Втория триместър мина, ЯНУАРСКА мама яде за двамина

• 17 099
  • 298
  •   1
Отговори
# 270
Бръм каква точно потготовка трябва да се прави  Embarassed не ми се смейте ама съм се зачела за едни кремчета и работи и незнам всъщност на кое да се спра и от кога да почна  ooooh! направо се омотах

# 271
Бебка, по време на душ с гъба и хладка вода да масажираш зърната, за да загрубеят и да не са свръхчувствителни иначе кърменето е болезнено. Бръм и тя може да добави нещо.

# 272
  • София
А, Пепи, тоя метод го отричат вече, защото можел да предизвика контракции. Аз от началото на 8-я месеца си мажех зърната с Гермастан. Сега има доста подобни на пазара - Лансинох(дано не бъркам името), Авент и те имат подобен крем...Аз лично от Гермастана съм доволна и мисля пак него да ползвам, още повече че и в родилното неонатоложката ми препоръча него при болки в зърната от сученето.
Айде Бърборанче, ще чакаме отзиви от първа ръка Wink
Бръм, значи утре 12.50 на главния вход Peace

# 273

А, Пепи, тоя метод го отричат вече, защото можел да предизвика контракции. Аз от началото на 8-я месеца си мажех зърната с Гермастан. Сега има доста подобни на пазара - Лансинох(дано не бъркам името), Авент и те имат подобен крем...Аз лично от Гермастана съм доволна и мисля пак него да ползвам, още повече че и в родилното неонатоложката ми препоръча него при болки в зърната от сученето.
Айде Бърборанче, ще чакаме отзиви от първа ръка Wink
Бръм, значи утре 12.50 на главния вход Peace
Доника аз точно за тези две кремчета четох, понеже много ме дразнят и с гъба ще ми доста неприятно, но незнам от кога да почна от 8-мия месец ли?  newsm78 Или може от сега?

# 274
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/402/   тук има някои интересни статии за кърменето! И аз съм чувала, че методът с огрубяването на зърната го отричат... newsm78 Вече кърмилите майки ще ни бъдат полезни със съветите:о)
Днес съм малко по-разнежена и искам да ви поздравя с това http://www.youtube.com/watch?v=OS8F5x07pl8&feature=related . Поканата за нашата сватба започваше с тази музика и мен много ме успокоява и размечтава... (дано и на бебка и харесва, че често и я пускам)!

# 275
  • София
Бръм- фотьойл, нали съм си даскал  Laughing

Pepi... Hug Hug златна си!

Бръм каква точно потготовка трябва да се прави  Embarassed

Като Пепи ти е отговорила- масаж( аз го правя след баня с хавлията) . Наистина има мнение, че това може да доведе до контракции, но аз това  го знам от баба ми, та си карам по" бабешкия" метод. Иначе Гармастан[/b] си бях взела за болницата- за разранени зърна + Дефламол е екстра. На мен благодарение на бабешкият метод не са ми се разранявали, но се мажех профилактично Peace

Все си мисля, че от  мазането САМО с крем не може да загрубеят достатъчно зърната, нужно е механично въздействие newsm78....затова действам с масаж, мъкар и неприятно е ефикасно. До сега от това не съм получавала контракции Peace
Доника утре съм там в 12:50 Heart Eyes....ще се запознаем най- накрая Heart Eyes

# 276
Хайде и аз да потвърдя за утре 13.50ч на главния вход Simple Smile

Ели, много хубава булка си! Много семейно щастие!

За масажа и аз знам, че от сега може да се мажем с креjavascript:void(0);мче, а по-късно към 9-ти мес и да започваме механичната обработка Wink

Зозима, и аз се замислям дали пък да не дойда на това в МД Simple Smile Нали съм човек без работа и имам време Wink Така че напомни ни, а ние ще потвърждаваме Wink

Барборанче, и аз чакам мнения за възглавницата. Твоята с дунапрен ли е, с топчета ли? Мека ли е? А какви са ти отзивите от училището? Simple Smile

Ооо и забравих да се похваля Simple Smile В крайна сметка се реших да ида на тази фетална ехокардиография. Ходих при д-р Велковски от 3-та градска (нали е до вкъщи и чух добри отзиви за него). Сърчицето на бебето е добре. Поне се успокоих. Пак ми потвърди, че ще си имам мъж и то голям Simple Smile Вървяло едро бебе Simple Smile Като си помисля, че баща му се е родил 4,500кг и 54см  Shocked Дано да е маалко по-нормална големина, че как ще го родя не знам  Laughing

# 277
И аз не съм получавала контракции, но в крайна сметка всеки решава за себе си. Като почнах преди с масажирането, първите пъти ми беше много неприятно, но постепенно свикнах. Напълно съм съгласна с Бръм
Все си мисля, че от  мазането САМО с крем не може да загрубеят достатъчно зърната, нужно е механично въздействие 

# 278
idimi, болките в корема да не са от преяждане. При мен се получи няколко пъти и от тогава следвам формулата- ядене през кратки интервали и по малко. Доволна съм защото хем не се чувствам като бременна хлебарка  hahaha, хем не си позволявам да се тъпча много. В тази връзка- Мим, 7 килограма отгоре досега не са много...споко!!
vailet, сърбежът и болките в гърдите са нормални  Peace не го мисли. Нали ги мажеш с нещо против стрии?  Peace
Доника, ама твоя Хриси май е одрал кожата на баща си?! Пълното му име Християн ли е? Ние мислим да кръстим малчо така. Наш тати е Христо и от там решихме да е Християн, но не е окончателно още. За присъствието на 3ти лица в семейното гнезно мисля е излишно да казвам колко е хубаво да си само с твоето домочадие. Не мога да си представя да имам 'зло куче' в лицето на някое свекървище у нас, но понякога е неизбежно. Моето свеки е чудо и приказ. Даже се дразни като и кажа "свеки", обижда се...Викам и Вержи. На мъжо и викам Танич  Joy Joy Та Вержито ми е като първа дружка. Пием си кафето, ходим по магазините, споделяме си всичко. В доста аспекти ми е по-полезна от собствената ми майка. Като разправям тези неща на странични хора даже не вярват и ми казват, че такъв "филм" няма и че рано или късно ще ни се вкиснат отношенията. Не знам, аз не вярвам...всичко си е до човека..какво като е майка на мъжа ми, това не я прави лоша.малко се отклоних, но ме радват много отношенията ми с нея, та затова реших да споделя с вас.
Момичета един въпрос- ползвате ли депилатоар за много интимните части?

# 279
Здравейте отново,
За загрубяването на зърната и аз четох, че го отричат не само заради контракциите, а и защото премахва естествените защитни секрети от зърното.
Вече си купих Лансинох и се мажа вечер, той е и за разранени зърна и функцията му е не да загруби, а да омекоти зърната, за да станат по-еластични. Хубавото при него е, че не се налага да се измива преди кърмене.
Сега се сещам нещо важно - зърната не трябва да се мият със сапун или да се мажат със съдържащи спирт продукти.
За кърмене си купих "Книга за кърменето" на Хана Лотроп. Препоръчват я като най-добрата по кърмаческите сайтове и форуми, но така или иначе повечето неща се припокриват с материалите в библиотеката на ЛЛЛ.
Бърборанче, чакаме отзиви за възглавката, знаем колко я искаше  Simple Smile Дано ти свърши работа.
Поздрави!   bouquet

# 280
  • София
Веси, да Християн е цялото име. Записах го с Я, защото ми е по-звучно, но съм срещала и варианти с Христиан...На дядо Христо Joy И да ти кажа честно и аз се разбирам по-добре със свекърва ми, отколкото с майка ми...
Родителската среща мина добре Simple Smile Данче, а Ванката свикна ли с яслата?

# 281
И с възглавница и без възглавница..не мога да спя Cry Cry Въртя се в леглото, заемам различни пози, но се чувствам като хипопотам...станах, за да не събудя двете ми сестри, че малката едва я накарахме да заспи (някакво желание за танци тип "адреналинките" я беше обзело). Да се похваля- събота сутрин си отивам вкъщи, а събота срещу неделя през нощта каца самолета на моето мило и ще си го гушна Hug Hug Hug

# 282
Добро утро момичета, много време не съм писала,за сметка на вас, и ми отне доста време да ви прочета.Радвам се че всички сме добре и че има и нови попълнения welcome.При мен вече е вечер, но при вас наближава сутринта така че нека ви почерпя по едно кафенце.

За толкова много неща сте писали че не знам от къде да започна.
По въпроса за контракциите, аз също от време на време получавам втвърдяване на корема,питах доки и той каза че щом няма болки и кървене и не са много продължителни няма нужда да пия нищо,това било нормално ,организма се подготвял за раждането,казвали се подготвителни контракции.
За покупките аз също не съм купила още нищо,само се разглеждам и набелязвам.
Сещам се че обсъждахте и теглото.Ето това е вече моята част,много съм добра мисля че водя класацията smile3534 newsm62 + 13 кг.съм,какво ще кажете.Последния месец съм качила 4 кг ,което си е доста ,но не знам как е станало,не съм се усетила да ям нещо повече от нормално.Доки каза че е малко множко но не е толкова страшно,ще видим следващият път как ще бъда.Сега съм ограничила сладкото и тестените изделия,наблягам на салати и плодове.
Гледам че вие доста често посещавате доки,докато тук мен ме викаха досега веднъж в месеца а сега след седмия месец на две седмици веднъж а в деветия месец всяка седмица.Казват че след като всичко е наред нямам оплаквания и изследванията са ми ок няма нужда от прегледи.На видеозон ме гледаха последно  в 20 седмица от тогава все питам а доки вика няма нужда всичко е наред.Каза че ще ме гледат пак в началото на деветия месец,което хич не ме зарадва.Така ми се иска пак да видя бебка колко е пораснала че не знам как ще издържа.Иначе е много активна и подвижна, по цял ден си ми прави компания,особено вечер след 8 часа направо полудява.На последния преглед ми взеха кръв за тест за диабет и всичко е наред.Иначе само ме теглят,мерят кръвно,давам урина,мерят ми корема и слушаме тоновете на бебка, в това се състои прегледа  всеки месец.
Ето започнах да пиша и вече забравих какво още бяхте коментирали.
Искам да ви се похваля че ще си имам помощник за бебето.Майка ми беше на интервю и са и дали виза newsm44 ,така че декември месец ще е тук.Това много ме радва ,бях се притеснила че няма да се справя сама,понеже моят мъж започна нова работа като шофьор на тир и се прибира само за събота и неделя.Много е неприятно но изкарва много по добри пари а сега както аз не мога да работя,имаме нужда от по добра заплата.Работи и за моята заплата.

Имам едно предложение за заглавие на тема,ако ви допада може да го използвате
ЯНУАРСКИТЕ БЕБОЦИ МНОГО НАЕДРЯХА,ДРЕШКИТЕ НА МАМА ДОСТА УТЕСНЯХА.

Аз не пиша ,не пиша и като се отплесна се унасям,хайде да спирам ,ще се опитам да пиша по редовно обещавам.Много   love001  love001  love001 на всички и да се пазите.

п.п. Може ли някой да ми изпрати на лични парола и име за албумчето за да кача някоя снимка че съм ги забравила.Предварително благодаря  newsm51

# 283
добро утро и от мен Simple Smile
изпратих си мъжете, пошетах малко и седнах за почивка да ви прочета Simple Smile

Доника, немога да кажа още как е с адаптацията - първия ден влезе без рев, но пък после през цялото време беше плакал, втория ден влезе с рев, но пък после не беше плакал, още неиска да яде там, взимам си го на обяд преди спането ... ще видим днес как ще е  Crazy предполагам Хриси вече свикна и си спокойна  Hug

барборанче, да се обадиш за кафенце другата седмица Wink

за гърдите - към 38ма седмица мажех с гермастан и леко с гъбата за баня под душа масажирах.

хубав ден Simple Smile

# 284
Момичета от Пловдив, това инфо може да ви заинтригува

http://bgfactor.org/index_.php?cm=2&ct=62&id=16825

макар че като се замисля, Пловдив е голям град и според мен ще има голям наплив
Успешен ден

Общи условия

Активация на акаунт