Втория триместър мина, ЯНУАРСКА мама яде за двамина

• 17 092
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Здравейте, момичета!
За тези мисли и мен ме притесняват, а вчера тъпата патка /аз/ като се зарових в подфорум за недоносени деца /нали съм решила, че ще родя всеки момент Grinning/ и се депресирах! Сега вече на дневна светлина, разбира се, всичко изглежда различно.

Искам да ви кажа и нещо за свекървите - понеже моята почина преди 9 месеца и сега вече си нямам, а беше невероятна цена - бъдете по-търпеливи, по-мини, в повечето случаи мислят само доброто и се опитват да са в помощ. Аз невероятно много съжалявам, че вече нямам:(

Хубав ден, момичета! Гледам "Часът на мама" - дискутирват захранването и ми стана интересно!

# 196
Гледайте "Часът на мама", дават за захранването. Може да е интересно...

# 197
Ммм, недей да четеш подобни сайтове. Занимавай се с неща, които ще те зареждат с положителни мисли. За свекървите, подкрепям те за изказаното мнение, макар че всяко правило си има изключение.

# 198
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 5/products_id/223 мисля че става въпрос за тази възглавничка, иначе 130лв няма стане от моя страна.

# 199
ей благодаря, че казахте да гледам педиатърката ни др. Ралчева Simple Smile

# 200
Здравейте момичета!

Да ви се похваля вчера бяхме на 3D и лекарката беше категорична че ще си имаме мома passifier, в момента е 824 гр., главично разположена.

Първия път една лекарка беше казала че ще е момче, но още от забременяването имах някакво вътрешно усещане че ще е момиче. Ако на някой му се занимава да ми смени цвета на щъркелчето ще бъда много благодарна, че аз ме е страх да пипам по темата.

Иначе за пазаруването и аз не съм купила нищо, смятам още малко да поизчакам и тогава. Само да сме живи и здрави покупките най-лесно ще станат.

Лек ден ви пожелавам!!
smile3525

# 201
Ооооооооо Хрис, честито ти розово щъркелче!
Хайде, чакаме и Анита да се отчете от 3Д!

# 202
На мен пък днес ми взимаха кръв - спукаха ми вената отново, както всеки път. Док ми назначи всички изследвания необходими за влизането в болница - Спин, Хив, Хепотит, кр картина и т.н много са. за първите две си заплатих 12в. тъй като не се поемали от Здравното каса - да си знаете. Иначе бебо е 1050кг, главично разположен за сега, измери ми таза - в норма за нормално раждане и така.. Вчера пазарувах - купих си стерилизатор на Чико и 2бр. шишета на Be Free, дадох 70лв. само за това и глава ме заболя, но знам, че е най доброто и си струва.

# 203
Здравейте сладуранки  Laughing
Лено мерси за съвета ако скоро не ми помогнат глобулите ще търся други варианти  
Момичета незнам вие как се удържате но на мен вече така ми се пазари  Laughing ще гледам да устискам поне още месец, а това че се купува първо шапка не го знаех, но ще го спазя  Grinning
hris1981 честито ти розово щъркелче
Хубав ден от мен  Hug

# 204
Здравейте момичета.
Май тревожната вълна ни е обхванала по едно и също време всичките.
Ние снощи с мъжлето ми се заговорихме за това какво ще бъде като се появи бебка, колко неща ще се променят в живота ни, но все пак и двамата се утешихме с това, че детенцето ни е толкова желано, че каквото и да става щом сме двамата ще се справим с всичко.
За помощта от свекървите да кажа, че моята е доста възрастна (минава 70-те) и едва ли ще и поверя грижи за бебче, поне докато е още много мъничко, но пък ще ми бъде полезна все пак с друго например в готвенето.
Доскоро почти не се бях замисляла за нещата, които трябва да се купят за бъдещия член на семейството, все си казвах, че има още много време, но скоро смятам да забера бъдещия татко и да направим една обиколка по бебешките магазини и да се ориентирам в продукти и цени, че едно е да гледаш снимки в нета, а съвсем друго да видиш нещата на живо, да ги пипнеш, да сравниш.
Утре или други ден ще ходя на ЖК.Ще си видя резултатите от изследванията на кръв и урина.Дано всичко да ми е наред.Имам и доста въпроси към доки за самото раждане та ще гледам да го попитам за всичко, което ме интересува.
Толкова засега.Повече след прегледа.

