Място за Дюканки - начинаещи и ветеранки - 128

• 38 940
  • 958
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте на всички  Hug

Току що пратих гаджето командировка в Чехия и ми е малко свинско, ама няма как да пропусна музичка. Сладурка, пожелавам ти всичкото щастие на света. От здраве, любов и пари да ти писне, и изобщо най-съкровените ти желания да се превърнат в реалност  newsm51

# 166
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добър вечер  Hug
Не съм чела последните 2-3 страници, но имам нужда от помощ. За пръв път ми се случва да съм без книга-библия (т. е. Зелената на Дюкан). В блога има отговор на мой коментар - за пръв път чувам сусамът да е разрешен, нишестето да е пшенично, а да не говорим за сиренето и кашкавала на Маджаров. Давам цитат и моля който има възможност, да провери в книгата. Чак ме доядя, че съм толкова услужлива и я дадох до неделя назаем  #2gunfire
... сусамът е абсолютно позволен още от първият етап на диетата/прочети внимателно книгата/,а що се отнася за кашкавала и за сиренето маслеността им не е 10%,а 1.5%.Моя позната,която прави тази диета и свали 20кг.си хапваше такова сирене и кашкавал,така че не мисля че той ще развали режимът.Ако прочетеш внимателно рецептите от книгата на Дюкан ще забележиш,че в тях някои от продуктите са точно такива нискомаслени сирена/дори крема сирене/.Разбира се всеки сам си решава.А колкото до пшеничното нишесте и то е позволено също както триците/пак от книгата с рецептите на Дюкан/.

ей сега ще се изкажа, като виден дюканец-специалист  smile3543

на стр. 30 пише: "нишестените храни, макар и да не са сладки, също са много богати на глуициди. Това са: брашнените храни (хлябът, особено белият хляб... )
на 31: "от всичко казано до тук става ясно, че глуицидите са хранителни вещества, към които предразположеният към затлъстяване би трябвало да изпитва подозрение."

за мазнините:
стр. 33
"Олиото е по-мазно и от маслото.... всички видове (зехтин, сл. олио, рапица) са еднакво калоричнии следва да бъдат изключени от режима за отслабване, да се избягват в режима на запазване на теглото и да не се приемат безрезервно след окончателното стабилизиране"

и само да вметна - който и да е написал тези "мъдри мисли" за маслото, кашкавала, и другите благини също може да е прав  Rolling Eyes нали добрият доктор публикува втора книга и в нея беше разрешена свинската шунка  Rolling Eyes да не се окаже, че четете различни книжки

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 167
            Да, докато не ви пожелая лека нощ милички момичета и Туни, сън не ме лови, та затова рекох си  да Ви посетя за ЛЕКА НОЩ. Малей, голяма болест сте ми, щерката не успява горката да се докопа до компа. 
            ДИОРЕЛА  - честит рожден ден на малката принцеска, много щастие и безоблачно детство й пожелавам. newsm59  party023 newsm59  bigdance2
            КАТЯДЖИН -  Hug Hug Hug
            ЯНА - добре дошла и успех  Hug
            МОНРОЕ - сейте се вие, знам че Ви разбих, ала мацки и мацок, такава трагедия беше - преди - че сега чак се чуда - как съм я сътворила, сега - нищо общо с преди.
            ИВОНЧЕ - и аз така в П задържам, а в ПЗ падат в първите два, три дни.
            ПОДЛАГАМ ВСИЧКИ НА ВЕЧЕРНО ОЛИГАВЯНЕ за да нанкате сладко и да отслабвате много   love001 smile3534  love001 smile3534  love001 smile3534  love001 smile3534  love001 smile3534 smile3533
            МОМИЧЕТА ще каже ли някоя - къде изчезна ХАЛЕЕВА?
            ФИЛЮДКИИИИИИИИИИИИ

# 168
Дюканстващи, много съм щастлива!!!Моите страхове за бъбреците ми се оказаха неоснователни.Наред съм си.Иследвания-чудесни.Продължавам с режима и с пълната подкрепа на личният ми лекар.Болките в кръста всъщност се оказаха в следствие на свалените килограми-освобождаване на тялото от товара,който е носило до сега.Ще отшумят(надявам се по-бързо).Пия Flamexin по лекарско предписание.Радостта ми е огромна, ако можех бих ви прегърнала всички заедно.

# 169
  • София/Осло
Днес било задушно в темата..ръгаме се кат добитък повтарячките  Joy Joy Joy

мишеееее  Hug Hug Hug Hug Hug..коме стай микелеееееееееее  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
даниаHug..да поздравиш онзи хубавец от снимките  Wink

Отчет -
закуска -кафе с мляко с пържолка и кюфте
обяд-2 кюфтета
вечеря- пушена сьомга и печено пиле 1/2
Сок 1 л
чай 1 л

кри- не разбрах...някой твърди, че тези неща са позволени ли...ще трябва да се търси в рецептите, защото иначе в текста на книгата не съм го срещала .  За нишестето съм 100 % сигурна, че е майзена само..царевично

# 170
  • Варна, а по празниците в Ямбол
добро утро!
Кафе за дамите:

Едвам гледам, много ми се спи....

