Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 9

• 37 554
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Диди-не говоря за такова игрище , а за една площадка с един кош Joy
Твоя покрив по принцип е досттттаааа сложен за чертане и за това архитекта се дърпа.Той е свикнал да ползва готови елементи ,а и в архикада май не може да се начертае.Трябва да се моделира или зд махса или в аутокада

# 121
Ууххх , аз вече се бях оцъклила срещу монитора с тези игрища !  Joy

Той се дърпа , ама накрая ще му скоча на главата !  Twisted Evil Добре , но нали ми е направил 3Д , което изпратих и на теб за фасадата , не може ли там просто да подмени покрива ?! Не го карам да прави цялата къща наново ?!
  newsm78
Даже стигнах до безумната идея да търся покриви с тази перспектива и да режа и кърпя с фотошоп !

# 122
Didi, стълбата ще е нещо такова като тези по-долу. Няма да има коридор, тя си е директно във фоаьето, а то пък е едно цяло с трапезарията и холската част.
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://lh6.ggpht.com/_8QnY … 6hl%3Dbg%26sa%3DN

Просто ужасно го пльоснах това, за което sorry Embarassed

Та нещо такова ще представлава: стълбище, което нагоре се разделя на още две стълбища. Това на архитектурен език се води парадна трираменна стълба Crazy

# 123
Здравейте момичета    Kissing Heart
напоследък имам много работа и успявам да ви изчета само леко диагонално  Rolling Eyes а вие добре пишете   Peace браво  Hug

Вълничка, кефите ме с туй баскетболно "игрище"  Hug и аз много искам да им "забода" на мойте момчета един кош в някой ъгъл  Rolling Eyes ама незнам дали ще стане, че ни е малко наклонен парцела  Joy и може да се търкалят повече от топката  hahaha

Ние чакаме до 2-3 дни арх да ми връчи проекта за ограда и да го внасяме в общината за разрешение  Praynig щом го получим веднага правим ограда от 3 страни /без лицето/ за да знам, че няма до напролет пак да се "премести самичка"  Mr. Green
И адвокатката и архитектката и общината ни посъветваха да помолим полицията да присъства на "Събитието" за да избегнем максимално  #2gunfire  #Cussing out  box та ще видим какво ще става  Sick

# 124

Вълничка, кефите ме с туй баскетболно "игрище"  Hug и аз много искам да им "забода" на мойте момчета един кош в някой ъгъл  Rolling Eyes ама незнам дали ще стане, че ни е малко наклонен парцела  Joy и може да се търкалят повече от топката  hahaha

Ако е и дълъг като нашия , може да си заформите една ски писта Wink Grinning

# 125
galana_s , тези парадни стълбища искат много място и голямо отопление.Страшно много ги харесвам , но нямам възможност да си направя такова.Виждала съм в къщата на един наш познат , но беше направо осакатено , въпреки че е човек с почти неограничени възможности.Не се наемам да изчислявам на каква квадратура трябва да се разположи , за да изпъкне в целия си блясък , но  си мисля , че е на значително повече от 30 кв.м. , примерно.Поне това , което съм виждала аз беше на по-голяма площ и въпреки всичко изглеждаше трагично осакатено.
Аз си представях по-друго стълбище , но в този случай мисля , че е по-добре наистина да е в централната част на дневната.Не знам как мислите да го отоплявате това помещение , но става доста сериозно като кубатура , щом всичко е едно цяло - първи , втори етаж , че сигурно и трети етаж , заради това стълбище.

ВЯРА , аз ще чакам снимка със започването на оградата и пазителят на закона и реда в кадър !  Mr. Green И ние трябва да правим проект за ограда , заради едни подпорни стени , които ще са част от нея , но НВ реши , че ще започне без такъв.Да се оправя !

# 126

Ако е и дълъг като нашия , може да си заформите една ски писта Wink Grinning

Що ли не бяхме по-наблизо направо спортно селище за вип-туристи да спретнем - на нашите парцели ще направим и самолетната писта !
  Joy

# 127
 Joy
Mдаааа и щяхме да избием парите за строежите и проектите Laughing
Didi, би ли обяснила как точно му окъкаха стълбището на човека за да си преценя за себе си. И какъв му беше парапета, от какъв материал? Наистина като кубатура се получава доста, но ще предвидим отоплението някак си. Освен камината ще има и климатици.

# 128
Диди, ако имахме парцел като у вашето равно поле ...  Rolling Eyes нямаше да се размина даже и без Футболно игрище  football  Joy както мойте 2-мата лягат и стават с топката  hahaha

А снимки на "бюстителя на реда"   People Cop ...ако дойде  newsm78 със сигурност ще има  Peace както лудия дядка отзад е бивш военен  Shocked може и в Господари на ефира да ни видите даже  Mr. Green

Онзи ден като водихме арх щракнах 2-3 снимки на местенцето ...обещавам да ги кача тез дни - та после да има преди и след оградата  Joy

# 129
  • plovdiv
Нашата къща ще я строи бригада,а не фирма.И нищо не казаха относно надзора.Явно ние ще се оправяме.Живот и здраве в понеделник почваме да копаем за основи.