# 205
Здравейте и от мен!
Извинявам се, че не пиша, но се готвя за държавен и не ми остава време за нищо друго.
Относно възглавничките - предполагам, че няма да е толкова трудно да се ушие една, просто разгледайте материята и състава в някой магазин, в който се предлагат такива, защото 130 лева са безумно много за такава вещ. Аз на първо време ще полагам обикновена възглавница, та мисля да си спестя този разход.
С покупките отдавна започнахме, вече има някои дрешки като бодита, блузки и т.н. - нашият тати се оказа много нетърпелив Simple Smile
Легълце скоро ще поръчаме, за да е готово поне месец преди раждането. Мисля да е като продължение на нашето, за да мога вечер да я кърмя без да ставам. Нещо такова като идея : http://zainteriora.com/index.php?option=com_content&task=vie … 243&Itemid=86
Количка ще ни дадат мои близки, но така или иначе първо ще караме със слинг, нали и без това времето няма да позволява дълги разходки...
Реших да не съм суеверна и да си спестя изненади от покупките на други хора. А и с таткото искаме да се оправяме съвсем сами, за да можем да сме по-спокойни и да не се съобразяваме с никого. Това включва и "ценна помощ и съвети" от роднини, били те и майки.
За педиатъра мисля да се поразровя като мине изпита и към края на осмия месец да се срещна с "одобрените" Simple Smile . Искам да избера човек, с когото имаме сходно виждане по отношение на кърмене, захранване, лекарства (не ги обичам особено, предпочитам превенцията чрез здравословно хранене и спорт). Искам да е човек, който да ме подкрепя, а не да ми предписва най-лесното за него решение.
И недейте така с мрачните мисли, отдайте ги на хормоните, погледнете се отстрани и се посмейте на себе си, аз поне така правя.
Хубав ден на всички и май наистина ще е такъв   bouquet

# 206
  • Варна
Здравейте , момичета!
nevencheto и моята свекърва навърши 70 тази година , и няма как да и оставям бъдещия батко , тя му се радва , като ходим на гости . Но само толкова , иначе идва майка ми и с нея се гледат .
Хрис честита бъдеща мома! (уф , аз точкова искам момиченце , пък нали пак се задава мъж  Cry , нищо третото може би)
Мим я не гледай недоносените! По-депресиращо нещо за една бременна едва ли има
А за захранването - има доста време , тогава ще си говорим пак
И аз да се оплача - от десетина дни съм постоянно хремава , боли ме гърло , от вчера кашлям . Днес вече се притесних и ще ходя да подосаждам на гинеколога си , да видим как е бебето

# 207
Здравейте момичета!
Вас през колко време ви вика гинеколога?Защото мен през 10дни.Преди ходех на 15-20 дни.А и още нещо.На мен ЖК ми я води личния лекар.Сестрата при него е акушерка и те ми пускат изследванията.Стори ми се странно че кръв и урина ми взеха миналия месец и казаха,че е за последно.Само остават изследванията за раждането и за отр.резус фактор.Не трябва ли до януари според вас да ми вземат още веднъж кръв,или аз се вманиачавам?

# 208
Zozima, това легълце не е лоша идея, макар че няма да можеш да го използваш задълго.
Аз разгледах сайта, който си дала, има много интересни идеи. Много ми хареса това http://zainteriora.com/index.php?option=com_content&task=vie … 951&Itemid=86 , който може така да си направи стаята за принцесата, ще е супер.
Цвети, ами аз от първата бременност доколкото си спомням наистина май само два пъти кръв и урина ми вземаха. Сега вече ми пускаха 2 пъти изследвания и не знам дали ще има по- нататък. Иначе аз по здравната каса ходя веднъж месечно на ЖК.
Любопитка, стига мисли, че и второто ще е момче. Трима мъже ще те носят на ръце, погледни и от хубавата страна.

# 209
Мацки, здравейте и от мен!
Ох, да ви се оплача мен такива мрачни мисли са ме налегнали, че то направо депресия му се вика на това. От една страна си мисля - ами ако му има нещо на бебето? То по телевизията само ни пълнят главите с деца с разни проблеми - умствено изостанали, чакащи трансплантация, търсещи пари за операции... Ужас... smile3511. И като видя някакъв такъв репортаж - естествено ми се реве. От друга страна - идея си нямам как се гледа бебе. Какво ще го правя? Как ще го кърмя? Как ще го възпитавам? Абееееее. ужас... много ме е страх.

Мим и аз се притеснявах да не се роди недоносено, но откакто чух, че вече бебета над 1 кг. родени ги спасяват, че даже и по малки (последно едно 600гр бебе го спасиха и е живо и здраво), та поне с това се поуспокоих.

След малко отивам на ФМ при Марков, да го видим младежа, а пък утре съм на ЖК. Така като гледам при вас, сигурно и на мен ще ми назначат последните изследвания на кръв и урина. То май е дошло времето, въпреки че четох, че се назначавали през 8-ми месец. Ама ще докладвам.

Любопитка и аз съм така с хрема и кашлица. Вече цяла седмица и взе да ми писва. Ама не кашлям много, де. Нищо не мисля да пия. Само смуча едни бонбони Isla-moos май им се вика и поне гърлото ми мина, а кашлицата намаля доста.

Ох, за тези възглавници много се навих, но 130 лв няма да дам. По скоро ще си поръчам тази от сайта, че поне е 58 лв, а аз съм си малко стисната, когато тръгвам да си купувам нещо за себе си. Хич не ми се дават пари, ама пък от друга страна, вече не може да се спи без някаква подобна екстра.

Днес от ранна заран съм се разчистила, че свекъра ще идва тия дни, а той е малко чешит, обича да изследва къде има прах или прашинка и т.н. Та яко чистене ме чака. То при нас 2 дни ако не избърша прах или прозорците и се натрупва като все едно от години не е чистено.

Хайде, лек ден от мен. После пак ще пиша да ви кажа как е минала ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт