Програмата за детегледачките - 3

• 51 920
  • 718
  •   1
Отговори
# 300
На нас вече даже ни дойдоха на проверка от СП-  4 дена след като сключихме договораЖената е била много любезна .Искала е да види къде спи детето.Питала е има ли детско столче за хранене ,разпитала е много подробно детето къде работим ние с баща и  Laughingи т.н е накрая се е изложила като и е дала едно пакетче солети / а аз по принцип не и давам /,но хайде да речем че го е направила с добри намеренеия.Макар че съм абсолютно против да се дава някаква храна на децата особено от чужди хора. newsm78
Момичета тези от вас които са наясно моля обяснете ми за тези проверки ,че тя нещо споменала че ако не ги намерят /детегледачката и детето / до  2 пъти на адреса  нещо се правило ама майка ми не могла да я разбере хубаво  newsm78.

# 301
Момичета тези от вас които са наясно моля обяснете ми за тези проверки ,че тя нещо споменала че ако не ги намерят /детегледачката и детето / до  2 пъти на адреса  нещо се правило ама майка ми не могла да я разбере хубаво  newsm78.

Налагат санкции - режат от заплтата и могат и да прекратят договора..
Само не ми е ясно, как трябва с дете на 2-3 години да си постоянно закотвен вкъщи.. Антон по принцип живее навънка - зима, лято 90% от времето сме навън - вкъщи изобщо не го свърта.. Евентуално ако го гледа някой пак ще е така - Е, как да стане да ги намерят тогава на адреса  Rolling Eyes Тъпо  Tired

# 302
ами честно да ви кажа и мен това ми е въпроса newsm78Може ли да седят в къщи и да чакат някой да дойде .....Ми до магазин могат да отидат и до съседското хлапе да си поиграят малко децата.....

# 303
А какво са ти казали, че не можеш да ползваш болнични за детето ли?

да,казаха ,че не мога да ползвам болнични за детето,тъй като то си има детегледачка  newsm78

Уверявам те, че можеш да ползваш болничен за гледане на детето! В програмата съм от март месец и съм ползвала 2 пъти. Проблемът е ако детегледачката ти е болна, тогава ти нямаш никакво основание за отсъствие и тогава излизаш в отпуск (платен или неплатен - какъвто имаш!).

# 304
Момичета тези от вас които са наясно моля обяснете ми за тези проверки ,че тя нещо споменала че ако не ги намерят /детегледачката и детето / до  2 пъти на адреса  нещо се правило ама майка ми не могла да я разбере хубаво  newsm78.
Не се притеснявай, по принцип когато носиш присъствения лист им кажи да се обаждат предварително именно защото не са длъжни детето и майка ти да са "закотвени" в къщи нон-стоп. Аз така направих и сега звънят всеки път!

# 305
  • Бургас
Искам да попитам има ли някой от БУРГАС, който да е успял да се пребори и да сключи договор с гледачка -пенсионерка.
Подала съм документи в СП на 05.11.  По-късно придружих една колежка, която ходи до там и си направих справка. Според резолюцията върху заявлението, заявката ми е пратена в БТ още на 06.11. До днес никой не се е обаждал и аз реших да проверя до къде са стигнали. Обадих се в БТ, но там не успяха да открият моите неща и ме увериха, че като пристигнат заявките при тях още на следващия ден се обаждали на жените.  Thinking
И да се оплача, въпреки че многократно е обсъжданио и обяснявано, продължават да искат от скъпия вариант на свидетелство от психото и не приемат от евтиния.   Crossing Arms

# 306
  • Бургас
Здравей Ежка,
аз съм от Бургас и вчера ни се обадиха от бюрото по труда. Взехме писмото от тях, поискаха медицинско и документа от психото. Процедурата отне точно 2 седмици. На 29 аз подадох документите в социалното, а на 30.10 майка ме се регистрира в бюрото от труда. Вчера от бюрото по труда отидохме с писмото в социалното. Казаха да чакаме да се обадят и когато е готов договора ще отидем майка ми да го подпише и да я отпишем от бюрото по труда. Мисля че следващата седмица ще ви се обадят. А когато подпишем договора ще се отчета  тази процедура колко време отнема.
Търпение му е майката, няма какво повече да се направи. Поне имаме късмета да получим от момичетата тук пълната информация. Имаше поне 3 възрастни жени, които се лутаха е се чудеха какво да правят. А в социалното има място по стените (заети със стари и не толкова полезни плакати) да напишат всичко кратко и ясно. Иначе се оплакваха че било лудница и всеки питал за глупости. Ами като си правите изкуствено информационно затъмнение не се сърдете че ви питат  ooooh!

# 307
  • София
Може да ми е глупав въпроса, но някъде мернах, че таткото ще гледа детето и да го назначат като детегледач.... А няма ли някакъв вариант за майката, при мен нещата вървят аз да си я гледам 3тата година( не смне приети в градина) и тр. да изляза неплатена отпуска, с какво ще ми помогне държавата? Не искам да си оставям детето на чужди хора, а и от роднините май няма кой да назнача.....

# 308
Искам да попитам хората, които са го взимали вече, какво представлява удостоверението от НОИ и какво точно удостоверява?
Какви документи са ми необходими ,за да ми го издадат?

# 309
  • Sofia
Да дам отчет за СП Илинден - искат (т.е. дадох им Mr. Green) заявление, адресирано до СП Възраждане, удостоверение от работодателя и копие от акта за раждане на детенце.
После ще ни искат:
1. Психо
2. Медицинско за работа
3. Трудова книжка
4. Автобиография
5. Молба за започване на работа

Бабата се регистрира като безработна БТ Възраждане. Искат - КОПИЕ от удостоверението от НОИ, че е пенсионерка, КОПИЕ от жълтия формуляр за настоящ адрес. Нарочно пиша копие с големи букви, защото носехме оригинали и ни върнаха за копия и съответно си изгубихме реда на опашката Cry
Сега чакаме от СП Възраждане да ни се обадят. Ако има някой, който си е подал там документите, мно-о-о-ого моля да сподели колко се чака.
Това е за сега.

# 310
В случай, че реша да излезна от програмата, освободя детегледачката и отново изляза в отпуск за гледане на дете до 2г възраст, какъв ще бъде размерът на обезщетението ми? Предвиждат ли се санкции?

# 311
  • София
Може да ми е глупав въпроса, но някъде мернах, че таткото ще гледа детето и да го назначат като детегледач.... А няма ли някакъв вариант за майката, при мен нещата вървят аз да си я гледам 3тата година( не смне приети в градина) и тр. да изляза неплатена отпуска, с какво ще ми помогне държавата? Не искам да си оставям детето на чужди хора, а и от роднините май няма кой да назнача.....
За съжаление няма такъв вариант и аз исках да си я гледам ,но уви майката няма право  Sad

# 312
  • София
Здравейте момичета, този уикенд нямах достъп до интернет,но благодаря на всички Вас ,ползващи програмата които ни дават полезна информация за нея  bouquet.
В случай, че реша да излезна от програмата, освободя детегледачката и отново изляза в отпуск за гледане на дете до 2г възраст, какъв ще бъде размерът на обезщетението ми? Предвиждат ли се санкции?
Да,може отново  да си ползваш отпуска за отглеждане на дете до 2г.възраст по чл.164 от КТ. като ще получаваш обезщетение 50% от майчинството /50% от 220лв,а през 2009г-50% от 240лв/.Санкции няма,но ще трябва да попълниш един куп документи.

# 313
  • София
Искам да попитам хората, които са го взимали вече, какво представлява удостоверението от НОИ и какво точно удостоверява?
Какви документи са ми необходими ,за да ми го издадат?

8.2. Удостоверението следва да съдържа данни за: трите имена на майката/осиновителката и ЕГН /ЛНЧ/; постоянния или настоящия адрес; периода, за който е разрешен отпуск по чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда, обстоятелството дали лицето е с право на парично обезщетение по чл. 53, ал. 1 или по чл. 54, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване, както и считано от коя дата; трите имена и ЕГН /ЛНЧ/ на детето (децата); поредността на детето.

# 314
  • София
Не се притеснявай, по принцип когато носиш присъствения лист им кажи да се обаждат предварително именно защото не са длъжни детето и майка ти да са "закотвени" в къщи нон-стоп. Аз така направих и сега звънят всеки път!
Да така е!Чувала съм и от други момичета ползващи програмата,че се обаждат предварително!

Общи условия

Активация на акаунт