Втория триместър мина, ЯНУАРСКА мама яде за двамина

• 17 119
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
здравейте,
аз преди малко се върнах от преглед,правиха ми и записа на тоновете.бебокът пак ще е голям,върви 1-2 седмици по-напред Wink.тъй като гледам май ще раждам в дупката м/у празниците,което и мен ме устройва.дано успея да си изкарам Коледата Praynig,после малко в болницата и от НГ-с бебето в къщи Wink
малко ме нервира факта,че някои трябва да се събразяват с графика на докторите по празниците-е като искаш да си д-р,трябва да се работи без значение дали е празник или не. #Cussing outвсеки си избира професията,и ние имаме денонощни аптеки и няма събота,няма неделя или празник-болестите не питат кой ден сме #Cussing out

# 91
  • София
Рокси, твоят термин кога е, че нещо не те открих, за да сложа момченца newsm78
Кали, честита ти мома-вече си розова Wink
Аз допреди малко се дрогирах с яхтен лак - утре пак hahaha

# 92
Снежи, честит ти рожден ден newsm59  ura Tada бъди много,много щастлива ,обичана и глезена и едно сладко и здраво бонбонче ти желая януари. Simple Smile
Рокси77добре дошла пак сред нашите редици ,дано всичко от тук нататък да е безпроблемно за теб.
Момичета и мен много ме е страх от тези празници , затова от сега се уговорих за лекар но пак не се знае нищо , ако реши да ходи някъде- те препраща на друг доктор.
Но не трябва да се нагласяме с лошо,всичко ще е наред,както казва една позната по празниците дежурните лекари са повече отколкото в обикновени дни ,дано да е така.
Кали честита ти принцеса  Simple Smile

# 93
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала, но затова пък редовно ви чета!
Честит рожден ден на Снежи! hbday
Барборанче, не се тревожи! Ти си знаеше, че бебка върви малко по-назад, но това може да е в резултат от неправилно изчисление или просто по-късно да навакса. Моето бебче пък върви по-голямо и си нямам идея как така се получава...Да са живи и здрави, а колкото толкова тежки! Laughing После ще ги угояваме!
За избора на екип все още не знам дали да се възползвам. Аз също съм в Шейново, така че ще си споделяме отзиви.Аз съм на консултация там чак на 05.11.2008 в 8мия месец. Преди това на 21.10 ще ходя при Мазнейкова на ФМ. Казаха ми, че е желателно да се напряват 3 ФМ.
Аз да ви се оплача, че от 2 дни не усещам силни ритници Cry Имам чувството, че малкия се е обърнал навътре и вече не ми мести корема отляво надясно.Нито кисел сок помага, нито галене на корема...Ако утре е такова положението, ще започвам да се тревожа.Защо спря да рита?

# 94
velizara_82,не се притеснявай в зависимост от това как се е обърнало бебчето твоята чувсвителност е различна.Аз така по едно време се бях притеснила защото не усещах бебчо както преди със силни ритничета и така към два дни , но за сметка на това пък ме болеше от дясно но в страни/по - късно разбрах,че това са ребрата,имах усещането , че са натъртени/,а моята принцеса се завъртяла с главата надолу и ме рита в ребрата.Моето усещане са ритничета и поместване на корема когато рита от двете страни на корема и ниско долу , а като е горе даже в момента усещам под гърдите гъделичкане,а като е в ребрата нищо не усещам само болка все едно са натъртени.Така,че горе главата. Simple Smile

# 95
Зара, нали усещаш някакви ритничета, било то и по-слаби ?
Моя младеж е много активен, а миналата седмица изведнъж много слабо ги усещах, по 2-3 пъти на ден и съвсем леки потупвания. И определено почнах да се притеснявам. Така няколко дни и после почнаха пак с още по-голяма сила и вече доста по-нагоре. Та моята теория е, че мъничетата си имат някакви периоди на по-интензивен растеж и тогава ги усещаме по-слабо ... пак казвам това си е моя теория, не съм чела дали има такова нещо.

Барборанче, като се запознаем лично ще ти споделя моя опит в шейново.
А за уговорката с лекар, ако не е готов по всяко време за мен това не е никава уговорка. Моята лекарка предния път ми каза, че имаме ли уговорка, няма значение дали е почивен ден, празник, ден, нощ и т.н. когато започне раждането обаждам и се и идва.

Аз вчера доста се поизморих, много разходки, после готвих и вечерта направо капнах от умора. И тръгнаха едни болки, като мускулна треска, но долу ниско, доста се поуплаших. Та днес тичах при доки, слава богу всичко е наред, ще пия магнезии, желязо и витамини.

