СНБМ - инициативи - 25 част

• 17 713
  • 337
  •   1
Отговори
# 240
ДНЕВЕН РЕД
В петък коалиционният съвет ще обсъжда доразвиване на антикризисния план за световната финансова криза, съобщи премиерът вчера. Станишев е против актуализация на бюджета, защото ситуацията в света и в Европа е толкова динамична, че всяка прогноза имала своите рискове. Затова пък правителството било готово да се вслуша във всички идеи за включването им в антикризисния план. Станишев е планирал тези дни серия от разговори със синдикатите и работодателите. Част от мерките са заложени в бюджета, а други са подкрепа за реалната икономика, в това число процесът на кредитирането, особено за малките и средните предприятия, мерките за социална защита на хората с по-ниски доходи и мерките за по-голяма гъвкавост на пазара на труда.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3185&sectio … =2&id=0000301

# 241
София остава без ясли
Забраняват забавачки до бензиностанции, булеварди и гробища   
http://www.standartnews.com/news/details/id/17147/%D0%A1%D0%BE%D … D1%81%D0%BB%D0%B8

До 60 децибела в детската ясла Описаха в наредба шумът при децата
http://www.standartnews.com/news/details/id/17130/%D0%94%D0%BE-6 … 1%81%D0%BB%D0%B0-

# 242
# 243
  • София

И къде тук се вписва новия Семеен кодекс и съжителството  Thinking

# 244
  • София
Бум на детегледачи в града под тепетата

МОН си иска целия бюджет за образование

12 000 софиянчета без място в детска градина

Реформата в средното образование пред провал

Всеки четвърти младеж не завършва гимназия

Хлапетата вкъщи след “Сънчо”

Кифла и топло мляко само за Коледа

Предлагат парични  облекчения за младите семейства

Проверяват детските права по шотландски модел

Джипитата ще могат да отказват домашно  посещение

Въвеждат смехотерапия в "Пирогов"

Основните проблеми на образованието останаха взривоопасно да тлеят

Тръгна акция “Къса коса” в школата

Коалицията в спор за платеното майчинство

Детска градина "Ласка"отвори врати вчера

Започват проверки за безплатните закуски

Край на “рекета” в детските градини на Добрич

Чака ни демографски срив до 40 години

Бюджет 2009 разтресе коалицията

# 245
  • София

И къде тук се вписва новия Семеен кодекс и съжителството  Thinking

Не е ясно изобщо дали и кога ще го има, а именно фактическото съжителство е един от основните препъни-камъни.

# 246
Не е ясно изобщо дали и кога ще го има, а именно фактическото съжителство е един от основните препъни-камъни.

фактическото съжителство няма да го има  Wink

# 247
  • СОФИЯ

фактическото съжителство няма да го има  Wink
В последните дни натам ги избива...все не ми се вярва подобна назадничевост.
Малко като във вица:
"-Тия двамата се праскат
-Аз не знам, но съм сигурен, че и мъжът й не знае."

Ако не го приемат ФС-то ще сме с още няколко крачки назад, по отношение на нормативната уредба, независимо от недобрата регламентация в проекта СК.

# 248
Искам да попитам нещо.Имам син на 1г и 6 мес,започнах работа преди 2 месеца в болница като м.сестра.Има ли закон,например за работното ти време да е с 1 ч по малко,или 1 час по късно да ходя на работа.Някой запознат ли е,че чух че има нещо такова,но нищо не открих тук в сайта.Знам че нямат право да ме пишат нощни смени до 6 г възраст на детето.

# 249
  • София
Това за намаленото работно време го е имало преди за майки на деца до 7 навършени години, но е отменено.  Peace Можеш да полагаш нощен или извънреден труд, както и да ходиш командировка, само при изричното ти съгласие. Намалено работно време има само за майки-кърмачки, но, ако не се лъжа, имаше ограничение за възрастта на детето (до годинка, пак казвам, ако не ме лъже паметта).  Peace

# 250
... Намалено работно време има само за майки-кърмачки, но, ако не се лъжа, имаше ограничение за възрастта на детето (до годинка, пак казвам, ако не ме лъже паметта).  Peace

Ограничения във възрастта няма, само промяна в отпусканите часове. Необходима е бележка от педиатъра на детето, че все още се кърми. Ако ситуацията при теб е такава, ще потърся точно закона утре.  Peace

# 251
Ами една позната преди 5-6 г е ползвала предимство като майка с малко дете,но не кърмачка и е ходила 1 час по късно на работа,и каза че имало закон и още важело,но никаде не го видях аз,затова питам.дано да знаете нещо

# 252
# 253
Браво за майчинството, но с нещо не съм наясно, ако може инфо. Ние, които сме в заварено положение ще получаваме ли д година и ако да - ще се преизчислява ли на базата на година назад както са го решили или си остава същата сума както досега...  newsm78

# 254
  • София
  ДеЩоВиди предната бременност аз бях в заварено положение и си спомням, че до последно едвам успяхме да се преборим да важи и за завареното положение. Сега май още никой незнае как ще е.
  За моята пък ситуация съвсем нямам представа как ще е. Аз си бях на добра заплата дълго преди малките, после 9 месеца на 90% с дупка от един месец заради завареното положение и после година и три месеца на 220 лв. След което дори си бях пуснала малко неплатена 3 месеца докато тръгнат на ясла и сега съм си пак на работа, но около 5-6 месеца само преди термин. Трудов стаж си имам достатъчно около 6 години. Интересно ми е дали просто ще ми намалят базата или изобщо няма да имам право на 90%...

Общи условия

Активация на акаунт