Августовските котанки мъркат, пеят, а пък котарачетата им се смеят

• 13 891
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Аз не мога да кажа, че я разбирамм, защото досега уцелихме гърнето само веднъж. Но като почне да се пъне и червенее, после смемяме памперса. За пишкането, след като се събудят до 5 мин  Mr. Green

И ние си поръчахме Бамбино мио Simple Smile

Цветелинка, пробвай нааистина по-често да суче. Дори и в просъница. Аз понякога като спи, ако са ми пълни гърдите и натърквам зърното в горната устна и досега не са ми отказали  Crazy   Това за шишето наистина не е много добър съвет за мен(по причините описани от Марта), но само ти знаеш, кое е най-доброто за твоето дете.

Днес съм в режим на спамване май  Crazy

Нещо Диди-2 се загуби тотално. Thinking Дано да са добре.

# 181
Брит и аз съм към спамърките днес  Mr. Green

Коте, естествено, че няма да го сложите на гърне на 2 месеца детето, но не знаех, че сте с пелени, а не с памперси, иначе и аз сменям памперса веднага щом се наака, досега не съм пропускала, пък и на три дена един път се случва все пак това събитие... но не виждам как мога да го изакам в гърне или легенче, просто защото ака в момента в който яде, по друго време никога!  Naughty А за комерсиалността на памперсите като продукт си права!  Peace

Да ви кажа за мен сега, като малка майка ми ме е "кърмила" 1 месец, слагам кавички, защото се оказало на първата консултация, че съм минус 300 грама (добре че съм се родила 4100  Mr. Green) та тогава жената ми купила Хумана, но съм я отказала и хоп на кисело мляко... В резултат, на което противно на всички алергии и болести, аз съм си била и съм доста здрава  Mr. Green Само, че съм си била леко със запек, та и мен майка ми ме е изхождала "out of the" пеленките  Mr. Green

Цвети
, Котето ти е казала, но и аз мисля че 700 гр. са си добре, не виждам смисъл да дохранваш!  Hug Пък и следващият месец може да са повече, ако са по-малко вече се замисли какво да правиш!  Peace

# 182

Нашата количка се оказа супер безполезна придобивка. Реших днес да излезем с нея за разнообразие, ама си увих слинга за всеки случай и добре постъпих. Заспива в слинга, като реша да я сложа в количката, за да почета на някоя пейка нещо се буди и започвада мрънка. Това упражнение го повторихме 3 пъти и накрая ми омръзна и се прибрахме. До края на слънчевото време ще стана 45 кг от обикаляне на квартала Simple Smile Докато си дойдем, пак беше заспала в слинга и сега спи тука върху мене, докато пиша.
..........
цветелинка, не знам дали е умно да започвате добавка. Хедра го беше обяснила някъде, че от шише всяко бебе ще изпие почти неограничено количество и това изобщо не е показателно дали е гладно. Просто механизмът на сукане от шише е такъв, че бебето засуква и трябва да преглътне, но с преглъщането автоматично засуква следващата глътка и трябва да я глътне и нея, за да не се задави и така - докато свърши млякото. Според мен 700 грама за месец са си съвсем окей, но ти си знаеш. Аз бих се ориентирала по това дали пишка и ака достатъчно и дали е спокойна.

Котката Марта, просто Марулка не е свикнала в количката. Моята беборана още от 6-дневна възраст я "мъча" с количката. Такова реване му хвърляше в началото. Сложа я, вдигна я и така до безкрай. Добре че излизах все с майка ми та тя буташе количката, аз носех бебето. Бях се уплашила, че все така ще я караме, но ела да я видиш сега. Спи непробудно по 2 часа в нея като излезем.
За добавката в бутика, не съм съгласна, че бебето може и ще изяде всичко. Ми мойто не е така. Правя и 90 мл, а тя всеки път изяжда различно. Но всяко бебе е различно. Моето яде ако е гладно, ако не е, не яде. И с водата е същото. Понякога пие, понякога не. И след като приключим с кърменето +бутилката после никога не ми е повръщала, което за мен означава, че не е преяла. (шише давам 1-2 на ден)