Лека вечер  Heart Eyes

# 96
Кали, честита мома! Дай боже и на мен!  Praynig Като гледам на нашата дата са повече моми.
Доника стига се дрогира се тези лакове  Laughing. Поне изчисти ли прозорците? Аз като видях снимките, направо се уплаших, то всичко прозорци

# 97
  • софия
Здравейте!
Аз също ще раждам в Шейново.С две ръце бих препоръчала др.Гагова.Много добър спецялист,много мила и предразполагаща.Младичка е и е страхотен сладур.
ирко, а ти при нея ли ще раждаш? Моят термин се пада по празниците и се чуда дали ще се съгласи...
Да, при нея ще раждам.Аз ходя да ме преглежда още от началото на бременността през около месец.Така тя е наясно с протичането на бременноста ми.Отделно си ходя на ЖК в поликлиниката за да ми пускат изследванията по ЗК.
Докторката ангажира ли се с някой пациент си го поема изцяло,ако не е в София винаги си намира замесник.Най-често това е др.Петрова ,която също е добра.При предната ми бременност точно по време на термина ми беше на някакъв конгрес в чужбина.Това го знаех няколко мес. по-рано.Надявахме се да родя по рано,но не стана.Тогава обмисляхме вариант за предизвикано раждане,но на последния преглед каза ,че няма още никакво разкритие и е по-добре да не предизвикаме раждане.Запозна ме с др.Петрова и ми каза,че тя ще ме поеме,ако започна да раждам докато тя отсъства.Така и се случи.
Всичко това го казвам за да знаеш ,че поеме ли някакъв ангажимент няма да те остави да се оправяш сама.
лека вечер на всички  love001

# 98
Здравейте девойки  Mr. GreenSimple Smile не съм ви забравила, а от време на време и чета  Party
обещавам и за галерията със сватбените снимки, но имам още да вземам снимки, та по-нататък;
с бебо сме ок Simple Smile растем и хубавеем, стигнах до +12кг, но нали съм висока никой не ми вярва, че са толкова  Mr. Green
активен е точно по това време, дори сега се бута.. Laughing , на всеки видеозон потвърждаваме пола ;
Напоследък се сещам за един въпрос, но все забравям да ви питам -
имате ли познати мами, които не могат да си вземат полагащото им се майчинство от 90% брутна заплата, ако имат проблем -защо се стига до това и с кои инстанции се разправят ? започвам да се чудя не могат ли да ме изиграят  ooooh!
Само хубави новини да се чуват във форума Simple Smile
Поздрави на всички  Heart Eyes

# 99
Добро утроо,
добре дошли на познатите ни мами, много се радвам че сте добре. Другите ни близнаци къде са някой знае ли? Много се радвам като видя количка с близнаци.  Hug
Кали, честита МОМА, край нашата дата само моми се развъдили.  Laughing
Бърборанче, имай доверие на твоя си лекар, щом ти казва че всичко е наред, значи е така.
velizara_82, не се притеснявай, сигурно ти си по-активна тези дни и не се вслушваш по-внимателно в бебето, ако искаш за успокоение посети лекаря си.
А за раждането по време на празниците не мислете толкова, лекарите не са чак толкова безотговорни, няма да ви оставят на самораждане.  Wink Моя с предишната бременост ми викаше веднъж да съм родила и щял да седне на маса като хората.  Laughing
 bdbaloni на Снежи, здраве и любов и вдно хубаво бебче януари.

# 100
  • София
Ха добрютрууу Simple Smile
Хайде на закускааа

Мюрвет е пуснала май преди мен компютъра hahaha, но досега си храних мъжете, изпратихме тати да аботи даде паички=да работи, че да ни даде парички hahaha
Оф, една гадна мъгла е тука...Да си се покаже слънчицето и да му спретнем една разходка с Хриси. Във вторник нашия квартал има празник- още от стари времена на Св. Петка орландовци празнуват Simple Smile Та има люлки, дано дойдат и от бебешките, че моя екстремист вчера е ревал да го кача на въртележките за големи. И ще идем да видим как е положението.
Стелче, когато имаш проблеми с работодателя се обръщаш към инспекцията на труда, които са длъжни да направят проверка...Хайде чакаме снимки от теб Simple Smile
Ставам, че ме дърпат да пускам Мъната=Бейби Айнщайн. Само с тези филмчета имам спокойствие.
До после  Wink

# 101
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Доника-благодаря ти за щъркелчето!И стига вече с тая "дрога" наистина NaughtyНаблягай на разходките!
Пепи-сигурно и твоето бебче ще е мома.Тези дето не са се видели до сега на 90% са момиченца.
Като говорихме за фен клуба на оранжевото.......и аз да ви покажа кухнята ни http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294341&pid=8164514 че и в спалнята ми е застъпено оранжевото http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294341&pid=8229102
Тук е   Nature Sunny  Nature Sun With Face Хубав ден се очертава пак.
Приятен ден на всички Hug

