Гоблени-31

• 50 118
  • 491
  •   1
Отговори
# 240
  • Benelux / Varna
Зори, аз много ти харесах гобленчето с кафенето, мога ли да те помоля за схемата и конвентираните конци за нея, предполагам че и други ще се зарадват на нея.

# 241
  • Пловдив
Добро де е и от мен!
Сисак чудни кончета си избоцкала, първо се чудих защо са два броя, чак след това видях пояснението - отпред и отзад.
Зори и твоят дядо коледа е прекрасен.
еnjest, слънчогледите на коя фирма са разработка?
А засега чао, отивам да се потрудя!!!!!!!! Joy

# 242
Ето един линк,който открих случайно.Сайта може да бъде гледан на различни езици.Имат интересни попадения а най-долу има връзка към богата гама панами

http://www.haftkrzyzykowy.com.pl

# 243
Привет на всички! Искам да попитам на какво е добре да ушия един гоблен с макове и още панама и канава едно и също ли е? Една приятелка ми беше дала едно парче, на което уших едни слънчогледи, но още не съм ги рамкирала, та се чудех сега какво да взема за следващото си творение. Препоръчайте ми марка, много благодаря предварително.

# 244
Зори, аз много ти харесах гобленчето с кафенето, мога ли да те помоля за схемата и конвентираните конци за нея, предполагам че и други ще се зарадват на нея.

Ето го :

http://dump.ru/file/1122985

Схемата е в ПМ, като вътре в архива съм сложила и екстрадираната схема в графичен вид (трябва само да си я "нарежеш" със Фотошопа, ако не можеш свиркай), както и приложения в Word-ски файл ключ, върху който аз съм поправяла номерата на конците. Всички конци са конвентирани в ДМС, колонката Type не я взимай под внимание, че пише JP Coats, просто не съм си играла да сменям с ДМС  Peace.

# 245
  • гр.Добрич
Вчера следобяд и вечерта нямах нет и понапреднах с гобленчето. нямам търпение да го свършвам и да започна нещо друго. Африканката на Ланарте чака реда си и понеже по-лесничка ми се вижда от Дименънсите, тя ще е следващата.

Сега да обясня за торбичките. Това дето е нещо като канаваца го купих от местно магазинче за гоблени и цената му беше мисля 5лв за метър. Аз си купих 20см. за да пробвам. много е твърдо и първо ко нарязах на парченца и го намокрих. Не съм слагала препарати, а просто го потърках между ръцете си и го оставих да изсъхне. Поомекна малко и така започнах да го ползвам.
Разших торбичката от едната страна - дясната. Там си пъхам дясната ръка, защото шия с лявата. Не съм захващал парчето за торбичката, защото самата торбичка е много смотана и това покритие много бързо пада. С дясната ръка придържам отдолу торбичката, а отгоре самото парче и като се направят няколко бода, то няма вече как да се изкриви.
Като уших всичко го намокрих внимателно и започнах да вадя конците един по един. Слагам си ръката върху ушитото и с другата дърпам внимателно. Това го правя, защото ви казах че торбичките са смотани. Ако се шие върху нещо по-стабилно, може би няма да има нужда от толкова внимание.
Надявам се да съм обяснила правилно и да сте рабрали.

# 246
  • Benelux / Varna
Зори, с фотошопа не съм на ти, просто не съм имала време да я разучавам тази програма,така че ще бъда благодарна на малко помощ. Благодаря за схемата.

# 247
ДО ВСИЧКИ МОМИЧЕТА С ПОРЪЧКА ЗА ПАНАМА ЗА ШИЕНЕ ВЪРХУ ДРЕХИ :

За да не даваме 30 евро за метър панама за дрехи,Спинки ако е съгласна да ни купи от тази за 5 лв.Ако тговорът е положителен,ще помоля всички желаещи да ми пишат пак на ЛС по колко метра искат.

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 12:48 от sissak

# 248
  • гр.Добрич
sissak, нямам нищо против да купя и пратя, но това със сигурност е различно, от онова в ибея. Според мен става добре, но не искам да навивам моичетата. Ще проверя точно колко струваше и каква е шиирината му, за да не ви подведа грешно. Тогава ще може да решите сис сигурност кой иска.

# 249
Добре,разчитаме на теб.За мен лично,няма значение,че не е като в ибей.Ама и паричките не са като в ибея.Вече съм навита,така,че.... Laughing Шила съм мотив върху кърпа,като подложих обикнвена панама.Ших по-хлабаво и издърпах после.Пак стана.Ама да опитаме и това

# 250
И аз съм ЗА тази панама дето е пробвана от Спинки  Peace.

# 251
  • София
A Spinki, аз понеже уж съм на работа, ама и по едно око на форума хвърлям  Blush - та може да съм пропуснала нещо. Но защо си мокрила панамата, когато си издърпвала конците? Заради самите торбички или за нещо друго? Аз преди много, много, мноооого годими съм шила така върху канаваца прикрепена към една чанта, но после нишките си ги издърпвах както си бяха сухи и доколкото си спомням беше доста лесно  newsm78

# 252
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ДО ВСИЧКИ МОМИЧЕТА С ПОРЪЧКА ЗА ПАНАМА ЗА ШИЕНЕ ВЪРХУ ДРЕХИ :

За да не даваме 30 евро за метър панама за дрехи,Спинки ако е съгласна да ни купи от тази за 5 лв.Ако тговорът е положителен,ще помоля всички желаещи да ми пишат пак на ЛС по колко метра искат.

момичета, може да съм го писала и по-рано и да е минало между редовете  Hug
в магазина под колоните на пиротска и в другия срещу него има канаваца. тя става за шиене на гоблени с 6 ката(като щампа) пробвах става и за фъкане, а преди малко направих малка проба - става за бродиране върху дрехи . изтегля се лесно, струва 1.50 лв. за метър на 35 см ширина. имаше бял и син цвят (синия е по-удобен за бели основи  Wink )
имам снимки за демонстрация, но не мога да ги кача в пиквали  Confused ще опитам в мултито и ще дам линк до половин час  Hug

готово http://dobrinka.multiply.com/photos/album/18/18

спинки - твоята твърда, колосана и т.н. какъв каунт идва? тази е някъде 11-12 - то се вижда и на снимката, но ако твоята е по-едра ще е по-добра за фъкане  Wink

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 14:42 от Goody

# 253
  • гр.Добрич
Ivanichka и аз  незнам защо съм го направила. Wink  Сега пробвах на сухо и става, но първоначално трябва да се намокри добре, за да падне колосването и да омекне.

Goody, когато имаш възможност покажи и твоята канаваца. Аз като питах в местния магазин, ми казаха че вече в България не се произвежда канаваца и пробвах с тази измислица. В магазина за платове ми показаха канаваца, но беше много ситна и сбита и ставала за подлепващо на дрехи, но за бродиране - не.

# 254
Лошо,много лошо Goody такова.Само ми пускаш мухи.Аз разногледа станах.Сега съм в чуденка.И ко праим?

Общи условия

Активация на акаунт