Благодаря на всички за проявената загриженост! Ръката е бинтована, по-добре е, мажат ми я, привързват ми я, ще мине, не боли, дан оне остане белег само, че е голям участъка! Praynig

Не съм доволна, днес кантарът отчете само -300 гр, след протеиновия четвъртък... ще се кача след малко пак, да го попитам дали е все още на същото мнение!! ooooh! Tired

Спорен ден ви желая!  bouquet

# 171
Добро утро и от мен! Кафе вече има, затова от мен малко романтично настроение за деня, едно цвете рано сутрин ...

Май вчера някой пита за овесени трици на Фортунате, моята сестра ми ги купува от една аптека, близо до тях, в Стрелбище(София), на ул. Деде Агач, бл.11А, струват 1,80лв.

Дано днес да е много хубав ден за всички вас... все пак е петък...   bouquet

# 172
# 173
  • София
Ривела  Hug добро утро, засега е изгряло само твоето слънце  Joy Сядам с кафето да чета

Сега видях, че има и други ранобудници  Hug добро утро на КатяДжин, Синята роза, Коте и Луизи Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 07:26 от krikri

# 174
  • Балчик-Сливен
Добро утро и от мен-днес съм 71 кг и ще ми е десети ден като прохождаща дюканка.Като отчета факта,че съм пред цикъл ,напълно нормално са свалените 3 кг.Ноооо Naughty тази машина трябва да се задвижи.Чета ви постоянно,много е весело тук,а и ме мотивирате да продължавам напред.Благодаря ви   bouquet
Много са хубави снимките ви преди и след-пожелавам си след 2 месеца и аз да мога да покажа нещо близко до това,което много от вас са постигнали.
Усмихнат ден на всички и много минусчета!!! Heart Eyes

# 175
Добро утро !
А днес съм 58.400 ураааа наближавам целта
пускам ви един протеин който е мнооооого секси и ми е любимец
tuning http://images06.snimka.bg/000652258.jpg грабвай я
мерси за кафенцата много сте добрички  Hug
пожелавам ви мнооого приятен и отслабващ ден

# 176
Брейййййй, колко вкусни изглеждат тия кафета  Crazy макар че и моето не лъже  Mr. Green
Днес сутринта пак мерих см и съм -2см от ханша  Hug Аз всеки път по различно и от различни места (предния път бяха от бедрата), но важното е сваляне да има  hahaha
Днес за пръв път ще ям кис. мляко с трици. Ей сега да си изпия кафето и ще пресипя мляко в чашата, че другата половина ще ползвам за бъркоча за обяд  hahaha - на нищо не прилича онова което си направих снощи, обаче беше много вкусно - пържолки с мляко и чесън  Crazy Днес за работа ще бъде само пържолки с мляко  hahaha
И се чудих къде да си сложа малко трицки - колко за днес на работа, не намерих малкта кутийка, но намерих празна кутия от цигари, махнах станиола и сложих там триците - голяма съм шматка  ooooh! hahaha
Лек и отслабващ ден на всички  Hug

# 177
Едно бързо добро утро от нашите ширини

гледам, добре вървите всички, браво
аз най-после станах 72
явно моето темпо е 1кг на месец
НО ми остават само 2 кг до наградата - домашния любимец обеща една добра цифра ако стигна 70кг - той тогава и не вярваше, че това отново ще се случи и се набута сам много яко

имам много нови рецепти - преработени шведски такива
когато мога ще ги пусна

хайде слънчев и минусов ден

# 178
Добрютро на всички!  bouquet

Малко изкръшках тези дни, но ето ме пак на линия! Темата е супер, нямам думи! Mr. Green

След малко прегрешения в 3-та, се завърнах с бойна крачка отново във второто поле и вече съм 4 ден П. Резултатите са = - + -, но все пак съм мръднала малко де, не е съвсем зле! Whistling
Ще чакаме и по-големи постижения, надявам се! Praynig

Татитче, страхотна си! Разликата е очеизваждаща направо! smile3501 Two Hearts
Кате, надявам се ръчицата бързо да ти мине! Hug Добре се справяш с трудната 3-та! Peace
Музичка, ЧРД на патерица, мила! Бъди много здрава, слабичка и щастлива! newsm67

Поздрави на всички, с поводи и без!
И айде, моля ви са, някой да ме побутне или направо да ме ритне от тая 8-ма пейка, че ми писна да седя на нея! Laughing Rolling Eyes

# 179
Добро утро Hug Heart Eyes
Днес, след едно седмично задържане съм -300гр. newsm44
Лек и отслабващ ден newsm51

Общи условия

Активация на акаунт