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 09:42 от kali-m-g

# 102
Добро утро,

Доника, а отговорът на отиването на работа за моята сестра е "да изкараш парички да ми купиш нещо":о) Добре, че си дават сметка, че паричките се изкарват, а не падат просто от небето...Ние с мъжа ми все си говорим как ще успеем хем да осигурим всичко на нашето дете, хем да не го разглезим. Защото до сега двамата се справяме сами в живота (имам предвид финансово, любовта и загрижеността от близките ни си я имаме и тя е безценна). Започнахме връзката си от 0 и двамата с малки заплати, без жилище, но за 7 години се справихме повече от успешно и си подредихме живота си! Много искаме и децата ни да са достатъчно отговорни и да не чакат всичко наготово,ама ще видим как ще се справим...
kali-m-g, май наистина сме се събрали фенки на оранжевото:о)
Момичита, все по-трудно ми става да спя напоследък...не знам как да си наместя коремчето...Навсякъде препоръчват да се спи на лявата страна, но при нас не се получава...не знам дали причината е разположението на бебка, но ми е сравнително удобно само на дясната страна с възглавница между краката...Имам някакво рогче в матката (двурога матка според някои) и бебка се е разположила в т.н. ляв рог...може като спя на ляво да я притискам...мой знае... Все се каня да питам док, но забравям Embarassed
Днес времето обещава да е хубава, така че приятна разходка и много усмивки!

# 103
Здравейте мами
Доника, благодаря за кафето и закуската.
kali-m-g, честита ти мома! Много хубава кухня и спалнял Даже видях да се подава из зад нощното шкафче, грифа на една китара. И мъжът ми си държи неговата там – спи с нея както казва  Laughing
barboran4e, да точно това е доктора, кабинета му е в Люлин. Препоръчаха ми го няколко приятелки раждали при него, едната също е лекар, и казва че е много добър професионалист
stelaruseva, радвам се че си добре и че наминаваш в темата.
Доника, Бръм – благодаря ви за адреса на склада
соня82, не се тревожи толкова за Даун. Измерването на нухалната гънка в 13 г.с е точно за Даун. Ако искаш за твое успокоение ходи на една ФМ сега. Ще огледат бебето много добре и ще ти кажат, ако има някакъв риск. Аз ходих в 20 г.с и имам записан час за 28 г.с, че пък на мен риска при БХС то излезе много висок. Последният път Марков гледа бебето много внимателно гледа костицата на носа и измерва крайниците, и каза че според него няма никакъв Даун. Мисълта ми е, че явно има индиректни белези по които докторите разбират при ФМ, така че ако отидеш ще се успокоиш.
Хубав и усмихнат ден от мен!  bouquet

# 104
Здравейте и от нас в новата тема.
И на мен ми остава месец работа, чувствам се много изтощена вече, честно да си призная. Мислех да си пазя отпуската, имам три седмици, но не се виждам до декември да бачкам- честно.
Бебе Айнщайн и ние много гледаме, даже превъртяхме днес вече един епизод.
На пловдивчанки весела среща днес, тъкмо и времето прекрасно, да пуснете снимчици.
Ние от една седмица само се ровим за перални да харесваме, спрях се на два модела и накрая се оказа, че и двата ги няма в нашия Техномаркет, пък и като цяло май ги няма по мрежата им. Толкова се бях навила за точно тези, че сега никоя друга не ми хваща окото. Гледам, кухните сте обсъждали- нашата е бреза и венге, каквото съчетание е на почти всички мебели у нас. Ние сме може да се каже новодомци, миналата година се нанесохме, аз в 9 месец- 9 дена преди термин, легнах си в 11:30 и в 3 ме преряза кръста и ме почнаха контракциите- следващия ден на обед /11:40/ вече се радвахме на нашето слънце  Mr. Green Имах прекрасно раждане, естествено съм имала притеснения за протичането му, но мога да кажа, че не ме е било страх от него. Тръгнахме за Пловдив с контракции на 7-8 минути към 6 сутринта и в 7 бяхме в Селена, нямах уговорка, прие ме един лекар /Минев/, който сдаде смяната на Ставрев, всички бяха мили, любезни и отзивчиви, дори Минев след като си тръгна звъня 3 пъти да пита как ми върви раждането. Та реално от вкарването ми в предродилна до раждането минаха около 3 часа. Родих нормално, но не естествено- бях на система окситоцин и с епидурал в последствие.
Малко дълго стана, но исках да споделя с нераждалите мами, че раждането може да е един наистина прекрасен момент, а резултата повече от заслужен, както предполагам всички сте убедени.

Общи условия

Активация на акаунт