СНБМ - инициативи - 25 част

• 17 716
  • 337
  •   1
Отговори
# 165
  • София
доли, къде да ги пратим?
ще пратя и аз няколко, да има да избира Peace

# 166
  • София
Ето една: http://www.bgphoto.net/photos/14672/o633521474375002500.jpg . Вкъщи имам още много.  Peace

# 167
# 168
Доли, нямам против, разбира се.  Simple Smile Ако може и на мен да ми ги пуснеш.  Blush  Heart Eyes

# 169
и аз пратих снимки Simple Smile (на лични на а.велчева)

# 170
  • СОФИЯ
Цитат
От социалното ведомство признаха, че се притесняват измамите с майчинските да не зачестят, ако станат на пълна заплата. Много родилки хитреели по време на бременността и се записвали фиктивно на работа при максимален осигурителен доход. Най-често те се регистрирали при някой роднина, който внасял осигуровките им на пълна заплата.
Здравейте на всички!Имам следният въпрос:Мога ли да напусна работа когато детето ми е на 9 месеца и да се назнача в  нова фирма за изплащане на майчинството до 2 години?Ще ви бъда много благодарна за отговори!

# 171
Момичета, пращайте снимките на нашия мейл.

# 172
  • София
Момичета, пращайте снимките на нашия мейл.
аз на ани на лс й ги пратих, тр ли да се пращат пак тогава?
а вчера съм пропуснала да пусна правилата в пощата, само писах че ги пускам сори Blush Blush

# 173
# 174
Пуснах и аз малко снимки на пощата.

# 175
Добро утро!

Ето и кратко резюме на инициираните от ЕК промени във връзка с отпуска по майчинство:

Какви са инициираните промени?
Съществуващото законодателство по отношение на отпуска по майчинство (Directive 92/85/EEC) определя минимален период на отпуска от 14 седмици и минимално заплащане в размер на размера на отпуска по болест.
Основните точки на новото предложение са:
o   удължаване на периода на отпуска по майчинство от 14 на 18 седмици;
o   принцип на пълно заплащане в периода от 18те седмици с възможност държавите-членки да въведат таван, който не трябва да бъде под размера на заплащането на отпуска по болест.
o   правото на жените, връщайки се на работа след отпуска по майчинство, да искат осигуряване на гъвкаво работно време. Работодателят трябва да проучи възможностите за това, но не е длъжен да го приема.;
o   предложението също увеличава гъвкавостта жените да могат да решават кога да ползват отпуска по майчинство, преди или след раждането.
o   според действащото законодателство, жените не могат да бъдат освобождавани от работа по време на отпуска по майчинство по причина бременност или майчинство. Съгласно новата директива и в съответствие с ECJ постановление C-460/06 (Paquay), дори подготовката за освобождаване по време на отпуска по майчинство след завръщането на жената, е забранено.
o   същите условия за отпуск по майчинство да са валидни и за жените, които се самоосигуряват

Какво прави Комисията по отношение на другите форми на отпуск, като отпуска по бащинство?
През юли 2008 са започнали формални преговори за актуализиране на съществуващото ЕС законодателство по отношение на отпуска за родителство (Directive 96/34/EC) и Комисията не инициира предложения в тази област.
В съответствие с ЕС правото, социалните партньори имат период от 9 месеца да приключат тези преговори. При достигане на съгласие за ревизиране на настоящата директива, Комисията ще направи предложение за даване на правен ефект на споразумението.

Това е извадка от резюмето на Комисията.
Точните текстове на предложенията за нормативни документи ще чета тези дни.
Но, както правилно е отбелязала и Ели, няма ограничения по отношение размера на отпуска, а само определяне на минимален такъв - от 14 на 18 седмици.
Това е важно, за да не се допускат евентуални спекулации по темата от страна на властимащите.

# 176
  • София
Това е важно, за да не се допускат евентуални спекулации по темата от страна на властимащите.
това имах предвид и аз като писах за горното. изглежда доста удобно за спекулации така както беше изнесено в статията. Tired
много благодаря за резюмето!  bouquet
аз назаднах с директивата, но ще се опитам да се включа с нея Peace

# 177
# 178
# 179

Общи условия

Активация на акаунт