# 183
Айде пак да се разпиша, да не съм "капо"! Днес бях без кола и реших да се възползвам и да изчистя - та досега.  newsm28 wash hang 1dishes sweating Направо останах без кръст, гръб и тем подобни органи. То това било много неблагодарна работа!  Whistling
Не знам как смогвате да им смените памперсите като се наакат. Денис като я свърши тая работа и моментално заспива като пън  Joy
Явно много се изморява, а това за гърнето направо ме хвърли в музиката  Thinking не бях Thinking чувала толкова малки деца на гърне  Confused ама свят широк....всеки си гледа детето както намери за добре!
А за количките - нашия зимен кош ни умаля.  #Crazy С какво ще го изкарвам зимата направо не знам  newsm78 А би трябвало да му става до 6-тия месец. Явно е правена за китайски бебета - те може и на годинка да се возят в нея  Mr. Green
Я ми кажете в какъв съд преварявате водата, или по-точно от какъв материал направен?

# 184
Хайде и аз да драсна, да не остана по-назад и както казва mamadona -капо Flutter
Цвети-и аз не мисля, че има повод за паника, защото Габи е наддала толкова; немога да дам компетентен съвет дали да дохранваш или не, постъпи както сметнеш, че ще е най-добре, ти си тази, която познава най-добре бебето си; но дори и да се наложи дохранване, не е настъпил края на света, нали? Не трябва да се приема толкова драматично преминаването към АМ; и аз изчетох доста информация за кърменето, научих много полезни неща по темата, които с Александра не съм знаела и сега са ми полезни, но не може всичко да се прилага универсално в/у всяко бебе, децата са много различни и всичко е строго индивидуално Peace; при мен например не би могло да се случи това събуждане за кърмене и при най-добро желание от моя страна; опитвала съм неведнъж и го знам от опит; относно честотата на сученето също: има дни, в които се храним през два часа, има такива и през повече, но не сме тип "скачени съдове"; когато Мариела плаче, не е поласкана от това да я гушна и да престане или пък да суче...абе чешити разни; та ти ги пиша тези неща, защото знам какво ти се върти в главата мисля и ти оказвам support Heart Eyes
Относно акането в гърне, леген и други съдове извън памперса на този етап-мисия невъзможна; Мариела ака по време на всяко кърмене, няма начин просто да я изскубвам от гърдата, да я разсъбличам и надупвам над леген и после пак да продължим с кърменето
Я ми кажете в какъв съд преварявате водата, или по-точно от какъв материал направен?
Аз преварявам в едно джезве от инокс, ама общо-взето преварявам вода за тоалет, тя Мари не ползва за пиене Mr. Green
Ех, че кеф това слънчево време -и днес бяхме 3 часа навън; Мари напоследък е за завиждане, има си кавалер-Борис на malkabubi, кой е като нея?! Laughing

# 185
Коте, благодаря сърдечно за инфото. Ще се консултирам и с педиатърката каква да направим. А що се отнася до памперсите, да ужасно са ми удобни, но и аз имам желание да пробвам с т.н. гащички които ползвате и вие. Незная какви химии има по памперсите, но само като го подуша ми мирише на пластмаса. Ще почакам още месец-два и ще затърся сериозно да ги сменя ако не целодневно поне за няколко часа през деня.

Като стана въпрос за памперсите , ние ползваме на "Памперс" 3-ката, обаче и те като че ли му изпуска акитата. Чудя се дали да не мина на "Хъджис"?!?! Споделете дали ги ползавате и имате ли подобни грижи?

Преварявам в обикновенни емайлирани купички.

Не съм виждала и Мика да се появява скоро...Дано и те са добре...

Хайде за днес толкова...

И най-благородно ви завиждам, че ползвате слинг активно...това диване не иска и да чуе  ooooh!

# 186
Мамадона, забравих да ти благодаря за ЛС  Flutter Hug

пък за китайските колички, те техните бебета и до първи клас могат да се возят, не до годинка само  Joy

# 187
  • София
Здравейте и от нас с Мартин Grinning

Днес бяхме навън от 13:30ч. до към 18ч. и малчо спинка почти през цялото време Mr. Green

Steli_Meli, ние сме изцяло на АМ, но иначе има нещо подобно - обича да заспива в ръцете ми, да го гушкам и т.н. обичайните за неговата възраст неща..

Ние пък с мъжо направихме беб на 6-ия месец от връзката ни - и ей сега имаме прекрасно момче Heart Eyes

Ходих на фризьор днес с Мартин и една френдка и докато ме режеха тя го гушкаше, а той като почна да пищи и тя с него на ръце обикаля целия салон.. и въпреки всичко той не млъкна докато не го гушнах аз.. знае той - не е глупаво на мама момчето Mr. Green

И ние сме с Pampers Active Baby - Midi 3 /4-9кг./ и нямам проблеми. Пропускали са ми само, когато не съм му сложила пишлето надолу или не съм го сложила правилно памперса..