# 130
galana_s , мисля че ЗП на първия етаж е около 220 кв.м. , а може и повече.Къщата е като правоъгълник общо взето /е ,по-разчупена е и вътре е на нива , но няма смисъл да обяснявам / и се влиза от късата страна.Като влезеш стълбището е в центъра на къщата , но ти остава вдясно залепено за задната стена.Около него са кухнята , трапезарията , хола , сервизни помещения , като всичко е на нива.На втория етаж има само спални.Цялото стълбище е мраморно или гранитно , ще те излъжа.В смисъл от един материал е , точно като снимката ти.Ето едни бързи скици , надявам се разбираеми.Сложила съм ориентировъчни размери и може би ще ти изглежда голямо , но в действителност е просто смачкано в стената.Като ширина стълбите са добре и горе-долу до първата площадка е добре дължината на рамото , но само горе-долу.Самата междинна площадка е прекалено тясна и оттам и другите две рамена излизат тесни.Няма как да ти го покажа , но изглежда смачкано и жалко , направено с единствената цел да се каже , че имат такъв вид парадно стълбище.За мен красотата на този модел е в мащаба и прилежащите пространства.

На око цялата квадратура заемана от това стълбище е около 60 кв.м. , така както го виждаш при поглед отгоре.

ВЯРА , ако не дойде "блюстителят на реда" , сигурно ще имаш възможност да снимаш екшън с главен участник дядката.  Mr. Green Все пак ти пожелавам да си останеш без снимки в тази насока!  Peace

freia
, хубаво е до понеделник да си намерите строителен надзор , за да контролира изкопите и основите  изобщо всичко !  Peace

# 131
  • густо майна Филибето
За стълбището - размера се смята така - ако приемем, че височината на стъпалото е 15см, за да качи 3м са нужни 20 височини, което е равно на 19 шириних30см, ще ги сметнем 20х30см=6м . Тъй като са разделени на две - в едната посока стълбището ще е 3м. В другата 3 пъти ширината му - ако примерно е 1,50м - значи 4,50м. Ако предвидим  2м пред него и 1,50 за междинната площадка - значи стълбищната клетка става 6/5м. Ако е висока 6м - 6х5х6= 180 кубика. Всъщност за отопление кубиците са повече, защото се включва и антрето или каквото е там.

ani69
, откривала съм различни начини за състаряване, но пак ми остават неясноти, друго си е ако ги сподели някой, който ги е правил Wink
Диди , този архитект що не хване молива и да ти го нарисува Rolling Eyes

# 132
ljuboznatelna и аз онзи ден сама си смятах едни стълби и стигнах до извода , че няма да станат.Впоследствие и арх го потвърди.На тази скица съм дала размерите , така както ги виждам дължините върху пода , т.е. от първото стъпало до задната стена където опира стълбището.Иначе не знам колко стъпала са , за да ги смятам.Размерите са на окомер !  Mr. Green Но в никакъв случай от първото стъпало до междинната площадка не са 3 метра , доста повече са - най-вероятно около 6 - 7 м.Нищо чудно и да са по-големи , което ще е още по-трагично , щом е толкова смачкано това стълбище.Съжалявам , че нямам снимки , за да го покажа ! Когато влезнах за пръв път в къщата и го видях под ъгъл , т.е. пред мен , но вдясно и не можех да го видя в целият му размер , направо им завидях и то не съвсем благородно.Това е любимото ми стълбище ! Но когато седнах срещу него на холовата гарнитура и имах възможност да го наблюдавам няколко часа , направо ме заболя сърцето.После като си тръгнахме не спрях да задавам на глас риторични въпроси , защо човек с възможности е осакатил това стълбище ? И не е и до липса на място в парцела за по-голяма къща.После вече не ми правеше впечатление , като ходехме , но този първи поглед ми се е врязал в съзнанието и когато започнахме да правим проекта за къща , дори и не си помислих за такова стълбище - знам че не мога да му отделя нужното пространство , а не бих се примирила с окастрена версия , единствено с целта да показвам парадност.
Може би в някой друг живот ще си направя истинско парадно стълбище !  Grinning

Не го знам , що не иска толкова да ми направи покрива ?! Все много работа имал , нямало да ми хареса и т.н. Но тази седмица ще гледам да го натисне мъжа ми , щото ако ми хареса с друг покрив ще трябва нов конструкторски проект.

# 133
Didi, мерси за труда  bouquet Предполагам, че не са му направили читав проект на човека Rolling Eyes
ljuboznatelna, точно така се смятат Peace
Ние няма да имаме антре- от входната врата направо в хола и трапезарията Laughing. Като квадратура помещението с тая стълба става около 80 кв.м., пък да видим каква ще я свършим Laughing

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 19:49 от galana_s

# 134

Ето този размер имах предвид.Като и таваните не бяха 3 метра , а повече.Целият първи етаж от над 200 кв.м. е само от хол , кухня и трапезария и една баня с тоалетна.Мисля , че всичко е разположено на 4 нива с по2 стъпала между всяко.Първото стъпало на стълбището е на едно ниво , кухнята беше на по-високо ниво от него , холът беше под тези две нива , а трапезарията идваше най-ниско.

galana_s , не знам дали е от проекта или просто от малкото пространство за това стълбище.Мисля , че е по-скоро второто.Къщата е много хубава иначе , а и не му е единствена , за да кажеш , че не се е сблъсквал със строежи.Не знам , но бях изумена , като го видях и съм сигурна , че като площ заемаше около 60 кв.м. , защото сега пак ходих с рулетката из нашия хол и мерех  Mr. Green, като си представях как се качвам по това стълбище и горе-долу какви и колко крачки правя в различните посоки.Холът ни е 50 кв.м. и не ми стигна , значи стълбището е повече от 50 кв.м.

А бе , осакатено е и това е ! Дано твоето стане по-добре и да го покажеш !
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт