Скандинавска 5-та тема

• 17 795
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
марги, тези китайски пролетни рулца ... ядох ги веднъж, сготвени от една китайка и уж по най-традиционната рецепта, но нещо хич не ми харесаха  Confused
Да не ги овкусяваш с нещо?  Wink
Забелязали ли сте колко бавно върви времето, когато мързелуваш?  Joy

# 76
Щастливче, рецептата всъщност е на тайландката, с която ходим заедно на курс, с известни промени от мен /много обичам да променям готови рецепти  Wink/. Ядат се със сладък чили сос и са толкова вкусни, че колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде! Wink
Ако искаш да опиташ - мога да ти напиша рецептата и да ти я пратя на лични, че да не спамим тука.....  chef

Наистина, когато се отпуснеш и не правиш нищо, времето тече много бавно.....
Ти как си? Пребори ли вирусите?

# 77
Щастлива радвам се,че поне ти си тук/засега..Знам,че Рали и Винце са нощни птички и се появяват късно,а Маргито здравата заляга над уроците в училище...Разбирам,че Пъпито си има сериозни проблеми/Адолф или ДартВейдър/....
ne osigorena rabota niamame prosto sme go re6ili i 6te tarsim zatova pitamdali e lesno spodelete va6iia opit bratov4et mi e tam v momenta i e mnogo dovolen a i po princip 4uvam samo dobri otzivi za tam Hug blagodaria vse pak za otziva

# 78
Марги, вирусът е преборен, няма шанс просто  Laughing
Във форма съм вече, само дето изпуснах срещата с Винцето и другите момичета в събота, ама ...  Confused
Прати рецептата на лични, може да се пробвам другия уикенд :Р

Кармена, според мен ще ви е трудно, освен ако не отивате при братовчед ти, който да ви помогне в началото.

# 79
Кармена , както вече Щастлива ти е казала ако отивате при братовчед ти тогава ще ти е по-лесно. В такъв случай също може да си позволиш да дойдеш и преди да си намерила работа. Ако обаче не можеш да отседнеш при него ще ти трябват повечко пари,защото живота тук е по-скъп в сравнение с други европейски страни (Испания, Италия, Германия и т.н.). Както вече ти писах и на лични можеш да прегледаш и останалите ни теми, може да откриеш информация,която да ти е полезна.
Вие какво бихте могли да работите във Финландия? Мислили ли сте по този въпрос? Чувала съм,че лятото набират бригади за селскостопанска работа (бране на ягоди., зеле и т.н.). Само ти го подавам като информация.

П.П. Обърни на кирилица докато не са ни направили забележка

# 80
Марги, вирусът е преборен, няма шанс просто  Laughing
Във форма съм вече, само дето изпуснах срещата с Винцето и другите момичета в събота, ама ...  Confused
Прати рецептата на лични, може да се пробвам другия уикенд :Р

Ама те верно ли ходиха на пиано бар? Аз мислех,че беше шегичка. Ей, финландки трябва да се засрамиме- вижте хората казват и тръгват,а ние с нашата среща само си обсъдихме възможностите и до там  Embarassed

Пъпи, как са децата  Mr. Green, слушат ли (т.е. свикнаха ли с новата обстановка)?