Мацки, на Мартин акитата са зеленикави с примес на жълто. Педито каза, че щом са с нормално консистенция нямало проблеми. Вие какво ще кажете? Thinking

# 188
Вижте този линк, на мен ми беше много интересно. Психология на кърменето. http://www.biberonbg.com/info/psihologia_na_karmeneto.htm На нас количката ни е добре, но там стои само като се движим или може да вижда нещо интересно. Люлката обаче ни е малка и тези дни трябва да поръчаме легло.

# 189
Хайде и аз да се включа за малко , в почивката...

Гледам бая сте изписали ама нямам време сега да чета Sad

Честити месечинки на всички малки сладки беболинки  Heart Eyes

Граци с Дони ще ударим по една биронда и за теб, а после шЪ наваксваме  Wink Да хапнеш Синеочка по гъзето от мен  Heart Eyes

Стели-Мели и Стефи беше така, отказа да вкуси дори АМ и ядеше само кисело мляко, да е живо и здраво детето, не е болнава хич Wink

Ние събота и неделя бяхме в резерват Северозапад т.е. на село, Вики и Стефи да видят прабаба си. Малчо раздаваше безброй усмивки на всички, явно и хареса там. А днес за мое щастие най-сетне си хареса люлката и си стоя там доволна и щастлива  Mr. Green

После продължавам, че почивката свърши Sad

# 190
Асе, невероятна е момата! Да ти е жива и здрава!  Hug  newsm03

# 191
Бланш свиркайте с Буби като излизате.Може и ние да се включем във вашата разходка. Тамън момата ще има да избира на кой от двамата да гука повече  Laughing А Дениско ще е щастлив да се запознае с още едно момченце, че около него все девойки!  Crazy
Интрига нашите акита са същите. Някой път даже са чисто зелени. Щом не е запек, значи всичко си е о.к.  Mr. Green
Асе Вики е направо бонбон!   ylinfant

# 192
мале Асе ще я изям Вики  Heart Eyes Дара благородно и завидя за косата  Grinning
Честити месечки на всичките ни сладки китита и титита!!!
Интрига радвам се,че си пак тук,за акитата аз вече съм писала,че спрях да им обръщам внимамние на цвета,те все се редуват жълти и зелени

днес имах щастието да се запозная случайно с Мелфин в парка в Младост,много се радвам,че тя ме позна и се надявам пак да се видим  Hug

милички аз в неделя заминавам за Сърбия с бебка  Cry много ще ми бъде тъжно за всички близки хора,ще ви пиша редовно,вие ще ми бъдете единствените дружки,но няма как-за да сме близо до тати.В тази връзка искам да питам мамите,които пътуват, какво трябва да не забравя да взема с нас и най-вече трябва ли да нося някакви лекарства(не че там няма аптеки  Joy ),иначе ще се прибираме за ваксините

пожелавам спокойна нощ на всички!

# 193
hello Simple Smile

Асе вики е направо ..невероятна кукла, и как позира готино  Laughing

Стелка и ти ще ни липсваш, май задълго отиваш, ами вземи си най-необходимите лекарства, за бебчо питай педи какво да си вземеш ама е добре да имаш поне за температура нещо. аптеки има ама лекарствата сигурно са различни все пак, поне имената, обикновено е така.

Интрига и аз акита вече не им обръщам внимание, а може би трябва, нашите са всички краски на зелено и жълто, както и варират като консистенция, но се доверявам на вътрешното си аз и мисля, че ноищо му няма Mr. Green

Мамадона добре си дошла в нашата компания, ние се мотаме в центъра НДК или градинката пред Театъра, обикновено все следобед ни се получават срещите към 2, така че включвай се смело Peace

с какво друго да се похваля.. newsm78 хмм аха при нас има нова мода - малкия реве във всеки друг освен мен, дори в баща си не иска да стои, за баби и подобни да не говоря Mr. Green освен, че е малко изморително това, няма как да не се чувствам особено горда от факта Laughing Laughing

лека нощ от мен   Heart Eyes

# 194
Ето едно доказателство за това колко ни е умаляла количката!

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 23:17 от mamadona

Общи условия

Активация на акаунт