Тайната на дългата и здрава коса - 46

• 26 660
  • 391
  •   1
Отговори
# 210
ColorIndex, може ли да попитам защо не отговаряш?  Shocked Не е коректно първо да критикуваш, а после да се покриеш.

Сэгласна съм напълно с Мис арк относно цъфналите крайчета. Само ножицата ги оправя! Но пък след това усещането е невероятно - една жива и игрива косичка, която просто кипи от енергия  Flutter

Сега съм с маска - триви, кокоско, жожоба, рициново, малко хума, разтворена с минерална вода. Този път не сложих мед, защото беше свършил  Mr. Green След час и нещо влизам в банята  Peace (Шушулче, ставаме две  Joy)
Отивам да си изпия таблетката Келп  Laughing

# 211
здравейте момичета  Hug
искам да споделя с вас че си купих професионален шампоан с перли на Christian of Roma
днес ще го пробвам за първи път.Има ли някоя от вая която го ползва или го е ползвала да сподели мнение.
А сега съм се намазала със стимуланта на Икаров и ми е интересно как ще ми изглежда косата след това дали ще има блясък и т.н

# 212
ColorIndex, може ли да попитам защо не отговаряш?  Shocked Не е коректно първо да критикуваш, а после да се покриеш.

Сэгласна съм напълно с Мис арк относно цъфналите крайчета. Само ножицата ги оправя! Но пък след това усещането е невероятно - една жива и игрива косичка, която просто кипи от енергия  Flutter

Сега съм с маска - триви, кокоско, жожоба, рициново, малко хума, разтворена с минерална вода. Този път не сложих мед, защото беше свършил  Mr. Green След час и нещо влизам в банята  Peace (Шушулче, ставаме две  Joy)
Отивам да си изпия таблетката Келп  Laughing

На кое да отговоря? Има грешки и съм ги написал не за да се заяждам (аз безкрайно много уважавам труда на всеки и най-вече: на умните жени), крайно време е българите да не се обиждат, когато нещо може да е по-добре и правилно направено. Не е ли по-добре?
И друго - аз много се кефя, като науча нещо ново, няма значение от кого. Нещата са пълноцветни, не са само черни и бели.
Написал съм неща, които не са сложни, ама който както иска да си ги приема. Който си мисли, че може без химия - ами ОК, всеки с правото си, не го съдя, но защо някой ще тръгне мен?
Защо трябва да се робува на  марки и т.н., като с много малко знания (от тях не се умира, не боли също) може да си разбере нещата.
Апропо - както съм написал в първия си пост в тази тема, в първото изречение, косата е 100 % мъртви клетки. Как, като косъма вече е разрушен (цъфнал), ще го оправиш??? Ами не може!
Нали темата е тайната на дългата и здрава коса? Превантивно се действа!
Но май навлезнах в неприкосновена зона, хайде със здраве

# 213
Момичета , аз  искам да Ви питам, когато казвате ,че цъфти косата какво имате в предвид, колко косъма ? Аз например винаги имам няколко цъфнали косъмчета ,най-често на косата зад врата !Колкото и редовно да се подстригвам!  Хваща ме яд, отрязвам я по-късо и то доста и пак имам ?!

# 214
Лелееее,колко  много сте изписали докато  ме нямаше Mr. GreenОтивам да чета

# 215
Хайде един блиц, че нямам много време.

На кое да отговоря? Има грешки и съм ги написал не за да се заяждам (аз безкрайно много уважавам труда на всеки и най-вече: на умните жени), крайно време е българите да не се обиждат, когато нещо може да е по-добре и правилно направено. Не е ли по-добре? Грешката ще се постараем да бъде поправена. Но и да не стане- не е толкова фатално, смятам.
И друго - аз много се кефя, като науча нещо ново, няма значение от кого. Нещата са пълноцветни, не са само черни и бели.
Написал съм неща, които не са сложни, ама който както иска да си ги приема.----За хора без химическо образование или хоби с тази насоченост, след второто- третото изречение текста е неразбираем. Който си мисли, че може без химия - ами ОК, всеки с правото си, не го съдя, но защо някой ще тръгне мен?---Ще бъдем благодарни, ако изредиш някои съставки, които са наистина вредни. Та ако ги видим в състава на някой продукт- да не си го купуваме. Това го казвам сериозно. А за химията- ако си забелязал, това е тема за Една маска без химия, но в нея обсъждаме и други неща.
Защо трябва да се робува на  марки и т.н., като с много малко знания (от тях не се умира, не боли също) може да си разбере нещата.
Апропо - както съм написал в първия си пост в тази тема, в първото изречение, косата е 100 % мъртви клетки. Как, като косъма вече е разрушен (цъфнал), ще го оправиш??? Ами не може!---Никой не е казал, че може. Винаги препоръчваме ножица.
Нали темата е тайната на дългата и здрава коса? Превантивно се действа!---Темата е точно за това- превантивни грижи за косата- домашни маски, купени маски и т.н.
Но май навлезнах в неприкосновена зона, хайде със здраве

si-si, става въпрос за коса, която цъфти навсякъде. Най-долният пласт наистина цъфти повече заради търкането в дрехите. Поне аз така си го обяснявам, понеже обожавам да нося поло.

