Гоблени-31

• 50 112
  • 491
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте и от мен  smile3525 е, от известно време не съм се мяркала тук - и напредъка на всяка е светкавичен  smile3501 БРАВО НА ВСИЧКИ   smile3521 От няколко дни искам и аз малко фук-фук да направя, но нищо и сега може. Направих една картичка http://image018.mylivepage.com/chunk18/947783/1806/DMC%20046.jpg, http://image018.mylivepage.com/chunk18/947783/1806/DMC%20047.jpg newsm03

# 361
     Само да намеря някъде качена схемата му. Че сега нямам възможност да снимам моята.

# 362
  • Пловдив
Страхотни неща правите, мами, не знам как смогвате толкова красиво и скоростно в същото време...  Crazy
Дианна, много оригинална хрумка - особено за чашата  Flutter

Аз от 2 седмици се мъча тука с едни мъниста... голяма зарибявка сте, ама не се справям нещо. Комплектовах си едно мини гобленче от 9 цвята, но нещо самите мъниста не са еднакви и уж ги избирам, пък все криво стои  smile3511

Някъде тук си спомням, че видях един гоблен с едно бебе - самото бебе беше като бял контур, пък останалото беше черен фон... дано се сещате... някой ако има схемата, дали ще може да я пусне? Опитах да кача снимката на програмата за схеми, но там нищо не ми се получава така, както си го представям.   newsm78

# 363
  • ГР. ВАРНА
здравейте на всички,
искам специално на благодаря на дъмпер,кетри,марулказа това че гоблените достигнаха до мен.
мерака е голямо нещо-макар и болна веднага разопаковах-------и оф ужас..........конци,игли панама схема и всичко ми изглежда така сложно.като четях как вие се справяте с тези гоблени отстрани ми изглеждаше лесно....но незнам от къде да почна.
та търся помощ---откъде да започна.незнам гоблена ми едно към едно ли се шие или 1:4--понеже панамата ми изглежда малка а и не е разграфена.
така че очаквам предложения

# 364
1 към 1 се шият всички. бода 1 към 4 е бг измислица  Peace на спокойствие разгледай, явно си впечатлена сега, но всичко е много просто  Hug

# 365
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
джури - ти си мома варналийка, грабвай торбата и беж на срещичката  Party там всичко ще ти обяснят, ще ти сортират конците и може даже да ти ушият гоблена  Joy
другото предложение е - кажи за какво става дума или снимай ключа и ние ще помагаме дистанционно  Wink

джи-джиHeart Eyes аз пък почвам от където падне  Wink

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 13:16 от Goody

# 366
  • ГР. ВАРНА
ох, goody-с температура съм иначе така я чаках тази среща.
но първо смятам да си разчертая панамата и да почна това което с гобленов бод--конците пак са в 2 нишки нали, там къде има този знак {- трябва да взема от 2 описани конеца по една нишка и да ги шия заедно.  от къде е полесно от средата ли да почна или така както съм си почвала от единия ъгъл.
dumper - много си права първоначалната гледка е страшна  сега ще седна да си направя конците видях че в всяко снопче е описано по един фрапиращ конец и така ще се ориентирам
ако има нещо пак ще ви дотягам.

# 367
при нераграфена панама почвам винаги от средата  Peace

# 368
  • Пловдив
Много моля, спешно ми трябва това:

# 369
Ауу, и на мен ми е много на сърце Hug Имам го; само че малко по-късно ще ти го пратя.
Дианна, много оригинална картичка!

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 17:44 от Прасчо

# 370
         Но така и не ми стана ясно Крейника къде точно се ползва.

Ползваш го само на телцето на колибрито.
Виж схема 2-там , където е само схемата на птичето.
Знаците в синьо са по-ярки от останалите.
След като си ушила птичето-така както е по легендата, върху бодовете, които са отбелязани със сини знаци в схемата шиеш още веднъж с крейника. Кръстче се шие и се препоръчва да е с една нишка.
Значи едва ли обяснявам ясно я виж по-добре снимката:)

Там , където са стрелките съм наисала номера на ползваните конци.
След ушиването им шиеш върху тях с крейника . Само върху тях

# 371

Вече съм готова за Коледа..е,още малко може.. Laughing

# 372
 Kiki_andr,
бебето ангел е много ефектно. А и всичко на снимката също:)

unchita
май това бебе търсиш?

В легендата гледам ,че ръкописно е написано ,че са разменени цветовете на два знака.
Аз не съм я шила и не мога да кажа дали е така

а товае за  did_tag:)

# 373
бебето го обсъждахме вече, че има наистина сбъркани номера  Peace
Kiki_andr , страхотно е  Hug

# 374
  Хипатия, благодаря ти много за разяснението!

Общи условия

Активация на акаунт