се борят с тежките условия на живеене и за правата си, ако измират толкова много.
Категорично не е вярно, че тези ваксини увреждат бременните майки и децата. Това са същите тези ваксини, с които се ваксинират нашите бебчета и ние самите. Тя е стара, мисля, че е открита преди повече от 50 години и в никакъв случай не е някой нов експеримент върху живи хора. /Ако имате предвид филми като "Вечният градинар" и много други писания по темата/.
Другото - че не са нужни посланици, които да ходят в Африка, за да бъдат спечелени българските майки за тази кауза сигурно също е вярно. Кампанията обаче е замислена така от УНИЦЕФ и Проктър и Гембъл и се развива от 2006 г. по цял свят по този механизъм. Посланиците се избират от горепосочените две организации и мисията им е да бъдат свидетели на това, че тези ваксини пристигат в страните, засегнати от тетанус и се поставят. Това, което видях аз, е че жените масово се ваксинираха, децата им също. Те го правят абсолютно доброволно и са убедени, че те ще им помогнат. Цялата тази организация в ЦАР се прави от УНИЦЕФ, хора на които безрезервно вярвам, а след това посещение и се възхищавам. Да се доставя и съхранява при такава жега и липса на пътища ваксината е много трудно, опасно, свързано е с рискове. А тези хора дори не се оплакват.
Обвързването на УНИЦЕФ с търговска марка и продукт като Памперс много се коментира. Това беше и най-задаваният въпрос в Женева - на пресконференцията и то конкретно към шефа на Уницеф - Филип О'Брайън. Той каза, че не се притеснява от това, при положение че точно един толкова масов и силен продукт като Памперс може да осигури средствата за най-голямата и мащабна глобална кампания, правена досега - 1 пакет - 1 ваксина.
Колкото до замърсяването на природата - съгласна съм с вас. Аз също съм "зелена" като мислене и се постарях да приуча моите деца към ходене в гърне много рано. Така че - вие имате право на своя избор - да купувате или не от тази марка и да участвате или не в кампанията. Аз лично уважавам всеки избор.
А майката - посланичка, която избере журито и публиката в "Часът на мама" към края на ноември ще дойде с мен и цялата балканска мисия идната година в Кот Д'Ивоар. И там тя ще види със своите очи колко ваксини сме събрали ние и как се поставят те. Ще види и децата на Африка. Това променя мисленето Simple Smile

# 193
Здравейте Ива и добре дошла.

Моля, прочете темата от самото и начало, за да отговорите на въпросите, които се коментират тук, и които провокират съмнения в хуманността на инициативата. Единия от тях е как се разпределят приходите от продажбите на пелени - какъв процент отиват за ваксини и какво става с останалите средства.

Цитат
Целта на кампанията е да се спасят от ужасната смърт на тетануса най-малките дечица, бебетата на по няколко дни, които са най-застрашени. Да се даде шанс на живота. Тези хора няма да могат да се борят с тежките условия на живеене и за правата си, ако измират толкова много.

Моля, погледнете снимките на недохранени дечица и текста под тях (в началото на тази страница).
Тези хора умират от глад и мизерия, а вие искате да се ваксинират.. и наричате това спасение! ooooh!

Съжалявам, но това звучи направо арогантно!

Първото, животоспасяващо,  за което трябва да се мисли, е как да се подобри начинът им на живот, за да не мизерстават и да имат достъчно храна. Това е реалната причина за болестите и високата смъртност.

# 194
Здравей, mulimodal.  Опитвам се да публикувам тук една от моите снимки, но не знам как става и не успях да открия Sad Съжалявам, ако ми помогнете ще опитам пак. Те са доста различни и публикуваната малко по-нагоре съвсем не обобщава всички жители на Африка.  В ЦАР,  макар и много бедни, трудно могат да гладуват буквано, защото природата е много богата. Бананите, мандарините, маниоката растат в големи количества и не са свързани с отглеждане. Животните живеят сред хората и без те да се грижат за тях, има много риба. Децата там могат да страдат от определени форми на недохранване, които са свързани с липса на конкретни вещества, не видимо са си доста добре - оправенки, жизнени. Болестите, от които умират са на първо място малария, холера, тетануса. Но те са свързани с липсата на течаща вода и елементарна медицинска грижа, а не на този етиопски глад, който предпоагам е сниман. Би било наистина цинизъм да се ваксинират хора с толкова поднормено тегло - те не могат да го издържат. Ето сега голямата щерка и мъжа ме светнаха и се опитвам да кача една от снимките.

Общи условия

Активация на акаунт