Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 9

• 37 558
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • Толбухин
Мале половин тема съм изтървала.
При нас новото е че свършихме окончателно с изолацията.Сложиха контактите и ключовете,май и кабела до електромера значи вече имаме ток.
А от днес започват да слагат плочките на двете тераси и верандата.Другата седмица чакам кухнята-нямам търпение.

# 106
pavletutka , ти наистина се загуби !  Hug Бързо ще мине времето до другата седмица и ти пожелавам безпроблемно монтиране на кухнята и никакви разочарования с изпълнението й !  Peace

# 107
Пак съм тук и аз   bouquet
Искам да питам момичетата от Пловдив - кой ви е архитектът или по-точно, от кого сте доволни и ког бихте ми препоръчали  Flutter

Диди, аз винаги съм харесвала такива пощадки.....

# 108
# 109
  • густо майна Филибето
freia, не  Sad Пробвай като си влезеш в албума да кликнеш на "Виж албума" и тогава копирай адреса му. Можеш да провериш дали се вижда, като пейстнеш адреса в отговора си, излезеш от снимка.бг (!) и кликнеш на предварителен преглед. Ако ти се отвори линка там, значи всичко е наред.
А къде ще строите, ако не е тайна?

tanzen, аз не мога да съм ти полезна, защото решаващата роля е на конструктора, проекта ще си е почти мой и ми е все едно кой ще е архитекта.

# 110
Ох, вече ме е срам да виждам на коя страница чак "хващам" новите теми Embarassed
Здравейте Hug
Диди, много оригинално начало на темата  bouquet
Четейки диагонално пропуснатото.... ВЯРА, много се радвам за разрешението с оградата. Сега сигурно всичко вече ти изглежда по-реално Grinning
Мъжо е водил вчера ландшафтните на нашето местенце и те се били влюбили в него. Той чак си помислил, че преиграват в началото, ама се интересували да си купят там място Shocked Така че очаквам проектче за чудо и приказ. Въпреки че ние не успяхме съвсем да стиковаме, какво очакваме да имаме в двора. Единодушни сме за барбекюто, тревичката, овошките и сянката, но имам разминаване по отношение на детския кът, баскетболното игрище и басеина Laughing

# 111
  • plovdiv
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=296330
Дано вече се вижда.Ще строим в кв.Коматево.

# 112
Здравейте, момичета Hug
 Да се похваля, че днес видях първите чертежчета на архитектката. В голямо чудене съм за първия етаж. Rolling Eyes Тя го е предвидила да е общо 180кв.м. За всекидневната, включваща трапезария и холска част, какато и камина е оставила 45кв.м. Само да ви обясня, че акцент в къщата се явявя трираменна стълба, на която аз много държа и която ще е срещу входната врата като между двете се оформя фоаье. Арх. беше разположила цялата холска история от дясно на стълбата. Аз реших да е от двете страни, но така кабинетът пада и квадратурата става към 80кв.м. Освен това там където е стълбата височината става 6метра. Сега се чудя дали не е много Rolling Eyes
Другото, което променяме е кулата. По-точно махаме я, защото третият етаж се стеснява така или иначе и около него обикаля тераса.

# 113
freia , много хубав проект и интересен ! Peace Обаче по-добре се регистрирай в Албум БГ - хем качеството на снимките е по-добро , хем не прави проблеми като Снимка - та !  Peace

Вълничка , вие и баскетболно игрище ли ще имате ?   Shocked Ти направо ми скри шапката !  Grinning Добре , че никой от нас не играе баскетбол , че тогава щеше да стане една .....  Mr. Green Да покажеш проекта ! Нашия не го показвам , че първо го нямам качен , а и не знам как и второ ще го преработваме сериозно.

galana_s
, опитвам се да си представя това , което си написала и горе долу ми се отдава , но не като да се види начертано.Ако имате възможност нищо не е много.Само не можах да разбера стълбата е част от хола ли ? Или е в антре отделно.Питам защото ако е част от дневната и е един вид висяща над нея , то тогава сериозно трябва да се замислиш за отоплението.Относно 6-те метра са си доста височина  там също трябва да помислиш за отопление/охлаждане - доста кубатура е ! В крайна сметка адекватни съвети ще получиш при наличие на чертежи.Обсъди го с приятелки , на които може да покажеш скиците.Аз и друг път съм писала , че по този начин си спестих недомислици и разхищение на пространство.Не че после не допуснах други , но тогава взимах сама решенията и това си каза думата.

