СНБМ - инициативи - 25 част

• 17 714
  • 337
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ани, прати ми на скайпа инфото и го качвам.

# 226
# 227
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Дами, от ФРГИ са пратили насоките и от нас се иска да направим представяне на дейноста ни за събиране на средства. Представянето можело да бъде каквото си решим. Моля включвайте се и казвайте какво да бъде, че време не остана. Обучението е на 20.11.

# 228
# 229
# 230
Скоро сключих брак с балгарин които живее от 10 години в usa.Досега получавах детски за двете ми деца от предишния ми брак.През януари трябва да подам нова декларация,в която да впиша и сапруга ми.Администраторката отказва да приеме документите ми,защото иска деклерациа за доходите му в usa.НО СПОРЕДМЕН неговите доходи зад граница са необлагаеми и няма как да ги впиша към моите.В момента чакаме бебе,а от друга страна тои не ми изпраща никакви пари,защото едва вързва двата края и мисли да си доиде,много му е трудно там в момента.И аз си мисля на каква база могат да кажат наште администратори кои е социално слаб и кои не!Нали има закони важащи за всички граждани наРБ!Питах вав Варна(по лична карта тои е от там) ,там ми казаха,че ми се полагат детски,т.е.не трябва да ми ги спират просто като подавам новата декларациа да попълня в неговите данни неосигурен и само моита декларациа за доходите.Това е страхотно но в тази моя община в Софиа,като че ли не искат да ме чуят.....или не им се занимава,в смисъл че не са сигурни дали ми се полагат или не!!!Това за мен означава,че те просто не са достатъчно подготвени за длъжността ,която изпалняват!Какво да направя!Как да се боря с тази наша бюрокрация.МОЛЯ ,ПОСАВЕТВАИТЕ МЕ И МИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ!

# 231
Момичета, струва ли ви се редно да има задължителна занималня? Ева е пуснала линк по-горе, досега гледах обсъждане по БТВ.
Имаше представител на асоциация Роители. Лично аз не съм съгласна, нека си остане като сега - да имаш право на избор. Бих направила всимко възможно децата ми да не седят по чиновете по 8-10 часа на ден, ако трябва ще мизерствам и ще ги гледам аз или ще впрегна някоя баба. Знам, че и сега 80-90 процента от децата ходят и пак си висят по чиновете и се преуморяват, но все пак нека има някаква свобода за родителите, които искат сами да помагат на децата или да порзват частни занимални. Още повече, че някои деца ходят на курсове за езици, на народни танци, бале, хор и всякакви...

Сега прочетох и линка, пише безплатни, но не задължителни. Но по БТВ казаха задължителни.

# 232
  • София
Момичета, струва ли ви се редно да има задължителна занималня? Ева е пуснала линк по-горе, досега гледах обсъждане по БТВ.
...

Ако говориш за този линк:

,

съм го пуснала аз, а не Ева.  Peace Не че има някакво значение...  Hug

# 233
 40-50 хиляди души ще останат без работа догодина заради отражението на световната криза в България. Това сочат прогнозите на правителството и бизнеса. Според социалния министър Емилия Масларова догодина кабинетът ще се постарае безработицата у нас да не надхвърли 7% при 5,4 на сто в момента. Това означава, че на улицата може да се окажат още 40-50 хиляди.
http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=79937&rubr=0&iz … id=18&iy=2008

На предстоящия си конгрес БСП е изправена пред три възможности. Тя може да продължи да замазва с леви слова десните си дела, може да кръшне към истинска лява политика, а може и най-сетне открито и честно да се назове дясна.
     Първата възможност е лесна, но води до глухата линия, която завършва в задънената улица. Втората е романтична, но абсурдна. Обаче третата е тъкмо онзи удар в десетката, който разкрива новите хоризонти.
     Крайно време е говорещите глави да светнат, че десните ходове на БСП не са нито предателство, нито авантюра. Защо един едър предприемач като Георги Гергов да не се стреми към Висшия съвет? Коя друга партия наложи най-дясната данъчна схема в Европа?
     Партията е това, което са нейните юнаци, а не нейните бабички!
     В новата проектопрограма за предстоящия конгрес виждаме един знаков израз - БСП е НАРОДНА ПАРТИЯ. Аха, "народна партия" е паролата на европейската десница! Уви, този израз сигурно е някакво мюре, заложено да отнесе няколко залпа и после да го задраскат. Но европейският "проактивен" ход е да се задраска думата, която започва със "с", да се подаде молба за членство в ЕНП, а в следващия парламент БСП да седне на десните пейки в заседателното студио. Щом Бойко Борисов го може, защо не и Станишев?

http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=79859&rubr=0&iz … id=18&iy=2008

БСП с ново мото: "Създаваме по-доброто бъдеще"
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=585203

"...В същото време от "Коалиция за България" предложиха пенсиите да се увеличат от 1 януари 2009 г., а не от 1 април, както е предвидено в проектобюджета на държавното обществено осигуряване."
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=585182

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 09:49 от Cruela

# 234
# 235
Деси, и аз гледах сутрешния блок и затова пак закъснях за работа.  Blush Както обикновено, Цвета беше много разумна и точна, та не мога да не изразя възхищението си към нея, както и моето лично присъединяване към мнението й.  Peace

# 236
  • София
БСП лобира за пенсиите на най-бедните и най-богатите
Цитат
Още от 1 януари най-ниската пенсия да се увеличи с 11 лв., а най-високата с 210 лв., искат социалистите

БСП упорито продължава да ухажва пенсионерите година преди изборите. Минималните и максималните пенсии вероятно ще бъдат увеличени от 1 януари догодина, а не както бе планирано - от 1 април. Това стана ясно при дискусиите по бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2009 г. в парламента вчера.
………
За да се осъществи намерението, са нужни още 52 млн. лв., изчисли управителят на НОИ Йордан Христосков.
……..
Ако идеята на БСП мине, пенсиите ще бъдат увеличени три пъти в изборната година.
……….
От БСП предлагат още тежестта на всяка година осигурителен стаж след навършване на пенсионна възраст да се увеличи от 3 на 5%. В замяна на това пък са готови да коментират идеите на НДСВ да отпадне подоходният критерий за получаване на семейни помощи за деца. Преди ден Христина Христова призова и студентките, които нямат осигуровки, да имат право на майчински, независимо от дохода.
Макар да подкрепиха Закона за бюджета на ДОО, който ще се гласува днес на първо четене, повечето депутати изразиха притеснение от очертаващата се ситуация. Броят на осигурените за 2009 г. е планиран на 2 883 000. "При задаващата се финансова криза обаче той може да намалее и това да се отрази на приходите в бюджета на НОИ", коментира Хасан Адемов.

Според него вноската безработица от 1% в момента е генерирала 78 млн. лв. излишък в този фонд. Тези пари ще стигнат за обезщетения на 54-те хиляди безработни, които се очакват догодина. "Ако обаче броят им се увеличи над 2 пъти, може да имаме известни притеснения," каза той.
Забелязва се положителна тенденция в съотношението между пенсионери и работещи, констатираха от НОИ. Ако сега на 100 работещи се падат по 82 пенсионери, догодина съотношението ще е 100 към 76, каза Йордан Христосков. Като положителен факт той отбеляза и броя на пенсионерите, които догодина ще намалеят с 18 000 и ще са 2 197 000 души.

Вълчев пак отлага новия просветен закон

Европарламентът…
Цитат
Европарламентът одобри схема за безплатното осигуряване на плодове и зеленчуци за училищата в ЕС, съобщи Би Би Си. "За" програмата гласуваха 584 депутати срещу само 47 "против". Бюджетът на схемата е 500 млн. евро. Крайното решение обаче ще вземат земеделските министри на страните в ЕС по-късно тази седмица.

Ех, защо не съм емигрант!

Биг Брадър в 120 столични училища и детски градини

6 случая на вандализъм са предотвратили видеокамерите в столичните училища.

Правят регистър на тежко болните деца

Затягат критериите за детските надбавки

Цитат
Доходният критерий за отпускане на детски надбавки ще скочи от 300 на 350 лв. от 2009 г. От догодина те ще бъдат по 35 лв., за тях са предвидени 920 000 лв. Това съобщи социалният министър Емилия Масларова вчера и допълни, че решението е било взето на политически съвет на управляващата коалиция. Вчера бе подписано споразумение със Световната банка за 40 млн. евро, от тях половината ще бъдат предназначени за построяване на нови детски градини в страната.
Консултативен съвет за младите семейства ще бъде учреден към Министерството на труда и социалната политика до Коледа, съобщи още тя.
Новата структура ще решава приоритетно проблемите на студентските семейства и на безработни.

Нагъваме салам и пуканки мутанти

ДСБ предлага връщане на необлагаемия минимум

Все повече деца се затрудняват с четенето и писането

# 237
Пластична операция за бюджет 2009
http://pazari.dnevnik.bg/show/585980/

Димитър Димитров: По-внимателно с обобщенията за кризата, различно е за различните работодатели
Зам.-министър на труда и социалната политика
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=585917

# 238
# 239

Общи условия

Активация на акаунт