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 15:35 от мис арк

# 216
Момичета , аз  искам да Ви питам, когато казвате ,че цъфти косата какво имате в предвид, колко косъма ? Аз например винаги имам няколко цъфнали косъмчета ,най-често на косата зад врата !Колкото и редовно да се подстригвам!  Хваща ме яд, отрязвам я по-късо и то доста и пак имам ?!
Щом не цъфти цялата коса,а само няколко косъма,би трябвало причината за цъфтежа да не е изтощение,а материята на блузите,наелектризиране,парфюм...  Така си мисля Thinking Тя и мис арк писала,ама нали аз бързам да си пусна мнението и пропуснах съобщението,че докато съм писала в темата е публикуван отговор  Crazy
Аз обаче пак искам да питам нещо.Чувала съм,че при дълготрайно ползване на амонячни бои се появяват/увеличават белите косми(като разбира се причината не е само във възрастта).Вярно ли е това?На средно/светлокафява коса тъмна безамонячна боя ще се задържи ли дълго?Много по-вредни ли са амонячните от безамонячните?Чувала съм,че във вторите има заместител,който не бил по-малко вреден...Какъв окислител ще ми е нужен?Най-ниската стойност???
Извинявам се за многото въпроси,но изобщо не съм наясно,а още се колебая какво точно да избера  Praynig

# 217
Ти каква безамонячна боя ще купуваш, че окислителят ще го вземаш отделно? ThinkingВ смисъл, че в моята кутийка си имаше всичко.

Аз лично вчера забелязах, че крайчетата ми пак са сухи. Станало е точно от безамонячната боя отпреди няколко дни. Беше си ми добре косата преди това. Лично на мен еднократно  нанасяне на безямонячна ми подейства по-зле на косата от ежемесечното боядисване с трайна боя.
Като я купувах ми казаха, че при всеки издържал индивидуално цвета, но максимумът бил месец и нещо.

# 218
Днес най-после намерих време и си направих маската. Сложих едно масло бадемово, тривитаминол, хума и майонеза. Този път реших да са по-малко продуктите, но определено съм доволна. Нямах време да се щракна обаче, довечера може и да успея.
При мен понякога цъфти и горният пласт,който е почти на нивото на ушите? Това значи че косата ми е изтощена,нали? Но от какво? Аз не ползвам сушоари, не я изправям Thinking Може ли да е от по-честото пипане? Тогава пи-трябвало да се омъзнява повече, нали?  

# 219
ТИ каква безамонячна боя ще купуваш, че окислителят ще го вземаш отделно? ThinkingВ смисъл, в моята кутийка си имаше всичко.
Допускам и варианта да си поръчам боя от сайт,а там окислителите и боите са отделно.

# 220
Благодаря ти Мис Арк и Lexи , аз май нещо съм много вманиачена на тема цъфтеж !

# 221
ТИ каква безамонячна боя ще купуваш, че окислителят ще го вземаш отделно? ThinkingВ смисъл, в моята кутийка си имаше всичко.
Допускам и варианта да си поръчам боя от сайт,а там окислителите и боите са отделно.
Lexи, в сайта където ще поръчаш има описание всяка проф. боя с колко мл. оксидант се смесва. Различно е и зависи от марката. А общото правило е - тъмните цветове с 6 %, русите с 9% или 12%.
Аз лично безамонячна боя не съм ползвала, но много хвалят Salerm, като трайност на цвета и състояние на косата. Има я вече по сайтовете.

# 222

При мен понякога цъфти и горният пласт,който е почти на нивото на ушите? Това значи че косата ми е изтощена,нали? Но от какво? Аз не ползвам сушоари, не я изправям Thinking Може ли да е от по-честото пипане?

Това попитах и аз преди няколко месеца фризЮра ми. Отговори, че понеже най-горният пласт е най-изложен на атмосферните влияния- слънце, вятър, а и от ресането. Най-податлив  на цъфтене бил той., а не останалата коса.

# 223
Момичета, да ви се оплача.
Много ми капе косата. Никога не е капела така. Правя си маската с тривитаминола вече 4-ти път, слагам хининова вода от 1 седмица, използвам шампоан на Фитовал против косопад и пия таблетки Фитовал от също толкова време, но нещо започнах да се притеснявам...Косата ми е много гъста, но това капене ме притеснява.
Майка ми казва, че е от постоянното изправяне на косата с преса - това е или всеки ден, или през ден, но няма как да престана да я изполвам...
Някакви съвети?

# 224

При мен понякога цъфти и горният пласт,който е почти на нивото на ушите? Това значи че косата ми е изтощена,нали? Но от какво? Аз не ползвам сушоари, не я изправям Thinking Може ли да е от по-честото пипане?

Това попитах и аз преди няколко месеца фризЮра ми. Отговори, че понеже най-горният пласт е най-изложен на атмосферните влияния- слънце, вятър, а и от ресането. Най-податлив  на цъфтене бил той., а не останалата коса.
Hug мис арк
Значи трябва да съм спокойна,че не е по моя вина и каквото и да правя ще цъфти. Единственото спасение е ножицата. Поне веднъж в месеца може би трябва да припягвам до нея.

Общи условия

Активация на акаунт