Втория триместър мина, ЯНУАРСКА мама яде за двамина

• 17 117
  • 298
  •   1
Отговори
# 135

Любопитка, честито ви порастнало момче. Да ви е жив и здрав, много щастливи моменти и забавни игри.

Аз за сега не мисля нищо да купувам, защото си имаме скорошни покупки. За сега само поръчах от един сайт комплект за изписване, че е по-специален момент.  Peace
Със Стефи почнах от 5 месец да пазарувам по малко, всичко без количката бяхме накупили докато се роди. Само количката купихме около половин месец след като се роди, просто защото тогава нямаше внос на Куини, а се бях спряла на определен модел. Не, че сме излизали първите 15 дни де.

# 136
tanichka78, добре дошла при нас желая ти едно здраво момиченце януари,6.01 не е ли Йордановден ,не че бебче ще избере точно този ден ,но все пак може да е една Данче. love001
Любопитка,да ти е живо и здраво момченцето ,страшно е сладък на снимките пу,пу Grinning,много да те радва и да те слуша.
Yaki_123,това са магазини във Варна единия в който отидох вече и поразпитах е магазин "Бебо" в двора на окръжна болница след като минеш входа за спешния навътре до сградата на поликлиниката/абе там където са различните кабинети/,до аптека Санита - там заделят неща още от сега няма срок кога ще ги вземеш,но все пак ориентировъчно казваш датата на термина.
Много са любезни обърнаха ми голямо внимание,на пръв поглед магазина не изглежда голям но има още едно помещение с колички.Там моята позната си е заделила количка,стерилизатор и разни дребни неща като дъждобран и чадърче за количката.Даже са и дали стерилизатора до вкъщи да прецени дали ще стане за нейната микровълнова.
Другия магазин е на Студентска но аз още не съм го посетила,ходих на Хиполенд в Големия Мол там също запазват по специално питах за количка и легло но за дребните неща не съм сигурна дали могат да се капарират, изненада ме ,че там цената на количките е като на др.магазини а аз имах предубеждението,че ще е по скъпо.
Espa,и мен това за педиатъра ме изненада,но в списъка който ми даде това момиче за това какво ще ми е необходимо в болницата в която искам да раждам има точка " Въпроси,по които е добре да вземете решение преди раждането на бебето"това са дали дали ще се кърми бебето и избор на педиатър,с който трябва да се срещнем и поговорим да се запознаем с неговите изисквания и да изложим своите.
Даже в тази болница записвали името на педиатъра към документите за изписване на бебето.

# 137
Здравейте тумбачета Hug,днес нямах време да ви пиша,пуснах само набързо едно кафенце EmbarassedДоника и аз едно време обичах много да хрупам кафето ,то нали се продаваше само на зърна Laughing,рядко се намираше мляно и то в складове при познати и тн.,бяха такива времена Laughing,а колкото до кантара и аз нощес като сънувам че ям,та в 1часа през ноща станах та ядох,събудих се от глад,та килцата са ми от началото до сега 9качени ама до края ще видим,после ще му мисля свалянето.Аз да се похваля че вчера нещо не ми беше добре ,но явно си е било за вчера днес се чувствам великолепно Laughing,ходих на разходка,бях при мама и тати на гости та ме поглезиха и те и сега се прибрах от метлосване Embarassed.Добре дошли на новите ни мами Тобито и Таничка78 леко бременеене момичета с нас  bouquet newsm59 на момченцето на Любопитка да ти е живо ,здраво и само радост да ви носи  HugЛека вечер и приятни сънища Heart Eyes

# 138
Момичета вижте какво си харесах http://www.piggyshouse.com/bg/SLINGPREMAXX/ ! Бях разглеждала доста слингове и определено се бях насочила към слинг, но все не ми пасваха като стил, а този ми се струва супер удобен и красив! Определено това ще е една от покупките ми! Сега като съм си вкъщи, така ми се иска да започна да пазарувам, но нали съм решила да не правя покупки преди бебка да се появи на бял свят...вече се чудя дали ще устоя на изкушението Embarassed
Също да ви попитам, някоя от вас купила ли си е от онези възглавнички за кърмене, но по-дългите,които са удобни за спане в последните месеци на бремеността. В нета намерих тази http://spelta.biz/mothers_hose.php?gclid=CKTR9fqUm5YCFRmMugod8iUm7A ,  но ми се иска да я видя и в някой магазин! Последните две седмици (откакто мъжа ми е командировка) много ми се иска да имам такава възглавница, за да си я гушкам Embarassed
ЧРД, Любопитка- много успех,прекрасни мигове и сладко бебче на финала:о)
 Hug Hug Тобито и Таничка78 Hug Hug Hug

# 139
 barboran4e , и аз съм метнала око на слинга, по натам.
Възглавничката изглежда много удобна, бих искала да да си купя, но не знам от къде??В Пловдив искам да кажа.

# 140
ЧРД на детенцето на Любопитка! Да ти е живо и здраво и все така сладко  Hug

Добре дошли на новите момичета и се надявам да ви хареса при нас!

Някой ми каза че в магазина на Премаман или Mothercare (не помня точно в кой от двата) може би има, така че проверете там Simple Smile Аз съм я виждала наживо и наистина изглежда удобна и полезна  Peace

# 141
за педиатъра - трябва да се избере по-рано, защото е задължен до 1-2 дни след като си е вкъщи бебето да дойде да го прегледа.

Любопитка, честит ви празник, много послушен и добър батко да е младежа   bouquet

за слинга - изглежда удобен, но немога да дам мнение, моя е с халки.

