Не ми пипайте детето!

• 17 269
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Заявявала съм го директно.
Който иска да се сърди.
Не робувам на хорското мнение!

# 91
Не ми се е налагало да напомням на хората да си мият ръцете когато идват при бебо. Не съм и отказвала на някой да го гушка, на мен не ми е пречело и не съм го забелязвала. Щом на теб не ти харесва си им отказвай все пак бебето си е твое ти най -добре знаеш как се чувстваш Simple Smile

# 92
  • София
то аз не искам мене да ме целува пък...
Целувките и милувките са част от общуването с децата. Според някои изследвания гушканите и целуваните деца са по-интелигентни, по-общителни, по-бързо се адаптират към нова обстановка и са по-здрави.  Peace
Peace
ОК, но защо пък да го правят непознати  newsm78
Обичам хората да се отнасят с мен и важните за мен неща, така както аз го правя с тях - никога не бих си позволила да гушна или целуна чуждо, непознато дете.  Rolling Eyes Латино-американския стил на общуване не ми е присъщ.

# 93
  • София - Рим и обратно
и аз не съм си мислела така, но веднъж Мила като беше на 3 месеца, леля й ни дойде на гости, разказа ми подробно как всички в работата й били болни, как и тя май се разболявала и за това нямало да целува бебето и в следващия момент й налапа ръчичката, щото пръстчетата й били много сладки! няма да го коментирам. само ще ти кажа, че не ми е искала изрично разрешение. Crossing Arms

Това вече е гадно. И аз бих се вбесила. Леля й явно не е наясно, че бебетата си държат пръстите предимно в устата, а в случая и нейните бацили ще са право там #Crazy

# 94
Аз пък не се притеснявам да го давам.
Не обичам само да г пипат хора, които аз не харесвам.
Даже обичам, когато му се радват и го закачат.
К'во толкова.
Пък и моите познати не са заразни.
Който е бил болен сам се е държал на страни!!!

# 95
Прочетох твърде крайни мнения.
Мили майки на съвсем малки бебета, не се ли замисляте, че след време вашите дечица ще тръгнат на детска и ще се налага разни там мръсни и миризливи лелки да им бършат дупетата?!
Деца не се гледат под стъклен похлупак.
Никой не е казвал, че трябва непознати хора да целуват и мачкат децата ви, но когато въпросът опира до баби, дядовци и близки роднини такива крайни мнения са много неприятни.
Същата онази мърла, вашата свекърва е отгледала обичният ви съпруг.

# 96
......................................

В контест на пристилките Mr. Green,искам да отбележа,че акушерката ,която ме изражда(както и асистентката и),си бяха в нормалните дрехи от деня Wink...също така и гу6каха след това бебето в тези нормални дрехи..новородено да подчертая Joy)
За мен много се шашкате...тва е Laughing

# 97
Наистина има много крайни мнения по този въпрос,но това е нормално,в крайна сметка всички хора са различни и в реда на нещата е да имаме различни позиции,като всеки отстоява своята за своето дете.Но нека не се нападаме един друг,а просто да споделяме Peace

# 98
Прочетох твърде крайни мнения.
Мили майки на съвсем малки бебета, не се ли замисляте, че след време вашите дечица ще тръгнат на детска и ще се налага разни там мръсни и миризливи лелки да им бършат дупетата?!
Деца не се гледат под стъклен похлупак.
Никой не е казвал, че трябва непознати хора да целуват и мачкат децата ви, но когато въпросът опира до баби, дядовци и близки роднини такива крайни мнения са много неприятни.
Същата онази мърла, вашата свекърва е отгледала обичният ви съпруг.
Въпреки това, не пречи да е мърла! Да отбележа- моята свеки не е- винаги си мие ръцете преди да гушка малката- когато беше бебе де!

# 99
 За роднините  не ми е било неудобно да ги накарам да си измият ръцете когато идваха при малкия когато беше бебе, но сега когато е по-големичък вече и адски ме дразни как в парка и по улиците непознати бабички направо се засилват отдалече към него и посягат да го пипат по лицето и го хващат за ръцете  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Направо ми иде   #2gunfire #2gunfire #2gunfire Трябва да сложа голяма табела на количката НЕ МИ ПИПАЙТЕ ДЕТЕТО!!! Знам ли кой от какво е болен и къде са му били ръцете преди това  Sick

# 100
Не, не мисля, че прекаляваш. И аз не обичам чужди хода, особено по улицата
и в магазина да пипат детето. Вднъж направих забележка на един дядо, който
тръгна да го пипа по бузите. Разсърдиха ми се с бабката. Ами да си гледат
работата.  Crossing ArmsНито го знам болен ли е, здрав ли е. От къде да знам къде са му били
ръцете преди това.  ooooh! Няма да ми го пипат и това е!  Naughty

Моят син вече е на 2 почти. Хората около мен са се понаучили, че трябва да си мият
ръцете. Ако виждам, че не са - казвам. От страната на мъжа ми и на мен ми е трудно
да го кажа директно и ползвам мъжа ми като смс, но той пък не мисли, че прекалявам.

Да не говорим, че той е кпонтактен, но понякога му трябва време, за да отиде при някой
човек. Никак не обича някой да го пипа и мачкоти. Ако досадника продължава се намесвам
аз.

Говори спокойно с мъжа си и му обясни всички доводи, които имаш за това колко е
вредно и опасно за детето. Мисля, че ако намериш правилният подход никога вече
няма да си позволи да даде толкова малко бебе на чужд човек.

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 12:55 от Лаура Мерсие

# 101
Първо у нас, който влезе, давам инструктаж да си мие ръцете. На свекървата не се е налагало, но други неща съм и казвала. Например тя обожава да преоблича детето постояно в нещо което и е купила за да го снима и аз и казах, че ако иска вместо да мъчим малката постоянно облечи - съблечи, като и сложа аз въпросната дреха някой ден, да я снимам и да и пратя снимката. Свкърва ми не ми се сърди, а оценява, че се грижа за внучка й, защото знае, че както на нея и казвам неща, така и на други хора казвам без да се съобразявам.

Другото което е, дете на два месеца вече не ми се струва толкова малко, че да не я пипа никой. Нищо няма да и стане, позната да я подържи, стига да не е болна. Ако преценя, че нещо ме смущава в човека, тактично отказвам под предлог, че малката необича и се разревава. У нас постоянно имаме приятели на гости и всички я гушкат, невиждам проблем.  Hug

# 102
  • София
Абсурд да го дам на непознати да го "подържат"  #Crazy, това пък бие всякакви граници... И е въпрос и на тяхната култура и характер, аз не смея да се загледам в чуждо бебе, защото знам колко е неприятно да си изведеш рожбата и да започнат да надничат и да зяпат... А пък да го дам на непознати или да проявявам желание да гушкам чуждо бебе...  Sick #Crazy ooooh! Немислимо!
Поговори сериозно със съпруга ти и си изяснете този въпрос, защото не е маловажно здравето на бебчето. Да не кажа, че е над всичко! Peace
Да не звуча и като параноичка, но колко такива случаи на отвличане на деца има, от гушкане от непознати... Не бъдете наивни!

# 103
Аз напълно те разбирам и също не бих дала бебто си на всеки и дори и на най-близките, в някои случаи  Naughty
Моето бебе си е и ще го гледам както на мен ми се струва правилно  Naughty

# 104
Всичко е въпрос на лична култура, вътрешен усет и съобразителност у хората, с които така или иначе се среща бебето/детето/. То за свекървите много се изписа в тази тема, ама и аз да "похваля"моята: за миенето на ръцете-май вече сама се сеща, след четиригодишно постоянно напомняне, за чистите дрехи - има пропуски, но вече не е толкова фрапиращо, защото децата пораснаха, ама за болестите-думи нямам. Най-пресния пример е от неделя: дойде да види децата, кашляща и подсмърчаща и резултата е на лице-две болни хлапета с високи температури, сополи и ред други екстри вече цяла седмица. А и ужасния и навик "Дай на баба муцунката да цунка" - иде ми да я фрасна с нещо по главата.  bash

Общи условия

Активация на акаунт