Беше дошъл техническия р-л у нас и обсъдихме с него площадката.Възможно е да се направи и дори онази грозно стърчаща колона няма да я има , защото вече не се явява носеща и ще стане доста добре.Утре сутрин ще се консултира с конструкторката и ще ми се обади.   Grinning

tanzen , като цяло съм доволна от нашия архитект - крайният проект ми харесва ,  недостатъците , които обсъждам в момента са в резултат на нашите решения.Много бързо ни предвижи и документите в общината и не сме се сблъсквали с бюрокрацията.Недостатъците му са , че е малко бавен и разсеян и трябва да му се повтаря повечко пъти.

# 114
  • plovdiv
Може би се получи така ,защото вчера направих албума и не беше одобрен от модераторите на сайта.Дано да нямам повече проблеми и да мога да качвам снимки.
Които е запознат повече относно документацията да дава съвети.Аз незнам как стоят нещата.Оградихме мястото и сега чакаме да сложат колчетата.Още нямаме строителен надзор.

# 115
freia , за каква документация става въпрос ? Строителят , който ще изгражда къщата ви , няма ли строителен надзор , с който е работил и на други обекти - просто да ви препоръча !

А за Снимка - та тя си прави проблеми и друг път , понякога не пуска , ако  този , който иска да разгледа не е влезнал с акаунта си , понякога бавно качва снимките и т.н. Аз също имам албуми там, но откакто се регистрирах в Албум съм много по-доволна !
  Peace

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 17:23 от * *•● Диди ●•* *

# 116
 newsm44 newsm44 newsm44 дано не се радвам прибързано. Говорих с арх. и ми каза , че всичко е готово , остава само ВиК проекта да се внесе и одобри , тогава всичко накуп цоп в Общината. Тази седмица ще ми покаже как  ще изглежда  къщата . Ох дано да мяза на къща и да ми хареса,че иначе какво ни чака.

# 117
Диди-не я знам тази програма, аз работя с архикад ,аутокад и 3д мах интериорните си проекти.
ljuboznatelna-да технологията е издръжлива.Преди години състарявахме по този начин дюшаме за един хотел Rolling Eyes/не знам какво е станало с него но не са ни търсили за ракламация Joy.Важното е качеството на лака.Задължително трябва да е за под/за паркет/Сигурна съм ,че има и други начини за състаряване.Трябва да се поровя из нета
freia-интересно разпределение.Ще ми се да го видя и готово
Вълничка-ако слушаш моя мъж какво иска:баскетболно игрище,футболно/задължително/,което да ставало и за волейбол и за тенис,отделно голямо помещение до игрищата с фитнес уреди.До тях басейна /10/4 -5м/ и детксата площадка.
Да се чуди човек -ще ходи ли на работа или ще спортува Joy.даже вече си е уговорил аверите с , които рита футбол 3- пъти в седмицата Crazyда идват в новата къща да си правят мачовете

# 118
Фрея , нашата къща е почти като вашето разпределение . На първия етаж сме изпуснали верандата ,но пък съм поискала френски прозорци , от които да се излиза на тревната площ , така , че си мисля , че ще скопосаме нещо подобно - вечер да гледам звездите с чаша в ръка и мъжо до мен  Embarassed

# 119
pepita66 и аз имах същите притеснения - разпределението ок , но на какво ще прилича къщата отвън !  Mr. Green Хареса ми от пръв поглед.Така че не се притеснявай , архитектите предлагайки ти проект го виждат и в триизмерен вариант.Поне така си мисля аз !  newsm78  Mr. Green

ani69 в теб ми беше надеждата ! Пак си блъсках главата , рових , но така и не успях да намеря начин.Твоите програми се виждат сложни , но ми е минавала мисълта да взема да се опитам да си направя скапания покрив сама - поне да го видя !  Mr. Green

Момичета , за какви баскетболни игрища говорите ? 28 м на 15 м ли ? Със специална настилка ли ще ги правите ?

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 17:24 от * *•● Диди ●•* *

Общи условия

Активация на акаунт