ние днес ходихме до зоо-то, после след обяд в един детски клуб и ми се запали главата, голяма лудница и на 2те места.
а моето бебе май почна да хълца, бях го забравила този момент, но едни леки ритмични потупвания отвътре ми го припомниха Simple Smile

# 142
Данче, аз и с халки си бях харесала, но по-нататък ще избера...И аз съм чувала, че някои бебчета хълцат и се чудя дали ще разбера ако и  моето започн... newsm78 newsm78 newsm78
Още една седмица и се прибирам вкъщи, може да се запознаем лично:о) Асансьорът още ли работи? Че като се сетя за стълбите и  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Кокосче, утре ще се разходя до Премаман...ама много скъпо ми се стори там...
Вижте каква рецепта "откраднах" от другите отчетни:
Мехлем с мас и невен:

Свинска мас (един буркан) чиста, прясна, не осолявана.
2 шепи цветове от невен (пресен, но става и от билкова аптека).
Есенция (по желание - ванилия и др.)

Маста се слага на водна баня да се разтопи. Пробавят се двете шепи невен и се оста да кипне за 5 минути след което се маха от котлона.
Всичко се оставя да престои така 24 часа, след което отново се слага на котлона до разтопяването на маста, но без да кипва.
Прецежда се и се оставя да стегне. Мехлемът е готов за употреба след още 24 часов престой.
Съхранява се в хладилник, а нанасянето е с поглаждащи движения без масажи!

Това бил най-ефикасният метод срещу стрии, бих пробвала, но не се сещам откъде ще си намеря свинска мас...Майка ми обеща да пита някакви познати, ако някой е пробвал или пробва преди мен да сподели:о)

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 22:11 от barboran4e

# 143
хълцат, хълцат и няма как да се сбърка Simple Smile

асансьора работи екстра, но има един голям косур ... супер тесен е, едва ми се събира малката количка  #Cussing out ... малко офф топик, но с бърборанчето се оказа, че сме в един блок  Mr. Green

таз рецепта я пробвах с предната бременност, добре ухаеше с невена, но пък си е мас, а кожата по-скоро се нуждае от овлежняване, но ако имаш желание пробвай Simple Smile

хайде лека от мен

# 144
barboran4e, а невен от къде да намеря? аз имам цял буркан свинска мас, правих си маска за коса. Като рабереш цената на възглавничките в Премама, моля те пиши.

# 145
Murvet77, предполагам, че има невен по аптеките...Утре вечер ще ви информирам за цената на възглавничките!

# 146
за мазилото с невена-аз бях изтормозила майка ми предишния път да ми направи.това чудо като постои малко в хладилника смъдеше на гранясало Sick и едва попиваше.всичките ми дрехи за спане се бяха вмирисали.втори път не се занимавам с това.
невенът иначе трябва да е цвят-свеж Peace

# 147
Добър вечер и от мен!

Любопитка, ЧРД на на детенцето!  newsm59 Да ти е живо и здраво и много да те радва!

Добре дошли  welcome и на новите мами и леко бременеене с нас!

Относно мазилото с невен и мас - майка ми също има такова, че баба ми и прави (по-точно една нейна комшийка), но миризмата му лично аз не мога да понасям. А пък майка ми и с това се е мазала като бременна и пак има стрии, така че не мисля и аз да се жертвам и да търпя тази миризма.

Ох, тази възглавничка много дабре ми изглежда. Направо се замислих да си я поръчам. Ама ще изчакам barboran4e да докладва дали ги има в Премама, че и аз предпочитам да я видя първо.

Да ви се оплача мацки - много ме боли таза. И то не точно таза, ами тазобедрената става и то само отдясно и само като ходя. Ама направо куцам  smile3514. Незнам дали има нещо, с което мога да се мажа. Чували ли сте за подобни болежки. Това вече ми е от цяла седмица, ама на моменти не се търпи. Във сряда ще питам доки, ама ако някой може да ми каже нещо по въпроса...

Хайде лека нощ от мен! (Дано де е лека, че вече все по-тежки стават нощите)

# 148
Сладурчеста, и мен ме боли дясната става, но само нощем и това ме побърква, непрекъснато се въртя, за да намалее болката, но нямам представа от какво е - реших че съм се преуморила от ходене.

Искам да ви питам нещо за ФМ - непрекъснато някоя от вас казва, че е ходила, пък аз си мислех, че се ходи между 18 и 22ра седмица - а всички вече сме повече от това. Да не пропускам нещо? Това вече трета морфология ли се пада или просто по желание ходите. Аз вече веднъж ходих при Томова в 18 седмица и тя не ми каза пак да ходя, та затова искам да разбера.

А възглавницата изглежда страхотно и почти сигурно ще си я купя. Аз също искам да я видя, ама както нямам особено време да ходя по магазини може и да рискувам  поръчка. Изглежда удобна и за кърмене - да не се уморяват ръцете да държат бебето.

# 149
  • Измир
Добър вечер И от мен!

Благодаря за поканата (подканата)  Laughing
Не съм вИ забравИла, даже вИ чета от време на време.

Аз И бебчо сме добре, въпрекИ еуфорИята от  покупката И обзавеждането на ново жИлИЩе. ВсъЩност това е И главната прИчИна да не се разпИсвам напоследък.

ФМ правИх прИ Марков два пътИ. Той сам мИ каза, че няма смИсъл от 3_та, освен ако гИнекологът мИ не настоява.
Аз съм прИ др. ДИнчо ГеоргИев от ТИна КИркова. Смятам там да раждам с планово секцИо ( И първото е секцИо).
А И да не забравя бебо е момИченце Laughing Пак!

Надявам се всИчкИ да сте добре! Лека ноЩ!

Общи условия

Активация на акаунт