Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 9

• 37 545
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Didi, няма междинна площадка, там е цялата работа Т.е. трябвало е преди площадкатар където се разделят стълбите да има още една:bowuu:
Жалко Confused

# 136
Къде няма междинна площадка ?  newsm78 Нещо не мога да схвана ! На твоето стълбище ли няма да има  ? Нищо не разбирам , извинявам се за което !  Sad

# 137
Най-много прилича ей на това стълбище ,но не съвсем и това е значително по-малко и  дървено.И вместо онези заоблени тераски , които се виждат на снимката в двата края , има по още едно рамо стъпала нагоре.Почти два път по-голямо , ако не и три и от камък.

А пък това е моето стълбище , с тази разлика че вместо покрай стена минава покрай панорамни прозорци и мисля , че е по-полегато , това ми се вижда малко стръмно.За пръв път виждам толкова близко , като визия и се надявам и моето да стане толкова красиво !  Heart Eyes

# 138
Фрея , извинявай може би си писала по - напред , но ... колко РЗП ще е Вашата къща ? А относно стр. надзор на нас ни обясниха , че трябва техническо лице - може и техник от Общината който да следи етапите и да вписва в заповедната книга. Дано нещата не са се променили до сега в тази насока.

# 139
Прецака ми се фонетика и пиша с много грешки Sad
Имах предвид междинна площадчица, която трябва да има и после пак стълби нагоре до площадката на която стълбата се разделя на две посоки. Останах с впечатление, че при твоя познат я няма тази първа площадка. Като ми направи проекта ще го публикувам тук, че така е трудно newsm78. Оная снимка, която копнах е само ориентировъчна. Моето няма да е точно така, в смисъл не чак толкова дворцово.
Диди, твоята стълба е много сладка Peace

# 140
Ааа , има , има площадка , нали съм я написала , а и без нея просто няма да е същото стълбище ! На тази площадка има едно огромно огледало с конзолна маса.Аз този вид стълби винаги ги свързвам с дворци , замъци , изобщо пищно , голямо , парадно ! Сигурно съм била принцеса преди !  Joy
Моето стълбище в момента е по-широко от самия коридор - мое недоглеждане , което няма оправяне вече и донякъде заради мъжа , че все искаше да реже отнякъде квадрати,  но неговите покои не си пипна.  Confused А пък аз като се запънах , че стълбите трябва да са минимум 1,50 м широки и другото ми убягна.Кой знае колко  още грешки  ще видя ?!  Mr. Green Дано са поправими !
  Laughing

# 141
Успокоила ви е ani69, че става въпрос само за "ъгълче" и вие се метнахте да смятате стълбите Laughing АМа много ми хареса това от снимката на Диди със стъкления парапет Peace
В нашите спорове игрището го иска мъжът. Че и синът ми се запали вече по баскетбол, но ще се ограничат само с един кош. И нашият терен е наклонен, но ще се терасира. Пък на мен това асфалтиране за под коша много ми бърка в здравето и казах, че аз тогава искам басейн, защото това пък е моят спорт Crossing Arms Ама нейсе, ще се задоволявам с надуваеми, да се киснем лятото Sunglasses

# 142
  • Толбухин
Техническия надзор взима на кв.м. ,той ти движи всички документи в общината взима си проби от бетона-уж.
На изкопа идва да види каква е почвата.Той оформя и внася документите в общината до пълното му узаконяване.
Аз не съм ви разправяла като почнаха да копаят нашите основи в кръгчето за стълбището моя като скочи и хлътна.Оказа се че е имало таен тунел в старата къща който водел към полето за евентуално бягство.
После намереха череп и човешки кости.Викаха полиция и после попа да погребе костите и да опее.  Crazy

# 143
Вълничка , щом няма да е  цяло игрище , наистина не може и цял басейн за теб.Обаче ще си искаш едно мини басейнче , като това , та докато те подскачат под коша да ги наблюдаваш с коктейлче в ръка !  Mr. Green

# 144
pavletutka , то цяла мистерия при вас ! Mr. Green Нашите строители намерили бронзова глава в тази пръст, която беше насипана допълнително и уж щяха да я показват на мъжа ми , но се скатаха.Сигурно няма дори да я видим.
Нашият строителен надзор ходи всеки ден на строежа и съблюдава всичко.

# 145
Диди, то това е хубаво, но е с размерите на джакузи. И повече ми пасва като че ли за затворено помещение. Виждала съм надуваеми, които са доста по-големи и има място да се раздвижиш малко, макар и не да плуваш. Пък и ми се струва по-подходящо да мога зимата да го прибирам някъде

# 146
freia, само да вметна и аз за документацията. Решихме да си спестим 2000-3000лв и аз се занимавам с нея. Не е нищо сложно, но трябва все пак малко помощ от техническо лице. За строежи от V-та категория не е задължителен надзор, а само Технически ръководител. Гониш си хората да идват при определени етапи и да се разписват. Примерно, аз онзи ден си виках геолога да приеме изкопа, разписа ми се, че и пари не поиска  Mr. Green (взе доста за геоложки доклад де, за който като гледам какво е положението вече изобщо не съжалявам) Ето я наредбата, попълват се само необходимите за твоята категория актове и протоколи.
Приложение 1 е м/у теб о строителя (при теб отпада)
Приложение 2 за строителна площадка и линия, на нас ни искат протокола попълнен и подписан да го занесем в общината, нищо че и човек от общината трябва да участва. Това е единствения, който се носи в общината.
Прави се Заповедна книга, не е нужно вече заверка в общината, а само уведомително писмо в 3 дневен срок, след подаване на образец 2
Книга за бетона...
и т.н....
Ако имаш нужда свиркай, с каквото мога ще помагам  Peace

За парадните стълби и аз като Диди си ги представям в замъци, операта и театъра  Laughing Но ще ми е интересно galana_s да ни покаже как се е получило при тях  Peace

Хеййй, искам и аз баскетболно игрищеее... да не забравите да ме поканите Laughing щото за съжаление при нас не виждам как ще стане  Confused

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 10:29 от Rени

# 147
  • густо майна Филибето
Някой беше питал за план на малка къща, и изобщо за план на къща. Ровейки се из "архивите"си  открих един забравен линк http://www.immobilienscout24.de/de/bauen/hausbau/index.jsp;jsess … orker2?_s_peprm=2
На немски е, но не е трудно да се оправи човек Simple Smile На линка, който пускам се клика на тези връзки, на които е написана цена. От там - на различното лого на фирмите, има страшно много планчета, всеки е в няколко варианта. Ако си поиграете с активните връзки, ще налучкате кое какво трябва да означава Simple Smile
Ето тук http://www.bos-haus.de/index_sm.php?con=houses/housedetail.php?t … pe=firstclass147s едни и същи планове са направени с различни фасади. Има и обзавеждането.

pavletutka, на мен първо ще ми мине през ум да си оставя тунела Laughing Това с костите е много зловещо Shocked

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 12:29 от ljuboznatelna

# 148
pavletutka, и къде ги погребахте тия кости пак в двора ли? Shocked

# 149
  • Толбухин
pavletutka, и къде ги погребахте тия кости пак в двора ли? Shocked
А не, попа си ги взе на гробищата.

Общи условия

Активация на акаунт