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 23:22 от ralivd

# 81
Пъпи, как са децата  Mr. Green, слушат ли (т.е. свикнаха ли с новата обстановка)?
lol  Joy
ако става дума за голямото дете-дивее.малките ще ги купим утре,досега приготвяхме къщички и т.н.лично аз предпочитах да вземем мъниците другата седмица (не тази,която идва),защото в петък трябва задължително да идем в провинцията за погребението на бабата и още несвикнали с нас да ги разнасяме насам-натам - хич не ме кефи идеята.ама мойто диване: "ама ние 3 дена само за това говорим,и къщички правихме и пързалки и какво ли не,аз се бях подготвил да ги вземем утре"....и очите му станаха едни големи и вика "ако не ги вземем утре, може да се депресирам"  Joy точно си представих как един ден ще имам истинско дете и то ще ми прави същите номера и аха да кажа "айде опитай пак" и от устата ми се изплъзна "ок,ама наистина не ми се иска"  ooooh! предполагам,че не трябваше да се съгласявам на такова изнудване,ама толкова си го обичам, че ми е трудно да му откажа каквото и да е. с изключение на този случай,досега не е злоупотребявал с това.ето и резултата от двудневния труд,освен че и двамата можем да служим като енциклопедии за морските свинчета  Crazy
http://img339.imageshack.us/my.php?image=im000222cb8.jpg
това е засега,жертвахме една голяма маса за целта,по-нататък може да направим разширение.голямата къща е на два етажа,със стълбичка вътре и вън и евентуално място, където да може едно свинче да се обърне или да се съберат двете заедно, ако искат. това с пръчките е нещо като тунел, може да се минава зад къщата, днес си играх да го правя и още толкова време да го обезопасявам. другото беше негова идея, искал да имат място, което да е по-високо,за да можели да зяпат навън. Sunglasses пода е от балатум,надявам се да не се опитват да го ядат, макар че си мисля, че ще им е трудничко. но балатума ми се стори добро решение, защото доколкото знам не попива миризми и е лесен за чистене. няма влакна отдолу, нещо за което доста се притеснявах. та....утре ще е големия ден, ще вземем сладурите и ще пратя снимка. за съжаление скоро няма да мога ги покажа в къщичките, защото в началото е добре да нямат място където да се крият, така свиквали по-лесно с хората. така че къщичките ще стоят засега извън кошарата  Mr. Green по-нататък ще правим още къщички, трябва да направим две, за да има къде да спят малчовците. само е жалко, че доста ще се наплашат докато (и ако) свикнат да пътуват, а и в провинцията има и куче (доста благородно животно, така че не мисля, че и да се засекат ще има проблем, но все пак ще ги пазя) и допълнително ще се притесняват. и сега ме гони нетърпение, както се притеснявах преди сватбата, човека и той е в шаш. засега уж се избра едното име, но другото с течение на времето или поне след като ги видим ще се избере. но засега колко на шега, колко сериозно едното сме го решили да се казва Грухле (сякаш той малко груха,та сега и официална причина си има  hahaha Joy ). другото се бъзикахме да бъде нещо като Дзверо,ама той не искал и двете да са с български имена  Joy поне се разминахме с Адолф и Дарт Вейдър,макар че още ги предлага от време на време.сега очаквам някоя друга щуротия,като Лудвиг Дракула.(защо Лудвиг?защото името било идеално за вампир  Crazy ) понякога и аз се чудя къде се забърках  Crazy Mr. Green Heart Eyes
а трима грухльовци броят ли се за свинеферма?  hahaha

# 82
рали, предполагам на пианобар са ходили, ама аз нали бях леко болна и ми се размина.
Пуу, значи  Confused

пъпи, много се смях на поста ти  Hug
Грухле ми харесва като име   bouquet
И това невинно изнудване с погледа ми е тооолкова познато, защото и моят мъж използва тази тактика, като иска да наклони везните в своя полза  Joy
Неустоими са, нали, не можеш да кажеш "не"  Heart Eyes

Лека нощ от нас   bouquet

# 83
Мноого яка къщичка, Пъпи  Grinning
Аз не мога да си представя да тръгнем за Фин без работа...Хем той е ИТ със  сравнително рядък език.
Ама всеки си решава.
Успех, Кармена  Grinning

# 84
Пъпи, браво на вас. Много е хубава къщичката,а за Грухле и Лудвиг ще е цял палат  Mr. Green Ще чакаме снимки и от новодомците.

Лек и успешен ден на всички  Peace

# 85
Привет снежинки и елфички... Hug

Как сте? Heart Eyes

щастлива...оздравя ли вече? Hug Ако знаеш какъв купон изпусна... Crazy Много веселба и танци... Heart Eyes Беше много хубава вечер...Този петък пак ще ходим, но ще ходим в друг пиано бар... hahaha И този път нашите мъже ще са с нас... bowuu Sunglasses

Искали да видят...как ние жените сме се веселили... Joy еми да заповядат... Hug

Иначе при нас вече започват Юлеборовете...тоест Коледните вечери  Laughing Тука в Норге почват от октомври да празнуват... hahaha Как е в Финско...прредполагам същото  newsm78 Laughing

Аз много си падам по такива сбирки..понеже има музика, смях и ядене  на корем...А накрая винаги има коняче или бейлисче с някакъв мнооого вкусен десерт... Crazy Така че периода  от месец октомври до месец  декември, не ми се отразява много добре на талията , корема и ду... то  #Cussing outJoy

Обаче какво от това... Laughing после ще наваксваме с диети и йога  Joy Ох, майтап да става.... hahaha

Снежинки...как е времето при вас?  Очаквате ли сняг?  Mr. Green

Пъпи...ох, с тези твои свеинчета... Joy   Hug А къщичката е супер!  Hug  Много ще им хареса на твоите свинченца да си живуркат там... Heart Eyes

На новата Кармена...Добре дошла Hug

Много гунки на останалите  от мен...  Hug ...и  успешна и усмихната седмица!!!     bouquet

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 15:53 от ЧервеноВинце

# 86
Ами Винце, щом в петък ще ходите, да взема да дойда и аз този път, а  Joy
Ще говоря с мъжа ми, ако е навит и той, ако не - сама ще дойда  Mr. Green
Вече съм много по-добре след стотина литра хубав билков чай  Grinning
Ще се чуем допълнително за подробностите.
Хей, снежинките, вие организирате ли си такива мероприятия?  Sunglasses

# 87
Пъпииии, къщата на свинчовците е направо ВЪРХА!  bouquet Непреманно да ги снимаш в нея и да ни ги покажеш! Joy

Винце, къде се беше загубило толкова време, миличко?! Ама така ви завиждам за сбиркитеееее! Crossing Arms
Това е шегичка - дано и този петък да си прекарате толкова хубаво! Heart Eyes
Щастливче, ами като ни гледаш - дали можем да си организираме подобно нещо - аз поне съм на около 500км. от мацките в Хелзинки и малко трудно идва събирането....Само Пъпито ми е почти комшийка - има-няма 300 км....  Joy

"Иначе при нас вече започват Юлеборовете...тоест Коледните вечери  Laughing Тука в Норге почват от октомври да празнуват... hahaha Как е в Финско...прредполагам същото  newsm78 Laughing

Аз много си падам по такива сбирки..понеже има музика, смях и ядене  на корем...А накрая винаги има коняче или бейлисче с някакъв мнооого вкусен десерт... Crazy Така че периода  от месец октомври до месец  декември, не ми се отразява много добре на талията , корема и ду... то  #Cussing outJoy

Обаче какво от това... Laughing после ще наваксваме с диети и йога  Joy Ох, майтап да става.... hahaha"

А за тези празнични сбирки - аз поне не знам тука да се "практикуват", ама то моето не се брои, защото няма и от къде да познавам добре местните традиции. Wink Предполагам, че "финскитеэ булки" ще са по-наясно с тези неща.... newsm78 А иначе - и аз много си падам по такива сбирки, много е весело обикновенно!

# 88
взехме сладурите!!!имаме си две момиченца  Mr. Green нашия отишъл до магазина докато аз съм спала и ги харесал три сестрички.ама едната я купили докато да идем дотам  Confused
едната е много хубав цвят,цялата нашарено (много светло кремаво,беличко и сивичко),другата е цялата кафявичка.кафявичкото в магазина само в къщичката се криеше,но като си дойдохме вкъщи да видите разлика-шарената праска подскача и се стряска и от най-малкото,а стресне ли се тя,стряска се и другата  hahaha иначе кафявата даде да я подържим в ръце и да я погалим,никакъв проблем.ама шарената-егати диването.бяга из цялата кошара,не дава да се приближиш.че и бърза  Mr. Green накрая Матти я хвана,ама тя му се шмугна между пръстите за секунди и скочи в кошарата  Joy много е диво това прасенце  hahaha след малко като дойде любимия образ,ще дам и снимки  Peace

# 89
Марги, знам ли, може да си организирате някакви годишни срещи някъде  Rolling Eyes
Момичетата в нашата тема говориха преди време за среща на цялата тема в Осло, ама нищо не стана, трудно се напасват ваканциите на всички.

Пъпи, искам снимки да видя на малките диванета.
И сега какво стана с имената - Грухле женско име ли е?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт